Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    3500 mhzye yakın olması gerekmez mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 52CM

3500 mhzye yakın olması gerekmez mi acaba?
    i5 sadece tek çekirdek yükte iken 3.5 GHz çalışabiliyor. Çift çekirdek yükte iken 3.3 GHz, üç veya dört çekirdek yükte iken ise maksimum 3.1 GHz'e çıkabiliyor.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Bunu öğrendiğim iyi oldu teşekürler

• Dell 7577 i77700Hq 1060'lı versiyonunda yaşıyorum bu sorunu.Sadece pubg oynarken yapıyor.İşlemci hızı birden 3,4lardan 1e düşüyor.Fps drop yiyorum haliyle.Bunları yapsam sorunda düzelme olur mu ? En azından sadece throttlestopu kurarsam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertovic22

Dell 7577 i77700Hq 1060'lı versiyonunda yaşıyorum bu sorunu.Sadece pubg oynarken yapıyor.İşlemci hızı birden 3,4lardan 1e düşüyor.Fps drop yiyorum haliyle.Bunları yapsam sorunda düzelme olur mu ? En azından sadece throttlestopu kurarsam?
    7577'deki sistem farklı diye biliyorum, bu yüzden birşey diyemeyeceğim. Deneyebilirsiniz, zararı olmaz
  • quote:

Dell 7577 i77700Hq 1060'lı versiyonunda yaşıyorum bu sorunu.Sadece pubg oynarken yapıyor.İşlemci hızı birden 3,4lardan 1e düşüyor.Fps drop yiyorum haliyle.Bunları yapsam sorunda düzelme olur mu ? En azından sadece throttlestopu kurarsam?
    Isı değerlerinizi kontrol eder misiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MusaAkyol

Isı değerlerinizi kontrol eder misiniz.

Alıntıları Göster
    İlk 3 ay gayet normaldi ısı değerleri max 80 derece görüyordum.Şuanda ise 95 derece oluyor.
    2018 Ocak ayında aldım laptopu termal macunun bitme ihtimali olabilir belki .
    Onun dışında dell supporta baktığımda herkes bu sorundan şikayet etmiş.
  • quote:

İlk 3 ay gayet normaldi ısı değerleri max 80 derece görüyordum.Şuanda ise 95 derece oluyor.
    2018 Ocak ayında aldım laptopu termal macunun bitme ihtimali olabilir belki .
    Onun dışında dell supporta baktığımda herkes bu sorundan şikayet etmiş.

Alıntıları Göster
    Isı problemleri nedeniyle servise göndermeniz gerekebilir. Yada heasting ile ilgili bir sıkıntın olabilir gerekli bakımların ve onarım ların yapılması için servise gönderebilirsin.
  • PUBG için hem i5, hem i7 modellerde paketin nasıl farklılık yarattığını gösteren videoyu yayınladım az önce;

• Bende aygıt yöneticisi ve frekans resimdeki gibi.

Acaba bizim işlemcinin 3.8 i görmesi gerekmiyor mu?

Aygıt yöneticisinde ilk sayfada 5-6 tane bilinmeyen aygıt olması gerek demişsiniz benimkinde gözükmüyor.

Ancak sorunsuz bir şekilde kullanıyorum programı. Teşekkür ederim emeğinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: fhm06

Bende aygıt yöneticisi ve frekans resimdeki gibi.

Acaba bizim işlemcinin 3.8 i görmesi gerekmiyor mu?

Aygıt yöneticisinde ilk sayfada 5-6 tane bilinmeyen aygıt olması gerek demişsiniz benimkinde gözükmüyor.

Ancak sorunsuz bir şekilde kullanıyorum programı. Teşekkür ederim emeğinize sağlık.

3.8'i tek çekirdek yükte iken görüyor. Tüm çekirdekler yükte iken 3.4 GHz'i görüyor.

• aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıt durumu normal mi?

Siz 4-5 tane olması lazım demişsiniz.

Bu arada gerçekten tekrar teşekkürler sayenizde bilgisayarı tam performansta kullanıyorum.
  • quote:

aygıt yöneticisindeki bilinmeyen aygıt durumu normal mi?

Siz 4-5 tane olması lazım demişsiniz.

Bu arada gerçekten tekrar teşekkürler sayenizde bilgisayarı tam performansta kullanıyorum.
    Normal değil malesef.

O sürücüler orda durdukça oyunlarda işlemci yine throttle yapıcaktır olmadık yerlerde. Paketin otomatik olarak kaldırması gerekirdi sürücüleri, bazı sistemlerde neden kaldırmıyor cidden anlamıyorum. Windows Update yüzünden sanırım.

Sürücüleri kaldırabiliyorsanız kaldırın, o zaman tam etkisini göreceksiniz

• Hocam, zaten canavar gibi çalışıyor, açıkçası 3.5ghz frekansta PUBG hariç 80 derecenin üstüne çıkmadı ve fps düşüşleri hiç yaşamadım.

Neyse tekrar teşekkür ederim. Bir de ricam olacak, programın "default" fonksiyonu yok gibi geldi (options da var).

Acaba senin yaptığın ayarlara döndürmek için bir default/sıfırlama tuşu koyarsan bence iyi olur. Arada kurcalıyorum sonra kaydetmeden kapatıp açıyorum programı.
  • Arkadaşlar selamlar dell 7567 kullanıyorum her zaman kullandığım iphone kulaklığı taktım gelen küçük kulaklık orta kulaklık vs ayar bölümüne artık yeter hep bunla mı uğraşcam diye bir daha gösterme dedim bastım geçtim. basış o basış heralde yanlış bir şey ayarlıydı daha da kulaklığa ses gelmiyor jacka takıyorum hala hoparlörden ses geliyor. o ekranı bir daha çok kurcalasam da getiremedim bahsettiğim ayarı nasıl açarım ? bu sorunu nasıl çözeriz
    kulaklıkta sorun yok telefonda halen kullanabiliyorum.

bir de eskiden fps drop yemezdim pek ama şimdi özellikle pubg yeni haritada deli gibi drop yiyorum bu throttledan mı kaynaklanıyor ? 20lere falan da değil bazen direk 5-10 fpsye düşüyor. soğutma sistemi eskisi gibi değil mi acaba soğutucu mu alayım ne yapayım ?
  • ardelis A kullanıcısına yanıt
    Bana da aynısı olmuştu. Realtek ses kartının driverini indir ve kur. Belki başka bie çözüm yolu vardır ama ben by yolla halletmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardelis

Arkadaşlar selamlar dell 7567 kullanıyorum her zaman kullandığım iphone kulaklığı taktım gelen küçük kulaklık orta kulaklık vs ayar bölümüne artık yeter hep bunla mı uğraşcam diye bir daha gösterme dedim bastım geçtim. basış o basış heralde yanlış bir şey ayarlıydı daha da kulaklığa ses gelmiyor jacka takıyorum hala hoparlörden ses geliyor. o ekranı bir daha çok kurcalasam da getiremedim bahsettiğim ayarı nasıl açarım ? bu sorunu nasıl çözeriz
    kulaklıkta sorun yok telefonda halen kullanabiliyorum.

bir de eskiden fps drop yemezdim pek ama şimdi özellikle pubg yeni haritada deli gibi drop yiyorum bu throttledan mı kaynaklanıyor ? 20lere falan da değil bazen direk 5-10 fpsye düşüyor. soğutma sistemi eskisi gibi değil mi acaba soğutucu mu alayım ne yapayım ?
    Waves MaxxAudioPro programını açıp jack konfigurasyonunu değiştirebilirsiniz.

FPS drop yediğiniz zaman işlemci ve GPU frekanslarına bir göz atın.

• quote:

Hocam, zaten canavar gibi çalışıyor, açıkçası 3.5ghz frekansta PUBG hariç 80 derecenin üstüne çıkmadı ve fps düşüşleri hiç yaşamadım.

Neyse tekrar teşekkür ederim. Bir de ricam olacak, programın "default" fonksiyonu yok gibi geldi (options da var).

Acaba senin yaptığın ayarlara döndürmek için bir default/sıfırlama tuşu koyarsan bence iyi olur. Arada kurcalıyorum sonra kaydetmeden kapatıp açıyorum programı.
    Programda ne yaparsanız yapın bilgisayarı yeniden başlattığınızda siliniyor hocam zaten
  • Merhabalar, öncelikle fix için teşekkürler. Uyguladıgımda pubg oynarken belirgin bir performans artışı gördüm. Fakat normal olarak sıcaklıklarım yükseliyor. Fixden önce cpu max 76 görürken, fixden sonra 87 lere tırmanıyor ve bu şekilde kullanmak biraz tedirgin ediyor açıkçası.

Bunun için laptop u soğutma konusunda tavsiye istiyorum. Laptop un altına konulan soğutucular pek etki etmiyor gibi.

Bir de vakum şeklinde bir soğutucu var o ürünü kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: casoleit

Merhabalar, öncelikle fix için teşekkürler. Uyguladıgımda pubg oynarken belirgin bir performans artışı gördüm. Fakat normal olarak sıcaklıklarım yükseliyor. Fixden önce cpu max 76 görürken, fixden sonra 87 lere tırmanıyor ve bu şekilde kullanmak biraz tedirgin ediyor açıkçası.

Bunun için laptop u soğutma konusunda tavsiye istiyorum. Laptop un altına konulan soğutucular pek etki etmiyor gibi.

Bir de vakum şeklinde bir soğutucu var o ürünü kullanan var mı?
    Sıcaklıkları düşürmenin tek yolu termal macunları yenilemek. Ondan sonra da vakum soğutucuları düşünebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.