Şimdi Ara

Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
24
Favori
87.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son bir sorum olacak hocam 1607 yüklersem bir sorunla karşılaşabilir miyim driver vs kısmında?
  • quote:

Orijinalden alıntı: infernus_deu

hocam döndüm 1709'a. kurdum programı ama bilinmeyen aygıtlar gözükmüyor aygıt yöneticisinde. Intel Dynamic Platform and Thermal Framework driverlarını nereden kaldırmam gerekiyor gözükmeleri için? aygıt yöneticisinden kaldırmayın demişsiniz de Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

Alıntıları Göster
    Programın kendi kendine kaldırması gerekiyor hocam, neden böyle yapıyor anlamıyorum. Bilgisayarda herhangi bir antivirüs programı aktif mi kurulumu yaparken?

Aygıt yöneticisi'nden tek tek kaldırmayı deneyebilirsiniz ama büyük bir ihtimalle bi zaman sonra kendiliğinden tekrar yüklenecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aredien

Son bir sorum olacak hocam 1607 yüklersem bir sorunla karşılaşabilir miyim driver vs kısmında?
    Büyük bir ihtimalle karşılaşmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Programın kendi kendine kaldırması gerekiyor hocam, neden böyle yapıyor anlamıyorum. Bilgisayarda herhangi bir antivirüs programı aktif mi kurulumu yaparken?

Aygıt yöneticisi'nden tek tek kaldırmayı deneyebilirsiniz ama büyük bir ihtimalle bi zaman sonra kendiliğinden tekrar yüklenecektir.

Alıntıları Göster
    Herhangi bir antivirüs programı kullanmıyorum. Elle kaldırayım bari şimdilik teşekkürler yardımlarınız için
  • Hocam en son win 10 versiyonuyla uyumlu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: donnarumma

Hocam en son win 10 versiyonuyla uyumlu mu?
    Hocam daha denemedim ama Windows 10 1803 sürümü ile uyumsuz olduğunu söylüyor deneyenler.

Haftaya 1803'e geçeceğim ben de, anca o zaman deneyip düzeltebilirim.

1709'da çalışıyor ama sorunsuz
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam, ben de geçmeyi düşünüyorum. Bir şey daha sormak istiyorum. Steam oyunlarını oynarken aralıklarla çok feci fps drop yaşıyorum. Sizde de böyle bir sorun var mı?
  • quote:

Cevap için teşekkürler hocam, ben de geçmeyi düşünüyorum. Bir şey daha sormak istiyorum. Steam oyunlarını oynarken aralıklarla çok feci fps drop yaşıyorum. Sizde de böyle bir sorun var mı?
    Yok hocam.

MSI Afterburner gibi programlarla monitörleme yapıp FPS droplarınının sebebini bulabilirsiniz.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam onu nasıl yapıyoruz? Detay verebilir misin?
  • quote:

Hocam onu nasıl yapıyoruz? Detay verebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Alıntıları Göster
    hocam bu kısmı biliyorum ama fps drop'un neden kaynaklandığını belirten bir özelliği yok ki afterburner'ın?

• quote:

hocam bu kısmı biliyorum ama fps drop'un neden kaynaklandığını belirten bir özelliği yok ki afterburner'ın?

Alıntıları Göster
    FPS drop olduğu anda işlemci kullanımı, işlemci frekansı, ekran kartı kullanımı, ekran kartı frekansı, RAM gibi ögelere bakarak bi yorumda bulunabilirsiniz.
  • Windows 10 1803 sürümünde denenmiştir, çalışıyor.
  • Windows 10 1803'e geçtiğimden beridir oyunlarda tam performans alamadığımı düşünüyordum. Birkaç ayar sonrasında Windows 10 1607'den daha performanslı bir sistem elde ettim. Yaptığım değişiklikler/ayarlamalar;

- BIOS üzerinden SpeedStep özelliğini kapatmak; işlemcinin tam performansta çalışmasında önemli bir rol oynuyor. Bilgisayar fişe takılı değilken bilgisayarı açtığınızda işlemcinin düşük hızlara çakılması sorununu çözüyor. Ayrıca Nvidia GPU'suna uygulanan 73 derece limitini kaldırıyor (limit, Nvidia'nın varsayılan ayarı olan 94 dereceye çıkarılıyor)

- Aşağıdaki rehber vasıtasıyla oyunlarda Windows 10 1803 ile beraber gelen "Tam ekran iyileştirmeleri" özelliğini kapattım;

https://www.tenforums.com/tutorials/104080-enable-disable-fullscreen-optimizations-windows-10-a.html

Özellikle Windows 10 1803 kullananların yukarıdaki işlemleri yapmalarını öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: MusaAkyol

Bu mesaj silindi.
    PUBG'ye sahip olmadığım için pek bi yorum yapamayacağım hocam, ama ayarları düşürmenize rağmen 60 FPS'in üzerine çıkmıyorsa o zaman bi fikrim yok ne yazık ki.
  • Selamlar! Mirror's Edge Catalyst oynarken benim de başıma bu olay geliyor (sanırım). Başlarda 60FPS alıyorum, aradan 10-15 dakika geçtikten sonra 30'a düşüyor ve 5 dakika o civarlarda seyir ediyor. Sonradan tekrar çıksa da kısır döngü de devam ediyor. ThrottleStop uygulamasını denedim olmadı. SpeedStep'i kapattım yine olmadı. Bu arada sahip olduğum model 7577 ve Windows 10 1803 sürümünü kullanıyorum. Sizce farklı bir yöntem mi denemeliyim? Acaba sorun oyundan mıdır? Ya da modelle ilgili bir sorun var da teknik servise mi göndermeliyim?
  • Acaba bu " ThrottleStop " programının simge durumunda başlaması için bir yol yok mu? Ayarlardan " start minimized " i seçiyorum ama yine ilk açılışta penceresi çıkıyor.

Ben daha önce Intel'in XTU'sunu kullanmıştım ama senin ayarların undervolt ile beraber çok daha iyi performans verdi. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 10 Haziran 2018; 0:1:32 >
  • Hocam en son droplardan sıkılım programı tekrar kurdum.Bilinmeyen aygıtlar gelmedi.Ama Dptf nin eski sürücüleri geldi sanırsam. Ama fps im inanılmaz arttı ve program çalışıyor. işlemci sıcaklığı da 90 derece üstü seyrediyor oyunlarda. Tesadüfen işe yaradı ve çok memnunum şuan. Ama merakım şu yönde 90 derece üstü sorun teşkil eder mi işlemci ve ekran kartı adına?Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernus_deu -- 12 Haziran 2018; 1:34:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: idioteq

Selamlar! Mirror's Edge Catalyst oynarken benim de başıma bu olay geliyor (sanırım). Başlarda 60FPS alıyorum, aradan 10-15 dakika geçtikten sonra 30'a düşüyor ve 5 dakika o civarlarda seyir ediyor. Sonradan tekrar çıksa da kısır döngü de devam ediyor. ThrottleStop uygulamasını denedim olmadı. SpeedStep'i kapattım yine olmadı. Bu arada sahip olduğum model 7577 ve Windows 10 1803 sürümünü kullanıyorum. Sizce farklı bir yöntem mi denemeliyim? Acaba sorun oyundan mıdır? Ya da modelle ilgili bir sorun var da teknik servise mi göndermeliyim?
    7577'deki sistem büyük bir ihtimalle farklı; tamamen BIOS tarafından kontrol ediliyor sanırım. Bu yüzden bu yöntem işe yaramayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BJK

Acaba bu " ThrottleStop " programının simge durumunda başlaması için bir yol yok mu? Ayarlardan " start minimized " i seçiyorum ama yine ilk açılışta penceresi çıkıyor.

Ben daha önce Intel'in XTU'sunu kullanmıştım ama senin ayarların undervolt ile beraber çok daha iyi performans verdi. Teşekkürler.
    Paketi güncelledim hocam, ilk önce uninstaller paketini çalıştırıp ardından güncellenmiş paketi yükleyip programın simge durumunda açılmasını sağlayabilirsiniz

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.