Merhaba Dell G5 15 5500 model bir bilgisayarım var. Aşırı ısınmadan dolayı bilgisayarım oyun oynarken yarım saat ile 1 saat arasında bir anda kapanıyor. 2. el olarak aldığım laptop un garanti süresi dolduğu ve araştırdığım kadarıyla teknik servis yetersiz olduğu için göndermek istemiyorum. Ekran kartının modeli : NVIDIA GeForce RTX 2070 with Max-Q (8gb). İşlemci modeli İntel Core i7-10750H. Yaptığım test sonuçları :Soktuğum stres testlerinde; CPU MAX 84 derece, GPU MAX 80 derece çıkıyor. SSD ; KIOXİA 512 GB. Ssd ısınması 80 dereceye kadar çıkıyor. (internette 46 dereceye kadar normal yazıyordu. aşırı ısınıyor.) Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Bu kapanmaları nasıl engelleyebilirim? Yardımcı olacak birileri çıkarsa çok sevinirim. Herkese iyi akşamlar. |
DELL ISINMA PROBLEMİ
-
-
-fan temizliği ve gpu/cpu termal macun değişimi işini görecektir.
-m2 ssd boyutu 2230 sanırım onun için şöyle bir soğutucu bakabilirsin.
Silhouette M.2 2230 SSD Soğutucu M2 Nvme Katı Hal Sabit Disk Fiyatı (hepsiburada.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 30 Ağustos 2024; 10:4:54 >
-
Fan temizliği ve kaliteli bir macun ile macun değişimini yaptım. Fakat birşey fark etmedi. Başka iyi bir ssd alsam ssd nin ısınma sorunu çözülür mü ? Ve önerdiğiniz bir 512gb ssd var mı acaba ?
-
bu laptoplarda çit m2 slotu var. küçük olanı depo olarak kullanırsın 2280 boyutunda olana işletim sistemi ve oyun oynuyorsan buna kurarsın.
pci 3.0 arabirimi olandan alacaksın.
Samsung SSD Harddisk Fiyatları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
örnek olarak samsung seçtim. sen kesene göre diğer markaları da işaretlersin.
ya da buradan bakabilirsin
-
Tamamdır. Çok teşekkür ederim :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X