Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (171. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
624.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar i3 modelini kullanıyorum 3 gb ram var ve ati 5470 ekran kartı var. ram slotları 2+1 şeklinde 1 olanı çıkardım 4 gb taktım toplam 6 oldu (1333 mhz ama bios 1066 mhz da sınırlamış) ancak bilgisayarı açtığımda ram 6 gb(kullanılabilir ram 2.99) yazıyordu bu neden? onboard vga yüzünden mi ? bios american megatrends girdim biosa vga onboard ile ilgili hiç bir şey yoktu nasıl kapatacam ben bu sistemi? önceden de 3 gb ram kullanıyordum şimdide 3 oldu. bios a15 sürümünde.
  • wollfy31 kullanıcısına yanıt
    32 bit windows kurduysan 3 GB görür.
    Ya pae kilidini açacak ya da 64 bit kuracaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ ol dostum, 64 bit kuruyorum.
  • Öner kullanıcısına yanıt
    dostum hala uğraşıyorum ama bir türlü kuramıyorum elimde 3 farklı win 7 isosu var bunların setupuna tıkladığımda kurulmaz falan diyor, bende flash bellekten kurmaya çalışıyorum bios tan usb yi seçtim bilgisayar açılırken ön yükleme yapılan siyah ekran var ya başında satır işareti var yanıp yanıp sönen, uzun süre orada takılıp kalıyor öylece bekliyor. bir bilgin var mı, yeni kullanamya başladım bu laptopu bilmiyorum farklılık olabilir. ram değişimi yaptığım için de olabilir mi ?
  • bilgisayar birazcık ısınsa bile fan 3200 rpm hızda çalışıyor 1500 2000 rpm falan yok fan yavaş çalışıp işlemci ısısını sabit tutacağına ısınmasını bekleyip birden yüksek hızda çalışıyor
    sizde de aynı mı benim bilgisayar mı sorunlu?
  • Gereksiz yere fan çalışıyorsa ya termal macunun eskimiş ya hava almıyor ya da bios sürümün eski sıkıntılı olanlardan.. inanırmısınız bilmem ama benim bios sürümüm a06 mı 7mi ne o kadar eski o kadar problemsiz 4 yıl oldu makinamda hiçbir sorun yok..

SSD disk kullanıyorum 8 gb ram var onun dışında ilk nesil i3 işlemci var m370.. ama gayet performanslı gayet güzel..
  • Laptopum gta5i kaldirir mi en dusuk kalitede?

• arkadaşlar bilgisayarım ekran kartı arızası vermişti 8 defa bip sesi geliyordu ve görüntü gelmiyordu ekran kartı tamir edildi ama yine aynı arızayı verdi yeni anakart takıldı sıfır anakart ama yine aynı arızayı veriyor sorun neden kaynaklı olabilir lütfen yardımcı olun

• DELL INSPIRON N5010 İ5 olan cihazı kullanmaktayım ram yükseltmek istiyorum iki tane slot var 2x8 gb yani 16 gb yapabilirmiyim desteklermi ? veya en fazla kaç olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kevin_Mitnick

DELL INSPIRON N5010 İ5 olan cihazı kullanmaktayım ram yükseltmek istiyorum iki tane slot var 2x8 gb yani 16 gb yapabilirmiyim desteklermi ? veya en fazla kaç olması gerekir

Merak ettiğim için soruyorum.
    16 GB rami ne yapacaksınız? Ne işinize yarayacak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

quote:

DELL INSPIRON N5010 İ5 olan cihazı kullanmaktayım ram yükseltmek istiyorum iki tane slot var 2x8 gb yani 16 gb yapabilirmiyim desteklermi ? veya en fazla kaç olması gerekir

grafik tasarımı ve 3d modelleme işlemleri yapıyorum ve günlük minumum 10 saat açık kalıyor cihazım ve ağırlaştığını bariz görüyorum şuanki bellek miktarım 4 Gb DDR3 merakınız gittimi Öner Bey :)
  • Kevin_Mitnick kullanıcısına yanıt
    Grafik tasarımı ise normaldir.

• quote:

quote:

quote:

grafik tasarımı ve 3d modelleme işlemleri yapıyorum ve günlük minumum 10 saat açık kalıyor cihazım ve ağırlaştığını bariz görüyorum şuanki bellek miktarım 4 Gb DDR3 merakınız gittimi Öner Bey :)

bu makina ile grafik tasarım için yetersiz ramleri söker yeni makinaya takarsınız ama cpu ve gpusu güçlü bir makina almanızı tavsiye ederim..

• Arkadaşlar merhaba n5010 bilgisayarıma çay döküldüğü için anakart değişti, ve anakart değişiminden sonra bilgisayarı açtıktan sonra hemen ısınmaya başladı ve fan da sürekli son hızda çalışıyor, bunu nasıl düzeltebilirim. Anakartın tüm driverlerinin yükledim olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozmert75

Arkadaşlar merhaba n5010 bilgisayarıma çay döküldüğü için anakart değişti, ve anakart değişiminden sonra bilgisayarı açtıktan sonra hemen ısınmaya başladı ve fan da sürekli son hızda çalışıyor, bunu nasıl düzeltebilirim. Anakartın tüm driverlerinin yükledim olmadı.

Driver ile çözemezsiniz sorunu.Isı boruları gpu veya cpu'ya veya ikisine birden temassızlık yapıyor.Bunun sebebi vidanın gevşek bırakılması da olabilir, macun kullanılmamış olması da olabilir, macunun kalitesiz olması da olabilir.Bi ihtimal daha fanın aşırı derecede tozlanmış olması.Eğer kendiniz bilgisayarı açabiliyorsanız kolayca halledebilirsiniz, veya bilgisayarcıya yaptıracaksanız da haberiniz olsun çok masrafsız bi sıkıntı var burda.Öyle 30-40 tl falan isterse vermeyin. 10-15dk'lık işi var sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Amacım muhalefet olmak değil ama n5010 win7 ile gelen bi modeldir ve win7 şişme yapan bi işletim sistemi değildir. 1 saatlik kullanmış olmanız veya 10 saat kullanmış olmanız hiç bir ağırlaşmaya neden olmaz kaldı ki ben 1 hafta, 2 hafta açık tutuyorum bazen. Tek olumsuz etkisi harddiski yıpratmasıdır.

İkinci olarak bu gpu ile 3d modelleme yapmak pek mantıklı değil ki gpu güncel oyunları low seviyede bile açamıyor.

Üçüncü olarak kullandığınız bilgisayarın işlemcisi çok eski ve verimsiz bi işlemci. 16gb ram desteklemez.Desteklese de 16gb ram verisini işleyemez. 8gb'lık rami bile etkin kullanmanız mümkün değildir bu bilgisayarla. Bu işlemci 5-6gb ram verisini ancak işleyebilecektir. Eğer 2x4gb ram kullanırsanız ve ram seviyeniz 7gb veya üzerine çıkarsa kasılmayı asıl o zaman görürsünüz işlemci tıkanacaktır çünkü. Eğer 16gb ram ihtiyacı duyuyorsanız bu işlemcinin eksikliğini de fazlasıyla hissediyorsunuzdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: halo2010x

Selamın Aleyküm. bi konuda yardım almak istiyorum Dell Inspiron N5110 windows 8.1 pro yüklenmiştir ve pil ölçer bulunmamakttadır. 6 gb ram 2 gb ekran kartı online oyun oynuyorum metin2 ama oyun donuyo sarj aletini çıkardıgımda hızlanıyor geri takınca tekrar yavaşlıyo ne yapmam

Geciken cevap için kusura bakma. Eğer sıkıntın devam ediyorsa masaüstüne ters tıkla ekran kartın hangisiyse onun seçeneklerine gir(Nvidia veya AMD CCC). Güç tasarrufu menüsünden prize takılı seçeniği için maksimum performansı işaretle. Eğer sorun devam ediyorsa alıntılayın beni

• quote:

Orijinalden alıntı: zargana100

bilgisayar birazcık ısınsa bile fan 3200 rpm hızda çalışıyor 1500 2000 rpm falan yok fan yavaş çalışıp işlemci ısısını sabit tutacağına ısınmasını bekleyip birden yüksek hızda çalışıyor
    sizde de aynı mı benim bilgisayar mı sorunlu?

A15 bios sürümüne geçebilirsin. Bi de bi yöntem daha var, ısınınca fanı hızlandırmak yerine işlemciyi yavaşlatır. Performans kaybı yaşarsın ama gece film falan izlerken bence iyi olur. İstiyorsan onu da anlatayım, nasıl yapıldığını

• Arkadaşlar bende de dell 5010 var bu laptobun sol öndeki ışıklardan ortadaki ne anlama geliyor önceden yanıktı şimdi sönmüş durumda çok az ışığı var
  • yucel_20 Y kullanıcısına yanıt
    Sol öndeki ışıklardan ortadaki HDD ışığı oluyor.
  • 
Sayfa: önceki 169170171172173
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.