İ5 işlemcili, 4 gb ram olan dell N5050 laptop almıştım 10 gün kadar önce. işletim sistemi Windows home basic 64 bit. Home basic yetersiz geldiği için win7 64 bit kurdum. Bluetooth ve wi-fi kuramıyorum. Driver cd si ve support.dell.com sitesinden sürücü indirdim. "kablosuz anahtar kullanarak bluetooth etkinleştir" diye bir uyarı alıyorum. tuşların üzerinde yada cihazın herhangi bir yerinde bluetooth düğme yada simge yok. Sadece F2+fn tuşları ile wi-fi açılıp kapatılabiliyor. Fn tuşları ile birlikte her tuşu denedim. hiç netice alamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa makbule geçecek. Şimdiden teşekkürler.
kendi uyguladığım bir öneri
dell in kendi sitesinden bilgisayarım için olan driver ı indirdim kurdum. Sonra kablosuz anahtar uyarısını aldım. daha sonra dell sitesinden indirdiğimizi kurduktan sonra C de dell adında ki klasörde bluetooth sürücünün dosyasına girdim. Ordahi bütün yerleri alt üst ettim setupları kurmaya çalıştım sırayla ama en sonunda benim pc 64pit olduğundan win64pit dosyasındaki svcpack dosyasına girdim ve ordaki setup ı kurdum sonra benden DFU uzantılı bir dosya istedi, o dosya da aynı setup ın üstünde eşleştirmeyi yaptım ileri dedim ve çok şükür hallettim sorunumu. Eğer yapamazsanız yardım etmeye çalışırım ben çok çektim bu dertten inşaAllah aynı şekilde gözüme ulaşabilirsin:)
Denedim olmadı. DFU uzantılı dosyayı seçip ileri diyorum, hiç bi işlem yapmıyor. İşin kötü tarafı, orjinal cd ile de aynı sorunu veriyor, dell ile birlikte gelen yazılımı kullanarak kurtarma cd si oluşturmuştum. Sadece resim, video, vs. dosyaları yedeklemiş. Dell müşteri hizmetlerine ulaşmak mümkün değil. Dellin yerinde servisi var diye tercih etmiştim ama elimde patladı.
yerinde servisi var dell in rahatlıkla ulaşırsın hangi ilde isen direk dell in servisini ara
quote:
Orijinalden alıntı: erkandurmus
İ5 işlemcili, 4 gb ram olan dell N5050 laptop almıştım 10 gün kadar önce. işletim sistemi Windows home basic 64 bit. Home basic yetersiz geldiği için win7 64 bit kurdum. Bluetooth ve wi-fi kuramıyorum. Driver cd si ve support.dell.com sitesinden sürücü indirdim. "kablosuz anahtar kullanarak bluetooth etkinleştir" diye bir uyarı alıyorum. tuşların üzerinde yada cihazın herhangi bir yerinde bluetooth düğme yada simge yok. Sadece F2+fn tuşları ile wi-fi açılıp kapatılabiliyor. Fn tuşları ile birlikte her tuşu denedim. hiç netice alamadım. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa makbule geçecek. Şimdiden teşekkürler.
bazı laptoplarda drıverın sırası farkediyor. önce wı fı iyi kurup ve ya bluetoothu kurmayı deneyin. fn+f2 ile birleşikdir bluetooth, kablosuzu kapattığınız zaman bluetoothda kapanır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme