Şimdi Ara

Dell Latitude 5500 Klavye ve ekran sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dell Latitude 5500 marka dizüstü bilgisayar sahibiyim. Birkaç gün önce bilgisayarın klavye problemleri baş gösterdi. "B", "N", ".", "Space" ile sağ, sol ve aşağı yön tuşları çalışmadığı gibi bilgisayar açılışında ekran sağ tarafa doğru dönüyordu. Bunun daha sonra -ekran klavyesi sayesinde- açılıştan itibaren tuşların takılı kalmasından kaynaklandığı anladım. Zira daha açılışta ctrl+alt+up tuşları aktifti ve bu da ekranın dönmesine yol açıyordu. Bir şeklide ekran klavyesi vasıtasıyla bu sorunu düzeltmeme rağmen bir süre sonra yine tuşlar kendi başına basmaya başlıyor, dolayısıyla bilgisayar ben müdahil olmadan garip garip işler yapıyor, bir yerleri açıp kapıyordu. Ve ben de bunları açık ekran klavyesi sayesinde takip edebiliyordum. Bunun üzerine bilgisayarın arkasındaki vidaları söküp arka paneli açtım. Biraz içine üfledim. ön taraftan klavye ile ana kasayı hafif aralayıp tozlanma olabileceği gerekçesiyle biraz üfledim falan. Tekrar kapağı kapatıp vidaları sıktım. Bilgisayarı açtığımda bu sefer ekrana hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu. Acaba ekran kartına bir şey mi yaptım diyerek harici bir ekrana bağladım. Harici ekrandan düzgün bir şekilde görüntü aldığım gibi daha önce problemli olan klavye tuşlarının da bu sefer çalıştığını gördüm. Fakat ne yaptıysam da dizüstünün ekranına görüntü gelmedi. Hem bu problemin kaynağı hem de klavye sorununun kaynağı ne olabilir? Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.

(Bu arada uzmanı olmadığım için garanti süresi dolmuş bilgisayarı tümüyle sökemedim. Zira niyetim klavyeyi temizlemekti. Ancak ekranın bağlı olduğu yerlerden ana kasaya ne şekilde bir bağlantı olduğunu çözemediğim için -vida falan göremedim- herhangi bir zorlamada bulunmadan ön taraftan 1 cm.lik bir aradan klavyeye üfleyip durdum ).

• Dostum, kasayı açtığında ekrana giden bağlantı soketini yerinden çıkarmış olabilirsin, ya da kapatırken kablo sıkışmış olabilir. Klavyenin problemi büyük ihtimal ile toz ancak bundan üfleyerek kurtulamazsın, tuşları söküp takılan tuşları incelemen gerekli.

İlk olarak dell marka bir kasayı hiç açmadım. Ama genel olarak klavyeyi sökerek başlarsın. Alt kısımda yanında klavye sembolü olan vidalar varsa, önce onları sökmelisin. Yoksa klavyeyi direk olarak sökebilirsin. Fonksiyon tuşlarının biraz üzerinde klavyeni tutan tırnaklar vardır. Bunları geriye doğru itip, klavyeyi dışarıya doğru kastırman gerekiyor. Tüm tırnaklardan kurtulunca çıkacaktır. Fazla kaldırmaman gerekiyor. Çünkü klavyen bir film bağlantı ile boarda bağlı. Hafifçe kaldırıp önce bu bağlantıyı sökmelisin. Bu işin sadece başlangıcı, kasayı açmak biraz daha zor. Devam et dersen ne yapacağını anlatabilirim. Ancak bence bir servise göndermen daha akıllıca olur.

• İlginize teşekkür ederim. Sorun muhtemelen sizin de söylediğiniz gibi ekran kartının kablosunun yerinden çıkmasıyla, oynamasıyla veya sıkışmasıyla alakalı bunu nasıl düzeltebilirim. Bunu takabilmek için sanırım kasayı tamamıyla sökmem lazım fakat tüm vidaları söküp, kenarlardaki tırnaklardan kurtarmama rağmen kasa orta kısımdan aşağıya doğru üst taraftan ayrılmadı. Ben de fazla zorlamadım. Yine de ekrandan gelen kablo bir şekilde çıkmış veya yerinden oynamış olmalı. Kasayı tam olarak nasıl açabileceğimi tarif edebilirsen memnun olurum.

Klavyeye gelince üst kısımda da alt kısımda da klavyeyi tutan vida göremedim. Kenarlardan biraz zorladım gibi ama kırılabilir diye cesaret edemedim. Sanırım biraz daha zorlamam gerekiyor.

Teşekkürler.
  • Şimdi de şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Az önce bilgisayarı harici ekrana bağlayarak açtığımda sistem onarımını açayım mı diye sordu ve ben de evet demiş bulundum. Sonuçta win 7 sistem geri yükleme yaptı. Ancak windows başlatılıyor yazısının yazdığı siyah ekranda bir problem yokken, mavi renkli windows masaüstü açıldığında sürekli titreyen bir ekranla karşı karşıya geldim. Ekran karıncalı bir şekilde dalgalanıp duruyor. Ancak dediğim gibi söz konusu problem siyah ekranda windows başlatılıyor yazısının yazdığı yer de yok. Keza ilk anda sistem geri yükleme yaparken de yoktu. Ne olduysa sistem geri yükleme bitip de windows yeniden başladığında ortaya çıktı. Son geri yüklemeyi geri almama rağmen problem devam ediyor.

Titreme sorunu çözüldü: problem pilin azalması imiş. Adaptörü takınca ekran düzeldi. Fakat bu seferde görüntü küçüldü. Bir yeri düzeltsek diğer taraftan problem çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zernuvis -- 30 Aralık 2011; 21:30:19 >

• İlk olarak klavyeyi sökmen gerekiyor. Klavyenin altında kasayı tutan vidalar olabilir. Klavyeyi söktüğünde eğer bir vida görüyorsan hepsini sökmelisin. Yalnız vidaları sökerken hepsinin özelliklerini bir kağıda not et. Sonra toplarken çok başın ağrır. Klavyeyi sökmek için ilk sefer söylediğim gibi, klavye kenarlarında üstten görebileceğin, klavyenin üzerine doğru uzanmış küçük tırnaklar vardır. Bu tırnakları içeriye doğru itip, klavyeyi yukarıya doğru kaldırman gerekiyor.

Dell Latitude 5500 Klavye ve ekran sorunları

• Üst kısımda power tuşunun bulunduğu yerdeki paneli incele o kısım sökülebilir tırnaklı bir kısımsa klavyeyi sökmene gerek yok. Eski dell lerde öyleydi diye hatırlıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Nitro 5 Ekran Sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.