Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DELL--5110-B63P66 için Gold Bilgisayar'daki 1900TL lik fiyat uygunmudur arkadaşlar? 12 taksit imkanı var. Bu haftaiçi almayı düşünüyorum. Autocad ağırlıklı kullanacağım. Ürün linki aşağıda. Teşekkürler..

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=100709&ad=DELL-iNS-5110-B63P66-i7-2630-6GB-640GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar
  • Cellofa isimli arkadaşım evde samsung var dediğiniz için sormak istedim. Samsung hangi model acaba.
    Çünkü aşağıda linkte vermiş olduğum SAMSUNG ve bu DELL arasında kaldım.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-e5510-s01tr-e5510-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-1024mb-g315m-15.6-dvdrw-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=55421#allImages

Ayrıca diğer DELL 5110 kullanan arkadaşlarımda bu makine ile kendi makineleri arasında kıyaslama yaparlarsa çok sevinirim.
    Şimdiden herkese teşekkür ediyorum.

dostum verdiğin linkteki ürün ile d3ll 5110 serisi arasında büyük bir nesil farkı var. samsıngun işlemcisi eski nesil i5lerden, ekran kartı iki nesil öncesinin ve de alt seviye bir kart. dellde yeni nesil i5 işlemci var ve ekran kartı da yeni nesil nvidia kart ailesinden gt525m var. *özelliklere bakarken i5-2410 yeni nesil işlemciyi ve amd 6xxx veya nvidia gt5xx bir laptop seçerseniz daha güncel bir ürün almış olursunuz. her iki xx ne kadar yüksekse o kadar iyi diye çooook üstünkörü bir yorum yapılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ceswan

quote:

Orijinalden alıntı: cellofa

evet murat hocam dediğiniz gibi. ilerde başımızı ağrıtmaz demi bu saydıklarınız. ya ben cok severek aldım aslında .sonucta dell dedik sorun yasatmaz dedık bıze ama gercekten bıraz tereddutteyım sımdı. bendekı o ses barız duyuluyor cok ınce kucuk bı ses aama devamlı gelıyor ya. hocam dıger leptoplarla karsılastırdım barız cok sesi ve ısınması cok. evde samsung ve toshıba var. hele samsugun sankı fanı yok. onun kadar soğuk bır pc görmedım ...

Cellofa isimli arkadaşım evde samsung var dediğiniz için sormak istedim. Samsung hangi model acaba.

www.vatanbilgisayar.com
    Masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, cep telefonu, televizyon, tablet, fotoğraf makinesi ve binlerce teknoloji ürünü Vatan Bilgisayar' da.
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/samsung-e5510-s01tr-e5510-core-i5-480m-2.66ghz-4gb-500gb-1024mb-g315m-15.6-dvdrw-cam-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=55421#allImages

Ayrıca diğer DELL 5110 kullanan arkadaşlarımda bu makine ile kendi makineleri arasında kıyaslama yaparlarsa çok sevinirim.

Kardeş bende vatanda bakma fırsatım oldu tabi benim düşüncem başkaları ne düşünür bilemem ama bana kasası hoşuma gitmedi.Dell onun yanında nasıl derler daha zengin duruyordu.İ5 işemcili olarak fiyatı çok iyi sadece ekran kartı biraz düşük.

Dell şuanda i5 işlemcili 2410m işletim sistemi taşıyor ve yeni işlemci ,ekran kartıyla biraz öne çıkıyor şuan 1500 den birazdaha ucuz.

Eğer aciliyet yoksa kampanyaları takip etmeni tavsiye ederim.

Ama ben olsaydım Dell şuanki fiyatta olsa baya bir düşünürdüm samsung'u fiyatlar yakın olsa kesinlikle tavsiye ederim Dell'i...

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavi1982

quote:

quote:

evet murat hocam dediğiniz gibi. ilerde başımızı ağrıtmaz demi bu saydıklarınız. ya ben cok severek aldım aslında .sonucta dell dedik sorun yasatmaz dedık bıze ama gercekten bıraz tereddutteyım sımdı. bendekı o ses barız duyuluyor cok ınce kucuk bı ses aama devamlı gelıyor ya. hocam dıger leptoplarla karsılastırdım barız cok sesi ve ısınması cok. evde samsung ve toshıba var. hele samsugun sankı fanı yok. onun kadar soğuk bır pc görmedım ...

Cellofa isimli arkadaşım evde samsung var dediğiniz için sormak istedim. Samsung hangi model acaba.

www.vatanbilgisayar.com

Kardeş bende vatanda bakma fırsatım oldu tabi benim düşüncem başkaları ne düşünür bilemem ama bana kasası hoşuma gitmedi.Dell onun yanında nasıl derler daha zengin duruyordu.İ5 işemcili olarak fiyatı çok iyi sadece ekran kartı biraz düşük.

Dell şuanda i5 işlemcili 2410m işletim sistemi taşıyor ve yeni işlemci ,ekran kartıyla biraz öne çıkıyor şuan 1500 den birazdaha ucuz.

Ama ben olsaydım Dell şuanki fiyatta olsa baya bir düşünürdüm samsung'u fiyatlar yakın olsa kesinlikle tavsiye ederim Dell'i...

Peki o zaman hocam yorumunuz için teşekkür ederim.
    Aslında ne kadar çabuk olursa o kadar iyi benim için işlerim aksıyor çünkü ama biraz daha beklicem bakalım. İdareten bi masaüstü var elimde.

Eğer DELL için düşük fiyat görürseniz ve haber verirseniz gerçekten çok sevinirim. :)
    Tekrardan Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: pausell

DELL--5110-B63P66 için Gold Bilgisayar'daki 1900TL lik fiyat uygunmudur arkadaşlar? 12 taksit imkanı var. Bu haftaiçi almayı düşünüyorum. Autocad ağırlıklı kullanacağım. Ürün linki aşağıda. Teşekkürler..

http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=100709&ad=DELL-iNS-5110-B63P66-i7-2630-6GB-640GB-W7HP-Tasinabilir-Bilgisayar

Fiyat güzel ama ekran kartı o fiyata çok düşük;ama işlemci,ram ve harddisk olarakta bir okadar güzel...

Hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 5 Eylül 2011; 16:31:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki o zaman hocam yorumunuz için teşekkür ederim.
    Aslında ne kadar çabuk olursa o kadar iyi benim için işlerim aksıyor çünkü ama biraz daha beklicem bakalım. İdareten bi masaüstü var elimde.

Eğer DELL için düşük fiyat görürseniz ve haber verirseniz gerçekten çok sevinirim. :)
    Tekrardan Teşekkürler.

inşallah diyelim...

• quote:

quote:

DELL--5110-B63P66 için Gold Bilgisayar'daki 1900TL lik fiyat uygunmudur arkadaşlar? 12 taksit imkanı var. Bu haftaiçi almayı düşünüyorum. Autocad ağırlıklı kullanacağım. Ürün linki aşağıda. Teşekkürler..

Fiyat güzel ama ekran kartı o fiyata çok düşük;ama işlemci,ram ve harddisk olarakta bir okadar güzel...

Hayırlı olsun

Özelliklemi İ7 istiyosunuz yoksa f/p olarak hoşunuza gittiği içinmi?

Ben şahsen İ5 ile İ7 arasında fazla bi fark olduğunu düşünmüyorum. (Tabiki vardır yok demiyorum ama fazla olduğunu düşünmüyorum.)
    Bide nedense İ7 alanlar fan sesinde, ısınma konusunda ve genel olarak daha fazla şikayetçiler. :/
    7 sayfanın tamamını okuyunca böle bi kanıya vardım. Yanılmışta olabilirim. :/

Sizde yorumlarınızı yazarsanız seviniriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceswan -- 5 Eylül 2011; 16:48:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ByAND1

ürünü alalı 3 gün oldu ,(Gold 1300 tl ) genel olarak artılarından ve eksiklerinden bahsedeceğim
    şuana kadar 2 adet oyun yükledim (Transformers war for cybetron,crysis 2). iki oyundan da yüksek dereceli verim alabliyorum.fakat ürünün şarjını takmadığım zaman oyunda yavaşlamalar başlıyor.(laptoptan çok iyi anlayan kullanıcılardan değilim.)
    bir diğer sorunu da ürünün geç açılması , bu durum sadece bende mi var bilmiyorum.
    ürünün 3 günlük izlenimime göre en büyük artısı sessizliği ve ısınmaması.
    sizden ricam şu geç açılma sorununa çözüm bulabilirseniz çok sevineceğim teşekkürler :)

Hocam bende bilgisayarı satın aldıktan sonra geç açılması ve yavaşlıktan dolayı şikayetciydim fakat biliyorumki alet i5 + 4gb.
    Temiz bir ultimate x64 kurulum yaptım alet kendine geldi.Eğer formatlamak istemiyorsan bilgisayarla beraber kurulu gelen programları sil özellikle mcafee çok kasıyor ;)

• quote:

quote:

Hayırlı olsun

Dell 5110 seri de hep bu ekran kartini kullaniyor sanirim. Bu durumda ben biraz dahami aristirsamki kafam karisti yorumunuzdan sonra:) onerebileceginiz bir urun varsa cok memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun

Dell 5110 seri de hep bu ekran kartini kullaniyor sanirim. Bu durumda ben biraz dahami aristirsamki kafam karisti yorumunuzdan sonra:) onerebileceginiz bir urun varsa cok memnun olurum.

Slm kardeş şimdi vaktin varsa biraz bekle geçen sene vatan ekim ayında world kart 6 taksit %10 chip puan ve %10 da vatan carda yüklemişti ben asus n61 i7 işlemcili fiyatı 2080 liraydı ve ben 200 tl world e 200 tl' vatan carda yüklenmişti ve cep telefonumu yenşleme imkanım olmuştu.Biraz daha bekleye bilirsen kampanya olabilir.

Ama dolarda altında artıyor bu nasıl yansır bilemiyorum şuan gold'ta sabit kur dell için 1.49 tl.Ozaman artarsa kendimi suçlu hissetmek istemem gerçi.

Şuan uygun olara bunlar var;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-k53sv-sx071v-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-640gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760635&categoryId=98 (fav)

http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-n53sv-sx542v-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760865&categoryId=98

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-6020et-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-ll045ea/ProductDetails.aspx?productId=bd760580&categoryId=98

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-050951-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-750gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51343
    (fav) buda baya bir uygun kaçırmanı istemem...

Alınabilecek bunlar var içinden seçip karşılaştır.Hepsi fiyatları çok güzel.İnşallah gönlünce bir makinaya sahip olursun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 5 Eylül 2011; 21:14:54 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayırlı olsun

Slm kardeş şimdi vaktin varsa biraz bekle geçen sene vatan ekim ayında world kart 6 taksit %10 chip puan ve %10 da vatan carda yüklemişti ben asus n61 i7 işlemcili fiyatı 2080 liraydı ve ben 200 tl world e 200 tl' vatan carda yüklenmişti ve cep telefonumu yenşleme imkanım olmuştu.Biraz daha bekleye bilirsen kampanya olabilir.

Ama dolarda altında artıyor bu nasıl yansır bilemiyorum şuan gold'ta sabit kur dell için 1.49 tl.Ozaman artarsa kendimi suçlu hissetmek istemem gerçi.

Şuan uygun olara bunlar var;
    http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-k53sv-sx071v-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-640gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760635&categoryId=98 (fav)

http://www.hepsiburada.com/Liste/asus-n53sv-sx542v-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar/ProductDetails.aspx?productId=bd760865&categoryId=98

http://www.hepsiburada.com/Liste/hp-pavilion-dv6-6020et-intel-core-i7-2630qm-2ghz-4gb-500gb-156-tasinabilir-bilgisayar-ll045ea/ProductDetails.aspx?productId=bd760580&categoryId=98

www.vatanbilgisayar.com
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-050951-y560a-core-i7-740qm-1.73ghz-4gb-750gb-1024mb-hd5730--15.6-dvdrw-cam-bt-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=51343
    (fav) buda baya bir uygun kaçırmanı istemem...

Alınabilecek bunlar var içinden seçip karşılaştır.Hepsi fiyatları çok güzel.İnşallah gönlünce bir makinaya sahip olursun...

dostum çok teşekkür ederim bilgiler için. gerçekten emek vermişsin. hepsini değerlendirip sonucu haber vereceğim. saygılar..

• Dell 5110'un nasıl olduğunu sormuştum fikirlerini belirten arkadaşlara teşekkürler yalnız kafama takılan bir şey oldu pc sitelerinde windows 7 sürümleri arasında hızı vb farklar olmadığı yazılı ama bir çok arkadaş dell 5110 i5 için windows umtimate yükledikten sonra pc hızlandı yazıyor acaba pc hızlandıran ultimate mi yoksa delle birlikte gelen programların kaldırılması mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yspolat

quote:

ürünü alalı 3 gün oldu ,(Gold 1300 tl ) genel olarak artılarından ve eksiklerinden bahsedeceğim
    şuana kadar 2 adet oyun yükledim (Transformers war for cybetron,crysis 2). iki oyundan da yüksek dereceli verim alabliyorum.fakat ürünün şarjını takmadığım zaman oyunda yavaşlamalar başlıyor.(laptoptan çok iyi anlayan kullanıcılardan değilim.)
    bir diğer sorunu da ürünün geç açılması , bu durum sadece bende mi var bilmiyorum.
    sizden ricam şu geç açılma sorununa çözüm bulabilirseniz çok sevineceğim teşekkürler :)

Hocam bende bilgisayarı satın aldıktan sonra geç açılması ve yavaşlıktan dolayı şikayetciydim fakat biliyorumki alet i5 + 4gb.
    Temiz bir ultimate x64 kurulum yaptım alet kendine geldi.Eğer formatlamak istemiyorsan bilgisayarla beraber kurulu gelen programları sil özellikle mcafee çok kasıyor ;)

ultimate kurmak kesin çözümmü? birde oyunlarda şarj cihazını takmadan iyi verim alamıyorum.?

• quote:

Orijinalden alıntı: carli7

Dell 5110'un nasıl olduğunu sormuştum fikirlerini belirten arkadaşlara teşekkürler yalnız kafama takılan bir şey oldu pc sitelerinde windows 7 sürümleri arasında hızı vb farklar olmadığı yazılı ama bir çok arkadaş dell 5110 i5 için windows umtimate yükledikten sonra pc hızlandı yazıyor acaba pc hızlandıran ultimate mi yoksa delle birlikte gelen programların kaldırılması mı

Kardeş normalde bilgisayar hızlı yavaş derken açılması biraz uzun sürüyor.Tabiki bu açıldıktan sonraki hızı etkiliyen faktörler olabilir mesela virüs programları ben norton 2011 int. sec. kullanıyorum gayet memnunum.Kesinlikle performansını düşük zannetme gayet sessiz ve az ısınan bir makina sadece oyunlarda yukarıdaki yazılarımda dediğim gibi uzun kullanıcı isen soğutucu kullanman yoksa surf ve media,office programlarında fan çalışmıyor bile...

Win7 home basic 64 bit kurulu lakin win7 ultimate nasıl etki eder bilemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

ultimate kurmak kesin çözümmü? birde oyunlarda şarj cihazını takmadan iyi verim alamıyorum.?

İlla ultimate olucak diye bir kaide yok fakat temiz bir kurulum makineyi kendine getiriyor.

Şarja takmadan verim alma konusu donanımsal bir durum,denetim masasından güç sekmesinden tasarrufu seçebilirsin ama burda okuduğum kadarıyla 1-2 dakka bir kasma durumu oluyormuş sonra düzeliyormuş.

• ben alalı 1 hafta oldu ne dondu ne ısındı maşallah püfür püfür arkadasların bazıları yerden yere vurmus ürünü bakınca benim ürünüm bu olamaz dedim yaaa . oyun herşeyi cok ama cok rahat kaldırıyor fm 2011 de 9 lig açtım 5 yıldız çalıştırdı. Pes te gram donma yok crysis2 deliler gibi oynuyorum fan çalışssın diye yapmışlar zaten fan çalışmasından korkmayın çalışmıyorsa korkun bence :D kararsız kalanlara tavsiyem daha da kurcalamadan alın şuan piyasada kaldıramayacagı oyun yok bu makinanın . fiyatıda bi çoğuna göre uygun . Samsung s01 ürünü var demişler onu bana kimse tavsiye etmedi ekran kartı cok kullanıssızmıs. baktım yorumlara geneli oyun için bnm gibi hem iş hem oyun olanlarda var . bence direk gidin alın. bende i5 işlemcili var ram 6 gb (eklettim ) . ben fiyatı söyleyim mi bilmiyorum ama çok yakın bi arkadaşım myro da genel müdür oldugu için bi hayli ucuza aldım çaktırmayın . alanlara hayırlı ugurlu olsun . teknoloji pinpiriklilerin işi değil o mu bu mu şu mu derken yarın bi bakıyorsun üst model çıkmış hevesiniz kaçmadan alın :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

İlla ultimate olucak diye bir kaide yok fakat temiz bir kurulum makineyi kendine getiriyor.

Şarja takmadan verim alma konusu donanımsal bir durum,denetim masasından güç sekmesinden tasarrufu seçebilirsin ama burda okuduğum kadarıyla 1-2 dakka bir kasma durumu oluyormuş sonra düzeliyormuş.

1-2 dakika sonra bende eski haline dönmedi, ve şarjı takmak zorunda kalıyorum.Ama kısaca makina verdiğim paraya değdi.ufak tefek pürüzler dışında istediğim verimi fazlasıyla alabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: anilka31

ben alalı 1 hafta oldu ne dondu ne ısındı maşallah püfür püfür arkadasların bazıları yerden yere vurmus ürünü bakınca benim ürünüm bu olamaz dedim yaaa . oyun herşeyi cok ama cok rahat kaldırıyor fm 2011 de 9 lig açtım 5 yıldız çalıştırdı. Pes te gram donma yok crysis2 deliler gibi oynuyorum fan çalışssın diye yapmışlar zaten fan çalışmasından korkmayın çalışmıyorsa korkun bence :D kararsız kalanlara tavsiyem daha da kurcalamadan alın şuan piyasada kaldıramayacagı oyun yok bu makinanın . fiyatıda bi çoğuna göre uygun . Samsung s01 ürünü var demişler onu bana kimse tavsiye etmedi ekran kartı cok kullanıssızmıs. baktım yorumlara geneli oyun için bnm gibi hem iş hem oyun olanlarda var . bence direk gidin alın. bende i5 işlemcili var ram 6 gb (eklettim ) . ben fiyatı söyleyim mi bilmiyorum ama çok yakın bi arkadaşım myro da genel müdür oldugu için bi hayli ucuza aldım çaktırmayın . alanlara hayırlı ugurlu olsun . teknoloji pinpiriklilerin işi değil o mu bu mu şu mu derken yarın bi bakıyorsun üst model çıkmış hevesiniz kaçmadan alın :D
    quote:

bak şimdi bu olmadı..

birincisi bu çamur atmak değil diğer insanların da mağdur olmamaması için bilgiyi ve tecrübeyi paylaşmaktır..
    ikincisi ben bu modelden bir tane değil 4 tane aldım..2 si arakadaşlarıma kişisel kullanım için diğeri ofis için biride kendim için..
    üçüncüsü bu modelin bu 4 bilgisayarındada istisnasız aynı sorunlar mevcut..

madem kötü niye gittin 4 tane aldın..hadi hocam başka konuya geç sen mantıklı konuşmuyorsun pek...

bende i5 işlemcili olan modeli mevcut(1 hafta oldu alalı) kesinlikle bir probleme raslamadım.. gerçi sen i7 işlemcili modeli söylüyorsun sanırım ama dell i alıp yerden yere vurmussun.. madem kötüydü almasaydın derler adama..

yahu kullanmasak yutacağız resmen..

iyi forumlar beyler...saygılar

• Elimdeki kulaklıkları kullanamıyorum, bir önceki laptopumda sorunsuz kullandığım halde. Jak tam oturmuyor, yarıya kadar gidiyor sonrasında zorlamadım bir şey olur diye.

Inspiron 5110-B41H43 modelini kullanıyorum, farklı mı acaba bunların kulaklık girişi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bl@ckh@wk

Elimdeki kulaklıkları kullanamıyorum, bir önceki laptopumda sorunsuz kullandığım halde. Jak tam oturmuyor, yarıya kadar gidiyor sonrasında zorlamadım bir şey olur diye.

Inspiron 5110-B41H43 modelini kullanıyorum, farklı mı acaba bunların kulaklık girişi ?

yok hocam biraz sert giriyor bendede öyle kesinlikle sorun yok hemde orta kalitide olsa bile kullaklığın gayet tatmin eden bir ses veriyor oyunlarda ve filmlerde hissedersin basları...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 7 Eylül 2011; 17:47:19 >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.