Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Chipset

güncellemesi var.

bu güncelleme, programla çakışabilir mi, siz güncellediniz mi yada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quaresssma

hocam 13 Feb 2018 tarihli

Intel Dynamic Platform and Thermal Framework Chipset

güncellemesi var.

bu güncelleme, programla çakışabilir mi, siz güncellediniz mi yada

Hocam eğer yeni sürüm paketi kurarsanız hiçbir şekilde DPTF sürücülerini kuramazsınız zaten.

Hiçbir şekilde sorun olmaz yani
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam allah senden razı olsun. Dell mühendislerine de ....... :)

Beş dakika civarı The Long Dark oynadım az önce. Vsync açık. Fps 60 ila 56 arasında dalgalandı. Takılma hissetmedim. Sadece bir yerde ciddi bir takılma oldu, fps 40'lara düştü orada. Devamında birkaç dakika daha oynadım, takılma yoktu.
  • Arkadaşlar son zamanlarda şöyle bir sorun oluşmaya başladı: Bilgisayarı açtığımda normal olarak program da beraberinde açılıyor ancak hızı 2.5 ghz'e sabitliyor. 2,49 2,50 civarında sürekli takılıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum haliyle. Sizlerden de böyle bir şey yaşayan var mı ? (i5 gtx 1050 versiyonu kullanıyorum)
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukylm34

Arkadaşlar son zamanlarda şöyle bir sorun oluşmaya başladı: Bilgisayarı açtığımda normal olarak program da beraberinde açılıyor ancak hızı 2.5 ghz'e sabitliyor. 2,49 2,50 civarında sürekli takılıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum haliyle. Sizlerden de böyle bir şey yaşayan var mı ? (i5 gtx 1050 versiyonu kullanıyorum)

Eğer şarja takmadan bilgisayarı açarsanız öyle yapıyor. Şarjda iken açın bilgisayarı.
  • Dostum ilk zamanlardan beri sorunsuz 3.5 ghz de kullanıyordum dropları önlüyordu program ama yeni formattan sonra yükledim driverları sorunsuz kaldırdı fakat 2.8 e düşüyor bu yüzden oyunlarda performans kaybı yaşıyorum lütfen yardımcı ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yrknaksahin

Dostum ilk zamanlardan beri sorunsuz 3.5 ghz de kullanıyordum dropları önlüyordu program ama yeni formattan sonra yükledim driverları sorunsuz kaldırdı fakat 2.8 e düşüyor bu yüzden oyunlarda performans kaybı yaşıyorum lütfen yardımcı ol.

Programı ilk sayfadaki yeni kaldırıcı ile kaldırıp tekrar yeni paket ile tekrar kurulum yapın. Programdaki herhangi bir ayar ile oynamayın.
    tabikide yaptım sizde de 2.8 mhzlere düşüyor mu ? yoksa bende mi sadece düşüyor.
  • quote:

tabikide yaptım sizde de 2.8 mhzlere düşüyor mu ? yoksa bende mi sadece düşüyor.

Bende herhangi bir problem yok.

BIOS'daki performans sekmesinde her ayar açık mı? SpeedStep ve Turbo Boost özellikle.
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Şimdi bu programı kurup pubg de kaç fps alıyorsunuz arkadaşlar kısıtlamalar kalkıyor bildiğim kadarıyla bu program ile
    açık ikiside önceden 3.5 in aşağısına düşmüyordu şimdi 2.8 ile 3.6 arası oynuyor
  • quote:

açık ikiside önceden 3.5 in aşağısına düşmüyordu şimdi 2.8 ile 3.6 arası oynuyor

CPU sıcaklığından kaynaklanıyor olabilir o zaman.

2.8'e düştüğünde kaç derece oluyor işlemci?
  • Burak27. B kullanıcısına yanıt
    ben oyunlarda bf1,bf 4, gta 5 ile baktım cpu mhz 3.4-3.6 arasında seyrediyor buda gpu yu beslemeye yetiyorda artıyor. pubg oynamıyorum malesef, fpsler düzgün ama diğer oyunlarda düşmeler yaşamıyorum .
  • Arkadaşlar oyunlarda (pubg ile denedim ve gerçekten baya fark etti) performans artışı yaşatıyor, yalnız benim bri sorunum var. Throttle yi kapatmama rağmen işlemci hala 3.5 GHZ civarında çalışıyor. İşletim sistemi boşta bile olsa 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. İlk başlıktaki fix unnistall ile silmeme rağmen aynı 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. Başına gelen var mı ? Bu durum normal mi ? Bu bir sorun mu? Uzun kullanımda cpu ya zarar verir mi? Cpu sıcaklığı boştayken 53C civarında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Oguz

Arkadaşlar oyunlarda (pubg ile denedim ve gerçekten baya fark etti) performans artışı yaşatıyor, yalnız benim bri sorunum var. Throttle yi kapatmama rağmen işlemci hala 3.5 GHZ civarında çalışıyor. İşletim sistemi boşta bile olsa 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. İlk başlıktaki fix unnistall ile silmeme rağmen aynı 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. Başına gelen var mı ? Bu durum normal mi ? Bu bir sorun mu? Uzun kullanımda cpu ya zarar verir mi? Cpu sıcaklığı boştayken 53C civarında.

Bu durum CPU'ya hiçbir şekilde zarar vermez.

Güç seçeneklerinden "Performans" moduna aldıysanız işlemci hep en yüksek frekansta çalışacaktır.

Eğer Turbo'yu anında kapatmak istiyorsanız ThrottleStop'dan "Disable Turbo" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

Mesela ben oyun oynamayacağım zaman o seçeneği işaretliyorum. Fan nerdeyse hiç devreye girmiyor. Oyun oynayacağım zaman da o seçeneğin işaretini kaldırıyorum.

Seçeneği işaretlediğiniz an dinamik olarak değiştiriliyor hız.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Arkadaşlar oyunlarda (pubg ile denedim ve gerçekten baya fark etti) performans artışı yaşatıyor, yalnız benim bri sorunum var. Throttle yi kapatmama rağmen işlemci hala 3.5 GHZ civarında çalışıyor. İşletim sistemi boşta bile olsa 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. İlk başlıktaki fix unnistall ile silmeme rağmen aynı 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. Başına gelen var mı ? Bu durum normal mi ? Bu bir sorun mu? Uzun kullanımda cpu ya zarar verir mi? Cpu sıcaklığı boştayken 53C civarında.

Güç seçeneklerinden "Performans" moduna aldıysanız işlemci hep en yüksek frekansta çalışacaktır.

Eğer Turbo'yu anında kapatmak istiyorsanız ThrottleStop'dan "Disable Turbo" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

Mesela ben oyun oynamayacağım zaman o seçeneği işaretliyorum. Fan nerdeyse hiç devreye girmiyor. Oyun oynayacağım zaman da o seçeneğin işaretini kaldırıyorum.

Cevap için teşekkürler, yalnız ben dün uygulamayı silmiştim. Bugün tekrar kurdum, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar görünüyor ancak dünkü aldığım performansı oyunlardan alamıyorum. Silip tekrar kurdum diye böyle birşey yapmış olabilir mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Cevap için teşekkürler, yalnız ben dün uygulamayı silmiştim. Bugün tekrar kurdum, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar görünüyor ancak dünkü aldığım performansı oyunlardan alamıyorum. Silip tekrar kurdum diye böyle birşey yapmış olabilir mi ?

Silip tekrar yüklemeniz birşey değiştirmez.

5-6 adet bilinmeyen aygıt varsa ve ThrottleStop çalışıyorsa CPU'dan yana bir problemin olmaması lazım.

Throttlestop uygulamasını sorunsuz kullanırken bugün herhangi bir dptf güncellemesi yapmama rağmen ghz düşüyor bu yazıyı bile yazarken 0.78 de kasa kasa yazıyorum kendi kendine böle oldu senin programı verdiğin linkten kaldırıp yükledim sorunsuz kaldırıyo dptf leri fakat throttle sorunu devam ediyor ne yapmam gerek sence ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir1910

Throttlestop uygulamasını sorunsuz kullanırken bugün herhangi bir dptf güncellemesi yapmama rağmen ghz düşüyor bu yazıyı bile yazarken 0.78 de kasa kasa yazıyorum kendi kendine böle oldu senin programı verdiğin linkten kaldırıp yükledim sorunsuz kaldırıyo dptf leri fakat throttle sorunu devam ediyor ne yapmam gerek sence ?

Eğer 5-6 adet bilinmeyen aygıt çıkıyorsa aygıt yöneticisinde o zaman bir fikrim yok malesef.
    4 tane bilinmeyen aygıt çıkıyo ama hala devam ediyor :(
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.