Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dokucan

Öncelikle bu konuyu açtığın ve bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.Demek kasım 2017den beri cpu/ gpu ısındığında düşük frekans ile oynuyormuşum... Verdiğiniz programı açmadan test ettim 2.2 Ghze kadar düşmüş ısındığında Sizin yazdığınız şeyleri uyguladım ve cpu 3,4 Ghz civarlarında sabitlendi yaklaşık 2-3 saat boyunca forza horizon 4 oynadım her 10 dakikada bir sıcaklığı kontrol ettim ama 2-3 saatin sonunda max 82 dereceye ulaştı genelde 79-82 arası gidiyordu cpu sıcaklığı. Kaç dereceden sonra oyunu kapamamız lazım tehlike olmaması için ? 82 Derece 2-3 saat için çok mu yoksa uygun mu sizce ? Ha bide throttle stopsuz forza horizon4de droplar olurken throttle programı ile droplar yok ve sabit 60 fps alıyordum (bazı yerlerde 56-58 fpse düşüyor o da nadir - vsync açık)
    Tehlike olduğu bir durumda zaten sistem kendisi hızını düşürür, kendini korur sizin birşey yapmanıza gerek yok. Macunu yenilemeden önce PUBG oynarken ara sıra 100 dereceyi görüyordu

Forza serisi çok işlemci kullanıyor nedense. Ben de Horizon 3 oynuyorum, işlemci kullanımı hep %80-%90 civarlarında.

• Hocam merhaba, bende o bahsettiğiniz İntel'in zımbırtıları yüklü görünmüyor. O programlar yüklü olmadığı halde "Bilinmeyen Aygıt" görünüyorsa adaptörü kontrol edin demişsiniz. Adaptör ile ilgili ne gibi bir kontrol yapmam lazım? Adaptör'ün bozulmuş olma ihtimali mi var? Benim sorunum bilgisayar GPU kullanımını %100 yapıp 1-3 FPS gibi değerler alarak bi 5-10 sn kadar muazzam bir kasma yapıyor. Bu programı yükledim çözüm olur diye ama bakalım sonuçlarını gözlemleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ClairvoyantSC

Hocam merhaba, bende o bahsettiğiniz İntel'in zımbırtıları yüklü görünmüyor. O programlar yüklü olmadığı halde "Bilinmeyen Aygıt" görünüyorsa adaptörü kontrol edin demişsiniz. Adaptör ile ilgili ne gibi bir kontrol yapmam lazım? Adaptör'ün bozulmuş olma ihtimali mi var? Benim sorunum bilgisayar GPU kullanımını %100 yapıp 1-3 FPS gibi değerler alarak bi 5-10 sn kadar muazzam bir kasma yapıyor. Bu programı yükledim çözüm olur diye ama bakalım sonuçlarını gözlemleyeceğim.
    NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim ayarını "Maksimum güç" olarak değiştirin hocam, o zaman çözülüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

NVIDIA Denetim Masası'ndan güç yönetim ayarını "Maksimum güç" olarak değiştirin hocam, o zaman çözülüyor.

Alıntıları Göster
    Hocam teşekkürler. Şimdilik %100 GPU kullanımı ve 1-3 FPS sıkıntısı çözüldü gibi, henüz rastlamadım. Fakat hala arada ani FPS kayıpları oluyor. Şu soruna bir çözüm bulamadım

• hocam son windwos surumu icin bi seyler yapabildiniz mi yoksa acaba sorun sadece bende mi var mhz kısmı 0 gozukuyor program kontrol panelinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: NETELLER

hocam son windwos surumu icin bi seyler yapabildiniz mi yoksa acaba sorun sadece bende mi var mhz kısmı 0 gozukuyor program kontrol panelinde
    Microsoft, 1809 güncellemesini şimdilik iptal ettiği için birşey yapamıyorum hocam şimdilik.
  • İyi günler diliyorum, yeni gelen bios sürümünde bir gelişme var mı acaba?(1.8.1)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faatihipek

İyi günler diliyorum, yeni gelen bios sürümünde bir gelişme var mı acaba?(1.8.1)
    Malesef yok.
  • quote:

Microsoft, 1809 güncellemesini şimdilik iptal ettiği için birşey yapamıyorum hocam şimdilik.

Alıntıları Göster
    Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

ss deki gibi mhz kısmını 0 goruyor okumuyor. sorun bios aylarından olabilir mi acaba

• Hocam ben artık yıldım. Sorun oyundan herhalde ama yine de sana danışayım dedim @forumber

Ben F1 serisi oynamaya çalışıyorum yapımcısı Codemasters. Bu PC'nin özellikleri rahat kaldırıyor oyunu aslında

Oyun SSD diskte kurulu. Altında laptop fanı bile var. Senin bu sistem olmasa çok feci oluyor zaten oynanmıyor.

Ayarları 60 fps alacak şekilde sabitledim

Yeni bir oyunu çıktı serinin. F12018. Girdim high ayarlarda oynuyorum. Sürekli 60'dan 50 ve 45 lere düşüş olup toparlanıyor. Bu söylediğim oyunun Kariyer modunda oluyor.

Oyunun Time Trial modu var. Piste giriyorsun tek araba sensin. Seyirci yok. Radyo konuşması yok. Diğer modda bu saydıklarım da var. Time Trial modunda 60 fps'den düşüş yaşamıyorum. High ayarlarda bile

Neyse son geldiğim nokta: görüntü ayarlarını ultra low yaptım. Ve halen fps düşüyor.

Bir mesajında işlemcinin güncellemelerini intelin sitesinden yapın demişsiniz. Onu paylaşabilir misiniz? Ben Dell'in sitesinden yapıyordum ve uzun süredir de yapmamıştım.

Şu an BİOS güncel. Windows 1803. NVİDİA'yı NVİDİA'nın sitesinden (eskisini kaldırmadan) güncelledim. Sizce sorun ne olabilir?

• hocam kolay gelsin konu 1 yıldır aktif teşekkür ediyorum size
    ben 7577 kullanıyorum gtx 1060 w10 1803 sürümü mevcut bu sürümde çalışıyor mu bide
    aygıt yöneticisinde intel thermal yazılımları bilinmeyen mi olması lazım yoksa hiç mi olmamaması lazım
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: NETELLER

ss deki gibi mhz kısmını 0 goruyor okumuyor. sorun bios aylarından olabilir mi acaba

Alıntıları Göster
    Yok hocam, sorunun BIOS'da olduğunu zannetmiyorum.

Bi ara güncelleyeceğim fix paketini, güncelledikten sonra haberdar ederim burdan

• quote:

Orijinalden alıntı: aegschumi

Hocam ben artık yıldım. Sorun oyundan herhalde ama yine de sana danışayım dedim @forumber

Ben F1 serisi oynamaya çalışıyorum yapımcısı Codemasters. Bu PC'nin özellikleri rahat kaldırıyor oyunu aslında

Oyun SSD diskte kurulu. Altında laptop fanı bile var. Senin bu sistem olmasa çok feci oluyor zaten oynanmıyor.

Ayarları 60 fps alacak şekilde sabitledim

Yeni bir oyunu çıktı serinin. F12018. Girdim high ayarlarda oynuyorum. Sürekli 60'dan 50 ve 45 lere düşüş olup toparlanıyor. Bu söylediğim oyunun Kariyer modunda oluyor.

Oyunun Time Trial modu var. Piste giriyorsun tek araba sensin. Seyirci yok. Radyo konuşması yok. Diğer modda bu saydıklarım da var. Time Trial modunda 60 fps'den düşüş yaşamıyorum. High ayarlarda bile

Neyse son geldiğim nokta: görüntü ayarlarını ultra low yaptım. Ve halen fps düşüyor.

Bir mesajında işlemcinin güncellemelerini intelin sitesinden yapın demişsiniz. Onu paylaşabilir misiniz? Ben Dell'in sitesinden yapıyordum ve uzun süredir de yapmamıştım.

Şu an BİOS güncel. Windows 1803. NVİDİA'yı NVİDİA'nın sitesinden (eskisini kaldırmadan) güncelledim. Sizce sorun ne olabilir?
    Hocam sorun büyük bir ihtimalle işlemcinin tek çekirdek performansı oyundaki AI sistemine yetmiyor.

Sorunun kesin olarak nerde olduğunu anlamak için MSI Afterburner'ın OSD özelliğini kullanarak Geforce Experience ile video kaydına almak en iyisi.

"İzleme" ayarlarında aşağıdaki özellikler için "OSD'de göster" özelliğini açın;

GPU1 Sıcaklığı
    GPU1 Kullanımı
    GPU1 İşlemci hızı
    GPU1 bellek kullanımı
    CPU temperatue
    CPU usage
    CPU clock
    FPS

Ardından oyuna girip sorun olan seneryolarda dediğim gibi Geforce Experience ile kayıt yapıp o video kaydını Youtube'a yükleyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: enstlhsr

hocam kolay gelsin konu 1 yıldır aktif teşekkür ediyorum size
    ben 7577 kullanıyorum gtx 1060 w10 1803 sürümü mevcut bu sürümde çalışıyor mu bide
    aygıt yöneticisinde intel thermal yazılımları bilinmeyen mi olması lazım yoksa hiç mi olmamaması lazım
    teşekkürler
    Dell 7577'de çalışmıyor hocam büyük bir ihtimalle. 7577'de işlemci termal yönetimi biraz farklı.

Aygıt Yöneticisi'nde şu şekilde olması lazım;

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

• quote:

Hocam sorun büyük bir ihtimalle işlemcinin tek çekirdek performansı oyundaki AI sistemine yetmiyor.

Sorunun kesin olarak nerde olduğunu anlamak için MSI Afterburner'ın OSD özelliğini kullanarak Geforce Experience ile video kaydına almak en iyisi.

"İzleme" ayarlarında aşağıdaki özellikler için "OSD'de göster" özelliğini açın;

GPU1 Sıcaklığı
    GPU1 Kullanımı
    GPU1 İşlemci hızı
    GPU1 bellek kullanımı
    CPU temperatue
    CPU usage
    CPU clock
    FPS

Ardından oyuna girip sorun olan seneryolarda dediğim gibi Geforce Experience ile kayıt yapıp o video kaydını Youtube'a yükleyin.

Alıntıları Göster
    Video yükledim

https://youtu.be/rgWhSuVn09s

Sorunun yaşandığı kariyer modunda ve görüntü ayarları medium düzeyindeyken

High ayarda biraz daha kötü oluyor.

60 fps'den pek düşüş yaşamadığım time trial modu için de video kaydı aldım ancak yüklemedim.

Sorun işlemcilerimin güncel driverlarının olmaması için intelin sitesinden intelin yazılımıyla güncelleştirmemi önerir misiniz? Bu thermal framework geri gelecek diye epeydir işlemci driverı güncelleştirmedim. Ya da şöyle sorayım. İşlemciyi nasıl güncelleştireyim. Dell'in sitesi mi İntelin mi? Neye dikkat edelim

Videoda CPU kullanımı %100'leri buluyor zaman zaman.

• quote:

Orijinalden alıntı: aegschumi

Video yükledim

https://youtu.be/rgWhSuVn09s

Sorunun yaşandığı kariyer modunda ve görüntü ayarları medium düzeyindeyken

High ayarda biraz daha kötü oluyor.

60 fps'den pek düşüş yaşamadığım time trial modu için de video kaydı aldım ancak yüklemedim.

Sorun işlemcilerimin güncel driverlarının olmaması için intelin sitesinden intelin yazılımıyla güncelleştirmemi önerir misiniz? Bu thermal framework geri gelecek diye epeydir işlemci driverı güncelleştirmedim. Ya da şöyle sorayım. İşlemciyi nasıl güncelleştireyim. Dell'in sitesi mi İntelin mi? Neye dikkat edelim

Videoda CPU kullanımı %100'leri buluyor zaman zaman.

Alıntıları Göster
    Sorun yok hocam. İşlemci yetmiyor oyun için.

İşlemcilerin sürücüleri yok bu arada.

Yapabileceğiniz birşey yok ne yazık ki

• @forumber hocam paylaştığınız uygulamayı kullanıyorum,çok teşekkürler çok faydasını gördüm ve görüyorum :) yalnız 2-3 sorum olucaktı cevaplarsanız memnun olurum.
    1-İşlemci boşta iken bile 3 - 3.4 ghz aralığında geziyor.Bu pil ömrünü etkiler mi acaba , yani boşta iken daha düşük hızda çalışmasını sağlayabilir miyiz ?
    2-Bazen işlemci 90 dereceleri gördüğünde fan çok az çalışıyor oluyor.Bunun sanırım programla ilgisi var.Bilginiz var mı ? Bu proğramdan önce 75 derece de bile laptop fan açardı.
    3- Ekran kartının sıcaklığı 80-81 lere ulaşıyor bu sanırım normal değil var mı yapabileceğim bir şey program üzerinden çünkü aslında gerekenden fazla çalışıyor diyebilirim ekran kartı için...
    Bekliyorum cevabınızı teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nvidi@geforce

@forumber hocam paylaştığınız uygulamayı kullanıyorum,çok teşekkürler çok faydasını gördüm ve görüyorum :) yalnız 2-3 sorum olucaktı cevaplarsanız memnun olurum.
    1-İşlemci boşta iken bile 3 - 3.4 ghz aralığında geziyor.Bu pil ömrünü etkiler mi acaba , yani boşta iken daha düşük hızda çalışmasını sağlayabilir miyiz ?
    2-Bazen işlemci 90 dereceleri gördüğünde fan çok az çalışıyor oluyor.Bunun sanırım programla ilgisi var.Bilginiz var mı ? Bu proğramdan önce 75 derece de bile laptop fan açardı.
    3- Ekran kartının sıcaklığı 80-81 lere ulaşıyor bu sanırım normal değil var mı yapabileceğim bir şey program üzerinden çünkü aslında gerekenden fazla çalışıyor diyebilirim ekran kartı için...
    Bekliyorum cevabınızı teşekkürler.
    1) ThrottleStop programı üzerinden "Disable Turbo" seçeneğini seçerseniz işlemci hızı 2.8 GHz'e kitlenir. Bundan daha düşük frekansta çalıştıramazsınız malesef.
    2) Programla bir ilgisi yok hocam bunun. BIOS, sıcaklıkları daha gerçekçi okuyabiliyor. Dolayısıyla daha etkin bir şekilde kullanabiliyor fanı.
    3) Eğer VSYNC'i aktifleştirmek sorun yaratmıyorsa aktifleştirin. Bu, ekran kartının gereğinden fazla kullanılmasını engelleyecektir. Onun haricinde ekran kartım hiç 73 derecenin üzerini görmesin diyorsanız BIOS üzerinden "Intel SpeedStep" ayarını açın.

• Hocam bir tane sorum olacaktı. Baya uzun bir süre bunu çözümünü aradım, en sonda buldum. Fps dropları baya bir iyileşti benim adıma. PUBG oynarken 100 dereceye ulaştığını yazmıştınız sanırım (temizlemeden önce). Benim de bakım yaptırmam gerekiyor ancak aklıma bir soru takıldı. Maksimum 98 derece gördüm 2 maç üst üste oynadıktan sonra, acaba bunun bir tehlikesi var mıdır? yoksa pc 100 dereceye kadar no problem çalışabiliyor ve risk zamanında kendini kapatıyor mu ? Bu arada temizliği, macun değişimini siz mi yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbuslayer2323

Hocam bir tane sorum olacaktı. Baya uzun bir süre bunu çözümünü aradım, en sonda buldum. Fps dropları baya bir iyileşti benim adıma. PUBG oynarken 100 dereceye ulaştığını yazmıştınız sanırım (temizlemeden önce). Benim de bakım yaptırmam gerekiyor ancak aklıma bir soru takıldı. Maksimum 98 derece gördüm 2 maç üst üste oynadıktan sonra, acaba bunun bir tehlikesi var mıdır? yoksa pc 100 dereceye kadar no problem çalışabiliyor ve risk zamanında kendini kapatıyor mu ? Bu arada temizliği, macun değişimini siz mi yaptınız?
    Herhangi bir tehlikesi yok hocam.

100 dereceye kadar normal çalışıyor, sonrasında da sıcaklığı düşürmek için frekansı kendisi kısıyor, frekans kısma da yeterli olmaz ise kendini kapatıyor.

Evet, kendim yaptım.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.