Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: keremcanak

hocam bu dediğin şeyleri yaptım gayet güzel de oldu fps artışı sağladım fakat 2 gün sonra 1 tb lik d sürücüsü bilgisayarı actıgımda bildiğin yok oldu ortadan kayboldu neden olmuş olabilir tertemiz bilgisayar hiçbir anlam veremiyorum.

Olayın programla bir ilgisi yok hocam.

Disk Yönetimi'nden kontrol edin harddiski, çevrimdışı olabilir.
  • Artık bu program çalışmıyor.formatladım bilgisayarı, güncellemeleri kurdum.Günceelleremelri kapatıp programı kurdum fakat artık çalışmıyor program.3.5ghz de de çalışmıyor hep arada 2.7leredüşüyor.aida 64 te ki testimdede 74 derecenin üstüne çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozican0148

Artık bu program çalışmıyor.formatladım bilgisayarı, güncellemeleri kurdum.Günceelleremelri kapatıp programı kurdum fakat artık çalışmıyor program.3.5ghz de de çalışmıyor hep arada 2.7leredüşüyor.aida 64 te ki testimdede 74 derecenin üstüne çıkmadı.

Yeni sürümde böyle birşeyin olmaması gerekiyor.

DPTF sürücüleri kurulduğu için bir işe yaramıyor.

Herhangi bir antivirüs veyahut bilgisayarı koruyan bir programın açık olmadığına ve tarama yaptırmadığınıza eminsiniz değil mi?
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ne denediysem olmadı format atıyorum şimdi .Şimdi windowsun otomatik indirdiği güncellemeleri yapmasam daha iyi olurmu ne yapmam gerek ilk başta
    .Soğudum valla pc den ,aldığımdan beri bi stabil kullanamadım donmalar droplar bilmemneler...
    Heleki en soğutan şey ekranı.Karanlık sahnelerde berbat bi görüntü falan .Satabilsem çok kayıp olmadan satıcam valla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Formatladım ve güncelleştirmeleri direk kapadım,dsw uyguladım performans için windows ayarlarını yaptım ve programı yeniden kurdum fakat yine aygıt yöneticisi bilinmeyen aygıtlarla doldu .max78 derece gördü ve tdp 45 iken 30 un üstüne çıkmadı neden olmıyor önceden olan şey anlayabilmiş değilim

• POWER sekmesinde ki CPU Package 33watt gözüküyor önceden max güc veriyordu neden böyle oluyor olabilir

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

• quote:

Formatladım ve güncelleştirmeleri direk kapadım,dsw uyguladım performans için windows ayarlarını yaptım ve programı yeniden kurdum fakat yine aygıt yöneticisi bilinmeyen aygıtlarla doldu .max78 derece gördü ve tdp 45 iken 30 un üstüne çıkmadı neden olmıyor önceden olan şey anlayabilmiş değilim

Şimdi sizin mesajınız üzerine sadece aşağıdaki işlemleri yaptım;

1- Tertemiz bir şekilde Windows 10 1709 Home kurdum
    2- Dell'in sitesindeki bütün sürücüleri (Intel HD ve Nvidia sürücüleri hariç)
    3- Intel'in sitesindeki son sürüm Intel HD sürücüsünü kurdum
    4- Nvidia'nın sitesindeki son sürüm GTX 1050 Ti sürücüsünü kurdum

--- Buraya kadar bilgisayarı hiç internete bağlamadım ---

5- Bilgisayarı internete bağladım, Windows Update'i açıp bütün güncellemeleri yaptım.
    6- Ardından Windows Defender'ı registry üzerinden kalıcı bir şekilde kapattım.
    7- "ThrottleFix_for_DPTF_HQ_20180216_forumber.exe" adlı dosyayı çalıştırdım.

Ve hiçbir sorunla karşılaşmadım. Üstelik tüm bu işlemlerden sonra Windows Update'e girip güncelleme var mı diye kontrol ettim. Ona rağmen DPTF sürücüleri yüklenmedi, ve throttle sorunu tamamen ortadan kalkmış oldu.

Sizin adaptörde belki bir sıkıntı olabilir.

• Hocam adaptörde bi sıkıntı yokta ne denediyswm olmadı.işin garibi aynı işlemleri yapmışız ama bende olmuyor.kaldırıp yine kuruyorum programı sonuç bu arkadaşlar çıkıyor yine.

• quote:

Hocam adaptörde bi sıkıntı yokta ne denediyswm olmadı.işin garibi aynı işlemleri yapmışız ama bende olmuyor.kaldırıp yine kuruyorum programı sonuç bu arkadaşlar çıkıyor yine.

O arkadaşlar çıkıyorsa ve ThrottleStop programı çalışıyorsa bir sorun olmaması lazım hocam.

Bu arada yukardaki AIDA64 ekran görüntüsünde herhangi bir problem yok hocam. Değerler olması gerektiği gibi.

Yani sizde bir problem görünmüyor.

Hocam, bu package power yani tdp max 45 watt ya bnde 45 wat vermiyor kendini 33watt ile sınırlıyor.esiden kullandığımda 45 watt yani tam güç verebiliyordu .

• quote:

Hocam, bu package power yani tdp max 45 watt ya bnde 45 wat vermiyor kendini 33watt ile sınırlıyor.esiden kullandığımda 45 watt yani tam güç verebiliyordu .

Hocam ThrottleStop, işlemciye otomatik olarak 0.100 mV'luk bir undervolt işlemi uyguluyor. Böylece işlemcideki elektrik tüketimi azaltılmış oluyor. Dolayısıyla işlemci daha az ısınıyor.

Ayrıca bir de ekran kartına tam yüklendiğimiz için anakart, işlemciye verilen gücü hem adaptörden gelen güç yetsin diye hem de aşırı ısınmanın önüne geçmek için birkaç W azaltıyor.

Dolayısıyla 40 W'ın altında bir güç tüketebiliyor işlemci tam yük altındayken.
  • Hocam olayı çözdüm ben bi kaç ayar yaptım windows otomatik driver güncellemesin diye ,çünkü internete bağlı olmasa bile .info uzantılı olan windowsun kendi yapısında bulunan driverlar yükleniyor du kaldırsam bile onu engelledim sonra bidaha silip kurdum ve istediğim gibi oldu şuan fakat 100dereceyide görmüş oldum sıkıntı olmaz umarım.Buarada yardımşarın için teşekkür ederim

• fan ayarı yapabilen varmı lütfen msj atsın evde ufo var sanıyor komşular
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatblacksea

fan ayarı yapabilen varmı lütfen msj atsın evde ufo var sanıyor komşular

HQ işlemcili bilgisayarların hepsi uçak sesi çıkartıyor, buna yapabilecek birşey yok malesef.
    fan programı vermiş arkadaş o veya başka çalıştırabilen varmı ?
  • Hocam cpu hızını istediğimiz gibi ayarlama şansımız var mı? Güç yönetiminden maksimum işlemci hızını %90da bırakıyorum ama yine 3400 mhzden daha aşağı inmiyor oyunlarda ve cpu sıcaklığı ortalama 90 derece oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thonci08

Hocam cpu hızını istediğimiz gibi ayarlama şansımız var mı? Güç yönetiminden maksimum işlemci hızını %90da bırakıyorum ama yine 3400 mhzden daha aşağı inmiyor oyunlarda ve cpu sıcaklığı ortalama 90 derece oluyor.

Sadece Turbo'yu kapatıp açabilirsiniz hocam.
  • Bu olay 7537deki intel speed step gibi mi? Onda da ekran kartı 77 dereceye çıkınca kısıyordu, e bilgisayar harici soğutucu olmadan anında 77 dereceyi görüyordu, fps tabi sürünüyordu. (50lerden 30lara). Ama biostan çok kolay şekilde kapatılıyordu. Off yapınca limit kalkıyor, ekran kartı 97 dereceye kadar max güçte çalışıyor. Harici soğutucu ile sınırlarda tutmak mümkün. Ben arka kapağı söküp soğutucunun üstüne öyle koydum. 94-95 derecelerden- 84-85 lere indi. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Bu olay 7537deki intel speed step gibi mi? Onda da ekran kartı 77 dereceye çıkınca kısıyordu, e bilgisayar harici soğutucu olmadan anında 77 dereceyi görüyordu, fps tabi sürünüyordu. (50lerden 30lara). Ama biostan çok kolay şekilde kapatılıyordu. Off yapınca limit kalkıyor, ekran kartı 97 dereceye kadar max güçte çalışıyor. Harici soğutucu ile sınırlarda tutmak mümkün. Ben arka kapağı söküp soğutucunun üstüne öyle koydum. 94-95 derecelerden- 84-85 lere indi. :)

Intel SpeedStep ile bu sorunun hiçbir alakası yok aslında. 7537'de BIOS'dan SpeedStep, DPTF'i de devre dışı bırakıyor olabilir fakat 7567'de bırakmıyor malesef.
    Ama mekanizma çok benziyor. GPU 77 dereceyi geçince, GPUnun saat frekansını kısıyor. (CPUnun değil, ama bu CPUya daha az veri göndermesi demek tabi). Halbuki bunu kaldırınca, GPUnun "ısı kalkanı" frekans kısarak değil, kullanım yüzdesini düşürerek çalışıyor. 96-97 derecede kullanım yüzdesi düşürerek sıcaklığı düşürüyor. Hoş aslında ha kullanım yüzdesi ha frekans düşmüş. Sonuç aynı oluyor, daha az enerji, daha az ısınma, daha az FPS :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.