Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.888
Cevap
33
Favori
625.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , dell inspiron 5010 İ3 , 1GB Harici ekran kartlı modeli kullanıyorum, windows 7 ultimate 32 bit yüklü ancak renkler çok soluk ayar yapmaya çalıştım ama olmadı , yardımcı olursanız sevinirim ...
  • Güç seçeneklerinden yüksek ayarlara getir renkler açılır. Pilde kullandığında tasarruflu kullandığı için ışık fazla yok.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gkn89 -- 9 Ocak 2011; 20:45:17 >
  • TTNet kampanyasındaki Dell Inspiron 15R kullanıcıları var mı ?
    Yorum yapsın biraz + ve - yönlerini, sıkıntılarını.
    Bu ay içerisinde almayı düşünüyorum.
  • Bu başlıktan çok istifade ettim ve eşime Dell 5010, i5, ATI Mobility Radeon HD 5650 olan sürümden aldım (T46H43). Almaya karar verdiğimde Saturn'de kampanya vardı ve 1499TL'den 5010 satışa sunmuşlardı. Aksilik sonucu alamadım. Başta üzülmüştüm. Ama 29 Aralıkta Vatan bilgisayarın kampanyasından daha iyi ekran kartı olanını daha ucuza alınca memnun oldum. Ürün ne yazık ki biraz gecikmeyle bugün elime geçti. Yanında hediye olarak çanta geldi. Kargoyu Vatan ödememiş (sayfasında bedava kargo yazıyordu ama ince yazılarda vardır bişey). Henüz kullanmadım, şöyle bir çıkarıp baktım ve üretim kalitesini yeterli buldum. Güzel ve şık bir cihaz. Kutudan hem install (Windows 7 Home Basic 64bit) hem de driver Diski çıktı... Vakit bulur bir iki deneme yapabilirsem performansla ilgili bilgileride paylaşmaya çalışırım..

başlığı açıp, bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore -- 4 Ocak 2011; 15:46:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: macserver

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavisi

Ben 5650 olan modelinden aldım gayet memnunum. Windows 7 Home Basic yüklüydü değiştirmedim. İçinden değiştirdiğim tek şey hard diski oldu. Çünkü biliyorsunuz içinde 500 Gb mekanik harddisk var ve çok yavaş bu harddiskler. Yani fizikte bir kural vardır hepiniz bilirsiniz, bir nesne veya bir sistem en zayıf olduğu noktası kadar güçlüdür, harddiski yavaş olduktan sonra isterse işlemci i7 olsun fark etmez.

SSD corsair (285 mb okuma, 275 mb yazma) harddisk alıp taktırdım, şimdi canavar gibi oldu sistem, çok hızlı açılıp kapanıyor, evet biraz pahalı oldu ama gidip laptop'a ve harddiske verdiğim paraya i7'li bir laptop almaya kalksam daha yavaş olacağından eminim.

Programlarda da durum aynı, tıkla açılsın, iphone gibi oldu yani :)) Ben tıkırtıya falan rastlamadım, ya da dikkatimi çekmedi. Onun dışında kullanımı rahat. Şarjı biraz az gidiyor, 2-3 saat arası. Ama problem değil o da. Çünkü sadece iş yerinde kullanmak için aldım, zaten evimde masaüstüm vardı.

Isınma konusuna pek dikkat etmedim, şu an zaten kış zamanları, fazla ısınacağını sanmam.

O kadar araştırdıktan sonra iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum, en azından benim için. İş için almak isteyenlere tavsiye ederim.

Kardeş sen i3 işlemcili modeli mi aldın

i5 işlemcili olanı. ssd harddisk ile birlikte 2200 TL civarına geldi. Ama dediğim gibi i7 işlemcili bir şey alsam aynı paraya gelecekti.

• TTNet kampanyasındaki Dell Inspiron 15R aldım ama içinden hiç bir cd vs. çıkmadı. acaba sadece benimkinde mi bir problem var yoksa herkesin ki aynı mı?
    bir de ttnet artık dell inspiron 15r vermiyor hp vermeye başlamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: unsur

TTNet kampanyasındaki Dell Inspiron 15R aldım ama içinden hiç bir cd vs. çıkmadı. acaba sadece benimkinde mi bir problem var yoksa herkesin ki aynı mı?

Dell kampanyasıda devam ediyor biraz önce TTNet'i arayıp sordum.

http://www.ttnet.com.tr/web/236-2172-1-1/tur/evde_ttnet/kampanyalar/bilgisayar_kampanyasi

Ayrıca içinden zaten CD çıkmaz. Recovery CD'si oluşturup format atabilirsin. Driverlarıda sitesinden indiriyorsun. Sana özel değil yani. Piyasadaki çoğu laptopda bu şekilde.

Ürün hakkında kendi açından iyi ve kötü yönlerini yazar mısın ?

• yeni dell İ3 370m HD5650 cihazı kısa süre önce bimeksten aldım, ekran, görüntü kalitesi yönünden gayet güzel. Ayrıca cihaz çok sessiz.

İlk açılış az da olsa biraz ağır gibi ama gözardı edilecek bir durum, programlar gayet iyi hızda çalışıyor.

Metal Kasası kimilerine göre antipatik gelebilir,

Diğer markaların ve modellerin çoğundan şık bence. diğer üst modeller hakkında bir bilgim yok.

Ne alınırsa alınsın iyice sağını solunu kontrol ederek alınmalı bence.

Sonuç olarak cihazdan genel olarak memnunum.
  • Cumartesi aldığım laptop 3gb RAM li idi.bugün 4GB ye çıkardım, frekans falan aynı tabi.. ama makina uçtu.güvenli mod yada normal açılış yemiyor.yarım saati geçti hala açılacak.Classpnp.sys hatası.tamda yedek alacaktım açtıgımda ama onca uğraş boşa gitti ve anladıgım kadarıyla düzeltme imkanıda yok.ilk haftadan format geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xFeeL

quote:

TTNet kampanyasındaki Dell Inspiron 15R aldım ama içinden hiç bir cd vs. çıkmadı. acaba sadece benimkinde mi bir problem var yoksa herkesin ki aynı mı?

http://www.ttnet.com.tr/web/236-2172-1-1/tur/evde_ttnet/kampanyalar/bilgisayar_kampanyasi

Ayrıca içinden zaten CD çıkmaz. Recovery CD'si oluşturup format atabilirsin. Driverlarıda sitesinden indiriyorsun. Sana özel değil yani. Piyasadaki çoğu laptopda bu şekilde.

1.5 ay oldu alallı kullanan bazı arkadaşlar şikayetlerini bildirmiş ama bende herhangi bir problem olmadı. pil konusunda biraz şikayetim var onun haricinde makina gerçekten iyi. çınlama sesi falan yok ya da benim şansıma böyle denk geldi. keşke cd leri de olsaydı ama sitesinden driverlerı kurdum zaten win 7 ultimate yükledim. 1-2 sorun haricinde kötülemek olmaz. keşke imkanım olsaydı da daha iyisini alsaydım ama bu şartlarda yani ttnet'in verdiği notebook ta bu kaliteyi beklemiyordum. i3 ve hd 5470 olması biraz soru işaretiydi ama gerçekten güzel makina. benim için fazla bile yapacağım işlemlerde yavaştır diye düşünüodum ancak beni yanılttı. tavsiye ederim

• quote:

quote:

quote:

1.5 ay oldu alallı kullanan bazı arkadaşlar şikayetlerini bildirmiş ama bende herhangi bir problem olmadı. pil konusunda biraz şikayetim var onun haricinde makina gerçekten iyi. çınlama sesi falan yok ya da benim şansıma böyle denk geldi. keşke cd leri de olsaydı ama sitesinden driverlerı kurdum zaten win 7 ultimate yükledim. 1-2 sorun haricinde kötülemek olmaz. keşke imkanım olsaydı da daha iyisini alsaydım ama bu şartlarda yani ttnet'in verdiği notebook ta bu kaliteyi beklemiyordum. i3 ve hd 5470 olması biraz soru işaretiydi ama gerçekten güzel makina. benim için fazla bile yapacağım işlemlerde yavaştır diye düşünüodum ancak beni yanılttı. tavsiye ederim

Oyun oynamayı seven biri değilim kaldı ki mobil ürünlerde (laptop, netbook, cep telefonu vs.) oyun oynama taraftarı değilim. Sadece surf amaçlı ve hemen hemen her sistemde kurulu olan programların çalışması. Tabii film alışkanlığım fazla yok ama youtube de HD videolar, filmler izliyorum arada.
    Dell almaya zorlamamın sebeblerinden birincisi ilk laptop'um olduğu için garanti problemim olmasın istiyorum. İlla olacaktır ama Dell ile diğer markalar arasındaki garanti farkını az çok kullaınıcılar bilir. Özellikle yerinde destek hizmeti.
    Kredi kartlarında da şuanda kullanılabilir limit olmadığı için nakit parayı yatırıp alma gibi bişeyde yapmak istemiyorum, teknolojiyede deli gibi para yatıran biri değilim. Bi anda biriktirdiğim paranın uçmasını hiç sevmem. 1 saat yemek yaparsın 5 dk. da yersin ya işte o hesap. 1 sene biriktirdim 1 saat içinde hepsi gidiyor
    Bunda faturaya dahil edip almak var. Zaten ben her ay 50 TL biriktirecek kadar tutumluyum şuanki paramı sabit tutarak bile laptop'u alabilirim.
    Neyse kısa keselim.

Youtube de HD olan videolarda sorun çıkarıyor mu ? 720p ya da 1080p ?
    Şarj yönünden sıkıntın ne oldu ?
    Kendi açından en büyük problem nedir ve en beğendiğin "hiç hesapta yoktu ama varmış" dediğin ne var ?

Soru soruyorum ama kusura bakma ilk laptop'um olacağı için biraz ince eleyip sık dokuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 5 Ocak 2011; 11:53:40 >

• TTNET kampayasından dell alan biriyim ve siz henüz farketmesinizde EKRANDA KARINCALANMA dalgalanma mevcut..
    Ama üzülmeyin aynı olay HP de de var ve adamlar inanılmaz bir şekilde organize olmuş durumdalar ve güzel ilerliyorlar bu derdi çözebilmek adına..

2 Büyük - var birincisi plastik aksamı gerçekten ince ve esneyen yerleri var.TAŞ gibi bir alet asla değil aksine naziktir..Çok şık ama nazik!
    ikincisi ekrandaki karıncanlanma ve dalgalanma mevzusu!
    Ha birde aslında ramlerimizin 1333 mhz frekansında ÇALIŞAMAMASI 1066 çalışıyorlar çünkü i3 zaten buna imkan veriyor!!!

CDLERİDE ÇIKIYOR ARKADAŞLAR öyle tombala değil bu bende çıktı sende çıkmadı falan! Gİdin o bayiyi BOMBALAYIN parçalayın alın o cdleri ne demek efendim cd yok 2 TANE tertemiz cd vericekler kullanım kitapçığı verecekler herşeyi olacak!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky_forever

TTNET kampayasından dell alan biriyim ve siz henüz farketmesinizde EKRANDA KARINCALANMA dalgalanma mevcut..
    Ama üzülmeyin aynı olay HP de de var ve adamlar inanılmaz bir şekilde organize olmuş durumdalar ve güzel ilerliyorlar bu derdi çözebilmek adına..

2 Büyük - var birincisi plastik aksamı gerçekten ince ve esneyen yerleri var.TAŞ gibi bir alet asla değil aksine naziktir..Çok şık ama nazik!
    ikincisi ekrandaki karıncanlanma ve dalgalanma mevzusu!
    Ha birde aslında ramlerimizin 1333 mhz frekansında ÇALIŞAMAMASI 1066 çalışıyorlar çünkü i3 zaten buna imkan veriyor!!!

CDLERİDE ÇIKIYOR ARKADAŞLAR öyle tombala değil bu bende çıktı sende çıkmadı falan! Gİdin o bayiyi BOMBALAYIN parçalayın alın o cdleri ne demek efendim cd yok 2 TANE tertemiz cd vericekler kullanım kitapçığı verecekler herşeyi olacak!!

Ne güzel girdin konuya ya öyle kapanışta bi hayli sert olmuş
    Laptopların yarısında artık CD çıkmıyor bildiğim kadarıyla ama istek üzerine temin edilebiliyor. En azından forumdaki yorumlar böyle.

TTNet'in verdiği ürünlerin kasası piano ve düz gri kasa mı yoksa yaprak desenli mat gri mi ? (Kapak kısmı)
    Aynı serinin bazılarında farklı kasalar kullanılmış i5 modellerinde bile.
    İmkanı olan 1-2 resim koyabilirse güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 5 Ocak 2011; 12:20:59 >

• ttnetin verdiği yaprak DESENLİ olan değil düz olan gri parlak kasa...SAyfanın en başındaki alet yani..O dediiğin yaprak kasa güzel aslında..

Sertim çünkü insanlar hakkını arasın alsın cdlerini KUTUNUN içinden daha elimi pcye bile sürmeden sorduğum şey CDleri nerde demiştim..Jelatinlerine kadar hepsi tamdı.Bence çok önemli bir konu..

Yalnız çok parlak tutmak gerekioyr ben sürekli ama sürekli siliyorum mümkün mertebede elimi değdirmemeye çalışıyorum..Anında parmağınızın izi çıkıyor çünkü..AMa yaprak desenli olan olsaydı belki öyle olmazdı...

Şu ekran karıncalanmasına siz hala takmadınız sanırım hala...
  • bimeksten aldığım Dell inspiron 5010 (G74P45) i7 ve gri olan laptopum bugün geldi..içinden cd leri ve kullanma klavuzu da cıktı.. 1 saate yakın film izledim internete girdim herhamgi bir prpblem yok ..hardisk biraz sesli çalışıyor ama çınlama sesi olmadı ..ekranda dalgalanma yok ama sadece alttan bakınca çok hafif karıncalanma var ve sağ tarafında plastikle birleşen kısımda karartı var yukardan aşağıya doğru ayrıca sağ alt köşesinde plastikle birleştiği yerde sanki renkler solmuş gibi ,bu beni rahatsız etti o yüzden geri bimeks mağazasına götürüp yenisini göndermelerini istiycem..onun haricinde gerçekten çok güzel bir ürün şık görünüşü var ..ayrıca 1080p mkv leri kasmadan oynatıyor..ekran kartı 5650 ama ben dxva yı etkinleştirmedim gerek yok zaten kasmıyo işlemci yetiyor..almayı düşünen varsa rahatklıkla alabilir ama internetten almayın mağazada alın açıp iyice kontrol edin yoksa bende olduğu gibi ufak problemler çıkabilir.. Everestten baktığımda ekranın ''LG Phillips LP156WH2'' yazıyordu ayrıca ramlerde samsung ...saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 5 Ocak 2011; 23:04:40 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Oyun oynamayı seven biri değilim kaldı ki mobil ürünlerde (laptop, netbook, cep telefonu vs.) oyun oynama taraftarı değilim. Sadece surf amaçlı ve hemen hemen her sistemde kurulu olan programların çalışması. Tabii film alışkanlığım fazla yok ama youtube de HD videolar, filmler izliyorum arada.
    Dell almaya zorlamamın sebeblerinden birincisi ilk laptop'um olduğu için garanti problemim olmasın istiyorum. İlla olacaktır ama Dell ile diğer markalar arasındaki garanti farkını az çok kullaınıcılar bilir. Özellikle yerinde destek hizmeti.
    Kredi kartlarında da şuanda kullanılabilir limit olmadığı için nakit parayı yatırıp alma gibi bişeyde yapmak istemiyorum, teknolojiyede deli gibi para yatıran biri değilim. Bi anda biriktirdiğim paranın uçmasını hiç sevmem. 1 saat yemek yaparsın 5 dk. da yersin ya işte o hesap. 1 sene biriktirdim 1 saat içinde hepsi gidiyor
    Bunda faturaya dahil edip almak var. Zaten ben her ay 50 TL biriktirecek kadar tutumluyum şuanki paramı sabit tutarak bile laptop'u alabilirim.
    Neyse kısa keselim.

Youtube de HD olan videolarda sorun çıkarıyor mu ? 720p ya da 1080p ?
    Şarj yönünden sıkıntın ne oldu ?
    Kendi açından en büyük problem nedir ve en beğendiğin "hiç hesapta yoktu ama varmış" dediğin ne var ?

Soru soruyorum ama kusura bakma ilk laptop'um olacağı için biraz ince eleyip sık dokuyorum

youtube konusunda yardımcı olamam, şarj konusundaysa notebook şarjı çabuk bitiyor bende anlamadım niye bu kadar çabuk bittiğini bir yerde hata mı yaptım yoksa pil de mi sorun var çözemedim, "hiç hesapta yoktu ama varmış" diyebileceğim bir özelliği yok ama beklediğimden hızlı makina

• Sevgili DELL'ciler ekranlarına yakından bakın veyawww.hp.com a bi girin bakalım hala GÖREMİYOR MUSUNUZ piksel hareketlerini ve dalgalanmasını adamlar deliler gibi birlik olup HPden bağlantı kurdular ve kurtaracaklar makinalarını...
  • http://www.programlar.com/driver-detective/4pd.1l.1.html ben dell kullanmıyorum almayı düşünüyorum şuanlık ama bu programa bakmanızı istedim belki işinize yarar
  • Arkadaşlar laptop ile gelen işletim sistemi cd si ile komple formatlayıp sistemi tekrardan nasıl kurabilirim.

Eski sistem XP prof. işletim sistemini masaüstü bilgisayara kurarken bios ile cd den başlatıp formatlayıp kuruyordum. Aynı şekilde nasıl yapabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.