Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce notebook kullanmadım, ekranı başka bir ekranla karşılaştırdığımda renkler mavimsi tonda kalıyor. Formattan sonra ekran ve renk ayarları mı bozuldu yoksa donanımsal bir sorun mu var anlamaya çalışıyorum. Formattan önce ekranları karşılaştırmamıştım.
  • n5110 kapaklarını nereden bulabiliriz beyler fikri olan varmı veya alan varmı
  • ben bugün golddan 1299 tl ye b41h43 modelini aldım. şu dvd kapağı olayı ve klavye şekli azcık canımı sıktı. ama başka yerlerde denediklerimde böyle değildi klavye diye aklımda kalmış. sanki klavye bütün tuşlar havadaymış gibi. yazarken bir tuşa basınca hepsi titriyor gibi. dolayısıyla sesli oluyor yazmak. tek içime sinmeyen şey o oldu. herkeste böyle mi yoksa bunda bir sıkıntı mı var.

ayrıca bu bilgisayarla birlikte verilen bir çanta yok muydu. vermediler birşey özellikle sormama rağmen

@ahkbjk mediamarktdaki görevli getiricez biz demişti ama pahalı olacağını düşünüyorum ben. dell in sitesinde 30 $ dı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 9 Eylül 2011; 21:39:13 >
  • Arkadaşlar merhaba. Moralim bozuk, nedeni ise dün almış olduğum 5110 c43h43 marka 15 m2410 işlemcili laptopumun açılması tam 2 dk 45 sn. sürüyor. bu sürede windows masa üstü görünüyor. 3 dk 30 sn sonra ancak kullanıma hazır hale geliyor. babamın 2005 te aldığımız laptopu bile 1,5 dk açılıyor. ne yapmalıyım, sorun nedir sizce? teşekkürler şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benmahir

Öncelikle hayırlı olsun

Arkadaşlar merhaba. Moralim bozuk, nedeni ise dün almış olduğum 5110 c43h43 marka 15 m2410 işlemcili laptopumun açılması tam 2 dk 45 sn. sürüyor. bu sürede windows masa üstü görünüyor. 3 dk 30 sn sonra ancak kullanıma hazır hale geliyor. babamın 2005 te aldığımız laptopu bile 1,5 dk açılıyor. ne yapmalıyım, sorun nedir sizce? teşekkürler şimdiden.

Kardeş benim ki 1,5 dk filan sürüyor ben yavaş diyordum demekki daha kötüsü varmış...

İstersen virüs programını kaldır herhalde maccafe var biraz uzun sürdürüyor açılmasını...

Başka bir virüs programı kullanabilirsin...Norton olabilir...(Ben kullanıyorum gayet memnunum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delimavi1982 -- 9 Eylül 2011; 21:48:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinergy_05

ben bugün golddan 1299 tl ye b41h43 modelini aldım. şu dvd kapağı olayı ve klavye şekli azcık canımı sıktı. ama başka yerlerde denediklerimde böyle değildi klavye diye aklımda kalmış. sanki klavye bütün tuşlar havadaymış gibi. yazarken bir tuşa basınca hepsi titriyor gibi. dolayısıyla sesli oluyor yazmak. tek içime sinmeyen şey o oldu. herkeste böyle mi yoksa bunda bir sıkıntı mı var.

ayrıca bu bilgisayarla birlikte verilen bir çanta yok muydu. vermediler birşey özellikle sormama rağmen

@ahkbjk mediamarktdaki görevli getiricez biz demişti ama pahalı olacağını düşünüyorum ben. dell in sitesinde 30 $ dı sanırım.

dvd düğmesi biraz sıkıntı yaratıyor evet benim tuşlarda bi problem yok sürekli yazı yazasım geliyor açıkcası.. çanta olayına gelince vatandan aldım ben aynı cihazı (b41h43 model) yanında çanta verdiler hocam..saygılar..
    kapaklar biran önce gelse de modifiyeye başlasak hafiften

• quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

ben bugün golddan 1299 tl ye b41h43 modelini aldım. şu dvd kapağı olayı ve klavye şekli azcık canımı sıktı. ama başka yerlerde denediklerimde böyle değildi klavye diye aklımda kalmış. sanki klavye bütün tuşlar havadaymış gibi. yazarken bir tuşa basınca hepsi titriyor gibi. dolayısıyla sesli oluyor yazmak. tek içime sinmeyen şey o oldu. herkeste böyle mi yoksa bunda bir sıkıntı mı var.

dvd düğmesi biraz sıkıntı yaratıyor evet benim tuşlarda bi problem yok sürekli yazı yazasım geliyor açıkcası.. çanta olayına gelince vatandan aldım ben aynı cihazı (b41h43 model) yanında çanta verdiler hocam..saygılar..

dostum şimdi klavye için içime inanılmaz kurt düştü. ne yapmam nasıl yapmam lazım.
    sanki tuşlar ile kasa arasında biraz boşluk varmış gibi de tuşa basınca o boşluğu hissediyormuşum gibi

bi de verdikleri çanta dell çantası mı normal bir çanta mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 9 Eylül 2011; 22:26:53 >

• quote:

quote:

quote:

dostum şimdi klavye için içime inanılmaz kurt düştü. ne yapmam nasıl yapmam lazım.
    sanki tuşlar ile kasa arasında biraz boşluk varmış gibi de tuşa basınca o boşluğu hissediyormuşum gibi

klavyede dokununca içine göçme yok lakin tuşların arasındaki parlak siyah yerlere basınca azda olsa esneme mevcut..
    canta dell çantası değil heralde ama kötü bi çanta değil dostum..
    saygılar..

• quote:

quote:

quote:

quote:

klavyede dokununca içine göçme yok lakin tuşların arasındaki parlak siyah yerlere basınca azda olsa esneme mevcut..
    canta dell çantası değil heralde ama kötü bi çanta değil dostum..
    saygılar..

tuşa normal basınca esnemiyor ancak güç verirsem o da esnetiyor azıcık. parlak kısımlardaki esneme ise 2 mm falan sanırım. özellikle ortalarda bir yere bastırınca bütün klavye kısmı esniyor. sayıların olduğu kısımda böyle bir sıkıntı yok ama. bir de bu esnemeden ötürü tuşlar çok sessiz değil gibi. tuşlar çıt çıt çıt ses yapıyorlar. bazen iki metalin birbirine değme sesi kadar. bilmiyorum belki de eski netbookumda bütün tuşlar bağımsızdı ve esneme diye birşeyle karşılaşmamıştım. acaba yadırgadığımdan mı ki. alışınca normal gelecek belki

zaten iade gibi bir niyetim yok ancak arızalı mı acaba diye sordum. sanırım bu bendeki pc ye has değil modele özgü bir durum gibi anladım.

çanta için üzerinde dell yazıyorsa dell in hediyesidir ama yazmıyorsa distribütörün hediyesidir. muhtemelen gold ile vatanın distribütörleri farklıdır. ondan sordum. yoksa kalite için değil bendekinde ArmAdA yazıyor distribütör olarak.

• i7 modeli var bende alalı 2 ay oldu tam 2 defa problem yaşadım ikisinde de 24 saat dolmadan parça geldi değiştirip gittiler bu yerinde servis olayı mükemmel birşey ben normalde ankarada oturuyorum şuan mersinde yazlıktayim buranın adresini verdim pazartesi ve salı günu adam adana bölgeden geldi parçami değiştirdi gitti. Benim problemim şu ki bilgisayar belli bi süre sonra sesleri cizirtili veriyor ama sorun hoparlörde değil kasanin bi yerlerine surtuyo sanki iğrenç bi ses gelen adama sordum sıcaktan plastik kendini bırakıyo o yüzden dedi. Ikinci sıkıntım da fiste değilken oyun oynanmıyo pes11i deneyen varsa pilde buraya yazarsa sevinirim oyun donup kalıyo zzz diye ses çıkarıyo bi tuşa basılı tutunca. Pil ömrü olarak memnunum. Monitördeki minik minik karelerden memnun değilim net bi görüntü yok benim gibi çok dikkatli birisi anlayabilir bunu rahatlıkla. Bir de masaüstünde nvidia kullanamamak canımi sıkıyo renkler çok cansız ben nvidiayi sırf digital vibrance özelliği için seçmiştim ama olmuyomus ancak sony tvme bağladığımda otomatik geçti masaüstünde nvidiaya

• quote:

Orijinalden alıntı: digital90

i7 modeli var bende alalı 2 ay oldu tam 2 defa problem yaşadım ikisinde de 24 saat dolmadan parça geldi değiştirip gittiler bu yerinde servis olayı mükemmel birşey ben normalde ankarada oturuyorum şuan mersinde yazlıktayim buranın adresini verdim pazartesi ve salı günu adam adana bölgeden geldi parçami değiştirdi gitti. Benim problemim şu ki bilgisayar belli bi süre sonra sesleri cizirtili veriyor ama sorun hoparlörde değil kasanin bi yerlerine surtuyo sanki iğrenç bi ses gelen adama sordum sıcaktan plastik kendini bırakıyo o yüzden dedi. Ikinci sıkıntım da fiste değilken oyun oynanmıyo pes11i deneyen varsa pilde buraya yazarsa sevinirim oyun donup kalıyo zzz diye ses çıkarıyo bi tuşa basılı tutunca. Pil ömrü olarak memnunum. Monitördeki minik minik karelerden memnun değilim net bi görüntü yok benim gibi çok dikkatli birisi anlayabilir bunu rahatlıkla. Bir de masaüstünde nvidia kullanamamak canımi sıkıyo renkler çok cansız ben nvidiayi sırf digital vibrance özelliği için seçmiştim ama olmuyomus ancak sony tvme bağladığımda otomatik geçti masaüstünde nvidiaya

nvidia denetim masasından o ayar yapılıyor diye biliyorum hatta bende genel ayarlar yüksek performanslı nvidia işlemcisi diye seçili..

• Arkadaşlar bendede 5110 B41H45 modeli var yeni aldım ama bu optimus zımbırtısını çözemedim. Nvidia denetim masasından 3D ayarlarından söylenenleri de yaptım nvidia seçtim, ama pes10 da hiç iyi bir görüntü yok muhtemelen hala nvidiadan değil de onboard ekran kartından oynatıyor. Bu sorunun çözümünde yardımcı olabilecek varsa bir zahmet yardım etsin. Bir de ekran kartının driverını güncelleyemedim 280.26 olan en güncel sürümü indirdim ama yüklemeye çalıştığımda uygun grafik donanımı bulunamadı uyarısı veriyor belki güncellesem düzelecek dedim ama olmadı sorun ne aceba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA Beyzade -- 10 Eylül 2011; 15:06:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA Beyzade

Arkadaşlar bendede 5110 B41H45 modeli var yeni aldım ama bu optimus zımbırtısını çözemedim. Nvidia denetim masasından 3D ayarlarından söylenenleri de yaptım nvidia seçtim, ama pes10 da hiç iyi bir görüntü yok muhtemelen hala nvidiadan değil de onboard ekran kartından oynatıyor. Bu sorunun çözümünde yardımcı olabilecek varsa bir zahmet yardım etsin. Bir de ekran kartının driverını güncelleyemedim 280.26 olan en güncel sürümü indirdim ama yüklemeye çalıştığımda uygun grafik donanımı bulunamadı uyarısı veriyor belki güncellesem düzelecek dedim ama olmadı sorun ne aceba ?

tüm diverleri kaldirip tekrar yuklerseniz sorun ortadan kalkacaktir...
    nvidia secenegini pes oyunu icinde tanimlayin ayarlardan oyle deneyin

• Arkadaşlar sıcaklık değerleri hakkında bilgi verebilir misiniz acaba? Özellikle işlemci ve ekran kartı için

açılış ve oyunda/yük altında sıcaklıkları..

Şimdiden teşekkürler, iyi günler..
  • Merhaba arkadaşlar ben birşey soracaktım bu laptopta SRS PREMİUM SOUND ayarları nereden yapılıyor...Ben bulamadım
  • quote:

i7 modeli var bende alalı 2 ay oldu tam 2 defa problem yaşadım ikisinde de 24 saat dolmadan parça geldi değiştirip gittiler bu yerinde servis olayı mükemmel birşey ben normalde ankarada oturuyorum şuan mersinde yazlıktayim buranın adresini verdim pazartesi ve salı günu adam adana bölgeden geldi parçami değiştirdi gitti. Benim problemim şu ki bilgisayar belli bi süre sonra sesleri cizirtili veriyor ama sorun hoparlörde değil kasanin bi yerlerine surtuyo sanki iğrenç bi ses gelen adama sordum sıcaktan plastik kendini bırakıyo o yüzden dedi. Ikinci sıkıntım da fiste değilken oyun oynanmıyo pes11i deneyen varsa pilde buraya yazarsa sevinirim oyun donup kalıyo zzz diye ses çıkarıyo bi tuşa basılı tutunca. Pil ömrü olarak memnunum. Monitördeki minik minik karelerden memnun değilim net bi görüntü yok benim gibi çok dikkatli birisi anlayabilir bunu rahatlıkla. Bir de masaüstünde nvidia kullanamamak canımi sıkıyo renkler çok cansız ben nvidiayi sırf digital vibrance özelliği için seçmiştim ama olmuyomus ancak sony tvme bağladığımda otomatik geçti masaüstünde nvidiaya

Artık siparişi verdim .Kurtuluşu yok her laptop için herkesin sorunu var zaten ilk laptop'um olacağı için çokta takmadım ben zaten oyunları genelde tatillerde oynarım o zamanda fişe takarım film izlemede sorun olmasın bana yeter.Hocam bende senin modeli sipariş ettim ekonomik moddayken kod yazım işleriyle uğraşacağım 2-3 saat gider işlh.Sizin pil durumu nedir birde sömestr da 4gb ram daha takmayı düşünüyorum garanti yanar mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dead6012

quote:

Artık siparişi verdim .Kurtuluşu yok her laptop için herkesin sorunu var zaten ilk laptop'um olacağı için çokta takmadım ben zaten oyunları genelde tatillerde oynarım o zamanda fişe takarım film izlemede sorun olmasın bana yeter.Hocam bende senin modeli sipariş ettim ekonomik moddayken kod yazım işleriyle uğraşacağım 2-3 saat gider işlh.Sizin pil durumu nedir birde sömestr da 4gb ram daha takmayı düşünüyorum garanti yanar mı.

Hayırlı olsun kardeşim...Gayet fiyatına göre çok güzel bir ürün aldın...

Benim fiş çıkartınca tasarruf moduna geçiyor en az 2 saat gidiyor bu ortalama 3 saate kadar çıkabiliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: delimavi1982

quote:

Orijinalden alıntı: dead6012

quote:

Hayırlı olsun kardeşim...Gayet fiyatına göre çok güzel bir ürün aldın...

Benim fiş çıkartınca tasarruf moduna geçiyor en az 2 saat gidiyor bu ortalama 3 saate kadar çıkabiliyor...

Teşekkürler inşallah iyi bir üründür zaten ilk laptop'um onuda geçtik külüstürden(intel pentium 4 2gb ram ati x1550 ekran kartı) terfi ediyorum kötü bile olsa farketmem(edemem) .

• son seste cızırdıyo mu sizde de. bugün dikkat ettim de sesi sonuna kadar açınca hoparlör cızırdıyo epey bilemedim. daha iki gün oldu sürekli hatalarını buluyo gibi hissettim.

ses için kaç hz kaç bit yapmam gerekiyor? biri yardım etse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinergy -- 11 Eylül 2011; 17:59:08 >
  • quote:

son seste cızırdıyo mu sizde de. bugün dikkat ettim de sesi sonuna kadar açınca hoparlör cızırdıyo epey bilemedim. daha iki gün oldu sürekli hatalarını buluyo gibi hissettim.

ses için kaç hz kaç bit yapmam gerekiyor? biri yardım etse

Cızıltı yok kardeş...Gayet yükses ses...Sen srs ayarlarını bulabildin mi???
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.