Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Everkensh1

Öncelikle teşekkür ederim dediğiniz gibi intel dptf sürücülerini kaldırıp bir daha kurulum yaptım şuan 60 fps altına pek inmiyor ama 4:3 1280-960 oynuyorum.Görüntü ayarlarında her şey düşükte. Msı afterburner ile 30 dk oynadıktan sonra ekran görüntüsü aldım sizce bu değerler normal mi ? Pek anlamıyorum ama bilgisayarımda bir sorun var gibi.
    Değerler hiç normal değil. Bilgisayarınız fazla ısınıyor.

Eğer garantisi bitmediyse servise vermeniz en iyisi olacaktır. Eğer bittiyse de bilgisayarın içini kendiniz açıp fanları, fan çıkışlarını temizlemeniz ve termal macun yenilemesi yapmalısınız -ki çok zahmetli bir işlem bu bilgisayarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Trader Emre

saçma gelebilir ama aranıza mi notebook air 12.5 ile katılmaktayım. her ne kadar eksik dll dosyalarını toplasam da uygulama bende çalışmadı(uygulama düzgün olarak başlatılamadı hatası almaktayım). amma velakin intel'in güç limitini belirleyen sürücülerin kaldırılması hadisesi pl1 değerlerini kendim ayarlamamda kolaylık sağladı.sürücüler eskiden yaptığım ayarları default hale getiriyordu.

dahili grafik işlemcime yapmış olduğum stress testlerinin sonuçlarını paylaşıyorum.

standart halde bilgisayar sıkıştırıldığında güç limiti 4.5w olmakta. ve cpu ve gpu frekansları ölmüş, aşırı can sıkıcı bir durum.

sadece dptf sürücüleri kapalı iken pl1 değeri 8.5w'a yükselmiş durumda. günlük işler için yeterli, darboğaz olacağını sanmıyorum.

ekstra olarak xtu ile pl1 değerini 15w yaptığım takdirde basit oyunlar için(lol,csgo) elverişli hale geliyor. aynı anda işlemci de sıkıştırılsa frekans düşüreceğini sanmıyorum. paket değeri 10w bile olmamış.
    bu arada sonuncu testi bilgisayarım fansız olduğu için bulmuş olduğum alüminyum soğutucu ile yapmaktayım(sıcaklık değeri ters gelişmiş)

tecrübemi bu şekilde sunmuş olayım. konu sahibine amme hizmeti için teşekkürler.
    İşlemcinin TDP değeri 4.5W aslında. Intel baya bi korumaya almış demek ki işlemciyi.

Değerleri ve sonuçları bizlerle paylaştığınız için ben teşekkür ederim

• Eskiden 1709 sürümünde sıkıntısız çalıştırıyordum programı. Geçen gün format atıp 1809 yükledim throttle stop çalışıyor gözüküyor ancak aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar belirmiyor, intel dynamic sürücüleri yüklü gözüküyor ve manuel olarak kaldırmaya çalışsam da bilgisayar yeniden başlayınca tekrar yükleniyorlar. Şuan throttle açık ancak hız 2.5 mhz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 52CM

Eskiden 1709 sürümünde sıkıntısız çalıştırıyordum programı. Geçen gün format atıp 1809 yükledim throttle stop çalışıyor gözüküyor ancak aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar belirmiyor, intel dynamic sürücüleri yüklü gözüküyor ve manuel olarak kaldırmaya çalışsam da bilgisayar yeniden başlayınca tekrar yükleniyorlar. Şuan throttle açık ancak hız 2.5 mhz
    Sürücüleri bi şekilde engellemeniz lazım.
  • speedstep kapalı iken fps yükselmesi gerekmiyor mu? bende daha düşük olup, droplar yiyorum ve sıcaklık 90lara kadar çıkıyor gpuda da cpuda da
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptheirish

speedstep kapalı iken fps yükselmesi gerekmiyor mu? bende daha düşük olup, droplar yiyorum ve sıcaklık 90lara kadar çıkıyor gpuda da cpuda da
    Hem SpeedStep'i kapatıyor hem de ThrottleFix'i kullanıyorsanız evet, artması gerekiyor.

Sıcaklıklardan kaynaklanan bir sorun olabilir belki sizdeki. 90 dereceye ulaştığınızda MSI Afterburner ile OSD'de gerekli ayarlamalar yapılı iken oyundaki görüntüyü buraya yükleyebilir misiniz?
  • Throttle in frekansını daha düşük bir değere sabitlenebilirmi 3-3,2 ghz gibi maksimumda kullanırken oyunda takılmalar oluyor disableturbo yaptığım zaman düzeliyor ozamanda throttle ihtiyacım kalmıyor yada frekansı düşürmeden takılma sorunu çözülebilirmi
    (işlemci sıcaklığım throttle kullanırken maksimum 90 C oluyor)
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    kusura bakma hocam geç görmüşüm biraz değerler şu şekilde

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümüDell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümüDell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alptheirish -- 16 Aralık 2018; 22:50:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alptheirish

kusura bakma hocam geç görmüşüm biraz değerler şu şekilde

Sıcaklıklar yüksek hocam tahmin ettiğim gibi.

Şimdilik BIOS üzerinden SpeedStep'i tekrar aktif edip GPU sıcaklığını 73C'ye limitleyebilirsiniz. Böylelikle CPU daha uzun sürede/daha az ısınacaktır. Eğer CPU'nun ısınmasından kaynaklanan bir takılma söz konusu oluyorsa bu şekilde çözebilirsiniz.

Fakat bunun kesin çözümü kaliteli bir termal macun ile sistemdeki termal macunları yenilemek olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: JoKer67923

Throttle in frekansını daha düşük bir değere sabitlenebilirmi 3-3,2 ghz gibi maksimumda kullanırken oyunda takılmalar oluyor disableturbo yaptığım zaman düzeliyor ozamanda throttle ihtiyacım kalmıyor yada frekansı düşürmeden takılma sorunu çözülebilirmi
    (işlemci sıcaklığım throttle kullanırken maksimum 90 C oluyor)
    Disable Turbo yapsanız dahi ThrottleFix işe yarıyor (ThrottleFix'siz sistemde 125mV undervolt ile maksimum 2.7 GHz'e çıkabilirsiniz oyunlarda).

CPU ya 3.4 GHz'de ya da 2.8 GHz'de çalışacak malesef, arası yok.
  • Lenovo Y520 de işe yarar mı bu msi afterburner ile baktığımda cs go da işlemci 80 gördüğü anda frekansı 3.3ghz den 2.3 ghz e çekiyor ve fps 80-120 arası oluyor monster da hiç karşılaşmadım bu sorun ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa6397

Lenovo Y520 de işe yarar mı bu msi afterburner ile baktığımda cs go da işlemci 80 gördüğü anda frekansı 3.3ghz den 2.3 ghz e çekiyor ve fps 80-120 arası oluyor monster da hiç karşılaşmadım bu sorun ile
    İşe yaramaz büyük bir ihtimalle. Lenovo cihazlarda direkt BIOS üzerinden kontrol ediliyor diye biliyorum.
  • Hocam dell 7577 için nasıl bir çözüm yapabiliriz yardım eder misin sana zahmet. İlk aldığımda olmuyordu sonradan bu throttle olayı iyice can sıkmaya başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F4lcon58

Hocam dell 7577 için nasıl bir çözüm yapabiliriz yardım eder misin sana zahmet. İlk aldığımda olmuyordu sonradan bu throttle olayı iyice can sıkmaya başladı.
    Hiçbir fikrim yok hocam. Intel XTU ile undervolt işlemini deneyebilirsiniz.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam XTU dan -130mV undervolt yaptım, stabilite konusunda bi sıkıntı yok fakat yinede oyun oynarken 90-95C leri görüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: F4lcon58

Hocam XTU dan -130mV undervolt yaptım, stabilite konusunda bi sıkıntı yok fakat yinede oyun oynarken 90-95C leri görüyor
    Onun için bilgisayarın içini açıp fan çıkışlarını temizlemeli ve termal macunları yenilemelisiniz hocam.
  • Programa güncelleme gelmiş ben kullanamıyorum, expired diyor. Sizde de aynı durum var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metrika -- 8 Ocak 2019; 19:45:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metrika

Programa güncelleme gelmiş ben kullanamıyorum, expired diyor. Sizde de aynı durum var mı?
    Bende bir problem yok. İlk sayfadaki fix paketinin içerisindeki ThrottleStop zaten en güncel sürümünde.

İlk sayfadaki "uninstaller" paketini indirip çalıştırın. Ardından tekrar ilk sayfadaki güncel fix paketini indirip kurulumu gerçekleştirin.
  • cpu hızım oyun oynarken sık sık düşüyor eski haline dönüyor ama çok sürmüyor ne önerirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vortigaunt98

cpu hızım oyun oynarken sık sık düşüyor eski haline dönüyor ama çok sürmüyor ne önerirsiniz
    Peki frekans düşerken işlemci sıcaklığınız ne oluyor genelde?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.