Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (187. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
624.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DELL N5010 MODEL CİHAZINIZIN EKRAN KARTI SORUNLARINDAN SIKILDIYSANIZ KESİN ÇÖZÜM ARIYORSANIZ VİDEOMUZU İZLEYEBİLİRSİNİZ

FSB NOTEBOOK GARANTİLİ ONARIM MERKEZİNİZ
  • fsb_notebook kullanıcısına yanıt
    Hocam beni mazur görün ama ati ekran kartını intel yapma adı altında standart onboard ekran kartına döndürüyorsunuz?
    Yanlış mı biliyorum?

Bu bilgisayarda i3 ve i5 li aynı zamanda hd5650 ve 4650 tabanlı HD550v ekran kartı bulunuyor.
    Ben i3 model ve HD550v yani 4650 ekran kartlı modeli 2010 yılında aldım.

bu bilgisayara sadece ek olarak 2gb ram taktım ve cod serisini, bettlefield dan bir kaç oyun, crysis 1 ve 2 yi ve daha bir çok oyunu oynadım.
    şimdi bu 2 gb lık 128 bitlik ekran kartını iptal edip onboard bir ekran kartı taktığınızda bu kişi office uygulamaları haric ne kullanacak?
    haa internet, film izleme falan yapabilir ama oyun işi iptal.

Ben bunu şuna benzetiyorum:
    200hp turbo motorlu bir aracı olanlara "turbo sorunu yaşıyorsanız aracı getirin, turboyu iptal edip atmosferik motora döndüreyim 75 hp ile kullanmaya devam edin"

Yanlış mıyım acaba?
  • evet ama ya o motoru degistireceksiniz ki o zaman arabayı degıstırmeniz daha mantıklı yada eger oyun sevdanız yoksa ve bilgisayara ihtiyacınız varsa kesinlikle kullanılabilinecek bi sistem. Bir cok kişi ekran kartının varlıgından bile haberdar degil kullanacak bi uygulama kullanmıyor sadece basic kullanıcı onun için ideal bir sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsb_notebook

evet ama ya o motoru degistireceksiniz ki o zaman arabayı degıstırmeniz daha mantıklı yada eger oyun sevdanız yoksa ve bilgisayara ihtiyacınız varsa kesinlikle kullanılabilinecek bi sistem. Bir cok kişi ekran kartının varlıgından bile haberdar degil kullanacak bi uygulama kullanmıyor sadece basic kullanıcı onun için ideal bir sistem
    Mesajlarinizda bu bilgiyi vermeniz gerekiyor.

Ama sadece siz üstünüze almayin, bu isi bu sekilde yapan kimse bu detayi vermiyor.

"Ekran karti sorununa kesin çözüm" başlığı bence hatalı.

Bozulan ekran kartini tamir etmek yerine degistiriyorsunuz. Kesin cozum degil, alternatif çözüm bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ati ekran kartını yaptırsanız dahi ileride yine aynı sorunu veriyor kronik bu laptopta , o yüzden laptopu çöpe atmak yerine onboard hale çevirip hiç olmazsa günlük kullanıma çeviriliyor... bunu bilmeyen dell n5010 kullanıcıları çoğu laptopunu çöpe attı çevremde bildiğim çok kişi var.. hiç olmazsa 100-150 tl ye çöpe gitmmeiş oluyor evde kullanılabilir bir laptop kalıyor herşey oyun değil çünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

ati ekran kartını yaptırsanız dahi ileride yine aynı sorunu veriyor kronik bu laptopta , o yüzden laptopu çöpe atmak yerine onboard hale çevirip hiç olmazsa günlük kullanıma çeviriliyor... bunu bilmeyen dell n5010 kullanıcıları çoğu laptopunu çöpe attı çevremde bildiğim çok kişi var.. hiç olmazsa 100-150 tl ye çöpe gitmmeiş oluyor evde kullanılabilir bir laptop kalıyor herşey oyun değil çünkü..
    Ben bu işlemin yapılmasına karşı değilim. Yanlis anlaşılmasın.

Ben yapilan işin başlıkta belirtilen ya da tamirde belirtilen ile ayni olmadığıni anlatmak istedim.

Yoksa yapılacak işlemin ne oldugunu, artilarini ve eksilerini kullaniciya soyleyip yapmak en doğrusu.

Müşteri yapilan işi ve kendisine ne kaybettiriyor ne kazandiriyor bilmeli.

Yoksa noyle bir islemle laptop kullanilmaya devam edebilecekse çöpe atmak yerine bu islemi yaptirmak tabii ki mantikli ve ucuz.

Ben 2,5 sene once ati karti bga da yeniden islem yaptirdim, 2,5 senedir sorunsuz kullaniyorum. Bu biraz da sans isi. Eskiden oynadigim oyunlari hala oynuyorum. Sorun yasamadim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 28 Ekim 2018; 14:57:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Ben bu işlemin yapılmasına karşı değilim. Yanlis anlaşılmasın.

Ben yapilan işin başlıkta belirtilen ya da tamirde belirtilen ile ayni olmadığıni anlatmak istedim.

Yoksa yapılacak işlemin ne oldugunu, artilarini ve eksilerini kullaniciya soyleyip yapmak en doğrusu.

Müşteri yapilan işi ve kendisine ne kaybettiriyor ne kazandiriyor bilmeli.

Yoksa noyle bir islemle laptop kullanilmaya devam edebilecekse çöpe atmak yerine bu islemi yaptirmak tabii ki mantikli ve ucuz.

Ben 2,5 sene once ati karti bga da yeniden islem yaptirdim, 2,5 senedir sorunsuz kullaniyorum. Bu biraz da sans isi. Eskiden oynadigim oyunlari hala oynuyorum. Sorun yasamadim.

Alıntıları Göster
    size katılıyorum ama bga da bazen çare olmuyor. bende bga yaptırdım 6 ay sorunsuz kullandım sonra 3-4 ay civarı yurtdışna çıktım ve laptop evde açılmadan durdu geldiğimde 2 saat çalışıp yine aynı arızayı verdi... bazen açıldı bazen açılmadı.. o anda başka laptopta yoktu ve ortada kaldık.keşke uma işlemi yaptırsaydım dedim office ile ilgili işlemlerim vardı. bence ilk seçenek bga işlemi olmalı kurtarabiliyorsa ama yine sıkıntı çıkıyorsa çöpe gitmesinden uma işlemi ile kurtarmak daha iyi olur..

• Bu arada fsb_notebook adlı arkadaştan da özür diliyorum.
    telefondan foruma girdiğim için videoları izleyemiyordum.
    Daha şimdi videoyu izleyebildim, arkadaş zaten yaptığı işlemin detayını videoda anlatmış.
    yani benim mesajlarımda detay verdiğim kısımları zaten söylemiş.

konu biraz kirlendi belki ama bilmeyenler de bu tartışma sayesinde detayı öğrenmiş oldu.

• bu laptop da usb 3.0 varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoneyBadger82

bu laptop da usb 3.0 varmı?
    Hayır.

Bu laptop piyasaya çıktığında usb 3.0 henüz yoktu.
  • quote:

Hayır.

Bu laptop piyasaya çıktığında usb 3.0 henüz yoktu.

Alıntıları Göster
    ya letgo da bi ilanda gördüm adam inatla bunda 2adet 3.0 var diyor.adam bide sistem operatörüyüm falan dedi.bende bilgiişlemciyim hani ulan dedim benmi bilmiyorum bu işi yoksa adammı sallıyo :) hani dedim belki bios upgrade ile 3.0 oluyodur diye ama özelliklerde de yazmıyo yani.
  • onemli degil kardesim videoda herseyi belittik :)
  • ya arkadaşlar geçenlerde bios güncelliyim dedim tam yarıda elektrik gitti şimdide laptop açılmıyor.power tuşuna basıyorum yarım saniye ara ile devamlı bip sesi geliyor.büyük ihtimal bios uçtu.bunda bios resetleme nasıl yapılıyor jumper falan göremedimde anakartta?
  • bios yüklemesi yapılırken elektrık gitmesi sonuucunda bios eprom entegresinin içindeki yazılım guncellenmeden yarıda kalır ve cihazınız acılmaz.Bu sorunun çözümü anakart üstündeki eprom entegresinin sökülüp eprom proglamlama cihazlarıyla yazılması gerekiyor Biz bu işlemi yapıyoruz ortalama Masraf olarak 120 150 tl arasındadır. MNG kargo 253230344 anlasma kodumuzla gönderi yapabilirsiniz veya İstanbul Mecidiyeköyde Yerimiz sizde getirebilirsiniz
  • Laptobu batarya ile kullanmiyor musunuz?

• quote:

Laptobu batarya ile kullanmiyor musunuz?
    batarya bitikti biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsb_notebook

bios yüklemesi yapılırken elektrık gitmesi sonuucunda bios eprom entegresinin içindeki yazılım guncellenmeden yarıda kalır ve cihazınız acılmaz.Bu sorunun çözümü anakart üstündeki eprom entegresinin sökülüp eprom proglamlama cihazlarıyla yazılması gerekiyor Biz bu işlemi yapıyoruz ortalama Masraf olarak 120 150 tl arasındadır. MNG kargo 253230344 anlasma kodumuzla gönderi yapabilirsiniz veya İstanbul Mecidiyeköyde Yerimiz sizde getirebilirsiniz
    ücretler baya pahalıymış

ben antalyada 70tl ye yaptırdım da ona pahalı diyordum demekki ben ucuza yaptırmışım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoneyBadger82

batarya bitikti biraz

Alıntıları Göster
    az enerji de kalsa içinde batarya hep takılı olmalı.
    böyle bir durumda seni 5dk idare etse bile işini görürdü.
  • Evett bende sonunda dell n5010 uma işlemini cbrmania arkadasimiza yaptırdım. Daha önce çok defa bu islemi yaptığı için güvenilir geldi bana. Kargoyla anakarti gönderdim 1 gun icinde sorunsuz sekilde hdmi ve vga aktif bir şekilde tarafıma gonderdi. Ve her konuda cok yardımcı oldu. Her problemi en ince ayrintisina kadar düşünmüş. Intel hd grafik driver ini uzaktan yardimla kurdu.

Pc de izlenimlerim eskisinden daha iyi. Isinma yok denecek kadar az. Bazı arkadaslar görüntü de donma 1080p de sorunlar olduğundan bahsetmis. Ama kesinlikle donma kasma ısınma en ufak bir sıkıntı yok. Ben ssd harddisk le kullaniyorum eskisiyle performans farki yok cok hızlı. Cbrmania Beni yeni pc masrafindan kurtardı.

Umarim sorunsuz uzun sure beni idare eder. Laptop unda sıkıntı olan bence makinaya bir şans daha versin her şey için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: samatros

Evett bende sonunda dell n5010 uma işlemini cbrmania arkadasimiza yaptırdım. Daha önce çok defa bu islemi yaptığı için güvenilir geldi bana. Kargoyla anakarti gönderdim 1 gun icinde sorunsuz sekilde hdmi ve vga aktif bir şekilde tarafıma gonderdi. Ve her konuda cok yardımcı oldu. Her problemi en ince ayrintisina kadar düşünmüş. Intel hd grafik driver ini uzaktan yardimla kurdu.

Pc de izlenimlerim eskisinden daha iyi. Isinma yok denecek kadar az. Bazı arkadaslar görüntü de donma 1080p de sorunlar olduğundan bahsetmis. Ama kesinlikle donma kasma ısınma en ufak bir sıkıntı yok. Ben ssd harddisk le kullaniyorum eskisiyle performans farki yok cok hızlı. Cbrmania Beni yeni pc masrafindan kurtardı.

Umarim sorunsuz uzun sure beni idare eder. Laptop unda sıkıntı olan bence makinaya bir şans daha versin her şey için teşekkürler.
    Ekran kartını devre dışı mı bıraktı?

Ne kadar mal oldu size?

• 
Sayfa: önceki 185186187188189
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.