Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 İNCELEMESİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
14.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hiçbir şekilde laptop'da oyunla alakam yok. Sadece bahsettiğim programları kullanıyorum. Doğru seçim desktop tabiiki ama hem evde hem işte hem müşteriye sunuma gitme durumu olduğundan notebook kullanmak durumundayım. Bütçem 2500TL idi ama XPS1645 demek 3000TL demek...

Bu arada ilginize çekecek bir konuya değineceğim!!!
    Bir bilgisayar firmasından aldığım bilgiye göre 7200RPM özelliğiyle satışa sunulan DELL XPS1645'lerin tamamı 5400RPM imiş... Baskı hatası nedeniyle 7200RPM olarak mağazalarda yer almış. Şu an bahsettiğim bu bilgisayar firması, stoğunda olmasına rağmen, ürünü satıştan çekmiş ve üreti firmadan müdahale bekliyorlarmış. Ya 7200RPM olarak makineler güncellenecekmiş ya da 5400RPM olarak kalıp fiyatı düşüreceklermiş. Bilginize...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanuser

Hiçbir şekilde laptop'da oyunla alakam yok. Sadece bahsettiğim programları kullanıyorum. Doğru seçim desktop tabiiki ama hem evde hem işte hem müşteriye sunuma gitme durumu olduğundan notebook kullanmak durumundayım. Bütçem 2500TL idi ama XPS1645 demek 3000TL demek...

Bir bilgisayar firmasından aldığım bilgiye göre 7200RPM özelliğiyle satışa sunulan DELL XPS1645'lerin tamamı 5400RPM imiş... Baskı hatası nedeniyle 7200RPM olarak mağazalarda yer almış. Şu an bahsettiğim bu bilgisayar firması, stoğunda olmasına rağmen, ürünü satıştan çekmiş ve üreti firmadan müdahale bekliyorlarmış. Ya 7200RPM olarak makineler güncellenecekmiş ya da 5400RPM olarak kalıp fiyatı düşüreceklermiş. Bilginize...

belki yeni serilerde vardır bu dediğin.
    bnmki 7200 rpm;

DELL STUDIO XPS 1645 İNCELEMESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 19 Haziran 2010; 1:32:51 >

• Merhaba,

DELL Studio XPS 1645 yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Yaz nedeni ile ısınma problemleri başladı bende soğutucu sipariş ettim. Alt kısımda ısın birikmesi taktir edersiniz ki çok normal ısıyı atabilmeleri çok zor. Soğutu ile alttaki ısıyı dağıttığımda çok başarılı olacağına eminim. Ben çok memnunum ama pahalı olması alıcıları üzecektir bir çok markaya göre kıyaslanamaz bir kalitede. Sony ile karşılaştırdığımda tasarım ve kalite olarak DELL kesinlikle daha iyi olduğunu gördüm. İşim gereği fazla ödemek zorunda kaldım ama yüksek özelliklere ihtiyacınız yok ise kesinlikle bu para verilmez.

İşlemci, ram ve disk hızlarının eskilere göre daha yüksek olması neredeyse masa üstü bilgisayarlarının hızlarına yaklaşıyor.

Disk konusunda 5400 rpm diskler kullanılmıyor size verilen bilgilerin yanlış olduğunu yada içerisindeki diskleri değiştirdiklerini düşünüyorum. DELL resmi sitesinde sadece 7200 rpm yada solide disklerin kullanıldığınıı belirtiyor.

Daha önceki kullandığım 5400 rpm lik disklere göre performansı çok daha yüksek kesinlikle kıyaslanamaz.

Disk Model : ST9500420ASG
    Web : http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?vgnextoid=3a07bfafecadd110VgnVCM100000f5ee0a0aRCRD&locale=en-US#tTabContentSupport

Paylaşmak istedim...

• 5400RPM kullanıldığı zaten söylenmiyor ve bir yerde de yazmıyor. 7200RPM olarak lanse edilen bu modellerin bazılarında makinanın içi açıldığında 5400RPM ile karşılaşıldığı söyleniyor ve bu durum karşısında DELL, ya fiyat indirimine gidecekmiş ya da tüm makinaları bayilerden toplatıp 7200RPM olarak değişimi yaptıktan sonra tekrar satışa sunacakmış... Duyduğum sadece...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanuser

Hiçbir şekilde laptop'da oyunla alakam yok. Sadece bahsettiğim programları kullanıyorum. Doğru seçim desktop tabiiki ama hem evde hem işte hem müşteriye sunuma gitme durumu olduğundan notebook kullanmak durumundayım. Bütçem 2500TL idi ama XPS1645 demek 3000TL demek...

Bazı ürünlerden 5400 RPM çıktığı doğru fakat tüm ürünler aynı şekilde değil duyduğum kadarıyla.

• Arkadaşlar 23 Haziran 2010 tarihi itibari ile bende aranıza katılmış bulunmaktayım. Dell XPs 1645 Bluray li siyah modelini bilgisayarcı bir arkadaşımdan 2800/12 taksit ile aldım.
    Makina gerçekden beklentilerimi karşıladı ilk etapda. Forumdan takip ettiğim konuların başında adaptor değişimi ile ilgili başlıklar geliyordu. Fakat bana gelen adaptor direk 130Watt lık çıktı bu sebeple bu konuyuda ekarte ettik.
    Herkese iyi günler...:)))
  • Ekranı kapatınca ekranın çizilme olayı nedir?
  • arkadaslar bende dell 1645 almak ıstıyorum.6 aydır takıp edıyorum bu aralar fiyatı cok uygun.ama asus un N61JQ ile arasında gidip gelıyorum .ikisini bana karsılastırır mısınız.

DELL
    XPS1645 CORE İ7- 72QM 1. 6GHZ- 4096MB- 500GB- 1024MB HD4670 - 15. 6''- DVDRW- BR- W7PRE FİYATI:2.591 TL

ASUS N61JQ CORE İ7-720QM 1.6GHZ-4GB-640GB-16"HD SL-CAM-BT-1024MB HD5730-DVDRW-W7PRE
    FİYATI:2.134 TL
  • 1645 kulllanan fazla yok galıba
  • ilk sayfada bunlar zaten tartışıldı hocam.
  • Bence i7 işlemciden ziyade P Serisi bir işlemci kullanılsaydı ve 4670 yerine de 5650 kullanılsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Hem işlemci hem de grafik kartı çok çok daha az ısınırdı ve performans da hemen hemen aynı olurdu.

P9600 (25W) - CORE İ7- 72QM (45W)
    5650 (15-19W) - 4670 (35W)

P Serisi işlemci + 5650 = 40W
    i7 işlemci + 4670 = 80W

40 Watt nereee 80 Watt nere ?
    neredeyse yarıya düşüyor Grafik Kartı ve İşlemci toplam güç tüketim değerleri. Makina da buzzz gibi olurdu o zaman.

Performans Bilgileri (İşlemci);

Performans Bilgileri (Ekran Kartı);

• Mukemmel ekran,sonylerden kesinlikle daha iyi. pixel araliklari vs cok net ve dogru goruntu sagliyor.
  • düşünmeyin alın..... bu pc başka notebook olarak şu an üstünü tanımam özellik saymak kolay tasarım görüntü işlemdeki hız ve çalışması harika.
    her gören soracak sizde havanızı atacaksınız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.