Bildirim
Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (27. sayfa)
Orret Home Dijital Mutfak Terazisi, Paslanmaz Çelik Yüzeyli Hassas Tartı, Dara İşlevi, LCD Ekran,Piller Dahil 5 Birim Dönüştürme, Otomatik Kapanma Özellikli, 5 kg Kapasite : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/Orret-Home-Paslanmaz-D%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-%C3%96zellikli/dp/B0D62XF3SC/ref=zg_m_mg_g_56453957031_m_sccl_2/262-9977704-9917659?psc=1
20 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Eskiden 1709 sürümünde sıkıntısız çalıştırıyordum programı. Geçen gün format atıp 1809 yükledim throttle stop çalışıyor gözüküyor ancak aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar belirmiyor, intel dynamic sürücüleri yüklü gözüküyor ve manuel olarak kaldırmaya çalışsam da bilgisayar yeniden başlayınca tekrar yükleniyorlar. Şuan throttle açık ancak hız 2.5 mhz -
Sürücüleri bi şekilde engellemeniz lazım.quote:
Orijinalden alıntı: 52CM
Eskiden 1709 sürümünde sıkıntısız çalıştırıyordum programı. Geçen gün format atıp 1809 yükledim throttle stop çalışıyor gözüküyor ancak aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar belirmiyor, intel dynamic sürücüleri yüklü gözüküyor ve manuel olarak kaldırmaya çalışsam da bilgisayar yeniden başlayınca tekrar yükleniyorlar. Şuan throttle açık ancak hız 2.5 mhz -
speedstep kapalı iken fps yükselmesi gerekmiyor mu? bende daha düşük olup, droplar yiyorum ve sıcaklık 90lara kadar çıkıyor gpuda da cpuda da -
Hem SpeedStep'i kapatıyor hem de ThrottleFix'i kullanıyorsanız evet, artması gerekiyor.quote:
Orijinalden alıntı: alptheirish
speedstep kapalı iken fps yükselmesi gerekmiyor mu? bende daha düşük olup, droplar yiyorum ve sıcaklık 90lara kadar çıkıyor gpuda da cpuda da
Sıcaklıklardan kaynaklanan bir sorun olabilir belki sizdeki. 90 dereceye ulaştığınızda MSI Afterburner ile OSD'de gerekli ayarlamalar yapılı iken oyundaki görüntüyü buraya yükleyebilir misiniz? -
Throttle in frekansını daha düşük bir değere sabitlenebilirmi 3-3,2 ghz gibi maksimumda kullanırken oyunda takılmalar oluyor disableturbo yaptığım zaman düzeliyor ozamanda throttle ihtiyacım kalmıyor yada frekansı düşürmeden takılma sorunu çözülebilirmi
(işlemci sıcaklığım throttle kullanırken maksimum 90 C oluyor) -
-
Sıcaklıklar yüksek hocam tahmin ettiğim gibi.quote:
Orijinalden alıntı: alptheirish
kusura bakma hocam geç görmüşüm biraz değerler şu şekilde
Şimdilik BIOS üzerinden SpeedStep'i tekrar aktif edip GPU sıcaklığını 73C'ye limitleyebilirsiniz. Böylelikle CPU daha uzun sürede/daha az ısınacaktır. Eğer CPU'nun ısınmasından kaynaklanan bir takılma söz konusu oluyorsa bu şekilde çözebilirsiniz.
Fakat bunun kesin çözümü kaliteli bir termal macun ile sistemdeki termal macunları yenilemek olacaktır
-
Disable Turbo yapsanız dahi ThrottleFix işe yarıyor (ThrottleFix'siz sistemde 125mV undervolt ile maksimum 2.7 GHz'e çıkabilirsiniz oyunlarda).quote:
Orijinalden alıntı: JoKer67923
Throttle in frekansını daha düşük bir değere sabitlenebilirmi 3-3,2 ghz gibi maksimumda kullanırken oyunda takılmalar oluyor disableturbo yaptığım zaman düzeliyor ozamanda throttle ihtiyacım kalmıyor yada frekansı düşürmeden takılma sorunu çözülebilirmi
(işlemci sıcaklığım throttle kullanırken maksimum 90 C oluyor)
CPU ya 3.4 GHz'de ya da 2.8 GHz'de çalışacak malesef, arası yok. -
Lenovo Y520 de işe yarar mı bu msi afterburner ile baktığımda cs go da işlemci 80 gördüğü anda frekansı 3.3ghz den 2.3 ghz e çekiyor ve fps 80-120 arası oluyor monster da hiç karşılaşmadım bu sorun ile -
İşe yaramaz büyük bir ihtimalle. Lenovo cihazlarda direkt BIOS üzerinden kontrol ediliyor diye biliyorum.quote:
Orijinalden alıntı: mustafa6397
Lenovo Y520 de işe yarar mı bu msi afterburner ile baktığımda cs go da işlemci 80 gördüğü anda frekansı 3.3ghz den 2.3 ghz e çekiyor ve fps 80-120 arası oluyor monster da hiç karşılaşmadım bu sorun ile -
Hocam dell 7577 için nasıl bir çözüm yapabiliriz yardım eder misin sana zahmet. İlk aldığımda olmuyordu sonradan bu throttle olayı iyice can sıkmaya başladı. -
Hiçbir fikrim yok hocam. Intel XTU ile undervolt işlemini deneyebilirsiniz.quote:
Orijinalden alıntı: F4lcon58
Hocam dell 7577 için nasıl bir çözüm yapabiliriz yardım eder misin sana zahmet. İlk aldığımda olmuyordu sonradan bu throttle olayı iyice can sıkmaya başladı. -
Hocam XTU dan -130mV undervolt yaptım, stabilite konusunda bi sıkıntı yok fakat yinede oyun oynarken 90-95C leri görüyor -
Onun için bilgisayarın içini açıp fan çıkışlarını temizlemeli ve termal macunları yenilemelisiniz hocam.quote:
Orijinalden alıntı: F4lcon58
Hocam XTU dan -130mV undervolt yaptım, stabilite konusunda bi sıkıntı yok fakat yinede oyun oynarken 90-95C leri görüyor -
Programa güncelleme gelmiş ben kullanamıyorum, expired diyor. Sizde de aynı durum var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metrika -- 8 Ocak 2019; 19:45:49 > -
Bende bir problem yok. İlk sayfadaki fix paketinin içerisindeki ThrottleStop zaten en güncel sürümünde.quote:
Orijinalden alıntı: metrika
Programa güncelleme gelmiş ben kullanamıyorum, expired diyor. Sizde de aynı durum var mı?
İlk sayfadaki "uninstaller" paketini indirip çalıştırın. Ardından tekrar ilk sayfadaki güncel fix paketini indirip kurulumu gerçekleştirin. -
cpu hızım oyun oynarken sık sık düşüyor eski haline dönüyor ama çok sürmüyor ne önerirsiniz -
Peki frekans düşerken işlemci sıcaklığınız ne oluyor genelde?quote:
Orijinalden alıntı: Vortigaunt98
cpu hızım oyun oynarken sık sık düşüyor eski haline dönüyor ama çok sürmüyor ne önerirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X