Şimdi Ara

Dell S2716DG vs Asus MG279Q

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir sistem toplama niyetindeyim bu aralar. Hali hazırda bir sistemim yok bu yüzden herşeyi en baştan almam gerekecek. PS4 sahibiyim. Aldığım monitörde konsolumu da kullanacağım. Bu yüzden 27" almayı düşünüyorum. Hali hazırda konsolumu kullandığım monitörüm kötü bir TN panel ve renkleri çok kötü geliyor bana. Bu yüzden ilk düşüncem AMD Rx 480+Asus MG279Q alıp Freesync'ten de yararlanmaktı. Fakat 2K çözünürlük için Rx 480 yeterli olur mu bilemedim.
    Daha sonra Nvidia Gtx 1070 almaya karar verdim. Bu seferde ya Freesync özelliğini kullanamayacak olmama rağmen MG279Q alacağım ya da IPS'ten feragat edip G-Sync'li S2716DG alacağım.
    Bu konuda sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Dell S2716DG ile Asus MG279Q arasında renk doygunluğu bakımından ciddi bir fark oluşur mu?
    G-Sync'in etkisi çok büyük mü?
    IPS ve G-Sync olan sadece Asus PG279Q var bildiğim kadarıyla. Bütçeyi arttırıp ona mı yönelmeliyim?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• bütçe sıkıntısı yoksa en iyisi IPS ve Gysnc tabii ki.
    Ama bunun dışında bence RX480 ve freesync bir monitörde iş görecektir.
  • Ben de uzun süredir araştırıyorum 1070li sistem topladım tek monitör kaldı ve Dell S2716DG ve Asus PG278Q arasında kaldım. Oyunu karşıdan ve uzaktan oynarsanız TN panel çok sıkıntı yaratmaz bence ama o kadar para veriyosak Gsyncli olsun 1070 için. Tabi IPS isterim derseniz bütçe artıyor. Aslında Dell daha ucuz ve favorim ama dell için türkiyede deneyip alabilecek yer yok, ki aldıktan sonra problem çıkarsa değişim ya da iadede sıkıntı çıkabiliyormus tüketici haklarına rağmen. Bu iki monitör ve Pg279q'da da panellerde sıkıntı, Dell'i daha çok araştırdım; pixel inversion, ghosting ve oyunda girip çıktıktan sonra kurulu renk ayarlarında değişme diğerlerinde de pixel vs sıkıntılar çıkabiliyor bildiğim kadarıyla. Tabi yeni sürümlerle problemler hem Dell'de hem de Asus'ta azalmış ama alırken ya da açmadan son sürüm olduklarına bakın. Ben de şu an vatandan test edip almayı düşünüyorum pg278q ama her an fikrim değişebilir de...

• Sorunsuz MG279Q bulmak imkansız.
  • IPS'lerde backlight bleeding olayı çok fazla olduğu söyleniyor. Düzgün sıkıntısız bir IPS bulmak çok güç sanırım.
    Dell için de icc profilleriyle veya Nvidia Denetim Masasından yapılan kalibrasyonlarla görüntü kalitesinin çok arttığı belirtiliyor. Amazonda okuduğum yorumlarda "en iyi TN panel", "IPS ile farkını anlamayazsınız" tarzında şeyler söyleniyor.

Bahsettiğim kalibrasyon ayarları yapıldığında monitörde olan değişikleri linkteki videoda göstermiş arkadaş.

https://www.youtube.com/watch?v=ZY9ZyVu65Ls
  • Back light bleeding olayı ıpslere özgü bir olay değil, o monitörün ve panelin dizayn veya birleştirme durumundan doğan bir ışık sızma olayı.Acer xb 271hu modelini baz alalım,bu model ıps panel kullanıyor ve bir çoğunda blb minimum ya da sıfır düzeyinde.Ama aynı paneli kullanan asus pg 279q da ise daha fazla blb çıkıyor, neden? Acer paneli kasaya montajda ek katmanlar kullanarak bu BLB olayını xb271huda ciddi oranda çözdü.Ama genede kusurlu gelenler yok değil ne yazıkki.
    IPS panellerdeki en büyük handikap IPS GLOW, ben de bu yüzden kaç tane monitörü geri çevirdim.Piyasada şöyle bir durum oluşmuş,ıps panellerde ıps glow normaldir diye.Tam bir noktaya kadar doğru ama bu minimum düzeyde olursa kabul edilebilir.Adamlar bildiğin,siyah ekranda ay parçası gibi parlayan ıps monitörede normal diyorlar utanmadan.
    Bende çok arıyorum glowsuz bir ıps paneli...O yüzden ara ara TN panel mi alsam diye gidip geliyorum.TN den tamam renkler IPS kadar doğru değil, kimi yerlerinde IPS kadar canlı değil ama bu farkları sadece yanına bir IPS monitör koyunca göze batıyor, normal kullanımda göz alıştığından çok fark edilmiyor TN de.Ya TN böyle kabul edip ondan alacaksın ya da IPS monitörü alıp IPS GLOW kabul edip öyle kullanacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Back light bleeding olayı ıpslere özgü bir olay değil, o monitörün ve panelin dizayn veya birleştirme durumundan doğan bir ışık sızma olayı.Acer xb 271hu modelini baz alalım,bu model ıps panel kullanıyor ve bir çoğunda blb minimum ya da sıfır düzeyinde.Ama aynı paneli kullanan asus pg 279q da ise daha fazla blb çıkıyor, neden? Acer paneli kasaya montajda ek katmanlar kullanarak bu BLB olayını xb271huda ciddi oranda çözdü.Ama genede kusurlu gelenler yok değil ne yazıkki.
    IPS panellerdeki en büyük handikap IPS GLOW, ben de bu yüzden kaç tane monitörü geri çevirdim.Piyasada şöyle bir durum oluşmuş,ıps panellerde ıps glow normaldir diye.Tam bir noktaya kadar doğru ama bu minimum düzeyde olursa kabul edilebilir.Adamlar bildiğin,siyah ekranda ay parçası gibi parlayan ıps monitörede normal diyorlar utanmadan.
    Bende çok arıyorum glowsuz bir ıps paneli...O yüzden ara ara TN panel mi alsam diye gidip geliyorum.TN den tamam renkler IPS kadar doğru değil, kimi yerlerinde IPS kadar canlı değil ama bu farkları sadece yanına bir IPS monitör koyunca göze batıyor, normal kullanımda göz alıştığından çok fark edilmiyor TN de.Ya TN böyle kabul edip ondan alacaksın ya da IPS monitörü alıp IPS GLOW kabul edip öyle kullanacaksın.

Aradan neredeyse 1.5 yıl geçmiş ama sormam gerekti asusun bu model monitörünü almayı düşünüyorum ne önerirsiniz bana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus ML239H IPS Monitör
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hugh_Laurie

quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Back light bleeding olayı ıpslere özgü bir olay değil, o monitörün ve panelin dizayn veya birleştirme durumundan doğan bir ışık sızma olayı.Acer xb 271hu modelini baz alalım,bu model ıps panel kullanıyor ve bir çoğunda blb minimum ya da sıfır düzeyinde.Ama aynı paneli kullanan asus pg 279q da ise daha fazla blb çıkıyor, neden? Acer paneli kasaya montajda ek katmanlar kullanarak bu BLB olayını xb271huda ciddi oranda çözdü.Ama genede kusurlu gelenler yok değil ne yazıkki.

Aradan neredeyse 1.5 yıl geçmiş ama sormam gerekti asusun bu model monitörünü almayı düşünüyorum ne önerirsiniz bana?

Son üretim serilerine bakın derim, belki onlarda sorun düzeltilmiş olabilir. Onlar hakkında bir bilgim yok malesef. Ya da yeni seri monitörleri bekleyin derim.

• ips yerine samsung un q led (quantum dot) panel ekranlari bekleyin bence.bu yaz satışa cıkar.0 ışık sızması onlarda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.