Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Ama mekanizma çok benziyor. GPU 77 dereceyi geçince, GPUnun saat frekansını kısıyor. (CPUnun değil, ama bu CPUya daha az veri göndermesi demek tabi). Halbuki bunu kaldırınca, GPUnun "ısı kalkanı" frekans kısarak değil, kullanım yüzdesini düşürerek çalışıyor. 96-97 derecede kullanım yüzdesi düşürerek sıcaklığı düşürüyor. Hoş aslında ha kullanım yüzdesi ha frekans düşmüş. Sonuç aynı oluyor, daha az enerji, daha az ısınma, daha az FPS :)

Mekanizma farklıymış hocam. Şöyle anlatayım;

Sizin bahsettiğiniz cihazda GPU'nun ısınmasından kaynaklı GPU Throttle (CPU değil) gerçekleşiyor. Intel SteepStep'i kapatarak Intel Turbo Boost'u da kapatmış oluyorsunuz. Böylece hem CPU daha az ısınıyor, hem de GPU ile CPU aynı ısı borusundan soğutulduğu için GPU, CPU'nun ısınmasından daha az etkileniyor. Böylece tehlikeli sıcaklıklara çıkmıyor. Bu yüzden de GPU throttle olmuyor.

Ama olay 7567'de çok daha farklı

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Ama speedstep kapalı olduğu halde turbo açık? CPUnun frekans değerinden görebiliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DnzIrmk

Ama speedstep kapalı olduğu halde turbo açık? CPUnun frekans değerinden görebiliyorum?

O zaman o cihazdaki mekanizma çok çok farklıymış hocam.

7567'de SpeedStep'i kapatınca Turbo'da kapanıyor.
    Öncellikle yama için teşekkürler. 1 aydır kullanıyorum ve 2. format atışımda da yükledim. Bu sefer 2.5-2.6Ghz aralığına kitledi kendini. Intel in Thermal yazılımları da sistemimde yüklü bulunmuyor. Bu konuda bir fikriniz var mıdır acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silkolet

Öncellikle yama için teşekkürler. 1 aydır kullanıyorum ve 2. format atışımda da yükledim. Bu sefer 2.5-2.6Ghz aralığına kitledi kendini. Intel in Thermal yazılımları da sistemimde yüklü bulunmuyor. Bu konuda bir fikriniz var mıdır acaba?

Eğer prize bağlamadan bilgisayarı açarsanız öyle bi sorun oluşuyor.

Prize takıp bilgisayarı yeniden başlatırsanız sorununuz çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların bizi uğraştırdıkları şeylere bak. O kadar para verip aldığın laptop'a doğru düzgün bir Bios çıkartamıyorlar
    Gene 2.7 kadar düşüyor farklı olarak gözlemlediğim şey ise Limit Reasons ta TDP Throttle ın işaretleniyor olması yük altından çıkınca işaret otamatik kalkıyor ve frekans normale dönüyor.
  • BJK kullanıcısına yanıt
    Sormayın hocam G4560 ile GTX 950 kullanıyordum daha performanslıydı OW da. Bunda sürekli tf de drop oluyor. Bir etkinlik filan yapıp Dell e topluca mail mi atsak bu koydukları limitleri biraz daha esnetmeleri için yoksa işlemci CPU-Z de testte 1400 puanda takılırken frekans düşürdü diye 1000-1100 aralığına düşüyor.
  • quote:

Gene 2.7 kadar düşüyor farklı olarak gözlemlediğim şey ise Limit Reasons ta TDP Throttle ın işaretleniyor olması yük altından çıkınca işaret otamatik kalkıyor ve frekans normale dönüyor.

Hocam sadece işlemciye yük bindiği zaman mı yapıyor yoksa oyun açıkken mi yapıyor?

Bir de TDP Thrtoole işaretli iken aygıt yöneticisi ile beraber ekran görüntüsü atma imkanınız varmıdır?
    Hocam aygıt yöneticisi dediniz girdim duruyor bu ahlaksızlar. Sizin patch yüklü ondan önce kendi elimle kaldırıp oto driver yüklemeyi kapattım nasıl yükleniyor tekrardan?
  • quote:

Hocam aygıt yöneticisi dediniz girdim duruyor bu ahlaksızlar. Sizin patch yüklü ondan önce kendi elimle kaldırıp oto driver yüklemeyi kapattım nasıl yükleniyor tekrardan?

Hocam eğer bilgisayarda herhangi bir temizleme/optimize etme programı varsa kaldırın. Eğer ona rağmen yine de paket işe yaramıyorsa tüm antivirüsleri kaldırın/devre dışı bırakın patch'i kurarken (Windows Defender dahil).
  • Yüksek grafikli oyunları oynarken bataryada eksilme oluyor. Acaba bunun sebebi nedir ki? ve de bataryaya zarar vermez mi?
    Gpedit ve regedit i kullanarak otomatik driver ı kalıcı şekilde kapattım. Yaklaşık 2 saattir temiz yüklemedi tekrardan driverları. Teşekkürler yardımınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donnarumma

Yüksek grafikli oyunları oynarken bataryada eksilme oluyor. Acaba bunun sebebi nedir ki? ve de bataryaya zarar vermez mi?

Adaptör, ekran kartını beslemeye yetmiyor. Bu yüzden de batarya azalıyor.

Bataryaya zarar vereceğini düşünmüyorum açıkçası.

Ayrıca bu durumun Throttle Fix ile alakası yok
    throttlefix'le alakası olmadığını biliyorum hocam, zaten throttlefix olmasa at bilgisayarı çöpe :), sadece sebebini merak ettim.

koskoca dell, hiç mi dikkat etmemiş bunlara acaba? adaptör nasıl beslemez ekran kartını anlamak güç.
  • 2010-2011 yıllarında Asus Rog notebookların Sandy Bridge işlemcili sürümlerinde ortaya çıkan sorun 8 yıldır hala Bios ile düzeltilemedi mi diğer (Dell gibi) markalar tarafından?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda BİOS 1.6.0 için değişen bir şey olmadı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

2010-2011 yıllarında Asus Rog notebookların Sandy Bridge işlemcili sürümlerinde ortaya çıkan sorun 8 yıldır hala Bios ile düzeltilemedi mi diğer (Dell gibi) markalar tarafından?
    Dell, bu olayı bir özellik olarak koymuş BIOS'a. Bir sorun değil yani onların gözünde -ki çözsünler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

Bu konuda BİOS 1.6.0 için değişen bir şey olmadı mı?
    Malesef, aynı şekilde devam ediyor hala.
    Biostan kapattım turboyu oyuna girince yine 3610-3410 civarı oluyor hız.
    2.4-2.6 ghz gibi bir değere sabitleme şansımız yok mu?

Ekleme: Bu şekilde oynarken de sürekli çok kısa takılmalar oluyor. Sesten anlayabiliyorum bunu 10-20 saliselik bi donuyor devam ediyor 5-10 saniyede bir. Neden kaynaklanıyor olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thonci08 -- 17 Nisan 2018; 18:35:46 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.