Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
14.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dell 1555 modelli bilgisayarıma abimin el koymasıyla ve benim bu sinirle paraya kıymamla birlikte Dell 1645 Modeline geçmiş bulunmaktayım ilk izlenimlerim;

1) Full HDMI Led Monitör (1920 1080) Yemede yanında yat
    2) Core I7 işlemci bir kaç programda aşırma denedim (Adobe Aftereffect) ortalama 2 yi geçiyor.
    3) Henüz hiçbir programda takılmadı
    5) Win7 64 bit geliyor, 64 bit in farkını anlamak için önce winrar 32 bitlik yükledim 8 gb iso dosyayı 12 dakikada çıkardı ardında 64 bit yükledim aynı rarı 5,5 dakikada çıkardı bi yazılım bu kadarmı farkeder yahu ( rardaki ufak dosyaların binlerce olmasından kaynaklı biraz uzun sürüyor ) :)
    6) HD4670 1GB 128 bit Ekran kartı ve 4gb DDR3 belleği ile sanırım çalıştırmayacağı oyun yok, ben sadece PES2010 denedim gerçekten hiç takılmadı ve akıcılıkta PS3 ü aratmaz.
    7) Ek özelliklerine aşık olmamak elinde değil insanın, aydınlatmalı klavye, neredeyse bütün çıkışların olması, çift kulaklık girişi ( otobüslerde arkadaşınla film izlerken mükemmel oluyor ) pilinin 1 filmi rahatlıkla bitirmesi, tepsiziz DVD WR, multimedye tuşları, mükemmel ses kalitesi vs vs vs... :)
    8) Yerinde destek hizmeti olması ayrı bi güven konusu bizzat tecrübemle sabitdir.( zamanında teknik servise verdiğim 1gb ramli ürün 512MB gelince ve yaklaşık 1 ay uğraşınca bu gözünün önünde parça değiştirme olayı benim için gerçekten önemli bir ayrıntı oldu )
    9) Isınma Sorunu yok Kasası tasarım olarak çok hoş bu kaliteye yakışmış.

Sorularınız olursa cevaplayabilirim ürünü henüz 1,5 haftadır kullandığım ve aşık olduğum için Eksi özelliklerini anca aşk bittikden sonra söyleyebileceğim sanırım

Ben vatandan aldım özelliğe göre fiyatıda abartı değil bence,

http://www.vatanbilgisayar.com/dell-1645-rq72p45-xps1645-core-i7-72qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-hd4670--15.6-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43168

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmyalcin -- 2 Mart 2010; 11:07:01 >

• Bende bugun abime bir tane aldım full hd w led ekranı belki inanmazsınız ama vaiolardan bile başarılı diğer notebooklarda sorun olan menteşe kısımları çelik punta atılmış gibi arkadaş bahsetmiş zaten aydınlatmalı klavyesi olsun herşeyiyle muhteşem bir cihaz. ben bilişim işinde olduğum için 2650 liraya aldım ama piyasada 2900 den aşağı bulmanız zor sonuç olarak her kuruşu hakeden bir ürün sorularınız olursa pm den sorabilirsiniz.
  • Pil süresi hakkında biraz daha bilgi verirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aondur -- 6 Mart 2010; 18:29:42 >
  • dün denedim 1.45 saat gitti.
  • kmyalcin:
    Isınma sorunu yok demişsiniz. XPS 1640 modelinde fiziksel olarak rahatsız edecek kadar bir ısınma sorunu vardı. XPS 1645 modelinde ise ısınma sorunu bir nebze halledilmiş deniliyor. Gerçekten bu alette ısınma sorunu yok mu? Hani aşk bitmiştir belki gördüğünüz eksi yönlerinde ısınma sorunu da vardır :D
  • kardeşime teslim etmeden 2 gun boyunca açık tuttum oyunda oynadım gayet stabil bir notebook dell 10 puan aldı benden.
  • 2700 tl çok iyi para

resimlerini koysaydın iyi olurdu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dell 3585 vs Asus vivobook 15 ?
    5 yıl önce açıldı
    DELL 5521 İNCELEME
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet resimleri koyarsanız çok iyi olur...
    http://www.vatanbilgisayar.com/dell-1645-rq72p45-xps1645-core-i7-72qm-1.6ghz-4096mb-500gb-1024mb-hd4670--15.6-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43168

vatanda 3280 tl, benim acer.i iade aldılar, 2100 tl çek verdiler. ben aldığım zaman %28 indirim wardı, şimdi gene aldığım bilg. %28 indirimle vereceklermiş.
    2380 tl.ye gelio, 300 tl açık kalıyor. bu kötü oldu ama yine de bu model ile

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n61jq-160dv-n61jq-core-i7-720-1.6ghz-4gb-500gb-16hd-sl-cam-bt-1024mb-hd5730-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=43710

bu model arasında gidip geliyorum.

aydınlatmalı klavye var mı gerçekten?

• notebook u yolladım eskişehir e fakat fotoğrafını isterim sizin için klavyeye gelince aydınlatmalı evet ve gerçekten çok kullanışlı.

Tam bilmeyen arkadaşlar için tekrar yazayım klavye aydınlatmalı ekran wled ve full hd. kasa menteşe kalitesi 10 üzerinden 10 alır. zaten dell in xps serisi hep farklıdır hdd sinin 7200 rpm olması yine + larından bir kaçı.
  • sanırım kendiniz kullanmıyorsunuz?
    ya nette gördüm bunu ama vatan.a gidip bakmayı düşünüyorum, özellikle çok iyi görünüyor, asus, sadece e.kartıyla bir adım öne geçiyor ama baktığımda gene Dell...
    lakin dediğim gibi 300 lira fiyat farkı var(bnm için tabi ki de :D )
    bilmiyorum..ama sanırım vatan.a bakacağım, ve beni etkilerse, sanırım, 300 lira ekstra verip alabilirim...

beni en çok etkileyen şey ise, garantisi.... yerinde servis hizmeti.. acer.la çok sorun yaşadım da :D
  • bi de pil kaç hücreli, 6.lık mı 9.luk mıu arkadaşlar?
  • ben kardeşime aldım zaten 2 gun bende kaldıktan sonra yolladım ona. zaten ne kadar iyi bir kart olursa olsun notebook ta oyun zevk vermez. ilk çıktığında t7700 işlemcili asus f3sv bile almıştım hey günler
  • Bu makinayı kullananların görüşlerine ihtiyacım var sanırım

sony vaio F serisimi, yoksa xps 1645 'mi bilemedim. vaio'da ses problemi var diyorlar, acaba dell nasıl varmı gözünüzze çarpan bir sorun varmı acaba?

15" ekranda 1080 çözünürlüğe sahip olduğu için sanırım 17" olupda 1080 olmayanlardan daha fazla kullanım alanı sunuyordur yanılıyormuyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmf -- 22 Mart 2010; 16:25:01 >
  • gittim almaya, 650-700 gibi bi fark ödemem gerektiğini söylediler... bütçemi aştı, alamadım ya... ama alıcam bu makineyi, hele vatandaki fiyatı 3300 den 3000 liraya düşsün bi
  • Asus N61Jq daha çekici geldi bana ekran kartının üstünlüğü nedeniyle. Ne dersiniz? Hem daha ucuz. Full HD dışında eksiği yok gibi duruyor Dell'den.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Asus N61Jq daha çekici geldi bana ekran kartının üstünlüğü nedeniyle. Ne dersiniz? Hem daha ucuz. Full HD dışında eksiği yok gibi duruyor Dell'den.

Full HD dışında demişsiniz ama sanırım artık HD gereklilik gibi duruyor. youtube videolarında tutun, dergilerden cıkan demolara kadar birçok şey Hd olmaya başladı..
  • Resimleri en kısa sürede ekleyeceğim ne yazıkki şehir dışındayım ve 1 haftadır uzağım notebooğa

Isınma sorunuyla ilgili uzun süreler Flash, illustrator, photoshop ve hatta öğrenmek amacıyla after effect kullanıyorum ve kesinlikle ısınma sorunu olmuyor, yazın durum ne olur bilmiyorum ama şimdilik böle bi problem yok.

Kasası parlak siyah olduğu için parmak izi kalıyor bu her ne kadar rahatsız etsede boyanın aşınmayacağı izlenimi veriyor yani uzun süreler parlıcak gibi ve kasanın köşelerinden geçen alimünyum çıtalar her ne kadar ağırlığı artırmışsada makineyi sağlamlaştırmış.

Özellikler olarak şimdilik bana yetiyor dediğim gibi oyunlarda sadece PES 2010 denedim ve başarılı ama asıl önemli olan grafik programlarında hiç bir sıkıntısı yok HDMI monitörle ve uzun saatlere rağmen hala takılmamasıyla çalışma zevki 2 kat artıyor. ( burdan Win7 (64 Bit) ayrıca teşekkürlerimi sunarım )

Dell de garanti olarak yerinde destek hizmeti var bundan önceki notebookda başıma gelen olayı yazmıştım bu yüzden şimdilik bir sıkıntı yok ve güven sorunumda yok. ( tabi her markada olduğu gibi dell dede bazı şikayetler varmış ama bu ne yazıkki Türkiyedeki tüm markalarda olan şikayetler nedenide açık KANUN ların yetersiz olması )

Resimler en kısa zamanda geliyor arkadaşlar :)

• quote:

Orijinalden alıntı: esmf

Full HD dışında demişsiniz ama sanırım artık HD gereklilik gibi duruyor. youtube videolarında tutun, dergilerden cıkan demolara kadar birçok şey Hd olmaya başladı..

Hocam seni bilmem de, YouTube ya da demolar için Full HD kullanmanın bir gereği yok diye düşünüyorum. Çok kaliteli MKV filmler haricinde bir işe yaramayacaktır ki en nihayetinde monitörün boyutu belli. Bu monitörde seçilebilecek detay da bir yere kadar.

Başka türlü kullanma imkanı olan varsa bilemem tabii ki.
  • quote:

Asus N61Jq daha çekici geldi bana ekran kartının üstünlüğü nedeniyle. Ne dersiniz? Hem daha ucuz. Full HD dışında eksiği yok gibi duruyor Dell'den.

Ferrari ile Ford'u karşılaştırmak gibi birşey olmuş bu. 1645'in Full HD masaüstü çözünürlüğü vermesini geçtim, Asus'un içinde bulundurduğu diskin RPM'i daha yavaş (5400), aynı şekilde düşmelere karşı diski koruyan bir sistem yok Asus'da. 1645'in RAM hz'leri 1333 iken, Asus'un 1066 hz. 1645 prestij cihazı klavye düğmelerinin altında aydınlatma var, (arka kapakta deri bir kısım var vs) bu tarz birşey Asus'da yok yine 1645'in kasa alaşımında kullanılan malzeme dayanıklı ve kaliteli (magnezyum), Asus'un ürünü standart bir laptop modeli. Asus'un ürünü de güzel olabilir ama 1645 ile karşılaştıramayız diye düşünüyorum.

quote:

Hocam seni bilmem de, YouTube ya da demolar için Full HD kullanmanın bir gereği yok diye düşünüyorum. Çok kaliteli MKV filmler haricinde bir işe yaramayacaktır ki en nihayetinde monitörün boyutu belli. Bu monitörde seçilebilecek detay da bir yere kadar.

Başka türlü kullanma imkanı olan varsa bilemem tabii ki.

Full HD kalitesinde 16" ekran video izleme kısmında sana katılıyorum, sonuçta ekran küçük olduğu için fark hissedilmez fakat masaüstü çözünürlülüğü unutulmamalı. Bu gerçekten büyük bir avantaj.

• katılıyorum, bende asus.u alacaktım, üstüne 100 lira vermem gerekiyor fakat bu dell.i görünce... bittim ya...
    Full HD + 1333 lük ram + 7200 lük HDD + aydınlatma vs...

evet oyun düşünüldüğünde kesinlikle asus çok daha iyi, dx 11 destekli ama genel kullanım düşünüldüğünde... kesinlikle DELL ama, 3300 lira çok yüksek bi rakam... 2500 liralık iade çekim var, üstüne 700 lira fark istiyorlar :S çok fazla geldi, alamıyorum, deli olcam... Kırmızısındn istiyorum ben ya, versinler 300-400 liraya hemen alırım valla :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.