Şimdi Ara

Dell Inspiron 7577 Vs Asus rog502

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar şu iki ürün arasında çok kaldım

-Asus
    Asus Gl502ve-dm032 I5-7300hq 8gb 256gb Ssd 4gb Gtx1050ti Freedos GittiGidiyor'da 316182372

-Dell
    Öncelikle merhaba arkadaşlar şu iki ürün arasında çok kaldım

-Asus
    Asus Gl502ve-dm032 I5-7300hq 8gb 256gb Ssd 4gb Gtx1050ti Freedos GittiGidiyor'da 316182372
    http://www.hepsiburada.com/asus-rog-gl502ve-dm032-intel-core-i5-7300hq-8gb-256gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV0000090BRB?magaza=Techburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=Cj0KCQiAg4jSBRCsARIsAB9ooat0gYCO-7FAAsiMZZTnx36Za9toie7MzmZeZHaorSr_K72CGqGJ-ZwaAqWhEALw_wcB

-Dell
    Dell Gaming 7577 Intel Core i7 7700HQ 8GB 1TB + 128GB SSD Fiyatı

http://www.hepsiburada.com/dell-gaming-7577-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx1050ti-freedos-15-6-fhd-ips-tasinabilir-bilgisayar-fb70d128f81c-p-HBV000009FDXO?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=EAIaIQobChMIuYrSpZSg2AIVBCrTCh1RVwCfEAQYAiABEgI7k_D_BwE

Dell de beni çeken 1 Tb harddisk ve i7 işlemci olması Asus aldığım zaman zaten her türlü HDD alıcam aldığım zaman 3800 küsüre denk geliyor onun için Dell Almayı planlıyorum sizce hangisini almayalım pişman olur muyum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ikiside güzel bilgisayarlar sadece donanım açısından bakacak olursak, önemli donanımlarda sadece i7 ve hdd için 650 lira fazla vermek akıl karı değil. dell i 4020 tl, asusu 3379 tl kabul ediyorum.

öte yandan 7567 çok başarılıydı bende 7567 kullanıcısıyım ve fazlasıyla memnunum.

7577 konusunda daha kullanıcı deneyimleri çok yeni, yok denecek kadar az, hiçbir inceleme videosu göremedim tam bir soru işareti ama dell sadece 7567 değil 7000 serisi tüm laptoplarında bir ivme yakaladı 7577 ninde kötü olduğunu zannetmem sonuçta 7567 nin abisi

dell 7577 , 7567 ye kıyasla tasarım ve pil yönünden kendi topuğuna sıkmış bu sene. yinede menteşenin ortadan olması yandan 2 menteşeyle tutturmaya göre daha uzun ömürlü olacaktır.

rog asus bilgisayarlarının performans serisi, kötü bir kasa kullandıklarını asla zannetmiyorum ama fan çıkışları dell de daha güvenilir geliyor, dediğin modelin incelemesi yok lakin üst model gtx 1070 li rog un inceleme videosunu izledim, videoyu hazırlayanlar işlemci ısısının fazla olduğunu söylemişler. tabi ordaki işlemci i7. bu ısı değeri i5 te düşebilir

2 markada malzeme kalitesine önem veren markalar, hangisini alırsan seni yanıltmaz gibi geliyor. i7 ye ihtiyacın var mı yok mu ona göre karar ver ekran kartı aynı olduğuna göre diğerleri ekleyip çıkarılır sorun olmaz. yalnız 1050ti li bilgisayarı o fiyata, hemde asus gibi güvenilir bi markanın ürününü rahat bulabileceğini zannetmiyorum başka zaman.
    https://www.epttavm.com/item/41738660_asus-rog-gl502ve-dm032-intel-core-i5-7300hq-250ghz-8gb-256gb-ssd-4gb-gtx-1050-ti-156-full-hd-freedos-gaming-notebook

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 26 Aralık 2017; 16:3:33 >

• hocam şahsen aynı kararsızlığı yaşadım ve tercihimi dell den yana kullandım .

Dell'i seçme nedenlerim ,

Metal kasa ,
    i7 ,
    ssd+hdd,
    çift fanlı soğutma sistemi ,
    1080p İPS ekran olması ,
    oyun bilgisayarı olduğu için soğutma önem arz ediyor.

şahsen 7577'nin i5 i olsa idi tercihimi ondan yana kullanacaktım ama malesef yoktu şuan memnunum 3 gündür kullanıyorum.

Not : 8gb ram kendi ihtiyacım için ortalama 3 sene beni sorunsuz idare eder görüşündeyim ihtiyacım olur ise bir 8 gb yada tek 16 gb ram takviyesi ile bu durumu da çözmeyi planlıyorum.
  • Quaresssma kullanıcısına yanıt
    Hdd fiyatı eklersek arada 400-450 TLlik bi fark oluyor sadece işlemci ve ips panel için delilik mi olur forumdaki inceleme konuları mevcut o konuda bi şüphem yok fakat Dell de çift fan özelliğini ve yeni nsil olmasını göz ardı etmemek lazım tercihimi dellden yana kullansam pişmanlık duyar mıyım?

• Ve son olarak indirimi kaçırmak istemiyorum şuan Üniversitesideyim sipariş versem burda kurulum yapamam eve yollasam herhangi bir arıza ve hata durumunu farkedemem siz ne yapmamı önerirsiniz?

• delilik olmaz işlem gücüne ihtiyacın varsa mühendislik falan okuyorsan i7 al zaten. insanların %90 ına i5 yeteceği halde almışken iyisinden olsun deyip i7 alıyorlar hakkını veremiyorlar olan ceplerindeki paralarına oluyor.

ben kendimde i5 alacaktım, en başta i5 baktım özellikle i5 istedim hatta , i5+1050 ler 3300-3500 den başlayınca(birde 250 lira verip ssd eklemek zorunda olunca)

ek 600-700 liraya her donanımdan komple laptopum olsun bari dedim i7si 16gb rami 1050tisi ssd si hddsi var.

inan her parçayı tek tek hesapladım. ssdye 225-275 arası dedim, ram 350-400 dedim. monsterin sitesinden herşey aynı bir ekran kartı 1050/ti olan değişik 2 modelin fiyatını kıyasladım, aynı şekilde işlemciyi kıyasladım. ve ssd-ramden zaten aradaki farkı çıkartıyorum işlemci-1050ti farkı bedavaya geliyor lan dedim. sen olsan napardın :D o vesile ile i7 sahibi olduk. panelde tn yerine ips oldu tabi, ama onu düşünmemiştim bile :D tnyi alsamda düzgün görünüyordu fotolarda

dell i5 li modelini 1050ti yapsa, ssd koysa 3379 lira dese gider koşa koşa onu alırdım. çünkü işlemci-ssd-ram-1050ti en az ihtiyacım olan i7 idi. şuanda da hız düşürüp kullanıyorum işlemciyi, normalde kullanmayacağım şeye para vermem ama hepsi uyguna gelince mantıklı olanı yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 26 Aralık 2017; 18:53:54 >

• İ5-1050ti bulsaydım ben de alırdım düşünmeden peki laptop alıp bilgisayarcı da kurulum yaptırsam saçma mı olur?

• Olmaz dostum, hatta bilmiyorsan en iyisi bu olur senin için. Bende çizim için laptop almayı düşünüyorum. Aklımda ASUS GL553VD-DM066 modeli var. Gittigidiyor'da bazı günler 200TL indirim oluyor, fiyatı 3800'e kadar düşüyordu. Tasarımı benim için muazzam derecede fakat tek fanlı olması sıkıntı yaratır diye düşünüyordum. Dell 7577 modelini görünce hem çift fan hemde GTX 1050Ti li olması, şu an gittigidiyorda 4100TL. İndirim gününde 3900'e kadar düşücek. Hangisi alsam kararsızım. Bilgili arkadaşları konuya davet ediyor, bizleri aydınlatırlarsa çok sevinirim.
  • victorydizzy1 V kullanıcısına yanıt
    Hocam aldıktan sonra bilgi verirseniz sevinirim. Ben de aynı modele bakıyorum ayın 10 u gibi almayı düşünüyorum. Emsallerinden en uygunu bu gibi geliyor.

• wmuratkaya W kullanıcısına yanıt
    Tamamdır

Bilgisayar kasasına ve ekranına bayıldım cidden hiç bi sorunu yok bence inceleme yapamadım ama

• Hangisi... Oyun Multimedya Program için 4-5 yıl yeterli diye düşünüyorum... 1080p her oyunu açar sanırım 4k olmasa da yuksek kalıtede oynatır mı tum oyunları yada bi kaç yıl sonra orta duzeyde...

ayrıca ilerde ram takviyesi ile omru de atar... Sizce hangiis...

Dell Inspiron 7577 Vs Asus rog502
  • victorydizzy1 V kullanıcısına yanıt
    Sepete attım kk hesap kesim tarihini bekliyorum umarım haftaya zam gelmeden alırım.

• Arkadaşlar ben de ayni durumdayim. 2 modelden birini 3 4 gün icinde alacağım. Dellden yanayim fakat yorum hiç olmamasi tedirgin ediyor. Kullanan arkadaş varsa yorumunu bekliyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde butcem bu fiyatlarda vatanda kdv indirimiyle dell 7567 i7 1050ti 1tb+256gbssd 16gb ram orj w10 modeli 4600 du almadim beklemeyi tercih ettim bu 7577 modeli kafami karistirdi cok uygun ama yorum gelmesini bekliyorum eger bekledigim gibi olmazsa monstera 1tb ekletip 4500 e mâl etmeyi dusunuyorum bakalim artik..

Hocam laptop mouse kısmı iptal edilemiyor diye bir şey okumuştum. Böyle bir şey var mı?

• ben dell 7567 i7 kullanıp memnun kalan biri olarak yerinizde olsam asusu alırdım.

Neden ?

ssd ve 1050ti olması çok büyük avantaj, ssd hadi neyse takviye edilir(buda maliyet demek) ama laptopta ekran kartını değiştirmek ya çok zordur(ve pahalıdır yada imkansızdır)
    Asus kendi bilgisayarlarını kasasına kadar kendi üreten birkaç markadan biri(çinde üretilen kasaya marka basmıyor)
    Asus garanti ve malzeme kalitesi yönünden dell den bir tık daha iyi gibi.

Dell bu kıyaslamada sadece tasarım ve soğutma ve pil yönünden önde gibi duruyor(bunlar önemliyse tercih dell olsun). soğutma çok önemli tabi ama asus rog'un oyun bilgisayarı olması dolayısıyla soğutmasınında çok kötü olmadığını-olamayacağını tahmin ediyorum.

dellde tn panel kullanılmış lakin ips ye çok yakın bir tn panel diyorlar.
    öte yandan asus un paneli de çok daha iyi olabilirmiş pek memnun değiller kullanıcılar anladığım kadarıyla.

panel değiştirmek ssd takmaktan daha az maliyetli bir işlem, istersen bir asus teknik servisten bilgi al beğenmezsem daha sonra paneli değiştirmek istesem kaça patlar de.

Sonuç olarak ssd/i5/1050 ti kombinasyonunu sağlayan, düzgün bir markanın bilgisayarını 3300-3400 e getirmek bence çok daha uygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quaresssma -- 2 Ocak 2018; 15:28:55 >

ben dell in i5 modeline niyetlendin diye düşündüm, çünkü ikisi benzer fiyattalar

o zaman sadece i5/i7 ve panel farkı kalıyor geriye . panel önemliyse dell tercih edilebilir, i5 ve panel sıkıntı yaratmaz diyorsan asus yine daha uygundur
  • Teşekkür ederim ama sanırım i7 Dell olanı daha fazla aklıma yattı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.