Şimdi Ara

DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU) (203. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.148
Cevap
37
Favori
395.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben de bu laptopu kullanıyorum 2-3 yıldır ve aldığımdan beri en basit oyunlarda bile fps droplar oluyordu driverlar güncel olduğu halde. İşlemciden kaynaklı sanırım ThrottleStop adlı programı kullanarak droptan kurtulmuştum (ayarlar uçuk seviyelerde değildi) o yüzden her oyuna girdiğimde mecburen açıyorum. 1 yıl önce termal macun yenileyip fanları temizletmiştim harddiski de bozuk olduğundan yeni bir ssd taktırmıştım 256 gb'lık. O zamandan itibaren birkaç ay oyun için kullandım (lol, cs go gibi oyunları low ayarda oynuyordum) fakat 5-6 ay sonrasında bir gün bilgisayarı açtığımda tüm oyunlarda aşırı kasmalar olduğunu fark ettim ve soğutucusuz kullanırken günlük kullanımda bile ısınıp kapanıyordu (bunu yazarken de kapandı, soğutucuyu çalıştırmayı unutmuşum). Half Life 1 oynarken bile aynı sorunu yaşıyordum ve tüm oyunlarda olduğu gibi ısınıp kapanıyordu. Bahsettiğim programı kullanmadan denediğimde de bir fark göremedim. Yazılımsal bir sorun olduğunu sanmıyorum antivirüs ile tarama yaptım ayrıca görev yöneticisinde çalışan programlara da bakındım orda da şüpheli bir şey yoktu. Günlük kullanım için idare ediyor sayılır fakat hiçbir oyunda. Formatı düşündüm fakat içindeki verileri yedekleyeme imkanım şu anlık yok ve dual boot kullandığımdan bilmeden linux'a bir şey yapar mıyım emin olamadım. Yine bilgisayarcıya götürüp termal macun yeniletip fanları temizlettirsem bu sıkıntıdan kurtulur muyum?

Edit: bu konunun yorumlarına göz attım diagnostic test diye bir özellik varmış onu çalıştırdım processorfan kısmında fanın çalışmadığını söyledi internette araştırdım bazıları biosla alakalı falan yazmış ama pek anlamadım. Bunu anlamanın bir yolu var mı?

Edit 2: fanları temizledik çalışmaya başladı sorun fanın çalışmamasıymış

Bu konunun haricinde bir sorum daha var, 4 gb ram takviyesi yapmak bu devirde mantıklı mı? Bilgisayarı online oyunlar, yazılım ve siber güvenlik için kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KurokoTetsuya -- 13 Ekim 2020; 11:35:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mazot16 kullanıcısına yanıt

Ekran ışığı gidiyor ama ışık tutup piksellerin çalıştığını görüyorsanız, Ekran data bus (şerit kablo) ya iyi takılmamış, ya da hasar görmüş bence. Monitörün sol menteşesi içinden geçiyor bu kablo. Sökmüşseniz zaten fark etmişsinizdir. Bence o kısmın iyi oturduğundan emin olun. Menteşe ile tamaslı olması nedeniyle pin geçiş yerleri gevşeyebiliyor. Gerekirse yalıtkan bir parça (plastik folyo vs olabilir) baskı yapacak şekilde bir destek denenebilir.

Ekran kartı olayı için ise, tabi herşey mümkün ancak ilk önce sürücüyü windows ne kadar tanıyor bence bu önemli. dell forumda örneğin win 8 ve üstünde n5110'un bios ve donanım uyuşmazlıkları yaşayacağı çok geçiyor. Linux ile de deneyebilirsiniz. Kurmadan USB ile linux çalıştırmak mümkün ama tabi ki oyun test etmeye gelmez, sonuçta USB okuma/yazma hızı mallum.

Kısmetiniz bol olsun.

• Arkadaşlar merhaba,

i7 2630qm modelini ramsiz ve hddsiz olarak 2019 yılında 300 liraya almıştım. Cihazı aktif olarak kullanıyorum ve gayet memnunum.

130w şarj aletim var, bildiğim kadarıyla bu model için 90w gerekli. 130 ile şarj edilmesi sorun yaratır mı ? Isınma gibi sorunlar yaratır mı ? Eğer sorunsa 90w şarj aleti alacağım.

Cihaz kaç gb rame kadar destekliyor ? Bir sınır var mı ?

Pek anlamadıgım için sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.McManaman -- 9 Ekim 2020; 0:49:43 >
  • S.McManaman kullanıcısına yanıt

merhaba,

bende hem 5110 (90w kullanıyor) hemde 7559 (130w kullanıyor) var.

biri diğerine uyuyor ama 7559'a 90'lık şarjı takınca yavaş şarj ederim diye uyarıyor. o uyarıyı da bios'tan kapattım.

yani özetle 130w'ın size zararı olmaz.

yok kafam rahat değil derseniz değişelim?

(yer muğla bodrum ve isytanbul fatih)

• Arkadaşlar, 2011 yılınden beri n5110 15r i7-2630qm versiyonunu kullanıyorum, 2013 yılında SSD/ dvd yerine HDD takviyesiyle güncelleştirdim,

Yerinde servis garantisi ile süreçte 2 defa fan+bakır soğutucu değiştirdim.

Pek oyun oynayan biri değilim,

Şarj kablom 130w(çinden sıfırını aldım, süreçte mavi ışıklı yeri kırıldı) Bataryayı çinden 8 hücreli olanı aldım,

Wifi Kartını ac-7260hmw(mini pcie) ile 5ghz destekli olarak değiştirdim.

Ayrıca i7 versiyonları 16gb Ram desktekliyor, 2 adet 8gb ram=16gb ile sorunsuz kullanıyorum.

Sırada aşağıdaki kartı alarak mini pcie kartının arkasında yer alan WWAN girişi olmuş olacak, ona da gerekli m2 girişli hdd vs tarz ürünler takabilirim

İyi ki dell almışım, çevremdekilere aldırmışım.

https://tr.aliexpress.com/item/32957046229.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.2b2c7c62LUXEVx&algo_pvid=6ce078cc-33df-4edb-a8b5-0ba17b768819&algo_expid=6ce078cc-33df-4edb-a8b5-0ba17b768819-1&btsid=0bb0623c16069254370476563eceeb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 2 Aralık 2020; 21:3:55 >

•  DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)
     DELL N5110 15N KULLANICI KULÜBÜ (ANA KONU)

2.resimdeki siyah alanlı bölüm, "bizim kartlarda 3. resimdeki yazılı olan bölüm" ram değiştirmek için arkadaki vidalı kapağı açtığımızda önümüze çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 2 Aralık 2020; 19:52:39 >

• Arkadaşlar benim i5 6gb lık PC de hoparlörlerde cızırtı var çok rahatsız edici.Kulaklık girişi olan yerde de temassızlık vardı açıp iyice bozdum kulaklığa hiç ses gelmiyor. Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor.Birde power tuşuna basınca bazen algılamıyor tuşun bulunduğu kasaya hafif baskı yapınca çalışıyor nerede temassızlık var bulamadım.Ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Toparlayıp sorunlarını giderip satmayı düşünüyorum değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 3 Aralık 2020; 20:52:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fensinn

Arkadaşlar benim i5 6gb lık PC de hoparlörlerde cızırtı var çok rahatsız edici.Kulaklık girişi olan yerde de temassızlık vardı açıp iyice bozdum kulaklığa hiç ses gelmiyor. Klavyede bazı tuşlar çalışmıyor.Birde power tuşuna basınca bazen algılamıyor tuşun bulunduğu kasaya hafif baskı yapınca çalışıyor nerede temassızlık var bulamadım.Ne yapmamı tavsiye edersiniz ? Toparlayıp sorunlarını giderip satmayı düşünüyorum değer mi ?

Dostum pc içini açıp, haporlörü değişeceksin birinci çözüm bu. 2. olarak pc içini açtığında benim 2 üst mesajda paylaştığın kart üzerinde ses çıkış yerini değiştireceksin ya da o karttan komple alacaksın. Ayrıca power tuşu ve flexi ufak parça dell parça satan letgo ilanları var, onlardan al tak elinden geliyorsa. klavyeyi alıp takacaksın, senin tüm parçalar n11 gttgidiyorda var

• n5110 modlanmış bios

dostlar belki paylaşılmıştır ama birilerine lazım olur temennisiyle n5110 i7-2630qm-gt525m donanımlı bilgisayarım için modlanmış bios dosyalarını ve ekran görüntülerini paylaşıyorum. (tekrardan n5110 hm67 tabanlılar 16gb ddr3 1600ram kaldırıyor 2x8) (Ayrıca yanlış yaptığınız noktada sorumluluk bana ait değildir)

Afuwin ile modlu bioslardan 420 olan fanın sessiz çalışması için ekran kartını gt420gibi gösteriyor yormuyor, menu yazan direk ana dosyadır.) Afuwinde ilk ekrada open ile biosu açıp otomatik 2. sekmeye geçiyor, 2. sekmede program all bios ve sağdan restart after programmingi seçip flash ile baişlatıyoruz (batarya dolu ve şarjınız takılı olsun, arka planda açık dosyanız olmasın)

bios modlanınca diğer kişinin service tag biosa işleniyor, service tagı değiştirmek için rufus ile freedos dos flaşı oluşturup, service tag klasörünü açıp komutlara göre(readme dosyasında yazıyor) orjinal service tag a dönebilirsiniz)

http://www.mediafire.com/file/camr6p42zr2x1h2/Delln5110_Bios_modlama_service_tag_afuwin.rar/file

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 6 Aralık 2020; 0:35:0 >

• Ayrıca dell n5110 i7-2630qm-gt525m için yazıyorum. Yanlışlıkla bios güncellemesinde hata verdi, ya da bios yazarken az buçuk sorun oldu. Dell bu noktada kendini korumaya almış. Bios exe dosyasını bilgisayara indirdikten sonra sağ tıkla masaüstüne kısayol oluştur diyorsunuz, kısayola sağ tıkla özelliklerden exe yazan yerin sonuna bir boşluk yazarak /writehdrfile yazıp kaydederek bios yazılımından hdr oluşturdunuz aynı klasöre gidip bakın gelmiştir. yine kısayola sağ tık özellikler, exe sonuna bir boşlık /writeromfile yazarak biosu rom olarak oluşturdunuz. ardından hdr uzantılı dosyayı N5110.hdr rom üzantılı dosyayı DQ15A11.rom şekline getirin. rufus programı ile ufak boyuttaki flaş belleğinizi FAT ile format atınız, yüksek boyutlu flaşlar desteklemiyor. fat32 ya da ntfs ya da exfat değil. bu 2 dosyayı direkt flaş belleğin ana penceresine atınız(içerde klasör falan oluşturmayın)

Ardından bilgisayarı kapatın, bataryayı çıkartın, şarj aletini çıkarın, hazırladığınız flaşı, şarj soketinin yanındaki usbye takın. parmağınızla END tuşuna belli süre basılı tuttuktan sonra (kaldırmayın, hala basılı olacak) şarj kablosunu takın(batarya hala çıkık) bilgisayar otomatik olarak başlayacak ve dell yazısıyla BIOS güncelleme ekranına geçecek. Enter a basıp işlemin bitmesini bekliyoruz. güncelleme bitince esc ile bilgisayar yeniden başlayacak, ilk başlatmada 1/2 defa başlayamama gibi git get yapıyor açma tuşuyla tekrar açınız, problem çözülmüş olacak.

dell n5110 a11 bios rom hdr dosyalrı ile rufus ilişikteki dosyadadır.

http://www.mediafire.com/file/1a12gqsqglvbekf/n5110a11_hdr_rom_RUFUS.rar/file

• quote:

Orijinalden alıntı: yeniceli2001

Dostum pc içini açıp, haporlörü değişeceksin birinci çözüm bu. 2. olarak pc içini açtığında benim 2 üst mesajda paylaştığın kart üzerinde ses çıkış yerini değiştireceksin ya da o karttan komple alacaksın. Ayrıca power tuşu ve flexi ufak parça dell parça satan letgo ilanları var, onlardan al tak elinden geliyorsa. klavyeyi alıp takacaksın, senin tüm parçalar n11 gttgidiyorda var

Alıntıları Göster

Ses karttaki jackı değiştirmek daha ekonomik olur aslında, yalnız bu audio jackı bulmak kartı bulmaktan daha zor olur galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fensinn -- 6 Aralık 2020; 12:29:11 >

• Arkadaşlar merhaba. 2012 yılından beri i5 2410M modelini kullanıyorum. Oyun olarak pek kullanmıyorum. Office programlarını kullanıyorum ve ara sıra da internette bazı araştırmalar yapıyorum. Fakat işlemci eskidiği için bu işlemleri yaparken bile kasmalar yaşıyorum. Yeni laptop fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle ssd almayı düşünüyorum. Bu konularda bilgim zayıf. Ssd'nin faydasını görür müyüm? Bunun yanı sıra hangi ssd önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: anatolia71

Arkadaşlar merhaba. 2012 yılından beri i5 2410M modelini kullanıyorum. Oyun olarak pek kullanmıyorum. Office programlarını kullanıyorum ve ara sıra da internette bazı araştırmalar yapıyorum. Fakat işlemci eskidiği için bu işlemleri yaparken bile kasmalar yaşıyorum. Yeni laptop fiyatlarının çok yüksek olması sebebiyle ssd almayı düşünüyorum. Bu konularda bilgim zayıf. Ssd'nin faydasını görür müyüm? Bunun yanı sıra hangi ssd önerirsiniz?

Yüzde 100 olur. Aynı bilgisayarı kullanıyoruz, ben aldıktan 3 sene sonra (Seagate Momentus ST9500325AS) değiştirmiştim.

Ayrıca termal macun yenilemesi ve fan temizliği yapman iyi olur.

Sadece ofis programları ve İnternet kullanımı için yeterli bilgisayar.

• anatolia71 A kullanıcısına yanıt
    SSd illa faydalı olur 2.5 inc herhangi bir SSd alabilirsin. Çıkan hdd yi hdd kutusu alıp içine koyarsın. Birde 4 gb ram ilave edip 8 gb yapabilirsin. 120 gb SSd internet gezinme bir kaç program kurmana yeter tabi daha yüksek seviye de alabilirsin ileriye dönük. Bu arada maalesef bu modelde hdd sökmek çok zor işi bilmiyorsan bilgisayarcıya yaptırmalısın. Aklına gelen soru olursa yardımcı olurum.
  • Tamamdır çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizcaptain

SSd illa faydalı olur 2.5 inc herhangi bir SSd alabilirsin. Çıkan hdd yi hdd kutusu alıp içine koyarsın. Birde 4 gb ram ilave edip 8 gb yapabilirsin. 120 gb SSd internet gezinme bir kaç program kurmana yeter tabi daha yüksek seviye de alabilirsin ileriye dönük. Bu arada maalesef bu modelde hdd sökmek çok zor işi bilmiyorsan bilgisayarcıya yaptırmalısın. Aklına gelen soru olursa yardımcı olurum.

Hocam zaten pek teknik bilgim yok bu konuda. Mecburen bilgisayarcıya yaptıracağım. Ssd zaten düşünüyordum da siz ram yükseltmeyi önerince o da mantıklı geldi. Ssd+ram yükseltme maliyeti ne kadar olur acaba ?

• anatolia71 A kullanıcısına yanıt

ssd 240'lık taktırın, içinden çıkan harddiski, cd/dvd romu kullanmıyorsanız oraya HDD CADDY ile taktırın kullanmaya devam edin, Ram olarak üzerinde hangi ram varsa aynısından 2 . el olarak internetten sarı siteden alabilirsiniz, ddr3 10600(1333) ve 12800 (1600mhz) ile

hdd 240gb=(250-400 lira arasında markasına göre)(kingston/crucial/wd/adata/toshiba önceliğiniz olsun) internetten alın öyle gidin.

4gb ram(2. el)=100 liraya bulursunuz.

Hdd Caddy alırsanız (30-60 lira arası)

Hdd'yi açmak için mutlaka içini açacaklar, fan temizlemesi ve termal macun yenilemesi yaptırın. (500-600 arası alırsa işçilikle normal)

Ayrıca 5ghz wifileri çeksin dersiniz intel ac-7260hmw alırsanız da wifi kartını güncellemiş olursunuz, sorunsuz çalışıyor

içi açılmışken işlemcimi de güçlendireyim derseniz= ikinci el olarak 2630qm/2670qm serilerini 200-450 lira bandında bulursunuz. (ama i7 işlemci olduğundan 130w şarj kablosuna ihtiyacınız olur)

Ben şimdi daha önceki resimlerde yer alan WWAN slotlu olan USB3.0/LAN/Ses içeriğine sahip olan kartı internetten çinden aldım o geliyor, Ayrıca gayem i7-2920xm(700 liraya gelecek) ile yapabileceğim en üst düzeyde işlemcimi güncellemek olacak. (2960xm ile arasında 250-300 lira var değmez) Değiştirme sebebim ise Vt-D özelliği 2630qm ve 2670qm de yok. Sanallaştırma özelliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniceli2001 -- 10 Aralık 2020; 22:40:41 >

• Arkadaslar merhaba aranizda yeniyim bu bolume ilk kez yaziyorum.

Dell n5010 i5 islemcili modelini kullaniyorum win 8 yüklü idi win 10 a gecis yaptik fakat ekran karti driveri yuklenmiyor yuklenirken problem cikariyor tumlesik karti kullaniyorum herhalde cozunurluk cok kötü

Düzeltmenin bi cozumu.varmi win 8 deyken boyle bi problemim yoktu ilk sorum bu

İkincisi yani bu leptop icin sizce en iyi win kac olmali

2 adet 4 gb Ram + ve ssd alsam sizce degermi hizlanirmi gerci ekran boyleyken hevesim iyice kacti duzelmeden masraf etmem

Yardimci olursaniz sewinirim

• ksayar K kullanıcısına yanıt

Dostum win8'de çalışıp win10 da çalışmaması sürücülerin yüklenmemesine bağlıdır, gt525m and intel hd graphics 3000 bunları elle kur, önce intel sonra nvidia,

Ayrıca 8gb ram ve ssd ye değer, ben 16gb ram ile kullanıyorum,

Dolar bu haldeyken wn kötü i3 5000 liradan başlıyor

• Ayni pc mi var sizde?

Ramlari nerden.kaca aldiniz?

• 
Sayfa: önceki 201202203204205
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.