Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -forumber-

1920x1080 ve bütün ayarlar "Orta" seçiliydi testleri yaparken.

Aygıt Yöneticisi'ni açın. Karşınızda 5-6 adet "Bilinmeyen Aygıt" çıkması lazım. Eğer çıkmıyorsa ve Intel DPTF sürücüleri kurulu görünüyorsa o zaman bu fix bi işe yaramaz malesef.

Alıntıları Göster
    Aralık veya kasım ayında almıştım acı çekiyormuşum bunca zamandır Üstelik throttle kullanıyorum sanıyordum

• Merhaba tekrardan, ben aygıt yöneticisinden Intel DPTF'leri silmeme rağmen her bilgisayarı tekrar açtığımda karşıma çıkıyor. Acaba her açtığımda sürücüleri silmem mi gerekli? Kalıcı bir çözümü yok mudur bu sorunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: idioteq

Merhaba tekrardan, ben aygıt yöneticisinden Intel DPTF'leri silmeme rağmen her bilgisayarı tekrar açtığımda karşıma çıkıyor. Acaba her açtığımda sürücüleri silmem mi gerekli? Kalıcı bir çözümü yok mudur bu sorunun?
    Programın kendisi halletmesi lazım normalde, ama halletmiyorsa Windows Update'i tamamen devre dışı bırakmanız lazım.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Windows Update'i de devre dışı bıraktığım halde böyle maalesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idioteq

Windows Update'i de devre dışı bıraktığım halde böyle maalesef.
    Dell'in sitesinden DPTF sürücülerini indirip kurun, ardından Programlar ve Özellikler'den sürücüleri kaldırın (Aygıt Yöneticisi'nden değil).

Bunu yapmanıza rağmen yine sürücüler geri geliyorsa Windows Update'i kapatamamışsınız demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Intel SpeedStep'i kapatmasam bir sorun olur mu? Şuan verdiğiniz program kurulu ve sonunda droplar gitti. CS:GO, LoL ve Rainbow gibi basit oyunlarda drop olması canımı sıkıyordu. Allah razı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eno123

Hocam Intel SpeedStep'i kapatmasam bir sorun olur mu? Şuan verdiğiniz program kurulu ve sonunda droplar gitti. CS:GO, LoL ve Rainbow gibi basit oyunlarda drop olması canımı sıkıyordu. Allah razı olsun.
    Yok hocam bi sorun olmaz

Teşekkürler son 2-3 aydır makine iyice sapıtmıştı.BF'oyunlarında 10 fps'lere kadar düşüyordu.

Dün format attım. W10 1607 sürümünü kurdum. Driverlardan "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework" ve "Intel Extreme Tuning Utility" programını hiç kurmadım.Programı kurdum harka çalışıyor.
    10 fps'ye düşen oyun ultra ayarlarda 50 fps altına zor düşüyor.Fanlar nerdeyse çalışmıyordu daha önce şimdi sürekli çalışıyor..

Teşekkürler tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 6 Ağustos 2018; 9:20:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kernel Panic

Teşekkürler son 2-3 aydır makine iyice sapıtmıştı.BF'oyunlarında 10 fps'lere kadar düşüyordu.

Dün format attım. W10 1607 sürümünü kurdum. Driverlardan "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework" ve "Intel Extreme Tuning Utility" programını hiç kurmadım.Programı kurdum harka çalışıyor.
    10 fps'ye düşen oyun ultra ayarlarda 50 fps altına zor düşüyor.Fanlar nerdeyse çalışmıyordu daha önce şimdi sürekli çalışıyor..

Teşekkürler tekrar.
    Rica ederim, sorununuzu çözebildiysem ne mutlu bana

Windows Update'i devre dışı bırakmayı unutmayın

Komple kapattım update'i..Teşekkürler tekrardan.

Bir daha kesinlikle dell almam tabiki.
  • 1803 sürümünde deneyen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacksnake03

1803 sürümünde deneyen var mı?
    Ben kullanıyorum 1803'de.
  • Merhaba, 1803 de kurmama rağmen aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar gelmedi. Problemin nerden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? Ek olarak;

Sistem Aygıtlarında, thermal frameworkler ile ilgili 6 tane bileşen görünüyor. Bunlardan kaynaklı olabilir mi ?
    merhaba. uzun zamandır bu sorunu yaşıyordum ama çok oyun oynamaya fırsat bulamadığım için araştırma ihtiyacı hissetmemiştim. bugün yeğenim oynarken sinir oldu baktım makinayı kıracak, artık el atmamnın zamanı geldi dedim ve bu konuya ulaştım. epey detaylı ve açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.
    Aynı çözümü Dell 7577 olan model için kullanabilir miyim? 2 adet SSD olmasına rağmen basit oyunlarda bile sürekli ani düşüşler var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Oguz

Merhaba, 1803 de kurmama rağmen aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar gelmedi. Problemin nerden kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? Ek olarak;

Sistem Aygıtlarında, thermal frameworkler ile ilgili 6 tane bileşen görünüyor. Bunlardan kaynaklı olabilir mi ?
    Bazı sistemlerde nedense sürücü yüklemeyi engelleyemiyor kurulum, onu çözemedim.

Yapmanız gereken ilk sayfadaki "uninstaller" paketini indirip kurmanız. Ardından Windows Update'i tamamen devre dışı bırakmanız lazım. Windows Update'in tamamen devre dışı kaldığından emin olduktan sonra tekrar paketi kurun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HerGiyotineBurnunuSokma

merhaba. uzun zamandır bu sorunu yaşıyordum ama çok oyun oynamaya fırsat bulamadığım için araştırma ihtiyacı hissetmemiştim. bugün yeğenim oynarken sinir oldu baktım makinayı kıracak, artık el atmamnın zamanı geldi dedim ve bu konuya ulaştım. epey detaylı ve açıklayıcı olmuş teşekkür ederim.
    Aynı çözümü Dell 7577 olan model için kullanabilir miyim? 2 adet SSD olmasına rağmen basit oyunlarda bile sürekli ani düşüşler var
    7577'de kendim denemedim, o yüzden kesin birşey söyleyemem. Denersiniz, işe yaramazsa ilk sayfada neden işe yaramayacağına dair bir takım şeyler yazdım, onları da yapmanıza rağmen bi çözüm olmadı, o zaman da uninstaller paketini kurarsınız.
    Temiz kurulum sonunda DWS yi çalıştırdım. Daha sonra tekrar fixi kurdum. Şu anda 6 tane bilinmeyen aygıt göründü. Sanırım sorun düzeldi. Cevap için teşekkürler. DWS hariç windows güncellemeleri devre dışı bırakmanın bir yolu var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-Oguz

Temiz kurulum sonunda DWS yi çalıştırdım. Daha sonra tekrar fixi kurdum. Şu anda 6 tane bilinmeyen aygıt göründü. Sanırım sorun düzeldi. Cevap için teşekkürler. DWS hariç windows güncellemeleri devre dışı bırakmanın bir yolu var mı?
    Birçok yolu var, DWS aralarında en pratik olanı
  • özellikle son zamanlarda ekran kartı kullanımı %80 lere düşmüştü ilaç gibi geldi uygulama
    uygulamada 4 performans profili var bunlar hakkında bilginiz var mı ? bir de cpu sıcaklığı ne zaman riskli hale gelir
  • Hocam şöyle bir problemim var. Program açıkken işlemci 0.9 ghzden yukarı çıkmıyor. Bilgisayarı kapatıp açmam da olayı problemi çözmüyor. Programı silip tekrar kurunca düzeliyor. Ama bilgisayar kapanıp açılınca gene aynı duruma geliyor. Bu neden kaynaklanabilir?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.