Şimdi Ara

DELL recovery nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar herkese merhaba ben dell 5520 s21w61c kullanıcısıyım daha önce hep masaüstü pc kullandım ve format attığımda normal cd yi takmak suretiyle yaptım. fakat laptoplarda durum farklı sanırım recovery denen bir olay var bu nedir bu özellik nasıl kullanılır ?

• Recovery işletim sistemi ve sistem sürücülerini içinde barındıran bir yazılımdır,sistem tarafından ayrıı bir yerde muhafaza adilir dörünmez genelde disk yöneticisinde sağlam kurtarma bölümü diye geçer ortalama 20gb kapasitelidir fazlada olur azda.Amacı sistemde sıkıntı olduğunda tek bir tuşla başlatabilirsiniz sistemi aldığınız ilk güne sıfırlar,bu bölümü devreye sokmak için her markanın kendine özgü yolları var mesela sizde dell var başlangıçta dell logosu geldiğinde ctrl+f11 kombinasyonuyla yapılır genelde bazı modellerinde farklı olabilir f8 gibi.Yalnız siz format attığınız için bu bölümü devreye sokmaz.Üzerinde kurulu işletim sistemi neydi?Aynı tür bir işletim sistemi olmalı bu soruyu keşke format atmadan önce sorsaydınız recovery dvd'leri oluştururdunuz daha sonra istediğiniz işletim sistemini kurardınız,istediğiniz zamanda bu DVD'lerle orijinal sistemi yükleyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

Recovery işletim sistemi ve sistem sürücülerini içinde barındıran bir yazılımdır,sistem tarafından ayrıı bir yerde muhafaza adilir dörünmez genelde disk yöneticisinde sağlam kurtarma bölümü diye geçer ortalama 20gb kapasitelidir fazlada olur azda.Amacı sistemde sıkıntı olduğunda tek bir tuşla başlatabilirsiniz sistemi aldığınız ilk güne sıfırlar,bu bölümü devreye sokmak için her markanın kendine özgü yolları var mesela sizde dell var başlangıçta dell logosu geldiğinde ctrl+f11 kombinasyonuyla yapılır genelde bazı modellerinde farklı olabilir f8 gibi.Yalnız siz format attığınız için bu bölümü devreye sokmaz.Üzerinde kurulu işletim sistemi neydi?Aynı tür bir işletim sistemi olmalı bu soruyu keşke format atmadan önce sorsaydınız recovery dvd'leri oluştururdunuz daha sonra istediğiniz işletim sistemini kurardınız,istediğiniz zamanda bu DVD'lerle orijinal sistemi yükleyebilirsiniz

Hocam cok tesekkurler cevap icin daha format atmadim bu arada sanirim tam ifade edemedim laptop ilk aldigim gunki halinde bi arada windows 8 kurulu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Laptop Format Atma Yardım
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.