şunu söyliyeyim dell'in bu modellerinde tek fan çıkışı olduğu için işlemci ve ekran kartı sıcaklığını tek fan çıkışından atmak zorunda kalıyor buda soğputma sisteminin az gelmesinden dolayı biraz ısınmaya neden olması normal 90 dereceyi görebilir uzun süre oynamada bazıları 95'leride buluyor.bu soğutmasisteminin yapısıyla alakalı ancak bukadar soğutabiliyor demekki ama arka tarafa usb bellek yuvası koyacaklarına fan çıkışı koysalardı en az 5 derece fark ederdi 85'leri görürdün en fazla saatlerce oynasan dahi.lenovoda sıcaklık tahliyesi dell'e göre biraz daha başarılı diyebiliriz.
soğutma mevzusu tüm laptoplarda sıkıntı aslında çözerler çözülmiycek birşey deil fakat adam niye çözsün 2 yıl sonra oyun oynamaktan vga chipi bozulacak belki yaptırmıycaksın yenisini alıcaksın ben kendi soğutmamı kendim yapıcam normal soğutucular fazla soğutmuyor
arkadaslar bende de bu makinadan var ısıdan kapanması sebebibiyle zalman nc3000 sogutucu aldım. yinede banamısın demiyor. makina resmen eriyecek nerdeyse.çözüm bulabilen varmı bu makina bilmiyor. cok arastırdım ama dell f67p45 midir nedir. bu makina icin hic bisi bulamadım. ya benimki cok ısınıyor. yada baska bu makinada bu sorun ile karsılasan yok.
ne kadar oldu alalı temizleme gibi işlemler yaptın mı fanlara tozlanmış fana en iyi soğutucu bile fayda sağlmaz soğutucuya kabahat bulmayın,beni temizlet diyor servise verin temizlesinler haman üstte detaylı açıklama yaptım bu bilgisayarı kullanmış ve denemiş biri olarak soğutma sistemi yetersiz oyunlarda.
aynı sorun bende de mevcut 2 ay oldu daha alalı bende fakat bi muhabbette i5 işlemcilerin aşırı fazla ısındığını duymuştum ne kadar doğru bilemem bide işlemci sol elimizin tam altında olduğu için oluşan baskıdan daha da fazla ısınabilir.
i5 işlemcilerin ısınmasından değil ona bakarsan i7 biraz daha ısınır burda soğutma sisteminin kalitesi önemli iyi bir soutma sistemi olan bir leptopta i7 işlemci olduğunu düşünelim bu bilgisayarın sogutma sistemindeki i5'ten daha az ısındığını görürsün burda işlemciyle alakalı bir durum yok.
bendeki model i7 modeli zaten. fan temizlendi. her sey yerınde ama nafile olmuyor mendebur
güç seçeneklerinde gelişimiş güç ayarlarında işlemci yönetiminde soğutma ilkesini etkin,en yüksek işlemci durumunuda %70 seviyesine çek etki edecektir.bu fan soğutma modlarının ayarlarıdır bazı bilgisayarlarda klavye de bulunan tek bir tuşla yapılır.Oyun performansında düşüş olmaz.
arkadasım laptop oyun aracı değildir şarjını kapalıyken doldur bitene kadar oyna yoksa altı ay sonra fan ayarları bozuluyor oyunda kendi kendine kapanıyor
benmkide i7 işlemcili olanından. Fifa 13 oynarken aradan yarım saat 45 dk gectikten sonra cok ısındıgı icin kendini kapatiyor eğer ben yanılmıyorsam. Aynısı assassin creed de de oldu. Oyunu günde sirf 45 dk oynayabileceğimi bilerek oynuyordum. Titan quest gibi cok fazla bisey gerektirmeyen bir oyunda da isinma sorunu oldu ve bilgisayar kapandı. Mousepadin sol tarafi dehşet ısınıyor el uzun süre dayanmıyor yani. 15 gün oluyor sanırım o bolgede 2 daire şeklinde soyulmalar olmuş. Başta bişey döktüm sanıyordum ama sonra ısrarla temizlemeye çalışınca fark ettim soyulduğunu. İnternette biraz araştırdım ısındığı için oluyormuş. Bu modelin sorunu işlemci ve ekran karti hava çıkışlarının aynı yerden olmasıymış diye de bi yerde okumuştum. Altında dandikten bir soğutucu var, işe yaramıyor. Sizce ne yapayım? Garantiye falan gonderebilir miyim? Yetkili biri mi gelir yoksa?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme