Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben b63p66 modelini kullanıyorum. yorumlara bakıyorum oyunlarda 90 dereceler filan geziyor. ben gün içersinde saatlerce gta ıv oynuyorum yüksek ayarlarda sıcaklık 75-80 geçtiğini görmedim. crysis2 full ayarlar 75-80 geçtiğini görmedim ve ben bir oyunu saatlerce oynarım. benim gördüğüm şey şu bu modellerde fan çok iyi soğutma yapıyor. fakat bilgisayarları konumlandırmayı biz yanlış yapıyoruz. bilgisayarı koyduğunuz yere 1-2 cm yüksek koyarsanız ısı değerlerinde değişiklik olduğunu sizde göreceksiniz. çünkü makina ısınıyor bu sıcak havayı dışarı lazım. konulduğu yerdede sıfır olunca haliyle sıcak havayı dışarı tam veremiyor. bunun sonucundada ısı değerlerinde yükselme oluyor bunu deniyebilirsiniz. bir diğer konu ise bu oyunlarda tam ekran olmama sorunu bazı oyunlar ilk açıldığında tam ekran olmuyor. bende crysis2 olmuştu. ben bir çözüm biliyorum basit bişi sizde olurmu bilmiyorum denemekte yarar var oyun açıkken alt+enter basarsanız tam ekran olabilir. kesin çözüm demiyorum buna fakat ben oyunları bu şekilde tam ekran yaptım. bir diğeri oyunlardaki ekran kartı seçimi bunuda direk ekran kartının güncel driverını kurduğunuz zaman otomatik düzeliyor. şimdilik diceklerim bu kadar eğer bilgisayar hakkında bişi öğrenmek isterseniz yardımcı olabilirim. :)

buda kartın güncel driverı:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canertrb -- 3 Eylül 2011; 3:00:11 >

• Sağol gerçekten çok yardımcı oldun.

Ama bir sorum var german truck oynarken oyun donarak oynuyor ekran darken böyle bir sorun yoktu.Acaba nedendir...
  • selamlar..Ekran kartının güncel driverlarını yüklememe rağmen sorun düzelmedi maalesef.Hala tam ekran olmama problemi var. Çözüm önerisi olan var mı ?

Birde dar ekranda bile NFS Carbon oynarken(tüm grafik öz. full) bazen yavaşlama oluyor. Normalde 2006 yılının oyunun sorunsuz çalıştırması lazım.Ekran kartı sorunlu mu acaba?
  • Hocam bende düzeldi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: delimavi1982

Hocam bende düzeldi...

nasıl yaptın anlatırmısın.Belki benim kaçırdığım bi nokta vardır.
  • Birşey yapmadın nvidia sitesine girdim 180mb yakın güncellemeyi indirdim.Kurdum sonradan düzeldi...Artık ekran ayarıda var eskisinde sadece video ve 3d ayarı vardı.
    Ama sen yine ekran ayarından çözünürlük 1366*768(doğal) işaretli olup olmadığını bir kontrol et...
  • Sorunu çözdüm. Oyun sırasında Ctrl+Alt+F11("Pano Sığdırmayı Etkinleştir/Devre Dışı Bırak") tuşuna bastım. Sorun 1366*768 çözünürlüğe sahip olmayan oyunların 1024*768 çözünürlükte çalışması, böyle olunca ekrana tam oturmaması olduğu ortaya çıktı. Pano Sığdırma Özelliğini aktive edince sorun çözülmüş oldu.

Aynı sorunu yaşayan/yaşayacak arkadaşlara duyurulur!...
  • Sevindim iyi bakalım oyunlarda ısınma nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kittyhunter

son güncellemeleri yapayım,

bilgisayarı alalı 3 ayı geçti heralde özellikle bu yaz aylarında eksikleri ortaya çıktı. özellikle sisteme yük bindiren oyunlarda bu makina ısındığı zaman işlemci frekansını kısıyor bunu fark ettim. 99 derece sınırı koymuşlar, 99 olduğu andan itibaren frekans düşüyor ve oynadığınız oyunda takılmalar başlıyor.

genel olarak oynadığım fifa, allods online, point blank, medieval tw2 de bu frekans düşürme olayını yaşamamıştım ancak gta 4 herşey yüksek ayarda oynatmasına rağmen 10 dakika içinde bilgisayar 99 dereceye ulaşıyor, hemde altındaki fan çıkışına soğutucu koymama rağmen.

Bu sınır bilgisayarın iyiliği için tamam orası belli ancak bu şekilde bazı oyunları yüksek detayda oynama imkanım olmasına rağmen oynamayı imkansız hale getiriyor. mecburen grafikleri kısmak zorunda kalıyorum. belki sağlam bir soğutucu alsam böyle bir sıkıntı yaşamam, en baştan böyle sorun çıkaracağını bilsem bu modeli tercih etmezdim.

ekleme: 99 derece olmasına rağmen elimi terletecek bir sıcaklık hissetmediğimi söylemeliyim. ah birde o kadar ısınıp frekans düşmese..

yeni bir soğutucu almayı düşünüyorum, bu tarz fan çıkışının sol yan ve solt altta olan dizüstülerine göre üretilmiş soğutucu beğenip kullanıp sonuç alan var mı?

Bende Cooler master'ın soğutucusu var.Basit bir soğutucu bimeksten sanırsam 25 tlye almıştım.Fiyat-performans açısından gayet iyi fakat 5 derecelik bir fark oluşturdu ısınma açısından (Normal kullanımda).

Oyun bakımından,oynadığım oyunlarlada alakalı sanırım (pes12,total war,ac) 70 derece üstünü görmedim ama arkadaşların dediği gibi oyundaki detayları arttırdığınızda doğal olarak alet ısınmaya başlıyor.Bu sene eğer kısmet olursa tamamı alüminyum panel olan zalman soğutucu almayı planlıyorum.Uyduruk soğutuclarla istediğiniz verimi alamazsınız alüminyum olanlara göz gezdirmek lazım onlarda 100 lira civarı

• quote:

Sevindim iyi bakalım oyunlarda ısınma nasıl?

Yarım saatlik Carbon(full grafikler) da en çok 89 dereceyi gördüm.Sol avucumu koyduğum yerde sıcaklık hissediliyor ama kesinlikle rahatsız edecek derecede değil.Ayırca oyundan çıktıktan soğuma çok hızlı gerçekleşiyor 60-70 dereceler düşmesi çok çabuk gerçekleşiyor.Kasanın altında ise sıcak olan bölge çok az.
  • gold'da satılan dell 5110 b41h43 modelini satın almayı düşünüyorum dizüstünü masa üstü olarak kullanacağım oyun hiç oynamam sadece sörf arada photoshop için kullanacağım benim için EN ÖNEMLİ ŞEY SESSİZ çalışması intertte uzun süre kullanımda fan zırt pırt devreye giriyormu fan devreye girdiğinde çok ses çıkarıyor mu genel olarak memnun olduğunuz ve olmadığınız yönler neler
  • Kardeş Oyun oynamıyacaksan fan çok ama çok nadir çalışır.Dell o yönden baya güzel.Oyun oynamak istersen soğutucu kullanmanı tavsiye ederim çünki her laptopta oyun oynarken çalışır.Birde i5 işlemcili gt525m okadar düşük bir ekran kartı değil birçok yeni oyunu çok yüksek olmasada seni tatmin eder.
    Sadece internet ve çizim için sana çok fazla gelecek .Şu ana kadar kullandığım lenova y550 den sonra kesinlikle bu makinadır..Bataryasıda gayet başarılı diyebiliriz.

Eksisi tabi bana göre ;hardisk 500gb olabilirdi ve home premium 64 olsa balından yenilmezdi

Ha birde unutmayalım buda basic 64 bit...

Bu işini fazlasıyla görür ve fiyatı mükemmel...Ama web satışı...

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/notebook-netbook-tablet/dell-5110-b31h43-ins.-5110-core-i3-2310m-2.10ghz-4gb-320gb-15.6-dvdrw-1024mb-gt525m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=53701

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 4 Eylül 2011; 2:23:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rcn_mchn

quote:

Sevindim iyi bakalım oyunlarda ısınma nasıl?

Yarım saatlik Carbon(full grafikler) da en çok 89 dereceyi gördüm.Sol avucumu koyduğum yerde sıcaklık hissediliyor ama kesinlikle rahatsız edecek derecede değil.Ayırca oyundan çıktıktan soğuma çok hızlı gerçekleşiyor 60-70 dereceler düşmesi çok çabuk gerçekleşiyor.Kasanın altında ise sıcak olan bölge çok az.

Benim laptop işlem yapmadığımda 35 ila 45 derece,internet ve film izlerken tabi bunun yanında ya radyo yada bir şey indiriyorumdur ortalama 50-55 bat 2 oynarken veya mafia 2 soğutuculu 60-75 arası oyunu kapatınca hemen fan susuyor zaten.Sen soğutucu kullanoyormusun?

• yok soğutucu kullanmıyorum.Bence bilgisayarın ulaştığı maksimum sıcaklığı görmek için HWMonitor PRO gibi bi program kullanmak gerek.Aşağıdaki linkten indirebilirsin.
    www.cpuid.com
    HWMONITOR-PRO | Softwares | CPUID
    http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor-pro.html

Bu programı açtıktan sonra oyunu açtım ve uzun bi süre oynadım. program işlemcinin ulaştığı en yüksek sıcak değerini maksimum değer olarak gösterdi.Sonuç 96 derece. Tamam bende soğutucu yok ama bu sıcaklık değeri normal mi?Laptop düz bi zemin üstünde duruyor.Acaba altında az bi hava miktarı olduğu için soğuma gerçekleşmiyormu?

• Ben çoğunlukla soğutucu kullanırım.Ne gerek var bilgisayarını yormaya.Zaten ufak sıkıştırılmış tüm parçalar hem uzun süre kullanmak istersen soğutucu kullan daha sağlıklı olur.Sıcaklık biraz fazla gibi sanki. Sen yinede soğutucusuz oynama.Normalde internet ve film izlerken malum fan çalışmıyor bile...
  • ürünü alalı 3 gün oldu ,(Gold 1300 tl ) genel olarak artılarından ve eksiklerinden bahsedeceğim
    şuana kadar 2 adet oyun yükledim (Transformers war for cybetron,crysis 2). iki oyundan da yüksek dereceli verim alabliyorum.fakat ürünün şarjını takmadığım zaman oyunda yavaşlamalar başlıyor.(laptoptan çok iyi anlayan kullanıcılardan değilim.)
    bir diğer sorunu da ürünün geç açılması , bu durum sadece bende mi var bilmiyorum.
    ürünün 3 günlük izlenimime göre en büyük artısı sessizliği ve ısınmaması.
    sizden ricam şu geç açılma sorununa çözüm bulabilirseniz çok sevineceğim teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByAND1

ürünü alalı 3 gün oldu ,(Gold 1300 tl ) genel olarak artılarından ve eksiklerinden bahsedeceğim
    şuana kadar 2 adet oyun yükledim (Transformers war for cybetron,crysis 2). iki oyundan da yüksek dereceli verim alabliyorum.fakat ürünün şarjını takmadığım zaman oyunda yavaşlamalar başlıyor.(laptoptan çok iyi anlayan kullanıcılardan değilim.)
    bir diğer sorunu da ürünün geç açılması , bu durum sadece bende mi var bilmiyorum.
    sizden ricam şu geç açılma sorununa çözüm bulabilirseniz çok sevineceğim teşekkürler :)

Kardeş bendede geç açılıyor ama şunu bil asus n61 serisi i7 işlemcilim vardı oda geç açılıyordu.Bu normal galiba...En hızlı açılma ve kapanma eskiden kullandığım y550 lenovada vardı.2004 den beri laptop kullanıcısıyım onun kadar hızlı açılıp kapananını görmedim.
    Dediğin gibi gayet sessiz ve makinanın üzeceğini sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 4 Eylül 2011; 21:28:30 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ByAND1

ürünü alalı 3 gün oldu ,(Gold 1300 tl ) genel olarak artılarından ve eksiklerinden bahsedeceğim

Kardeş bendede geç açılıyor ama şunu bil asus n61 serisi i7 işlemcilim vardı oda geç açılıyordu.Bu normal galiba...En hızlı açılma ve kapanma eskiden kullandığım y550 lenovada vardı.2004 den beri laptop kullanıcısıyım onun kadar hızlı açılıp kapananını görmedim.
    Dediğin gibi gayet sessiz ve makinanın üzeceğini sanmıyorum.

geç açılmasını çok büyük sorun olarak görmüyorum fakat oyunları adaptörsüz çalıştırdığımda duraksamalar oluyor, onu anlayabilmiş değilim.

• Dell 5110 i5 ürününü alalı 15 gün oluyor ilk izlenimlerim şunlar;

Artıları
    Bütün oyunları yüksek ayarlarda sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorum.

Ürün hiç ısınmıyor neredeyse ( Örneğin 4 saat fifa oynadıktan sonra bile 75 derece gösteriyor ki bu çok normalmiş)

çok sessiz çalışıyor. ses konusunda çok takıntılıyımdır ama gercekten cok sessiz calısıyor ürün. fan sadece oyunlarda devreye giriyor.

internette gezinirken ısınmayı ve pil ömrünü uzatmak için başka bir ekran kartı kullanıyr(128 mb) ama tabi hd video izlerken 525m devreye giriyor hemen

tasarımı gayet hoş

Eksileri

fazla eksisi olduğu söylenemez ama en çok göze batan eksisi ürünü şarjdan çıkarınca yani pildeyken oyun kasıyor. ama 1 2 dakika sonra normal haline dönüyor bu neden böyle anlayamadım

özet:fiyat performans olarak en iyi ürün diyebilrim şu an :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cellofa

evet murat hocam dediğiniz gibi. ilerde başımızı ağrıtmaz demi bu saydıklarınız. ya ben cok severek aldım aslında .sonucta dell dedik sorun yasatmaz dedık bıze ama gercekten bıraz tereddutteyım sımdı. bendekı o ses barız duyuluyor cok ınce kucuk bı ses aama devamlı gelıyor ya. hocam dıger leptoplarla karsılastırdım barız cok sesi ve ısınması cok. evde samsung ve toshıba var. hele samsugun sankı fanı yok. onun kadar soğuk bır pc görmedım ...

Cellofa isimli arkadaşım evde samsung var dediğiniz için sormak istedim. Samsung hangi model acaba.
    Çünkü aşağıda linkte vermiş olduğum SAMSUNG ve bu DELL arasında kaldım.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-e5510-s01tr-e5510-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-1024mb-g315m-15.6-dvdrw-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=55421#allImages

Ayrıca diğer DELL 5110 kullanan arkadaşlarımda bu makine ile kendi makineleri arasında kıyaslama yaparlarsa çok sevinirim.
    Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.