Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Programı ilk sayfada verdiğiniz unistall programı ile sildim ancak bu seferde 2.8ghz'ı işlemci geçmiyor.

Ayrıca intel xtu kullanan varsa turbo boost enable mi disable mi gözüküyor? (xtu yu silin denmiş ilk sayfada biliyorum ancak ben takip etmek için kullanıyorum)

Yani XTU'da throttle kuru iken turbo boost default olarak enable; ancak şu an disable gözüküyor. Programı silince de default olarak enable gözüküyor.

Turbo boostta program yüklü iken bir sorun yaşamadım. Ancak PUBG'de neredeyse 100 dereceyi gördü işlemci ancak bilgisayarın kendini kapatması gerekirken yapmadı.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhm06

Programı ilk sayfada verdiğiniz unistall programı ile sildim ancak bu seferde 2.8ghz'ı işlemci geçmiyor.

Ayrıca intel xtu kullanan varsa turbo boost enable mi disable mi gözüküyor? (xtu yu silin denmiş ilk sayfada biliyorum ancak ben takip etmek için kullanıyorum)

Yani XTU'da throttle kuru iken turbo boost default olarak enable; ancak şu an disable gözüküyor. Programı silince de default olarak enable gözüküyor.

Turbo boostta program yüklü iken bir sorun yaşamadım. Ancak PUBG'de neredeyse 100 dereceyi gördü işlemci ancak bilgisayarın kendini kapatması gerekirken yapmadı.

Teşekkürler.
    Programı kaldırdıktan sonra BIOS üzerinden Intel SpeedStep ayarını aktif etmeniz gerekiyor Turbo Boost'u tekrar çalıştırabilmek için.

İşlemci 100 dereceye ulaştığı anda kendisi throttle yaparak kısa süreliğine de olsa Turbo Boost'u kapatıyor. Sıcaklık 90 dereceye inince de tekrar aktive ediyor.

İşlemci 100 değil 105 dereceye ulaşırsa bilgisayar kendini kapatıyor. 105 dereceye ulaşması için ortam sıcaklığının 60-65 derece olması ve hava çıkışlarının tamamen kapalı olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Waves MaxxAudioPro programını açıp jack konfigurasyonunu değiştirebilirsiniz.

FPS drop yediğiniz zaman işlemci ve GPU frekanslarına bir göz atın.

Alıntıları Göster
    işlemci ve GPU frekanslarından sorunun kaynağını nasıl çözeceğim ki ?
    demek istediğiniz görev yöneticisinin açık olması ve drop anında hemen alt tabla bakıp neyin sebep olduğunu görmekse mantıklı geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

işlemci ve GPU frekanslarından sorunun kaynağını nasıl çözeceğim ki ?
    demek istediğiniz görev yöneticisinin açık olması ve drop anında hemen alt tabla bakıp neyin sebep olduğunu görmekse mantıklı geldi

Alıntıları Göster
    MSI Afterburner yükleyip OSD özelliğini kullanarak frekans takibi yapmaktı benim demek istediğim.

Aşağıdan nasıl yapılacağını görebilirsiniz;

• quote:

MSI Afterburner yükleyip OSD özelliğini kullanarak frekans takibi yapmaktı benim demek istediğim.

Aşağıdan nasıl yapılacağını görebilirsiniz;

Alıntıları Göster
    çok sağ olun hocam sorunun kaynağını buldum wawes maxxaudio... çok deli cpu harcıyor silsem ses kalitesi bozuluyormuş nasıl çözerim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

çok sağ olun hocam sorunun kaynağını buldum wawes maxxaudio... çok deli cpu harcıyor silsem ses kalitesi bozuluyormuş nasıl çözerim ?

Alıntıları Göster
    Waves MaxxAudio ve Realtek ses sürücülerini silip Dell'in sitesinden tekrar kurun.

Bende de CPU harcıyor fakat maksimum %10 civarı harcıyor. Bu da oyuna etki etmiyor.
  • quote:

PUBG için hem i5, hem i7 modellerde paketin nasıl farklılık yarattığını gösteren videoyu yayınladım az önce;

i5 modelini kullanıyorum ve daha 60 fps adam akıllı göremedim desem yeridir en düşük ayarlarda Ayarları paylaşabilir misiniz ? Throttle fix kullanıyordum ben de sizin yaptığınızı ama bir problem var sanırım bende. Tekrar deneyeceğim akşam

Olması gereken bu olmalıyken (ortalama 60 fps) adam akıllı bu fpsleri göremiyorum ve pubg'de en önemli şey fps olduğu için fazlasıyla sinir bozucu oluyor. Özellikle karşına biri çıkınca throttle yiyince adamın balkondan atlayası geliyor.

edit:jak sorunu bende de var. Kulaklık girişi bilgisayar ilk açıldığında kullanılabiliyor ancak çıkarıp geri taktığında tekrar bilgisayar yeniden başlatılana kadar görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Tolga -- 24 Temmuz 2018; 15:52:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .Tolga

i5 modelini kullanıyorum ve daha 60 fps adam akıllı göremedim desem yeridir en düşük ayarlarda Ayarları paylaşabilir misiniz ? Throttle fix kullanıyordum ben de sizin yaptığınızı ama bir problem var sanırım bende. Tekrar deneyeceğim akşam

Olması gereken bu olmalıyken (ortalama 60 fps) adam akıllı bu fpsleri göremiyorum ve pubg'de en önemli şey fps olduğu için fazlasıyla sinir bozucu oluyor. Özellikle karşına biri çıkınca throttle yiyince adamın balkondan atlayası geliyor.

edit:jak sorunu bende de var. Kulaklık girişi bilgisayar ilk açıldığında kullanılabiliyor ancak çıkarıp geri taktığında tekrar bilgisayar yeniden başlatılana kadar görmüyor.

Alıntıları Göster
    1920x1080 ve bütün ayarlar "Orta" seçiliydi testleri yaparken.

Aygıt Yöneticisi'ni açın. Karşınızda 5-6 adet "Bilinmeyen Aygıt" çıkması lazım. Eğer çıkmıyorsa ve Intel DPTF sürücüleri kurulu görünüyorsa o zaman bu fix bi işe yaramaz malesef.

• arkadaşlar tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim suan program açıkmı ve işe yarıyor mu ? :DDell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanKrky

arkadaşlar tam anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim suan program açıkmı ve işe yarıyor mu ? :D
    Eğer Aygıt Yöneticisi'nde "Bilinmeyen Aygıt" çıkıyorsa 3-4 tane o zaman çalışıyor demektir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @-forumber- Hocam bu Dell'in sürücü sayfasında DPTF sürekli güncelleniyor ama versiyon numarası sabit kalıyor.

Hatta birçok sürücüsü bu şekilde Release date aynı Last Updated hep güncelleniyor. Bu güncellemelerin içi dolu mu? Bilgin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozcan

@-forumber- Hocam bu Dell'in sürücü sayfasında DPTF sürekli güncelleniyor ama versiyon numarası sabit kalıyor.

Hatta birçok sürücüsü bu şekilde Release date aynı Last Updated hep güncelleniyor. Bu güncellemelerin içi dolu mu? Bilgin var mı?
    İçi dolu değil hocam, sürücünün sayfasını güncelledikleri zaman güncellenme tarihi değişiyor ama sürücüyü güncellemiş olmuyorlar, dediğim gibi sayfasını güncelliyorlar (yeni model ekliyorlar vs).
  • Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

hocam 15 dakikalık stres testi sonuçları işlemci aşırı derecede ısınıyor ve servisten yeni geldi fan değişimi yapıldı.
    100 dereceyi görünce frekans kısıyor işlemci.Oyunu açtıktan 5 dk sonra 100 derece görüyorum normal mi sence ? Senin fix'i henüz kurmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nvidi@geforce

hocam 15 dakikalık stres testi sonuçları işlemci aşırı derecede ısınıyor ve servisten yeni geldi fan değişimi yapıldı.
    100 dereceyi görünce frekans kısıyor işlemci.Oyunu açtıktan 5 dk sonra 100 derece görüyorum normal mi sence ? Senin fix'i henüz kurmadım.
    Benim bilgisayar da bu şekilde hocam. Normal yani aslında 7567 için.

Sadece fan temizliği yapıldıysa yine normaldir ama termal macun değişimi yapıldıysa normal olabilir de olmayabilir de. Termal macun değişiminin fayda sağlayıp sağlamadığı konusunda bi fikrim yok ne yazık ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    sıcaklıklar normal diyorsun yani,anladım.Peki throttle fix i kurayım mı ne dersin tabloda görmüşsündür throttle %30 civarında ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nvidi@geforce

sıcaklıklar normal diyorsun yani,anladım.Peki throttle fix i kurayım mı ne dersin tabloda görmüşsündür throttle %30 civarında ?
    ThrottleFix'in işlemcinin throttle olayını kesmiyor tamamen. Sadece oyunda iken (GPU aktif kullanıyor iken) CPU hızının 2.2 GHz'e düşme sorununu ortadan kaldırıyor.

0.100 mV undervolt uyguladığı için de ısınması daha uzun sürüyor.

Eğer oyun oynuyorsanız kurun, oynamıyorsanız kurmanıza gerek yok.
  • Hocam verdiğiniz programı kullanıyorum. Aktif haldeyken memnunum lakin bilgisayarı şarjdan çıkarıp tekrar taktığımda hız 900mhz ye düşüyor daha da yükselmiyor. Bilgisayarı bir kaç defa kapatıp açmam gerekiyor. Kapatıp açmadan düzeltmenin bir yolu yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thonci08

Hocam verdiğiniz programı kullanıyorum. Aktif haldeyken memnunum lakin bilgisayarı şarjdan çıkarıp tekrar taktığımda hız 900mhz ye düşüyor daha da yükselmiyor. Bilgisayarı bir kaç defa kapatıp açmam gerekiyor. Kapatıp açmadan düzeltmenin bir yolu yok mu?
    Bilgisayarı şarjdan çıkardığınızda program kapanıyor kendi kendine. Masaüstündeki kısayoldan programı tekrar açmanız yeterli.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Evet kapanıyor tekrar açınca görüyorum zaten 900lerde dolandığını. Bir daha kapatıp açana kadar da düzelmiyor.

Edit: programı değil bilgisayarı kapatıp açana kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thonci08 -- 29 Temmuz 2018; 21:45:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thonci08

Evet kapanıyor tekrar açınca görüyorum zaten 900lerde dolandığını. Bir daha kapatıp açana kadar da düzelmiyor.

Edit: programı değil bilgisayarı kapatıp açana kadar.
    Başıma hiç gelmediğinden bir fikrim yok ne yazık ki.

BIOS sürümünüz güncel değilse güncelleyin, Aygıt Yöneticisi'ni kontrol edin herhangi bir DPTF sürücüsü yüklü olmasın. Aklıma başka çözüm yolu gelmiyor malesef.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.