Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    75i geçmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vortigaunt98

75i geçmiyor
    - Windows sürümünüz nedir?
    - ThrottleStop'ın düzgün çalıştığından emin misiniz?
    - "Aygıt Yöneticisi"nde en az 5 adet "Bilinmeyen Aygıt" mevcut mu?
    - Frekans düşüşü olduğu zaman hangi frekanstan hangi frekansa düşüyor?
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    bios sürümüm 1.8.1
    windows surumum 1809 redstone 5
    3.4-3.5 ghz den 1.6 ghz seviyelerine kadar dusuyor zaman zaman
    evet throttlestop programi duzgun calisiyor.
    Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

hatta oyun sırasında afterburner ile değerler 3.5 ghz olarak görünürken görev yönetisinde frekansın düştüğünü görüyordum. oyunda kastığı için belli oluyordu zaten düştüğü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vortigaunt98 -- 27 Ocak 2019; 22:9:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

bios sürümüm 1.8.1
    windows surumum 1809 redstone 5
    3.4-3.5 ghz den 1.6 ghz seviyelerine kadar dusuyor zaman zaman
    evet throttlestop programi duzgun calisiyor.

hatta oyun sırasında afterburner ile değerler 3.5 ghz olarak görünürken görev yönetisinde frekansın düştüğünü görüyordum. oyunda kastığı için belli oluyordu zaten düştüğü.
    3.5 GHz'de iken 75 dereyi geçmemesi nerdeyse imkansız gibi bir durum hocam, özellikle de oyunda iken.

Ya adaptörde bir sorun var ya da anakartın güç dağılımında bir problem var gibi görünüyor. VRM'lerde de problem olabilir.

Yazılımsal birşey olduğunu düşünmüyorum şu durumda.

drop sorunu kendiliğinden düzeldi gibi frekans düşüşü yaşamıyorum şuanda, ama işlemci 97 ekran kartı 85-90 dereceleri görüyor buna ne dersiniz voltaj ayarını -120.0 ye indirdiğimde işlemci sıcaklığı önce 80-85-90 dereceye çıkıp donuyor bilgisayar hard reset atmak zorunda kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vortigaunt98 -- 2 Şubat 2019; 2:26:28 >
  • quote:

drop sorunu kendiliğinden düzeldi gibi frekans düşüşü yaşamıyorum şuanda, ama işlemci 97 ekran kartı 85-90 dereceleri görüyor buna ne dersiniz voltaj ayarını -120.0 ye indirdiğimde işlemci sıcaklığı önce 80-85-90 dereceye çıkıp donuyor bilgisayar hard reset atmak zorunda kalıyorum.
    Termal macunu yenilemelisiniz hocam.
  • ThrottleStop programında disaeble turboda tik işareti olacak bir de C1E bölümünde. Başka hangi seçeneklerde tik işareti olacak ?
  • Hocam programı normal bir şekilde kurdum ama mfc120u.dll bulunamadı diye hata veriyor.O dosyayı internetten bulup tekrar çalıştırınca düzgün başlatılamadı hatası alıyorum. Çözüm Nedir ?
  • nvidi@geforce kullanıcısına yanıt
    Visual C++ yükleyerek çözdüm sorun yok.
  • Hocam uygulamada hangi seçenekler tik olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sow462

Hocam uygulamada hangi seçenekler tik olmalı
    - Clock Modulation (%100)
    - C1E
  • Merhaba, işlemcinin hangi hızda çalışacağını ayarlayamıyorum. Ya turbo açıkken 3500 MHz'de çalışıyor ya da turboyu devre dışı bıraktığımda 2700 MHz'de. 3000 MHz gibi bir değere ayarlamak istiyorum nasıl yapabilirim? Clock modulation kısmını %85-90'a çeksem de bir şey değişmiyor.

Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thonci08

Merhaba, işlemcinin hangi hızda çalışacağını ayarlayamıyorum. Ya turbo açıkken 3500 MHz'de çalışıyor ya da turboyu devre dışı bıraktığımda 2700 MHz'de. 3000 MHz gibi bir değere ayarlamak istiyorum nasıl yapabilirim? Clock modulation kısmını %85-90'a çeksem de bir şey değişmiyor.

Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.
    Yapamazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    macunu yeniledim şuanda 80 dereceyi geçmiyor.. 15-20 derecelik sıcaklık düşüşü oldu
    fakat bazen bilgisayarı açtığımda işlemci düşük frekansta açılıyor. yeniden başlattığımda 3.5 ghz e geri dönüyor anlamadım neden böyle.
    acaba biosmu karıştırıyor sürümüm 1.8.1
    Bios sürümünü nasıl düşürebilirim esc+ctrl kombinasyonu işe yaramıyor. normal yükleme yapayım diyorum onuda engelliyor nasıl düşüreceğim
  • quote:

macunu yeniledim şuanda 80 dereceyi geçmiyor.. 15-20 derecelik sıcaklık düşüşü oldu
    fakat bazen bilgisayarı açtığımda işlemci düşük frekansta açılıyor. yeniden başlattığımda 3.5 ghz e geri dönüyor anlamadım neden böyle.
    acaba biosmu karıştırıyor sürümüm 1.8.1
    Bios sürümünü nasıl düşürebilirim esc+ctrl kombinasyonu işe yaramıyor. normal yükleme yapayım diyorum onuda engelliyor nasıl düşüreceğim
    BIOS v1.8.1'i çıktığı günden beridir kullanıyorum, v1.0.4'den beri çıkmış bütün BIOS sürümlerini kullanan biri olarak söyleyebilirim ki en sıkıntısız çalışan sürüm 1.8.1.

CPU hızının neden o şekilde olduğu konusunda bir fikrim yok malesef.
  • PROCHOT 97 açık kapatamıyorum ne yapablirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sow462 -- 24 Mart 2019; 17:4:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sow462

PROCHOT 97 açık kapatamıyorum ne yapablirim
    O kapatılabilen birşey değil, sadece bilgilendirme kutucuğu.

"PROCHOT 97", işlemcinizin 97 dereceye yaklaştığını ve bu sebeple işlemcinin gerektiğinde sıcaklık yüzünden throttle edilme ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

Eğer işlemcinin soğumasına izin verirseniz "PROCHOT 97"nin bi yerden sonra kapandığını göreceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

O kapatılabilen birşey değil, sadece bilgilendirme kutucuğu.

"PROCHOT 97", işlemcinizin 97 dereceye yaklaştığını ve bu sebeple işlemcinin gerektiğinde sıcaklık yüzünden throttle edilme ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

Eğer işlemcinin soğumasına izin verirseniz "PROCHOT 97"nin bi yerden sonra kapandığını göreceksiniz.

Alıntıları Göster
    Hocam bende ASUS laptop var ben bu programı kurduğumda bende PROCHOT 85 gözüküyor bunu kapatmanın çaresi yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: somurtkansirin

Hocam bende ASUS laptop var ben bu programı kurduğumda bende PROCHOT 85 gözüküyor bunu kapatmanın çaresi yok mu?

Alıntıları Göster
    PROCHOT'u kapatamazsınız, kapatmamalısınız da hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

PROCHOT'u kapatamazsınız, kapatmamalısınız da hocam.

Alıntıları Göster
    Hocam 97 tamam makul bir değerde 85den sonra frekans düşürmesi sıkıntı oluyor yüksek cpu isteyen oyunlarda.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.