Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (173. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Bu eski bilgisayar fanı temizlemekle olmaz işlemci ve ekran kartına da termal macun sürün ince tabaka halinde sürün.Sizin işleciniz en fazla 1333mhz ram destekler,1600 düşünmeyim hem aradaki farkı anlamazsınız ki ram kapasitesi yeterli seviyedeyse hızı size fazlasıyla yeter.Birde oyunu hangi ayarlarda oynuyorsunuz her oyunda mı aynı gta biraz sıkıntılı bir oyun yüksek sistemler bile doğru patch'ler olmadığında kasıyor.

Mesela call of duty ghostta kasmıyor sadece bi kaç yerde ama temizlemeden önce böyleydi. Tek sorunu ısınma oluyordu. Soğutucu fazla bile zor zaptediliyor. Termal macunu bu meseleyi araştırırken gördüm. Uygulayayım artık etkisi illa ki olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

240 gb ssd takın...

240 gb yetersiz olur ayrıca ssd ye bütçe yetmiyor. 1 TB 7200 2.5 veya 3.5 hangisini destekler sizce ?

• quote:

Orijinalden alıntı: upperlımb

quote:

240 gb ssd takın...

240 gb yetersiz olur ayrıca ssd ye bütçe yetmiyor. 1 TB 7200 2.5 veya 3.5 hangisini destekler sizce ?

Hız istiyorsan ssd alacaksın yolu yok . En azından 128 gb al. Kendi hdd ni dvd romun yerine aparatla tak. Bu arada laptop hdd leri 2,5 inç

• quote:

quote:

quote:

240 gb ssd takın...

Hız istiyorsan ssd alacaksın yolu yok . En azından 128 gb al. Kendi hdd ni dvd romun yerine aparatla tak. Bu arada laptop hdd leri 2,5 inç

O zaman hangi 2.5 olsa uyar . 3.5 dedik bi de yahu
    Ssd takayım da mevcut Hdd yi nasıl aparatla takacağım peki ? Size zahmet bi yardımcı olsanız

• quote:

quote:

quote:

quote:

240 gb ssd takın...

Ssd takayım da mevcut Hdd yi nasıl aparatla takacağım peki ? Size zahmet bi yardımcı olsanız

Netten araştırın dvd rom yerine ssd takma diye ..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

240 gb ssd takın...

Netten araştırın dvd rom yerine ssd takma diye ..

Tamam teşekkür ederim ben bi bakayım

• Merhabalar

Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum be bu modeli. Sonunda aklımı oynatacağım bu dell yüzünden.

Windows 8.1 pro kullanıyorum ve en kıytırık flash oyunlarda bile kasım kasım kasılıyor, mkv film izlemek zaten haram bu aletle. Bütün sürücüler güncel, ısınma sorunu var herhalde dedim cpu-z gibi programlarla baktım aşırı bir ısınma yok, yine tatmin olmadım gittim laptop soğutucu aldım; değişen bir şey olmadı. Yok arkadaş yok bu aletin flash oyunlar ve mkv filmlerde kasmasına (denemediğim codec kalmadı) bir çözüm bulamadım.

Ha birde unutmadan kendi kendine küt diye kapanma sorunu da cabası, her hangi bir süre kriteri olmadan aklına estiğinde sanki pili çıkarıp fişi de çekmişim gibi küt diye kapanıyor. Yine ısıdan şüphelendim; ama açıldıktan 2 dakika sonra bile kapandığı oluyor, üstelik oyun falan da oynamıyorum tek yaptığım internette gezinmek ve dreamweaver ile tasarım yapmak.

Benzer sorunları yaşayan ve çözebilen var mı acaba.

Not: Konu içi arama çalışmıyor bir türlü "internal server hatası" veriyor, o yüzden yazıldıysa da aratamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerkon

Merhabalar

Yaklaşık iki yıldır kullanıyorum be bu modeli. Sonunda aklımı oynatacağım bu dell yüzünden.

Windows 8.1 pro kullanıyorum ve en kıytırık flash oyunlarda bile kasım kasım kasılıyor, mkv film izlemek zaten haram bu aletle. Bütün sürücüler güncel, ısınma sorunu var herhalde dedim cpu-z gibi programlarla baktım aşırı bir ısınma yok, yine tatmin olmadım gittim laptop soğutucu aldım; değişen bir şey olmadı. Yok arkadaş yok bu aletin flash oyunlar ve mkv filmlerde kasmasına (denemediğim codec kalmadı) bir çözüm bulamadım.

Ha birde unutmadan kendi kendine küt diye kapanma sorunu da cabası, her hangi bir süre kriteri olmadan aklına estiğinde sanki pili çıkarıp fişi de çekmişim gibi küt diye kapanıyor. Yine ısıdan şüphelendim; ama açıldıktan 2 dakika sonra bile kapandığı oluyor, üstelik oyun falan da oynamıyorum tek yaptığım internette gezinmek ve dreamweaver ile tasarım yapmak.

Not: Konu içi arama çalışmıyor bir türlü "internal server hatası" veriyor, o yüzden yazıldıysa da aratamadım.

kendi kendine kapanma ısınmadan kaynaklı bende oluyordu herhangibir oyun açınca 2 dakika sürmüyordu nvidia işlemci devreye girince. fan temizleyip kaliteli termal macun kullandım sorun çözüldü.

benim pc ye yaptıklarıma göre çalışması beni sasırtıyor anakarttım bile 1 cm den fazla çarpıldı :D

• quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

quote:

Merhabalar

kendi kendine kapanma ısınmadan kaynaklı bende oluyordu herhangibir oyun açınca 2 dakika sürmüyordu nvidia işlemci devreye girince. fan temizleyip kaliteli termal macun kullandım sorun çözüldü.

benim pc ye yaptıklarıma göre çalışması beni sasırtıyor anakarttım bile 1 cm den fazla çarpıldı :D

Öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Garantisi dolmadan ben de servise vereceğim bakalım ne diyecekler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

quote:

Merhabalar

Öncelikle yanıt için teşekkür ederim. Garantisi dolmadan ben de servise vereceğim bakalım ne diyecekler.

ısınma sorunundan dolayı benimki hala kapanıyor malasef yapacak pek birşey yok gibi titanfall oynamaya çalısıyorum (oynayamıyorum ekran kartından dolayı) ama ekran kartı devreye girmeden 24 saat aralıksız çalışıyor. Ama oyuna girince malasef 10 dakika içinde kapanıyor gerçi kapanmasada hiç tadı yok zaten.

garantisi varsa kesinlikle gönderin geçmiş olsun.

• bahsedilen oyunları bilmiyorum fakat saatlerce mafia 2, gta 4 oynadım geçenlerde hemde 51" televizyonda fhd çözünürlükte, herhangi bir ısınmadan dolayı kapanma sorunu yaşamadım. ekstra yaptığım tek şey klavyenin üstüne eski bir kasa fanı koymaktı. (i5 modeli)
  • http://forum.donanimhaber.com/m_89367140/tm.htm

Merhabalar,

Bu konudaki ilk mesajda fotoğraflarını gördüğünüz bilgisayarım Satılıktır.
  • Bu modelde ısınma haricinde sıkıntı yaşamayan bir ben miyim ? O zaman kendimi şanslı saymalıyım.

1-2 küçük sorunla karşılaştım fakat garanti sayesinde gayet güzel bir şekilde hallettim.

Dell Pc Check UP programını indirip tarama yaptırın.Problem çıkarsa eğer garanti geçerlilik süresi içerisinde bakımını yaptırın.

1 kez HDD , Ram ve termal macun yenilemesi yaptırdım.Kaldı ki sistemi ciddi derecede etkileyen sorunlar bile değildi.Yani tarama yaptırıp da hatayı bulmasaydım bir arıza olduğunun farkına bile varamayacaktım.

Tavsiyem rpm değeri iyi olan büyük tek fanlı soğutucular kullanmanız.Yalnız plastik malzemeden olmamasına dikkat edin.Alt kısımın alüminyum olması her zaman için avantajdır.

Termal macunun önemli derecede etkisi var.Piyasadaki oyunların çoğunluğunu saatlerce kasmadan oynayabiliyorum (Mafia II , COD Ghost , Prototype 1-2 , Assassin's Creed Full seri , Metro Last Light vs..) .Isınma haliyle yine oluyor fakat kapanma gibi bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar.

Ara ara işlemci hava girişi ve çıkışını elektrikli süpürge ile temizleyerek az da olsa ısınma sorununa çözüm getirebilirsiniz.

İşletim sistemi olarak da Windows 8 veya 8.1 kullanmanızı öneririm.Win 7 yi bu pc de çok kısa bir süre kullandım.Sadece oyunlarda değil günlük kullanımda da gayet stabil çalışmakta.

Bir çözüm de işlemciye kısıtlama getirmek olacaktır.Dengeli pil seçeneğinde kullanmak her zaman için faydalıdır.Güç seçeneklerinden Dengeli olanı seçin ve plan ayarlarını değiştire tıklayın.Daha sonra çıkan ekrandan gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıklayın.İşlemci güç yönetiminden En yüksek işlemci durumunu Pilde ve Prize takılı olanı %100'den %99'a getirin.Bu seviyeyi daha aşağı çekmek size kalmış.Bu sayede Turbo Boost u devreden çıkararak daha fazla ısınmanın önüne geçebilirsiniz.

Sürücülerinizin güncel olmasına dikkat edin.Nvidia ve İntel driverlerini kendi siteleri haricinde bir yerden yüklemeyin.

Bios güncel sürümü A11'dir.Mutlaka kontrol edin.

Bunun haricinde yapabilecek pek fazla birşey yok.

Merak ettiğiniz başka bir husus olursa yardım edebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maho23 -- 20 Mart 2014; 22:18:43 >

• ben de ssd 240 gb sp900 aldım, hddyi ODD yerine taktım, ODD sürücüsünü de harici yaptım, win8.1 pro kurdum, 10 sn pc açılıyor süper oldu, 8 gb ram:)
  • hangi oyunları oynarım pes oynarmıyım ? su an nba 2k12 ve 2k13 var mukemmel oynuyorum pesde oynarmı ?
  • Merhaba,

Elimde 15.6 inç, i5 işlemcili, 6gb ramli ve gt525m li bir 5510 var. Kardeşime almıştık ancak sonra bana devroldu, ben de okul gereği autocad/solid falan kullanıyorum. Bilgisayarı devraldığımdan beri hiç tam randımanlı kullanamadım, sürekli format üstüne format atmam gerekti. Bir gün içerisinde temiz formatlanmışken gene format atmam gerektiği bile oldu. Belki benim yüklediğim Windows sürümündendir dedim, ama "untouched" sürüm kullanıyorum, gerçekten aklıma hiç bir neden gelmiyor. Az önce de yaklaşık 2 gün uğraştığım autocad çizimi sırasında mavi ekran verdi ve artık autocad hiç açılmıyor. Gerçekten soğudum ve bıktım.

Şimdi yeni bir dizüstü alacağım. Onun için de elimdeki cihazı satmam gerekiyor. Sorunsuz diye düşünürsek bu cihaz ne kadar eder? Sorunsuz diyerek satmaya kalkmayacağım, öyle biri değilim ama bu özellikteki cihazın hiç bir sorunu olmasaydı ne kadar edeceğini öğrenmek istiyorum. Benim kafamda 700 falan eder gibi geliyor sorunsuz 5110, ama bilemiyorum, benden daha bilgili insanlar fazlasıyla var burada, size de sorayım istedim. Sorunsuz fiyatından 150-200 tl aşağısına da ben satacağım.

• iyi akşamlar 5110 laptop var bende ama birtürlü tv bağlantısını yapamıyorum. Araştırmama göre çoklu ekran yapmam gerekliymiş bende bu seçenek yok herhalde ekran kartı driveri yüklemem gerekli ama okadar araştırmama rağmen birtürlü uygun ekran driverını bulamadım Allah rızası için yardım edin çıldıracam artık resimde yükledim 1 tane ekran driverı hata veriyor herhalde nasıl yapabilirim şimdiden sağolun.

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brujeria35 -- 26 Mart 2014; 22:50:58 >

• Brujeria35 kullanıcısına yanıt
    Sizde harici ekran kartı kurulu değil gt525m ekran kartı sürücüsü bu bunu kurun
    www.nvidia.com.tr
    Grafik Sürücüsü - GeForce 335.23 Driver | NVIDIA
    http://www.nvidia.com.tr/drivers/results/73891
    bu arada ekran seçeneklerini seçmeniz için Windows tuşu+p yapın 4 seçeenk çıkacak ilki sadece bilgisayar ekranı 2. olanı çoğalt her iki ekranda görüntü olur genişlet bir görüntüyü her iki ekrana yayabilirsin sadece projektördeyse görüntü tv ekranında olur leptop ekranı kararır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 27 Mart 2014; 0:06:05 >

• 
Sayfa: önceki 171172173174175
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.