Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emir1910

4 tane bilinmeyen aygıt çıkıyo ama hala devam ediyor :(

Bendeki aygıt yöneticisinde 5 adet "Bilinmeyen Aygıt", bir tane de "PCI Veri Alma ve Sinyal Denetleyicisi" var soru işaretli olanlarda (sürücüleri kurulu olmayanlarda yani)
  • emir1910 kullanıcısına yanıt
    6 tane çıkması lazım. güncellemeler kapalıysa diğer ikisini kendin silebilirsin. bende o şekilde işe yaramıştı. (sağ tık/ kaldır)
  • donnarumma kullanıcısına yanıt
    Olayı throttle fix uygulamasını kaldırıp tüm dptf sürücülerini güncelleyip sonra tekrar throttle fix uygulamasını kurup çözdüm yine 4 tane bilinmeyen aygıt çıktı fakat sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Oguz

quote:

quote:

Arkadaşlar oyunlarda (pubg ile denedim ve gerçekten baya fark etti) performans artışı yaşatıyor, yalnız benim bri sorunum var. Throttle yi kapatmama rağmen işlemci hala 3.5 GHZ civarında çalışıyor. İşletim sistemi boşta bile olsa 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. İlk başlıktaki fix unnistall ile silmeme rağmen aynı 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. Başına gelen var mı ? Bu durum normal mi ? Bu bir sorun mu? Uzun kullanımda cpu ya zarar verir mi? Cpu sıcaklığı boştayken 53C civarında.

Bu durum CPU'ya hiçbir şekilde zarar vermez.

Güç seçeneklerinden "Performans" moduna aldıysanız işlemci hep en yüksek frekansta çalışacaktır.

Eğer Turbo'yu anında kapatmak istiyorsanız ThrottleStop'dan "Disable Turbo" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

Mesela ben oyun oynamayacağım zaman o seçeneği işaretliyorum. Fan nerdeyse hiç devreye girmiyor. Oyun oynayacağım zaman da o seçeneğin işaretini kaldırıyorum.

Seçeneği işaretlediğiniz an dinamik olarak değiştiriliyor hız.

Cevap için teşekkürler, yalnız ben dün uygulamayı silmiştim. Bugün tekrar kurdum, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar görünüyor ancak dünkü aldığım performansı oyunlardan alamıyorum. Silip tekrar kurdum diye böyle birşey yapmış olabilir mi ?

Silip tekrar yüklemeniz birşey değiştirmez.

5-6 adet bilinmeyen aygıt varsa ve ThrottleStop çalışıyorsa CPU'dan yana bir problemin olmaması lazım.

Bilinmeyen aygıt 6 adet görünüyor, sürüm 1709. Sizce bu değerler normal mi? Dün performans o kadar kötüydü ki ekranda felaket kırılmalar oluyordu. Bi türlü çözemedim.

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar oyunlarda (pubg ile denedim ve gerçekten baya fark etti) performans artışı yaşatıyor, yalnız benim bri sorunum var. Throttle yi kapatmama rağmen işlemci hala 3.5 GHZ civarında çalışıyor. İşletim sistemi boşta bile olsa 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. İlk başlıktaki fix unnistall ile silmeme rağmen aynı 3.5 ile çalışmaya devam ediyor. Başına gelen var mı ? Bu durum normal mi ? Bu bir sorun mu? Uzun kullanımda cpu ya zarar verir mi? Cpu sıcaklığı boştayken 53C civarında.

Bu durum CPU'ya hiçbir şekilde zarar vermez.

Güç seçeneklerinden "Performans" moduna aldıysanız işlemci hep en yüksek frekansta çalışacaktır.

Eğer Turbo'yu anında kapatmak istiyorsanız ThrottleStop'dan "Disable Turbo" seçeneğini işaretlemeniz yeterli.

Mesela ben oyun oynamayacağım zaman o seçeneği işaretliyorum. Fan nerdeyse hiç devreye girmiyor. Oyun oynayacağım zaman da o seçeneğin işaretini kaldırıyorum.

Seçeneği işaretlediğiniz an dinamik olarak değiştiriliyor hız.

Cevap için teşekkürler, yalnız ben dün uygulamayı silmiştim. Bugün tekrar kurdum, aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar görünüyor ancak dünkü aldığım performansı oyunlardan alamıyorum. Silip tekrar kurdum diye böyle birşey yapmış olabilir mi ?

Silip tekrar yüklemeniz birşey değiştirmez.

5-6 adet bilinmeyen aygıt varsa ve ThrottleStop çalışıyorsa CPU'dan yana bir problemin olmaması lazım.

Bilinmeyen aygıt 6 adet görünüyor, sürüm 1709. Sizce bu değerler normal mi? Dün performans o kadar kötüydü ki ekranda felaket kırılmalar oluyordu. Bi türlü çözemedim.

Bu grafikten birşey anlamam pek mümkün değil malesef.

CPU Frekans grafiği lazım.

• arkadaşlar vrm değerinin CPU Throttle ile bir alakası var mı zaman zaman oyunda vrm yukseliyor ve fps baya düşüyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dell7567

arkadaşlar vrm değerinin CPU Throttle ile bir alakası var mı zaman zaman oyunda vrm yukseliyor ve fps baya düşüyor ?

VRM sıcaklık değerlerinin de etkisi vardır elbet CPU Throttle sorununda.

Bu arada, VRM sıcaklıklarını nasıl elde ediyorsunuz?
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Overwatch oynuyorum oyununda kendi ayarlarında actim 300mb den 900mb çıktığı anda kasmaya başladıgini fark ettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Overwatch oynuyorum oyununda kendi ayarlarında actim 300mb den 900mb çıktığı anda kasmaya başladıgini fark ettim

Sizin bahsettiğiniz şey VRM değil yalnız, VRAM.

VRAM'in throttle ile bir ilgisi yok.
    vrm yazıyordu ondan oyle yazdım. vram bu kadar etki edebilir mi oyunlarda çözümü ile ilgili bilgin varsa paylaşabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maverick64 -- 28 Şubat 2018; 19:4:32 >
  • quote:

vrm yazıyordu ondan oyle yazdım. vram bu kadar etki edebilir mi oyunlarda çözümü ile ilgili bilgin varsa paylaşabilir misin?

VRAM herhangi bir sorun değil ki çözümü olsun.

VRAM = ekran kartı belleği (4GB olan)
    O zaman ekran kartı belleği yetersiz kalıyor ama şuana kadar hiç problem yasamadigim oyunlarda neden böyle birşey olur acaba ?

• quote:

O zaman ekran kartı belleği yetersiz kalıyor ama şuana kadar hiç problem yasamadigim oyunlarda neden böyle birşey olur acaba ?

VRAM'in dolması performansı pek etkilemez zira VRAM dolduğunda gerekli bilgiler RAM'e aktarılmaya başlanır -ki sizin durumda daha VRAM'in 1/4'ü bile dolmamış.

Sorunu başka yerde aramanızı öneriyorum. MSI Afterburner ile detaylı analiz yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

VRAM'in dolması performansı pek etkilemez zira VRAM dolduğunda gerekli bilgiler RAM'e aktarılmaya başlanır -ki sizin durumda daha VRAM'in 1/4'ü bile dolmamış.

Sorunu başka yerde aramanızı öneriyorum. MSI Afterburner ile detaylı analiz yapabilirsiniz.

MSI su sekilde cpu ve gpu aynı anda hızla düşüyor ve yukselmiyorlar.donanimsal mi acaba

• quote:

quote:

quote:

MSI su sekilde cpu ve gpu aynı anda hızla düşüyor ve yukselmiyorlar.donanimsal mi acaba

Ekran görüntüsü atarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

• Hocam Max Payne 3 yükledim dün. Oyunu özellikle ilk açtığımda birkaç defa fps drop yaşadım ama cpu frekansta sıkıntı yoktu. 3400-3600 arası gidip geliyordu. Sonradan fps drop yok oldu, sadece 15-20 dakika sonra bir iki defa daha yaşadım. Acaba nedendir? Bu arada creators update oyun performansını oldukça olumsuz etkiliyor gibi geldi bana, 1609'a döndüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donnarumma

Hocam Max Payne 3 yükledim dün. Oyunu özellikle ilk açtığımda birkaç defa fps drop yaşadım ama cpu frekansta sıkıntı yoktu. 3400-3600 arası gidip geliyordu. Sonradan fps drop yok oldu, sadece 15-20 dakika sonra bir iki defa daha yaşadım. Acaba nedendir? Bu arada creators update oyun performansını oldukça olumsuz etkiliyor gibi geldi bana, 1609'a döndüm.

Ufak tefek takılmalar olabilir hocam oyunlarda, o gayet normal .

Hocam bugün oyun oynarken (call of duty ww2) böyle ilginç bir durumla karşılaştım. Sebebini anlayamadım. Geforce Experience yüklemiştim ama ondan olmamıştır herhalde. Laptopu yeniden başlattım, tekrar olmadı ama kafama takıldı. (Bu arada senin program olmasa laptop bildiğin çöp yani. Ancak 200 liralık dandik Çin tabletlerinde yaptığın şeyleri yapabilirsin CPU Throttle'dan dolayı.)

• quote:

Orijinalden alıntı: donnarumma

Hocam bugün oyun oynarken (call of duty ww2) böyle ilginç bir durumla karşılaştım. Sebebini anlayamadım. Geforce Experience yüklemiştim ama ondan olmamıştır herhalde. Laptopu yeniden başlattım, tekrar olmadı ama kafama takıldı. (Bu arada senin program olmasa laptop bildiğin çöp yani. Ancak 200 liralık dandik Çin tabletlerinde yaptığın şeyleri yapabilirsin CPU Throttle'dan dolayı.)

BD PROCHOT'u ve SpeedStep'i açmışsınız hocam. Bundan dolayı olabilir belki.

Bu CPU'nun düşük hızlara çakılma olayı bende sadece bilgisayarı şarja takmadığım zaman oluyor. Onun haricinde prize takılıyken hiç yaşamadım bu sorunu.

• donnarumma kullanıcısına yanıt
    Cpu nun bu kadar düşmesi banada cs goda oldu yeniden başlattım düzeldi dahada olmadı bu sorun.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.