Şimdi Ara

DELL ISINMA PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Dell G5 15 5500 model bir bilgisayarım var. Aşırı ısınmadan dolayı bilgisayarım oyun oynarken yarım saat ile 1 saat arasında bir anda kapanıyor. 2. el olarak aldığım laptop un garanti süresi dolduğu ve araştırdığım kadarıyla teknik servis yetersiz olduğu için göndermek istemiyorum. Ekran kartının modeli : NVIDIA GeForce RTX 2070 with Max-Q (8gb). İşlemci modeli İntel Core i7-10750H.

Yaptığım test sonuçları :Soktuğum stres testlerinde; CPU MAX 84 derece, GPU MAX 80 derece çıkıyor.

SSD ; KIOXİA 512 GB. Ssd ısınması 80 dereceye kadar çıkıyor. (internette 46 dereceye kadar normal yazıyordu. aşırı ısınıyor.)

Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ? Bu kapanmaları nasıl engelleyebilirim? Yardımcı olacak birileri çıkarsa çok sevinirim. Herkese iyi akşamlar.

• -fan temizliği ve gpu/cpu termal macun değişimi işini görecektir.

Dell G5 15 5500 - disassembly, Cleaning and upgrade || A Gaming Laptop || @MultiSolution1 (youtube.com)

-m2 ssd boyutu 2230 sanırım onun için şöyle bir soğutucu bakabilirsin.

Silhouette M.2 2230 SSD Soğutucu M2 Nvme Katı Hal Sabit Disk Fiyatı (hepsiburada.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 30 Ağustos 2024; 10:4:54 >

• Fan temizliği ve kaliteli bir macun ile macun değişimini yaptım. Fakat birşey fark etmedi. Başka iyi bir ssd alsam ssd nin ısınma sorunu çözülür mü ? Ve önerdiğiniz bir 512gb ssd var mı acaba ?

• aykut0808 A kullanıcısına yanıt

bu laptoplarda çit m2 slotu var. küçük olanı depo olarak kullanırsın 2280 boyutunda olana işletim sistemi ve oyun oynuyorsan buna kurarsın.

pci 3.0 arabirimi olandan alacaksın.

Samsung SSD Harddisk Fiyatları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

örnek olarak samsung seçtim. sen kesene göre diğer markaları da işaretlersin.

ya da buradan bakabilirsin

DRAM Modüllü SSD Diskler - Epey

• Tamamdır. Çok teşekkür ederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.