Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
625.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DVD'deki win7 recoverysi sistemin ilk halinin kopyası değil. Sadece win7 Home Basic kurulum DVDsi. Driver ve ek yazılımları eksikti -üstünde öyle yazıyor olması lazım-.

Hiren's boot cd gibi bir bootable cd yazılım paketi edinirseniz içerisinde bir çok disk düzenleyici mevcut -Paragon, Partition Magic vb.- bunlarla kurulu olan sisteminize zarar vermeden tek parça gelen hdd'yi birden çok parçaya ayırabilirsiniz.

içinde gelen sistem çok ağır ve benim için 64bit olması bir sorundu, yeni bir win7 kurulumu yapmayı düşünürseniz -ben tavsiye ederim-, imzamdaki linkten deneyimlerime ulaşabilirsiniz, ben de g37h33 kullanıcısıyım.

O halde arkadaşım aklımıza takılan her konuda senden fikir isteyebilir ve sana danışabiliriz.Rahatsız etmeyiz umarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalkamil -- 27 Aralık 2010; 21:42:15 >
  • Ekran çerçevesinin üst kısmından, ekrandan gelen ışığın sızması normalmidir .Sanki çok iyi fixlenmemiş gibi çok ufakda olsa bir aralık var.

Dün arkadaşımda almış ama onda gayet iyi fixlenmiş,herhangi bir ışık sızması yoktu.
  • Fan daima sıcak üflediği için bir de hava alması için kasanın altına neler koyabiliriz fan dısında ?

Çünkü ekran kartını kasma şansım olmadı henüz ama dandik bir uçuş simulasyonu yani win 98da bile çalıştırılabilen Aerofly simulasyonunda ekran kartımı ( Dell g46h45 - ati 5650 ) 76 derecede gördüm. Ki ben yarın Black Ups ile kasmayı düşünüyordum demek oluyor ki sıcaklık 90ları bulacak. Bu kötü bir şey değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayramanil -- 28 Aralık 2010; 1:25:50 >
  • arkadaşlar ben cihazıma format atmak istiyorum cihazda 15 gb lık recovery bölüntüsü var açılışta boot edemiyorum ne yapmam gerek elimde dvd dilerim yok yardımlarınızı bekliyorum saygılar
  • yardımcı olacak kimse yokmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gumuskan -- 28 Aralık 2010; 13:47:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gumuskan

arkadaşlar ben cihazıma format atmak istiyorum cihazda 15 gb lık recovery bölüntüsü var açılışta boot edemiyorum ne yapmam gerek elimde dvd dilerim yok yardımlarınızı bekliyorum saygılar

boot cd dvdrom'a takacaksın, sonra açılışta del tuşu ile bios a girip boot device sekmesinden dvdrom'u açılış aygıtı olarak seçeceksin. sonrası zaten standart kurulum seçenekleri. yanlız dikkat kurulum yaparken recover bölümünü silme.
  • merhaba arkadaşlar..geçen hafta dell laptop aldım arkadaşın ilk sayfada yayınladıgı resimlerde olan laptopun aynısı.laptopum i5 işlemcili ve ekran kartı 1 gb.mediamarket ten aldım.fakat bi,rkaç sorunum var :(

acil yardımcı olabilirseniz sevinirim .yoksa gidip değiştireceğim birazdan..

sorunlarım;
    1-cd rom sallanıyor. şöle elimle bastırdıgımda azcık içeri girip çıkıyor benim diğer laptopum acer ve 5 senelik laptop o bile sallanmıyordu yani...forumda okudugum kadarıyla başka böyle sorunu olan yok normal midir acaba bu :( aynı şekilde pilde de oynama var sanki
    2-win 7 home basic sistemi var kurdugumda renkler çok soluk geldi bana..sanki mavi ağırlıklı...kırmızı pembe vb renkler canlı değil...ati den catalyz gibi bi programı indirdim (ismini tam hatırlamıyorum arkadaşın tavsiyesiyle indirmiştim)laptopla uyumlu olan ama düzelmedi yine..tema değiştirelim düzelir dediler win 7 home basic de kişiselleştirme yok.belki win7 dendir dediler bilemiyorum renkler soluk gözlerim bozuk değil:)
    sizce ne yapmalıyım? gidip değiştirsem mi?
    acil cevap verebilirseniz sevinirm...teşekkürler şimdiden arkadaşlar:)

• cevap gelmeyince gittim teknosa ya diğer dell leri kontrol ettim onlarda sallanıyordu açılıp kapanma payı dediler :)
    içim rahat etmedi gittim pc ciye normal dedi:)
    renklerde win7 home basic den kaynaklanıyormuş.
    ben buna home premium yükleyemez miyim??birde aldığımda yanında 2 cd vardır biri operating system biride drivers and utilities bunlarla bişey yükleyen varmı :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: dyg_msu

cevap gelmeyince gittim teknosa ya diğer dell leri kontrol ettim onlarda sallanıyordu açılıp kapanma payı dediler :)
    içim rahat etmedi gittim pc ciye normal dedi:)
    renklerde win7 home basic den kaynaklanıyormuş.
    ben buna home premium yükleyemez miyim??birde aldığımda yanında 2 cd vardır biri operating system biride drivers and utilities bunlarla bişey yükleyen varmı :))

Evet çoğu bilgisayarın klayvesi falan bastırınca esniyor, benim eski dellde kesinlikle böyle bişey yoktu, taş gibiydi. yeniler böyle herhalde. home premium yüklersin ama cdsini falan alman lazım, yüklememen için bir sebep yok, bilgisayarla birlikte gelen cdlerde de herhangi bir sorun yaşadığında donanımların sürücülerini yükleyebiliyorsun ya da windows cdsinden format atabiliyorsun, rahat oluyor yani.

• ben win 7 ultimate 64 bit kurdum msn feci halde kasıyor. resim değiştiremiyorum. bu sizde de oldu mu?? bir de yönetici olarak çalıştır dedim, bunu geri nasıl alabilirim?

BİRde bu dell webcam programı vardı onun driveri programı vs. varsa link verebilir mi??? ilk aldığım da siyah beyaz yapmıştım cam i, hala siyah beyaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoingToFree -- 29 Aralık 2010; 19:35:35 >
  • O değilde benim çok boktan bir sorunum çıktı beyler...

TTnetin verdiği dell insprion n5010(15r) var..

GRi ve Siyah zeminlerde RESMEN KARINCANLANMA görüyorum..Yani nasıl tarif etsem piksel dalgalanması deniyor sanırım..Böyle tvnin bozuk bi kanalındaki gibi değilce hareket eden minnacık noktalar..

Bence bu bir SORUNDUR biraz araştırdım ve bi kaç dell de daha olmuş hatta burda ilk sayfada biride yazmış..

Bir bakın bakalım internette mesela forumlarda GRİ veya SİYAH zemine sahip olan yerlerdeki şeyi görecek msiniz gerekirse linkte atarım yani..
  • Isıya en az indirmek için belli yollar var diye biliyorum ama tam emin değilim arkadaşlar. Yaza doğru fan almayı düşünüyorum laptopa o zaman kadar nasıl verimli kullanabilirim ısınmayı engellemek ve fanın hava alması için ne yapmam gerekir ?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 9 Ocak 2011; 20:46:21 >
  • bizim arkadaş şu i5 li modeli 5650 li sanarak satürnden aldı, ama 5470 çıktı
    acaba koşulsuz iadesi var mıdır nedir ne değildir bilemedim.

bu arada benim emektar canavar inspiron 1520 ile yazyorum bunları, irlanda malı. bi zamanlar ya irlanda ya amerika malıydı dell, klavyede esnemeymiş bişeymiş hayatta olmazdı. ama üretim çine kaydı sanırım, fiyatların ucuzlaması da o yüzden. hale 8600 m gt ile harikalar yaratıyor

alanlara hayırlı olsun ne de olsa DELL
  • renk dalgalanma olayı bende de var ama bu bi sorun değil bence yakından baktığınızda net belli oluyo led ekranların özelliği olabilir mi ???
  • ayrıca çok önemli bi problem yaşıyorum cihazda gmail facebook gibi sitelere windows update e falan giremiyorum ssl li sitelerde genel olarak problem çıkıyo yurt internetim netsafe korumalı ama herkes girebiliyorken ben giremiyorum sorunun neden kaynaklandığını da çözemiyorum böyle bi sorunla karşılaşan varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalkamil

O halde arkadaşım aklımıza takılan her konuda senden fikir isteyebilir ve sana danışabiliriz.Rahatsız etmeyiz umarım?

imzamdaki yazımda detaylı açıklamalar yapmaya çalıştım kurulum hakkında, bunların yeterli gelmediği konularda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gkn89

quote:

Orijinalden alıntı: sky_forever

O değilde benim çok boktan bir sorunum çıktı beyler...

TTnetin verdiği dell insprion n5010(15r) var..

GRi ve Siyah zeminlerde RESMEN KARINCANLANMA görüyorum..Yani nasıl tarif etsem piksel dalgalanması deniyor sanırım..Böyle tvnin bozuk bi kanalındaki gibi değilce hareket eden minnacık noktalar..

Bence bu bir SORUNDUR biraz araştırdım ve bi kaç dell de daha olmuş hatta burda ilk sayfada biride yazmış..

Bir bakın bakalım internette mesela forumlarda GRİ veya SİYAH zemine sahip olan yerlerdeki şeyi görecek msiniz gerekirse linkte atarım yani..

Seni bizim hp konusuna alalım o zaman arkadaşım . Yeni dv6 alanlarin %90 nında senın sorunundan var tıpkı benım laptopta oldugu gibi .. Panel değişimi tek çözüm

Hangi konu tam link alabilir miyim? Birde o sadece gri ve siyahda değilmiş yani sadece onlarda çok belli oluyor yakında bakınca dikkatlice komple varmış normal kullanırken farkedilmiyor gibi ama..

LCdnin kablosu oturmamış değişiyolar falan demişler nette bazıları..Ya göndermek istemiyorum aslında ama off ya onun dışında bir sorunuda yok aletin..Fakat bunu bilmekte beni rahatsız ediyo..

yok değil burda başka laptop var öyle bir dalgalanması yok aletin cam gibi...

• arkadaşlar 2 ay önce n5010 aldım bi sıkıntım yoktu bugüne kadar ama şuan da webcam da sıkıntı var.görüntüsü bi türlü düzelmiyor.cam ayarları ile de uğraştım ama yok.bilgisi ya da önerisi olan varsa ve yardım cı olursa çok sevinirim.bi de şu dell yerinde servis numarası arıyorum ama yanlış numara dio.bu konuda da yardım bekliorum.saolun şimdiden
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

bizim arkadaş şu i5 li modeli 5650 li sanarak satürnden aldı, ama 5470 çıktı
    acaba koşulsuz iadesi var mıdır nedir ne değildir bilemedim.

bu arada benim emektar canavar inspiron 1520 ile yazyorum bunları, irlanda malı. bi zamanlar ya irlanda ya amerika malıydı dell, klavyede esnemeymiş bişeymiş hayatta olmazdı. ama üretim çine kaydı sanırım, fiyatların ucuzlaması da o yüzden. hale 8600 m gt ile harikalar yaratıyor

alanlara hayırlı olsun ne de olsa DELL

bende de 6400 vardı, çin de üretilmemiş neresi olduğunu hatırlamıyorum. cidden kalite olarak dell de çok büyük bir düşüş var. Açık söyleyeyim ne ses kalitesi olarak, ne kasa olarak 6400 yani eski dell' lerin eline su dökemez. Ama pb, hp, toshiba ve asus inceledim arkadaşlarım da yine de favorim dell...

Arkadaşlar, bu dell WEBCAM programını bilen, nasıl indirebileceğimi bilen yok mu??? bulamıyorum bir türlü....

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.