Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu (520. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.817
Cevap
128
Favori
553.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımda ki 128 gb ssd 'yi değiştirmeyi düşünüyorum. 250 gb ssd yeterli. Fazlasına gerek yok gibi bütçeyide aşmamış olurum. Siz Hangisini önerirsiniz? Bir de sandisk'in girişi ile samsung'un girişi farklı ama bildiğim kadarı ile ikiside uyuyor sanırım bize değil mi, teyit etmek için sorayım dedim.

https://www.amazon.com.tr/dp/B078WQC2GQ/ref=cm_sw_r_tw_dp_D58Q51E4N59ER42372B9

ya da

https://www.amazon.com.tr/dp/B089MGGNGY/ref=cm_sw_r_tw_dp_0XWH7QTR7MPSD30S98SD

• Arkadaşlar selam, birkaç gündür kafayı yiyeceğim, bilgisayarıma termal macun değişimi yaptım fakat sonrasında oyun içerisinde iken pil azalmaya başladı, konu ile ilgili dell ile iletişime geçtim tüm güncellemeleri yapmamı söylediler ve yaptım. Bios üzerinden pil durumum excellent görünüyordu sonrasında sorununu adaptör kaynaklı olabileceğini söylediler bende dparca üzerinden 180w adaptör satın aldım (bilgisayarı Kasım 2017de aldım ozamandan beri stok 130w'yi kullanıyordum) pilimdeki yıpranma payı %31'di şuan %35 ve bios+power manager de excellent'dan good'a düştü son günlerde sürekli test ediyorum ve bu sıralar 2 defa şarjı komple bitirip tekrar doldurdum. Sizlere iki sorum olacak öncellikle oyun oynarken pil seviyesinin azalma sorununu nasıl çözebilirim? Pilimi değiştirmeme gerek varmı? İkincisi 180w adaptör sistemime ve bataryama zarar verir mi? Geri iade etmeli miyim? Fiyatı 75$+kdv bu arada merak edenler varsa. Şahsen yani adaptör değişimi yaptığım için, batarya değiştirmeye bütçem yok (geçen ayda 1tb ssd update yapmıştım) lütfen sorunu yasayanlariniz varsa veya nasıl cozebilecegim konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtevku -- 7 Mart 2021; 3:38:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximus Meridus

Tam dikkat etmedim hocam ama sanırım CPU. hatırladığım kadarıyla CPU GPU dan daha sıcak çalışıyor diye biliyorum benim bilgisayarda yani normalde nasıl okuyor bilmiyorum.

Birde hocam bu afterburner da özet gibi bir olay var mı bi yerde gördüm ama nerde olduğunu hatırlamıyorum.
    Oyun boyunca ortalama sıcaklıklar FPS vs en sonda raporlanıyordu

Ben de termal macun vs yenilesem mi diye düşünüyordum erteleyeyim o zaman.
    Yakın zamanda bi monitörün soketini yaktım 😁😁 ekipman toplamaya başlayım yavaş yavaş eksik ekipmanla iş yapmak sıkıntılı okuyor.
    Termal bant, antistatik bileklik, cımbız vs baya ekipman lazım aslında.
    Laptopu sökerken özel bir uç gerekiyor mu?

Ben evdeki klasik bir tornavida seti ile rahatlıkla dağıtıp toplayabiliyorum hocam bilgisayarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatgezi

bilgisayarımda ki 128 gb ssd 'yi değiştirmeyi düşünüyorum. 250 gb ssd yeterli. Fazlasına gerek yok gibi bütçeyide aşmamış olurum. Siz Hangisini önerirsiniz? Bir de sandisk'in girişi ile samsung'un girişi farklı ama bildiğim kadarı ile ikiside uyuyor sanırım bize değil mi, teyit etmek için sorayım dedim.

https://www.amazon.com.tr/dp/B078WQC2GQ/ref=cm_sw_r_tw_dp_D58Q51E4N59ER42372B9

ya da

https://www.amazon.com.tr/dp/B089MGGNGY/ref=cm_sw_r_tw_dp_0XWH7QTR7MPSD30S98SD

M.2 alacaksanız kesinlikle NVMe (PCIe) SSD'lerden almaya çalışın hocam. Ve SSD alırken DRAM Cache'li modellerden almaya çalışın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahtevku

Arkadaşlar selam, birkaç gündür kafayı yiyeceğim, bilgisayarıma termal macun değişimi yaptım fakat sonrasında oyun içerisinde iken pil azalmaya başladı, konu ile ilgili dell ile iletişime geçtim tüm güncellemeleri yapmamı söylediler ve yaptım. Bios üzerinden pil durumum excellent görünüyordu sonrasında sorununu adaptör kaynaklı olabileceğini söylediler bende dparca üzerinden 180w adaptör satın aldım (bilgisayarı Kasım 2017de aldım ozamandan beri stok 130w'yi kullanıyordum) pilimdeki yıpranma payı %31'di şuan %35 ve bios+power manager de excellent'dan good'a düştü son günlerde sürekli test ediyorum ve bu sıralar 2 defa şarjı komple bitirip tekrar doldurdum. Sizlere iki sorum olacak öncellikle oyun oynarken pil seviyesinin azalma sorununu nasıl çözebilirim? Pilimi değiştirmeme gerek varmı? İkincisi 180w adaptör sistemime ve bataryama zarar verir mi? Geri iade etmeli miyim? Fiyatı 75$+kdv bu arada merak edenler varsa. Şahsen yani adaptör değişimi yaptığım için, batarya değiştirmeye bütçem yok (geçen ayda 1tb ssd update yapmıştım) lütfen sorunu yasayanlariniz varsa veya nasıl cozebilecegim konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler

Oyun oynuyorkenki pil azalma olayı bir sorun değil aslında hocam. Adaptörden çekilen güç yeterli gelmediği zaman bataryadan yemeye başlıyor bilgisayar 130w adaptörle. 180w adaptörle böyle bir sorun yaşamamanız gerekiyor aslında.

180w adaptörün voltaj değerleri aynı olduğu için sisteme zarar vermez.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Oyun oynuyorkenki pil azalma olayı bir sorun değil aslında hocam. Adaptörden çekilen güç yeterli gelmediği zaman bataryadan yemeye başlıyor bilgisayar 130w adaptörle. 180w adaptörle böyle bir sorun yaşamamanız gerekiyor aslında.

180w adaptörün voltaj değerleri aynı olduğu için sisteme zarar vermez.

Alıntıları Göster

Sırf bu yüzden 180w adaptöre geçiş yaptım hocam işte fakat aynı sorun halen mevcut, ve pilim bir anda ömründen %4lük kısım daha yedi şuan pil sağlığım iyi görünüyor pilimi değiştirmeme gerek varmı acaba? Ayrıca bios updateleri dell teknik sağolsun yaptırdığı için xtu üzerinden undervolt'da yapamıyorum. Ama benim anlamadığım daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamışken 130w kullanırken neden böyle bir sorun yaşıyorum ki bilgisayarı özene bözene söküp temizleyip özene bözene geri topladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahtevku -- 7 Mart 2021; 15:58:11 >

• Bilgasarıyı aldığım günden beri hep öncelikle AC modunda kullandım

Dell Inspiron 7567 - Ana Konu

• -forumber- kullanıcısına yanıt

250 gb olarak maximum 350-400 tl arasında bahsettiğiniz özelliklerde önereceğiniz bir ürün varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hayatgezi

250 gb olarak maximum 350-400 tl arasında bahsettiğiniz özelliklerde önereceğiniz bir ürün varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: GuArDiAn55-19

1-Rufus ile ntfs dosya sistemine sahip bir usb diskten uefi windows 10 20h2 sürümünü dell 7567 cihaza kurmayı denediniz mi hiç? 7 defa kurulum denedim 7'sinde de çeşitli hatalar ile karşılaştım normal olarak. çünkü https://github.com/pbatard/uefi-ntfs bu proje açık kaynak kodlu ve bağımsız geliştiriciler tarafından hazırlanmış. Hatalar ile karşılaşılması normal. resmi bir proje değil bu. hobi projesi. neden bu proje var? çünkü microsoft boot medyalarında fat32 desteğini w10 20h2 ile kesti. (boot sürücülerinde kaldırdı sadece.) rufus gibi yazılımların kullanabileceği bir ntfs uefi yazılımını da microsoft açık kaynak olarak yayınlamadı.

ntfs bir usbden uefi w10 20h2 sürümünü dell7567'ye rufus ile kurmayı becerebilen varsa buradan yazarsa kesinliğe kavuşmuş olur. sorun belki de benim laptoptan kaynaklı olabilir. proje sorunsuz olabilir. ama sonuç olarak microsoftun media creation tool yazılımı sorunsuz çalışıyor hobi projelerine bırakmayın işinizi.

2- hocam dell 7567 cihazların 1 adet sata hdd girişi mevcut. 1 adet de hem sata ssd hem de nvme ssd olarak kullanılabilen m2 ssd slotu mevcut. Buradan m2 slotunun hangi fonksiyonda kullanılacağını değil de diske erişimin ayarlandığından emin misiniz? ben değilim. ben diyorum ki m2 ssd slotunu hem sata hem de nvme olarak ayarlamayın. siz diyorsunuz ki ayarlanabilir. bu kadar rahat karar vermemek lazım. aldığım ilk diskin bu nedenle bozulduğundan şüpheleniyorum. denemeye cesaret edebilen biri olursa buyursun denesin. :)

3- dell 7567 için nvme ssd kullanılırken AHCI desteklenmiyor. siz öyle bir şey yok diyorsunuz. buyrun; https://www.dell.com/community/Inspiron/Inspiron-15-7567-NVMe-M-2-SSD-no-bootable-device/td-p/6117360 aynı sorunu ben de yaşadım. 2 defa hem de. burada mesele destek değil zaten. çalışması gerekiyor. ama hatalar ile karşılaşılıyor.

şimdi siz ahci sata kontrolcüsü seçili iken intel'in kontrolüne bırakıldığını söylüyorsunuz. nvme disklerde ise ssd disk üzerindeki kendi sata kontrolcüsüne bırakıldığını söylüyorsunuz. teoride öyle olduğunu ben de okudum googleda aratarak. ancak pratikte gördüğünüz üzere no bootable device found.. bunun sebebinin 3d nand olduğunu düşünüyorum. 3d nand ssdlerde tek bir register çipinin içerisinde katman katman register devreleri mevcut. bu yeni sayılabilecek teknolojinin eski sayılabilecek laptoplarda sorun çıkarmasına şaşırmamak gerek.

adım adım ne yaptığımı yazdım ki bilmeyen arkadaşlar da yararlansın. maalesef IT dünyasında her şey planlandığı gibi gitmiyor gördüğünüz üzere. kavramlara takılmamak lazım çözüm odaklı olmak lazım. :)

1-

Microsoft'un kendi sitesinden araç kullanmadan direkt olarak indirdiğim iso: Win10_20H2_v2_Turkish_x64.iso

Kullandığım Rufus sürümü: 3.13, Stabil sürüm

Bilgisayarın BIOS sürümü: 1.11.0, Secure Boot kapalı

Bahsettiğim ISO'yu indirip normal bir şekilde Rufus ile USB belleğe GPT olarak yazdırdım. USB belleği 7567'ye takıp BIOS'a girdim. Bütün boot seçeneklerini sildikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp f12'ye basarak boot menüsüne girdim, USB belleği seçtim ve ardından Windows kurulumuna başladım. Windows kurulumunu normal bir şekilde yaptıktan sonra düzgün bir şekilde yüklendi Windows.

Tabi, normalde şirketlerin verdiği çözümler (Media Creation Tool gibi) varken açık kaynak kodlu olsun yada olmasın 3.parti başka bir program kullanmak istemem ben de. Ama Media Creation Tool adlı programın sevmediğim birkaç olayı var mesela;

• Eğer elinizde Windows ISO'su olsa bile onu kullanamazsınız. İnternetten yeni ISO indirmek zorundasınız.
    • ISO'yu indirirken ham bir ISO halinde değil de parça parça paketler halinde indirip bunları bilgisayarda birleştirdiği için hem CPU'yu kullanıyor hem de diski yoruyor. Aynı zamanda Windows'u direk Microsoft'un sitesinden indirmekten daha uzun sürmesine neden oluyor bu olay.

Ben bunları istemiyorum. Bana bunları yapmadığı bir seçenek verse, elimdeki ISO'yu kullanmama izin verse ben de MCT'yi kullanırım ama bana bu hakkı vermiyor. E o zaman niye kullanayım ki?

2-

Evet hocam, "m2 slotunun hangi fonksiyonda kullanılacağını değil de diske erişimin ayarlandığından" eminim. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı BIOS'da M.2 modu ayarı olur, orda sadece NVMe yada SATA'yı seçerdik. Buradaki ayar ile herhangi bir SSD'yi bozamazsınız ayrıca. Ben yıllarca oradaki bütün seçenekler açık bir şekilde denedim, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Oradaki ayarların asıl amacı şu aslında;

Siz bir şirketsiniz ve çalışanınıza bu bilgisayarları veriyorsunuz. Fakat bu bilgisayarlarda mesela SATA sürücüleri veya NVMe sürücülerin takılmasını istemiyorsunuz (şirketin yazılımı sorun çıkartıyor olabilir yada güvenlik endişeleriniz vardır (NVMe sürücülerindeki açıklar vs)). O zaman siz bu bilgisayarlardaki sürücüleri bu şekilde ayarlayıp çalışanınıza veriyorsunuz. Bu sayede kafanızda soru işareti kalmıyor.

3-

Hocam oradaki konudan nasıl "7567 AHCI'de NVMe desteklemiyor" kanısına vardınız ki? Oradaki durum sadece 1 disk için geçerli. Spesifik disklerde boot edilemiyor olabilir, ama bunun sonucu olarak 7567'de NVMe kullanıyorsanız AHCI kullanamazsınız anlamına gelmiyor. Mayıs 2018'den beri Evo 960 ile beraber kullandım, herhangi bir sorun yaşamadım hiç AHCI'de. Kavramlara takılmazsak da yanlış kanıya vararız ama. Dediğim gibi spesifik disklere özgü olabilir bu. Siz yapmışsınızdır fakat BIOS güncellenmediği zaman da yaşanabilir böyle olaylar. 3D NAND olması ile hiçbir alakası yok bu arada. Yine yeni yada eski teknoloji olması ile alakası yok zira NVMe protokülü aynı PCIe protokolünde olduğu gibi sürüm bağımsızdır. (NVMe 1.3 destekleyen anakarta NVMe 1.4 SSD takılabilir, NVMe 1.4 destekleyen anakarta NVMe 1.3 SSD takılabilir).

• Arkadaşlar merhaba 7567 cihazımda son 1 aydır oyun oynarken FPS drop yaşıyorum sistemden baktığım zaman Ram kullanımı %90 larda görüyorum Ram şişiren sistemde görünmeyen bir uygulama var yeniden başlatma sonrası bu sorun düzeliyor. Öncelikli sorum bu neden olabilir? Çözümü nasıldır ? İkinci seçenek ise zaten Ram ilavesi yapmayı düşünüyordum bildiğiniz üzere cihazda bir slot boş bu slot için en uygun Ram hangisidir nerden satın alabilirim ? bu konularda yardım rica ediyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Darboğazsız günler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: GuArDiAn55-19

1-Rufus ile ntfs dosya sistemine sahip bir usb diskten uefi windows 10 20h2 sürümünü dell 7567 cihaza kurmayı denediniz mi hiç? 7 defa kurulum denedim 7'sinde de çeşitli hatalar ile karşılaştım normal olarak. çünkü https://github.com/pbatard/uefi-ntfs bu proje açık kaynak kodlu ve bağımsız geliştiriciler tarafından hazırlanmış. Hatalar ile karşılaşılması normal. resmi bir proje değil bu. hobi projesi. neden bu proje var? çünkü microsoft boot medyalarında fat32 desteğini w10 20h2 ile kesti. (boot sürücülerinde kaldırdı sadece.) rufus gibi yazılımların kullanabileceği bir ntfs uefi yazılımını da microsoft açık kaynak olarak yayınlamadı.

ntfs bir usbden uefi w10 20h2 sürümünü dell7567'ye rufus ile kurmayı becerebilen varsa buradan yazarsa kesinliğe kavuşmuş olur. sorun belki de benim laptoptan kaynaklı olabilir. proje sorunsuz olabilir. ama sonuç olarak microsoftun media creation tool yazılımı sorunsuz çalışıyor hobi projelerine bırakmayın işinizi.

2- hocam dell 7567 cihazların 1 adet sata hdd girişi mevcut. 1 adet de hem sata ssd hem de nvme ssd olarak kullanılabilen m2 ssd slotu mevcut. Buradan m2 slotunun hangi fonksiyonda kullanılacağını değil de diske erişimin ayarlandığından emin misiniz? ben değilim. ben diyorum ki m2 ssd slotunu hem sata hem de nvme olarak ayarlamayın. siz diyorsunuz ki ayarlanabilir. bu kadar rahat karar vermemek lazım. aldığım ilk diskin bu nedenle bozulduğundan şüpheleniyorum. denemeye cesaret edebilen biri olursa buyursun denesin. :)

3- dell 7567 için nvme ssd kullanılırken AHCI desteklenmiyor. siz öyle bir şey yok diyorsunuz. buyrun; https://www.dell.com/community/Inspiron/Inspiron-15-7567-NVMe-M-2-SSD-no-bootable-device/td-p/6117360 aynı sorunu ben de yaşadım. 2 defa hem de. burada mesele destek değil zaten. çalışması gerekiyor. ama hatalar ile karşılaşılıyor.

şimdi siz ahci sata kontrolcüsü seçili iken intel'in kontrolüne bırakıldığını söylüyorsunuz. nvme disklerde ise ssd disk üzerindeki kendi sata kontrolcüsüne bırakıldığını söylüyorsunuz. teoride öyle olduğunu ben de okudum googleda aratarak. ancak pratikte gördüğünüz üzere no bootable device found.. bunun sebebinin 3d nand olduğunu düşünüyorum. 3d nand ssdlerde tek bir register çipinin içerisinde katman katman register devreleri mevcut. bu yeni sayılabilecek teknolojinin eski sayılabilecek laptoplarda sorun çıkarmasına şaşırmamak gerek.

adım adım ne yaptığımı yazdım ki bilmeyen arkadaşlar da yararlansın. maalesef IT dünyasında her şey planlandığı gibi gitmiyor gördüğünüz üzere. kavramlara takılmamak lazım çözüm odaklı olmak lazım. :)

Ben NTFS USB'den 20H2'yi Rufus ile yazıp defalarca sorunsuz kurdum, tek dikkat ettiğim nokta Rufus'un da söylediği gibi bilgisayarda secure boot devre dışı olacak kurulum tamamen tamamlanıp yeniden başlatmalar bittiğinde yeniden etkinleştirebilirsiniz. Belki indirdiğiniz ISO'da sorun olabilir. Bu arada USB'yi NTFS biçimlendirmiyorum FAT32 biçimlendiriyorum ki ne olur ne olmaz NTFS'ye çevirme işini Rufus'a bırakmak kendimi daha güvende hissettiriyor :)

• Merhaba cihaza "SanDisk Ultra M.2 500GB NVMe 3D" adlı SSD'den aldım ve üzerindeki 128GB olan ile değiştirmek istiyorum. BIOS sürümüm 1.00.05 yazıyor ve güncel Windows/Linux ile sıkıntısız kullandığımdan farklı hatalarla karşılaşmamak için güncellemiyorum, bu SSD'yi kullanabilmek için BIOS güncellemesi yapmam gerekir mi? SSD için güncelleme yapmam zorunlu ise önerdiğiniz bir sürüm var mı, en kararlı hangisini kullanıyorsunuz bunların? :) Bir de eski SSD'yi çıkartıp yerine bunu takmam yeterli olur mu yoksa bazı mesajlarda gördüğüm AHCI/RAID ayarlarını kurcalamam gerekir mi? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

• Arkadaşlar laptopumdaki HDD'yi çıkarıp yerine Samsung 870 EVO SATA SSD aldım. Samsung'un kendi uygulamasında gördüğüme göre SATA 2 kullanımında şu an BIOS'umda RAID olarak gözüküyor AHCI seçeneği de mevcut format atmadan nasıl yapabilirim?

• Arkadaşlar selamlar, bios'u downgrade yapacağım bahsedilen videodaki adımları tamamlamama rağmen bios recovery bölümüne giremiyorum. ctrl + essc kombinasyonunu ne yapsam çalıştıramadım. lütfen yardımcı olur musunuz? teşekkürler.

• Pars power dan muadil batarya aldim taktim ama sarj olmuyor. Orjinal degil hatasi veriyor bios

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolciya

Arkadaşlar merhaba 7567 cihazımda son 1 aydır oyun oynarken FPS drop yaşıyorum sistemden baktığım zaman Ram kullanımı %90 larda görüyorum Ram şişiren sistemde görünmeyen bir uygulama var yeniden başlatma sonrası bu sorun düzeliyor. Öncelikli sorum bu neden olabilir? Çözümü nasıldır ? İkinci seçenek ise zaten Ram ilavesi yapmayı düşünüyordum bildiğiniz üzere cihazda bir slot boş bu slot için en uygun Ram hangisidir nerden satın alabilirim ? bu konularda yardım rica ediyorum. Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Darboğazsız günler :)

Herhangi bir DDR4 SODIMM 2400 MHz veya üstü bir bellek alıp takabilirsiniz hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: abidn

Merhaba cihaza "SanDisk Ultra M.2 500GB NVMe 3D" adlı SSD'den aldım ve üzerindeki 128GB olan ile değiştirmek istiyorum. BIOS sürümüm 1.00.05 yazıyor ve güncel Windows/Linux ile sıkıntısız kullandığımdan farklı hatalarla karşılaşmamak için güncellemiyorum, bu SSD'yi kullanabilmek için BIOS güncellemesi yapmam gerekir mi? SSD için güncelleme yapmam zorunlu ise önerdiğiniz bir sürüm var mı, en kararlı hangisini kullanıyorsunuz bunların? :) Bir de eski SSD'yi çıkartıp yerine bunu takmam yeterli olur mu yoksa bazı mesajlarda gördüğüm AHCI/RAID ayarlarını kurcalamam gerekir mi? Cevaplayabilirseniz çok sevinirim.

Büyük bir ihtimalle aldığınız SSD ile uyumlu çalışacaktır hocam ama yine de BIOS olarak aşağıdaki BIOS sürümüne güncellemenizi tavsiye ederim;

https://www.dell.com/support/home/tr-tr/drivers/driversdetails?driverid=twht5&oscode=wt64a&productcode=inspiron-15-7567-laptop

ACHI/RAID ayarını kurcalamanız gerekmez ama en iyi uyumluluk için AHCI modunda kullanmanızı öneririm hocam.

Hayırlı olsun bu arada Dell Inspiron 7567 - Ana Konu 

• quote:

Orijinalden alıntı: Delevero48

Arkadaşlar laptopumdaki HDD'yi çıkarıp yerine Samsung 870 EVO SATA SSD aldım. Samsung'un kendi uygulamasında gördüğüme göre SATA 2 kullanımında şu an BIOS'umda RAID olarak gözüküyor AHCI seçeneği de mevcut format atmadan nasıl yapabilirim?

SATA modu RAID modunda iken Samsung'un veya herhangi bir SSD üreticisinin programı tam doğru çalışmayabilir hocam. Ama performansınız etkilenmez.

Yine de değiştirmek isterseniz aşağıdaki yöntemi uygulayarak SATA modunu değiştirebilirsiniz;

https://support.thinkcritical.com/kb/articles/switch-windows-10-from-raid-ide-to-ahci

• quote:

Orijinalden alıntı: LütfenBccYapmayınız

Arkadaşlar selamlar, bios'u downgrade yapacağım bahsedilen videodaki adımları tamamlamama rağmen bios recovery bölümüne giremiyorum. ctrl + essc kombinasyonunu ne yapsam çalıştıramadım. lütfen yardımcı olur musunuz? teşekkürler.

Bilgisayar kapalıyken Ctrl + Esc tuşlarına basılı tutarak şarj kablosunu bağladığınızda gelmesi gerek hocam aslında. Bunu yapmanıza rağmen gelmiyorsa neden gelmiyor bir fikrim yok açıkçası.

• 
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.