Şimdi Ara

Dell Inspiron 5110 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
11.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cumartesi günü Dell Inspiron 5110 modelinin i5 li olanından aldım.Genel olarak çok beğenmeme rağmen ısınma sorunuyla karşılaştım.Şimdiye kadar Call Of Duty 6 , Crysis gibi oyunları denedim.Call Of Duty de o kadar oynamama rağmen fazla ısınma olmadı.Ama NFS Hot Pursuit 3 de 1 yarış bitmeden aşırı ısınmaya başlıyor.İki yarış yapıp kapattıktan sonra Core Temp programıyla ısısını ölçtüğümde bir çekirdeğin 79 diğerinin ise 81 derece olduğunu gördüm.Bu konuda ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz.Sorun var mıdır yoksa doğal mıdır.Diğer oyunlarda ise yaklaşık 70 civarı derece ölçtüm.

• ekran kartının çözünürlülüğünü bi düşür oyunda zorluyor olabilir senin kart 525m ekran kartı yeni oyunlarda biraz zorlanıyordu takılma olmayabilir belki ama zorlandığından ısınıyordur çözüm olarak ekstra soğutucu busıcaklık derecelerinde 5ile 10 derece fark eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

ekran kartının çözünürlülüğünü bi düşür oyunda zorluyor olabilir senin kart 525m ekran kartı yeni oyunlarda biraz zorlanıyordu takılma olmayabilir belki ama zorlandığından ısınıyordur çözüm olarak ekstra soğutucu busıcaklık derecelerinde 5ile 10 derece fark eder
    Laptop soğutucuları hakkında tam bir bilgim yok.İşe yarar mı sizce.Yararsa almayı planlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetalFKing

Laptop soğutucuları hakkında tam bir bilgim yok.İşe yarar mı sizce.Yararsa almayı planlıyorum.

Alıntıları Göster
    yarar tabikihttp://www.hepsiburada.com/Liste/tx-soundmax-2x3w-hoparlorlu-140mm-mavi-led-hydro-bearing-fanli-7-17-notebook-sogutucu-txacnbsm/ProductDetails.aspx?productId=bs130717&categoryId=106859 bu adresten başka soğutucularda var alabilirsin ucuz olmasın fazla hiç bi yarar sağlamaz

• quote:

yarar tabikihttp://www.hepsiburada.com/Liste/tx-soundmax-2x3w-hoparlorlu-140mm-mavi-led-hydro-bearing-fanli-7-17-notebook-sogutucu-txacnbsm/ProductDetails.aspx?productId=bs130717&categoryId=106859 bu adresten başka soğutucularda var alabilirsin ucuz olmasın fazla hiç bi yarar sağlamaz

Alıntıları Göster
    Tavsiyeniz için teşekkürler.Bakalım böyle giderse alıcam oyun oynamaktan soğudum

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

kendiniz bu veya başka bir soğutucuyu kullanıyormusunuz

kullanıyorsanız oyunlarda full yük altında , soğutucusuz ve soğutuculu ısı değerlerini yazarmısınız

oyunda 90 ları 80 e , 80 leri 70 e çeken 10 derece düşüren hiç bir soğutucu görmedim şimdiye kadar , ucuz olmasın pahalı seçin diye gereksiz yere yönlendirme yapmayalım

@metalfking,

oyunda erişilen 70-90 derece arası sıcaklıklar normaldir , bir çok notebookta durum aynıdır , doğaldır , telaşlanacak bir şey yoktur

cihazınızda bu nedenle ısı sorunu yoktur

http://resim.donanimhaber.com/m_50470654/mpage_1/f_/key_zalman//tm.htm#50508950

• quote:

Orijinalden alıntı: cce

quote:

kullanıyorsanız oyunlarda full yük altında , soğutucusuz ve soğutuculu ısı değerlerini yazarmısınız

oyunda 90 ları 80 e , 80 leri 70 e çeken 10 derece düşüren hiç bir soğutucu görmedim şimdiye kadar , ucuz olmasın pahalı seçin diye gereksiz yere yönlendirme yapmayalım

@metalfking,

oyunda erişilen 70-90 derece arası sıcaklıklar normaldir , bir çok notebookta durum aynıdır , doğaldır , telaşlanacak bir şey yoktur

Alıntıları Göster
    @cce Bazı konularda da bunun normal olduğunu gördüm ama başta çok rahat oynanan oyun 15-20 dk sonra takılarak ondan sonraki 10 dakika içinde iyice kasarak oynatıyor.Bunun nedenini çözemedim.Bunun hakkında bir bilginiz var mı?Bir de bu sadece NFS Hot Pursuit 3 de oluyor.Onun haricinde şimdiye kadar denediğim oyunlarda böyle bir sorun olmadı.

• quote:

quote:

@metalfking,

Alıntıları Göster
    birincisi ben öneri yaptım soğutucuya ihtiyaş duymadım 2-3 saat oynamayla gördüğüm maksimum sıcaklık bütün sistemde 68 forumu düzenli takip ederim ve okuduklarımdan yola çıkarak sizinle bilgi paylaştım bu kadar derec fark ettiğini söleynler mevcuttu iyi bir soğutucuda

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalFKing

@cce Bazı konularda da bunun normal olduğunu gördüm ama başta çok rahat oynanan oyun 15-20 dk sonra takılarak ondan sonraki 10 dakika içinde iyice kasarak oynatıyor.Bunun nedenini çözemedim.Bunun hakkında bir bilginiz var mı?Bir de bu sadece NFS Hot Pursuit 3 de oluyor.Onun haricinde şimdiye kadar denediğim oyunlarda böyle bir sorun olmadı.

NFS Hot Pursuit 3 bilgisayarlarda sorun yaratan oyun olabilir, denemediğim için bilmiyorum.bu tür sorunlu bir kaç oyun var
  • quote:

birincisi ben öneri yaptım soğutucuya ihtiyaş duymadım 2-3 saat oynamayla gördüğüm maksimum sıcaklık bütün sistemde 68 forumu düzenli takip ederim ve okuduklarımdan yola çıkarak sizinle bilgi paylaştım bu kadar derec fark ettiğini söleynler mevcuttu iyi bir soğutucuda

yine bazı bilgileri tamamlarsanız çok faydalı olacak

bilgisayarınızın özellikleri ,işlemci ekran kartı ve oynadığınız oyunlar yukarıda adı geçen oyunlarmı
  • quote:

quote:

bilgisayarınızın özellikleri ,işlemci ekran kartı ve oynadığınız oyunlar yukarıda adı geçen oyunlarmı

Alıntıları Göster
    ısıyı ölçerken ısı ölçme programı eğer yapmıyorsanız arka planda çalışır durumda olsun.örneğin hwmonitor veya realtemp

böylelikle oluşan maksimum ısıyı görürsünüz

oyundan çıktıktan sonra ısı ölçme programını çalıştırırsanız , o sırada soğuma gerçekleşeceği için hatalı değerleri değerlendirirsiniz

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    yarış oyunlarını sevmem ama en son crysis2 de arkadşlar zorlanır dedi ama ben zorlaım sıkıntıını görmedim cod 6ve7 sniper bad company2 gibi güzel oyunları oynadım gördüğüm sıcaklık oydu hiçbirini 1366x768 in altında oynamadım ve en zorunda oynadım bu arada samsung rf510 samsung ısınma özelliği çok az olduğundan dolayı tercihimdir ve memnunum i5 560 266ghz turboyla 3.2 ekran kartı gt420m

• quote:

yarış oyunlarını sevmem ama en son crysis2 de arkadşlar zorlanır dedi ama ben zorlaım sıkıntıını görmedim cod 6ve7 sniper bad company2 gibi güzel oyunları oynadım gördüğüm sıcaklık oydu hiçbirini 1366x768 in altında oynamadım ve en zorunda oynadım bu arada samsung rf510 samsung ısınma özelliği çok az olduğundan dolayı tercihimdir ve memnunum i5 560 266ghz turboyla 3.2 ekran kartı gt420m

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    bende de aynı modelin i3 işlemcilisi var oyunları 1366*768 yapmazsam tam ekran oynayamıyorum diğer şekilde ekranın ortasında küçük şekilde açıyor ne yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1907

bende de aynı modelin i3 işlemcilisi var oyunları 1366*768 yapmazsam tam ekran oynayamıyorum diğer şekilde ekranın ortasında küçük şekilde açıyor ne yapabilirim

Alıntıları Göster
    1366 nın alt çözünürlülüklerinde denedini 1024x768 1280x720 gibi çözünürlülüklerde dene arkadaşınkindede oldu bu ara çözünürlülüklerde açtı senin ayarladığın ayarlar 4:3 formatında kenarlardan biraz kırpyor dolayısıyla
  • 80 derece cok da anormal bir değer değil. 80 olsa keşke benimki de. 104 dereceyi gördü benim cihaz. Yanarsa yansın. Zaten cok sinirliyim notebook konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullseye_00

80 derece cok da anormal bir değer değil. 80 olsa keşke benimki de. 104 dereceyi gördü benim cihaz. Yanarsa yansın. Zaten cok sinirliyim notebook konusunda.
    Bende bu modelin i7 li olanı var. Henüz alalı 1 hafta oldu. Fakat bende fark ettim ki ısı sanki yüksek gibi. Normal çalışırken ısı 50 ile 60 arası. Oyun açınca 60-70 arası belki 70 in üstüne biraz çıkıyordur. Arkadaşımda lenovo var o benden 3-4 hafta önce aldı laptobu. Fakat onun laptobu normal çalışırken 30-40 arası gibi ısıya sahip. Arkadaşlar 80 derece normal demiş ama farkındamısınız kaynama derecesine yakın neredeyse? Benim bildiğim 30-40 gibi derecelerde olması gerekiyor normal sıcaklığın. Oyun oynarken 10-15 derece daha üste çıkar diye biliyorum. Ve oyun açtığımda mafia 2 gibi bi oyunda en yüksek grafik ayarlarında kasma yapıyor. Kasma yapıyor derken öyle abartılı değil. Ama hiç yapmaması gerekir. 1 gb 525 nvdia harici var makinede. Bi problem varsa hemen götüreyim diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ezmer

Bende bu modelin i7 li olanı var. Henüz alalı 1 hafta oldu. Fakat bende fark ettim ki ısı sanki yüksek gibi. Normal çalışırken ısı 50 ile 60 arası. Oyun açınca 60-70 arası belki 70 in üstüne biraz çıkıyordur. Arkadaşımda lenovo var o benden 3-4 hafta önce aldı laptobu. Fakat onun laptobu normal çalışırken 30-40 arası gibi ısıya sahip. Arkadaşlar 80 derece normal demiş ama farkındamısınız kaynama derecesine yakın neredeyse? Benim bildiğim 30-40 gibi derecelerde olması gerekiyor normal sıcaklığın. Oyun oynarken 10-15 derece daha üste çıkar diye biliyorum. Ve oyun açtığımda mafia 2 gibi bi oyunda en yüksek grafik ayarlarında kasma yapıyor. Kasma yapıyor derken öyle abartılı değil. Ama hiç yapmaması gerekir. 1 gb 525 nvdia harici var makinede. Bi problem varsa hemen götüreyim diyorum.

Alıntıları Göster
    80 derec dediği oyun sıcaklığı normal sıcaklık değil ve şuda var sıcak bir ortamda ısı değerleri normal internette dolaşırken 40-55 arası olabilir kaldıki 30 dereceler diyorsunuz arkadaşınızın bulunduğu ortam ortalama 20 derecelik bir ısıya sahip bu değerler 35-45 arası normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 28 Mart 2012; 23:45:20 >

• quote:

80 derec dediği oyun sıcaklığı normal sıcaklık değil ve şuda var sıcak bir ortamda ısı değerleri normal internette dolaşırken 40-55 arası olabilir kaldıki 30 dereceler diyorsunuz arkadaşınızın bulunduğu ortam ortalama 20 derecelik bir ısıya sahip bu değerler 35-45 arası normaldir.

yanlış anlatmışım. 80 derece oyun sıcaklığı normal diyor arkadaşlar demek istemiştim. Crysis 2 yi kurup oynadım denemek için 90 dereceyi gördü makine. arkadaşın lenovosu ile aynı odadayız fakat onunki bukadar anormal sıcaklıklara ulaşmıyor. Normal sıcaklık 50-60 arası. oyun sıcaklığı 75-95 arası.. Anormal mi değil mi? Yarın ona göre götürücem laptobu servise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ezmer

quote:

yanlış anlatmışım. 80 derece oyun sıcaklığı normal diyor arkadaşlar demek istemiştim. Crysis 2 yi kurup oynadım denemek için 90 dereceyi gördü makine. arkadaşın lenovosu ile aynı odadayız fakat onunki bukadar anormal sıcaklıklara ulaşmıyor. Normal sıcaklık 50-60 arası. oyun sıcaklığı 75-95 arası.. Anormal mi değil mi? Yarın ona göre götürücem laptobu servise.

Alıntıları Göster
    şunu söyliyeyim dell'in bu modellerinde tek fan çıkışı olduğu için işlemci ve ekran kartı sıcaklığını tek fan çıkışından atmak zorunda kalıyor buda soğputma sisteminin az gelmesinden dolayı biraz ısınmaya neden olması normal 90 dereceyi görebilir uzun süre oynamada bazıları 95'leride buluyor.bu soğutmasisteminin yapısıyla alakalı ancak bukadar soğutabiliyor demekki ama arka tarafa usb bellek yuvası koyacaklarına fan çıkışı koysalardı en az 5 derece fark ederdi 85'leri görürdün en fazla saatlerce oynasan dahi.lenovoda sıcaklık tahliyesi dell'e göre biraz daha başarılı diyebiliriz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.