Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar , bende bu ürünü almış bulunuyorum , Şunu belirtmeliyimki , bu forumda yazılan bazı eksi yönde eleştirilerden sonra nerdeyse almayacaktım iyiki almaktan vazgeçmemişim. hiçbir sıkıntı yok şuan.

1 - Isınma denen bir sorunla hiç karşılaşmadım , ürün 5 saat açık ve sürekli çalıştığı halde ısı 50 C seviyesine kadar ancak çıktı. ( A12 bios güncelleştirmesiyle kullanıyorum , belki bu şekilde sorunu çözmüşlerdir , bilemem)
    Yalnız şunuda belirtmeliyim oyun oynamadım hiç , oyunla aram yok ve bu ürünü oyun için almadım. (Eski Core2 Duo Packad bell cihazım daha fazla ısınıyordu diyebilirim.)

2 - Fandan çıkan sıcak hava ekrana geliyor demişlerdi bu konuda yukarlarda bir yerlerde . Şunuda belirtmeliyimki Fan çıkışıda ekrana gelmiyor , sanırım bunuda düzeltmişler , resimlerde görünen o ekranın önündeki boşlukta yok zaten (standlarda görünen o boşluk pilin boşluğu , pilsiz kullanıldığı için marketlerde orası boş gözüküyor) , orada pil var ve ekrana gelecek bir hava çıkışıda yok o tarafda. Belki dizaynını değiştirmişlerdir bilemem. Ürünü vatan bilgisayardan aldım , i7 1.6 ve 1920x1080 olan model. (Model kodu BBI72P45)

3 - Ekran çizilmesi sorunundanda bahsedilmişti , benim ekranımda herhangi bir çizik yok şuan , kapağı kapatınca dikkat ettim arada 2-3 milim boşluk kalıyor , (sadece orta bir yerde bu boşluk biraz daha az) sanrım bu sorunuda halletmişler . ama yinede dikkatli kullanıyorum bu sorun başıma gelmesin diye.
    Birde yenimi eklemişler hepmi böyleydi bilmiyorum ama LCD ekranın üstü tamamen koruyucu camla kaplı , yani diğer notebooklar gibi elini bastırdığınızda ekran renk değiştirmesi olayı yani kısaca en ufak bir darbede çizilme tehlikesi taşımıyor.

Sonuç olarak çok fazla kullanmadım , 3-4 gün kullandım ama olumlu düşüncelerim oluştu cihaza karşı.
    Bu ürünü beğenen almayı düşünen ama eksi yorumlara kafayı takıp tereddütte olanlar varsa fazla düşünmesinler derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratigdirli

arkadaşlar merhaba bizim bu xps 1645 lerde(vatan bilgisayardan aldım) ram 4gb lık tek modül halindemi?
    ram ini arttırma imkanı var mı yani
    teşekkürler

RAM'ler 2x2 GB olarak 2 modül halinde. Ancak cihaz 8GB'a kadar RAM destekliyor.

@tanerileri, bahsettiğin sorunlar bende de yok. Ancak aldığın cihaz benim aldığımla aynı, yani cihaza bir güncelleme gelmedi. Kısacası düzeltilecek bir şey yapılmadı, cihazın kasası, ekranı vb. değişmedi. Yalnızca cihazın 5730 ekran kartlı modeli çıktı, o da bildiğim kadarıyla henüz Türkiye'de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowsong_tr -- 15 Ekim 2010; 15:03:46 >
  • Pil yuvasının olduğu yer değil power düğmesinin önünde ekrana çarpıyor sıcak hava. senin aldığında nasıl bilmiyorum ama bende yaklaşık 1 hafta önce vatan bilgisayardan aldım kod numarasıda seninkiyle aynı ekrana ısı vuruyor.
  • birde benim bios A10 muş az önce baktım. A12 versiyonunu nasıl yükleyebilirim?Dell sitesinden indirdim bir tane ama yüklersem veri kaybı felan olur mu? yapan varsa açıklayabilir mi.

• gallagher2001; Siz Diğer Kartı çıkarıp bunu 5730 taktırdınız?
    Yoksa Orjinal olarak mı geldi + Nerden Aldınız Tam olarak Yazarmısınız adını?

Bende 2 laptop arasında kaldım

DeLL XPS 1645 Bluray lı olan 1920 x 1080,

Asus N61JQ- JX091V

http://www.hizlial.com/bilgisayar/tasinabilir-bilgisayarlar/asus-n61jq-jx091v-intel-core-i7-740qm-1-73ghz-4gb-640gb-16-notebook-hd5730-blu-ray_30.001.1196.0327.htm

Asus Daha sıcak Geldi Bana forumda olan ana Topic okudum.
    DeLL okudum ama Asus daha iyi geldi.
    Fakat, DeLL Servisi gerçekten süpermiş.

• Arkadaşlar selam,
    Dün itibariyle ben de XPS 1645 sahibiyim, grubunuza katılmak isterim.
    İlk görüşüm, güzel tasarım, güzel ekran, güzel klavye...
    Önceki iblgisayarım Dell 1720 idi. Ona çok alıştığım için (17" ekran) 1645 küçük göründü gözüme :)
    İlk açılışta sağ hoparlörden cızır cızır ses geldi, sonra kesildi. Bakalım noolacak ?
    Bir de ekranın sağ tarafında kaplamanın içinde toz gibi 4-5 noktacık var, beyaz ekranda belli oluyor.
    Isınma meselesine gelince, ucuz yollu bir soğutucu ile çalışma sırasında işlemci sıcaklığı 48-53 C aralığında geziyordu.
    Elimin altında sıcaklık yoktu rahatsız edecek kadar.
    İnşallah güzel günlerimiz olacak kendisiyle...
    Hepinize iyi günler diliyorum.
  • Hiç kimseden ses çıkmıyor.Herkes 1645 ten memnun galiba.Bu arada yeni bios versiyonu geldi dell sitesinden indirebilirsiniz.
  • A12 BIOS Ekim'de çıktı, herhalde güncellemiştir kullanan arkadaşlar. Konunun sakin olmasının sebebi biraz da kullanıcı sayısının az olması. Bir de konuyu açan kişi de kısa süre sonra mesaj yazmayı bıraktı. Sorunları olan paylaşabiliyor zaten. Ben şimdilik memnunum, belirgin bir sorunum yok.
  • arkadaşlar yukarıda bi arkdaş daha yazmış dell xps 1640 p8700+4gbddr3ram+4670+320gb hdd modeli uygun fiyattan satılıyor.şimdi kafam karıştı bu model ısınıyormu ısınmıyormu? bazı yabancı forumlarda ısınmadan çok şikayet edenler olmuş dikkatimi çekti ne diyorsunuz bu işe?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay&yıldız

arkadaşlar yukarıda bi arkdaş daha yazmış dell xps 1640 p8700+4gbddr3ram+4670+320gb hdd modeli uygun fiyattan satılıyor.şimdi kafam karıştı bu model ısınıyormu ısınmıyormu? bazı yabancı forumlarda ısınmadan çok şikayet edenler olmuş dikkatimi çekti ne diyorsunuz bu işe?

isi problemi var evet , ama ben bunun olumsuz bi yansimasini hissetmedim aldi alali ... isi problemi var derken el degmiyor vb dusunceler gelmesin akliniza ... Sadece normalden biraz fazla isiniyor diyebiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gallagher2001

quote:

Orijinalden alıntı: ay&yıldız

arkadaşlar yukarıda bi arkdaş daha yazmış dell xps 1640 p8700+4gbddr3ram+4670+320gb hdd modeli uygun fiyattan satılıyor.şimdi kafam karıştı bu model ısınıyormu ısınmıyormu? bazı yabancı forumlarda ısınmadan çok şikayet edenler olmuş dikkatimi çekti ne diyorsunuz bu işe?

isi problemi var evet , ama ben bunun olumsuz bi yansimasini hissetmedim aldi alali ... isi problemi var derken el degmiyor vb dusunceler gelmesin akliniza ... Sadece normalden biraz fazla isiniyor diyebiliriz...

hocam cevap içn teşekkür ederim.
    laptopda ısı olayı siyah yada beyaz gibidir aslında yani ya ısınıyordur ya ısınmıyordur.çünkü piyasadaki laptopların ısınanlarıda var ısınmayanlarıda.elinizi rahatsız etmesi bi yana ısınıyorsa eğer bu içindeki donanımına yada performansına illaki etki ediyordur keza bu sayfaların hepsini okudum bu fandan çıkan sıcaklık lcd panele vurduğu için o ksımda bi beyazlaşma olduğundan bile bahseden bi arkadaş var ki olabilir yani devamlı oraya sıcaklık üflüyorsa böyle bişey mümkün olabilir.

uzun sözün kısası güzel hoş laptop özellikleride fena değil lakin ısı problemi göz ardı edilmeyecek bi ayrıntı.özellikle içerdeki sıcak havanın lcd ye üflemesi.birde kasanın iç kısmının ekranı çizdiğinden bahsedenler olmuş buda ayrı bi olay..yani gerçekten dell gibi bi markanın mühendisleri nasıl böyle bi kasayı tasarlamışlar anlamadım.hem sıcak havanın lcd panele üflemesi hem kasanın ekranı çizmesi trajikomik şeyler.donanımhaberden ziyade yurtdışı forumlarındada dikkat çekici yorumlar var scaklık hakkında..
    bu kadar eksisi olmasa düşünülebilir bi bilgisayar kesinlikle ama şu aşamada sanırım başa bela almaktan başka bişey olmaz bu seçim.

• Herkeslere selam arkadaşlar, uzun zamandır yoktum forumda, girince, bi bakayım gelişmelere dedim, gördüğüm ve yanıtlanmamış sorulara elimden geldiğince bildiğim kadarıyla yanıt vereeyim istedim ;)

quote:

Orijinalden alıntı: RafaelSchultz

kontörlü numaralardanda denedim türk telekomdan aramaya calıstım yine olmadı arıyamıyorum

-Herhangi bir ankesörlü telefondan telefon kartı takmadan şu numarayı arayabilirsin; 0 811 288 0001
    -Ardından ingilizce mesajı duyduktan sonra şu numarayı tuşlayacaksın; 888 578 5446
    -Daha sonra yöergeleri takip et, yanında bilgisayarının servis etiket no.su olsun vs...
    tarafımca yapılmıştır :D))

quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur

Cehennemli kardeş dedıgın gıbı bıraz daha bekledım ekran çizikleri için her kapagı kapatıp açtıgımda ekran bıraz daha çizilmeye başladı bende dell i aradım benden hemen resım istedıler zaten çok rastlanan bir sorunmuş o yuzden hemen servısı yollayıp monitörümü değiştirecklermiş resimleri bugun mail ile attım artık onlardan haber beklıyorum sende tekrar çizilmeler oldumu değiştikten sonra???

monitör değişiminden sonra ben üstündeki jelatini çıkarmadım ama jelatinde çizildi klavye tarafından, tekrar aradım dell.i palm rest (dokunmatik tuşlar, hoparlörler, tochpad vs nin olduğu parça) komple değişti, ama hala bir temas var... ama silince çıkıyor şimdilik, ondan sesimi çıkarmıyorum, birde aralık-2010 askerim ondan bekliyorum, askerden gelince bakıcam artık... sorun olursa arıcam gene Dell.i ;)

quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur
    Arkadaşlar benimde ekranımda çizikler vardı klavye ekrana temas edıyordu zamanla çizikler çoğaldı bende Dell teknik destek hattını aradım zaten bu modellerın çoğunda bu problem varmış hemen bana servıs çıkardılar 1 hafta içinde komple monitörüm ve klavyem değişti bazı arkadaşlar 59 hertz 60 hertz sorunu yaşıyorlardı bendede bu sorun vardı monitörün arızalı oldugu için böyle bır hata verıyormuş şimdik monitörüm 60 hertz seçenegı var sadece hatta bu gelen monitörüm daha net göstermeye başladı şu ana kadar bir sorun yok çizilme olmuyor artık bakalım ilerdekı günlerde de çizilmez inşllh böyle arızası olan arkadaşlar hemen servisi arasın şikayet edın....

59 hertz 60 hertz bende de var, eski monitörde de vardı, senin bu yazını okuyunca, acaba arasam mı Dell.i diye düşünmeye başladım :S ama rahatsız eden bir durum yok...

quote:

Orijinalden alıntı: chingy_31
    herkese iyi bayramlar arkadaşlar...
    1280*1024 çözünürlükle ekran yan taraflardan açık kalıyor.Ekranı tam kaplamıyor bunu nasıl düzeltcez?

Arkadaım bizim monitör 15,7 inc, 35 cm x 19 cm yani, 17:9 oranına sahip, bundan dolayı görüntü sığmıyor, ama 1080p çözürnürlükte kullan bence, ha yazılar çok küçük geliyorsa, windows > denetim masası > Görüntü ye gir orada ki ayarlardan %125 ya da %150 yap, varsayılan olarak %125 ayarlıdır, ben %100 yaptım daha da küçülttüm :D

quote:

Orijinalden alıntı: muratigdirli
    arkadaşlar merhaba bizim bu xps 1645 lerde(vatan bilgisayardan aldım) ram 4gb lık tek modül halindemi?
    ram ini arttırma imkanı var mı yani
    teşekkürler

4 GB, 2+2 GB 1333 Mhz şeklinde, istersen 2 tane DDR3 1333 Mhz 4 GB takabilirsin 8 GB olur ;) bilgisayar sadece 1066 ve 1333 Mhz destekliyor, buna dikkat et, yalnız 4 GB.lık 1333'lük ram.ler çok pahalı :S

quote:

Orijinalden alıntı: MAKYOOL
    Pil yuvasının olduğu yer değil power düğmesinin önünde ekrana çarpıyor sıcak hava. senin aldığında nasıl bilmiyorum ama bende yaklaşık 1 hafta önce vatan bilgisayardan aldım kod numarasıda seninkiyle aynı ekrana ısı vuruyor.

Aletin tasarımı o şekilde, herkeste sıcak hava monitöre çarpıyor tasarım o şekilde, hava kanalları yukarı bakıyor, zaten monitörü açınca monitör hava kanallarının önüne denk geliyor, ben herhangi bir sıkıntısını yaşamadım.. yaşayanı görmedim duymadım...

-----

şimdi kısaca kendi düşüncelerimi yazayım, Alet çok güzel, Servis 10 numara, ama her bilg. gibi bununda sıkıntılı yanı var; eksiler neler; klavye monitöre temas ediyor ekran çiziliyor :S kronik sorun... Bios A12 çıktı, ama hala Bios oturmadı... A13 kurmaya hazır olalım, çıkar yakında :D oyunlarda donma yaşayanlar var, oyununa göre değişiyor, e.kartını çok yoran oyunlarda, yüksek kalite ayarlarında sıkıntı oluyor, ama o da Bios kaynaklı bi sıkıntı sonuçta... eskiye göre bu sorun bi azaldı bi arttı bios değişimleri ile.... rakiplerine göre pahalı bir cihaz ama servis yönünden verdiğiniz paraya değiyor... yani üç kuruş fazla verin ama rahat edin derim, acer vardı bende, acer da çok güzel aletler üretiyor ama Türkiye servisi berbat ötesi, benim bilgisayar serviste 3 ay yattı garanti kapsamında olmasına rağmen, bilg.ı iade edip paramı zor aldım, çok uğraştım zamanında, Dell.de bi telefonla sorun çözülüyor :D)))

yani uzun lafın kısası, bundan sonra, çamurdan olsun ama Dell olsun diyorum :D))

Bu arada, şunu da ilave edeyim, Asus N61JQ kıyasla, mükemmel bir ses var Dell sXPS 1645 de ;)
    almadan önce çok inceledim, ses de benim için en önemli unsurlardan biriydi ;) tiz kalmıyor ses Asus gibi ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 12 Kasım 2010; 15:48:49 >

• Arkadaşlar merhaba bende çoktan beri bilgisayrımla ılgılı yorumlara cevap veremedım cehennemli kardeş hatırlrsın sana bır ara ekranım çiziliyor ne yapmam lazım dedım ya sonra dell servisini aradım ekranımın değişmesi için onay verdıler ve 1 hafta sonra hem ekranım hemde klavyem değişti ama sorun hala devam edıyor tekrar aynı şekılde çizilmeler oldu 1.5 ay sonra tekrar dell i aradım tekrar ekranım değiştirmek için onay verdıler tabıkı bende çiziklerin fotograflarını çekmemı ıstedıler gönderdım onayladılar ve bataryam dada sorun vardı %20 si kayıp ve pil ile kullanırken %10 gelınce bılgısayar kapanıyorda pil sorun vardı lcd panelle bırlıkte pil yolladılar teknısyen arkadaşla tekrar değişti teknisyen değiştirirken ekranı o arada dell e telefon etti ve dediği şu oldu bu ekranı değiştiriyorum ama tekrar bıdaha çizilecek çünkü mühendislik hatası var orjınalı böle yapacak bısey yok dedi neyse hem pilim hemde ekranım değiştirdi bende de 59 hrtz 60 hertz sorunu var ama bu sorun değil kendısı böle neyse ve aradan 15 gün geçmeden baktım ekranım hala klavyeye temaz edıyor bu test ettım ve benı dell aramadı normal parça değişiminden 1 hafta sonra arayıp sorunu devam edıp etmedıgını soruyorlardı araamdılar neyse ben arıyım dedım aramadan bırkaç gün önce oyun oynuyordum call of duty modern 2 yi oynuyordum bı baktım fan deli gibi dönüyor neyse oynamaya devam ettım bı baktım bılgısayar kapandı bi baktım bılgısayarın altı ateş gibi ısınmış hemen ertesi gün dell servisini aradım böle böle dedım ekran tekrar çiziliyor ve oyun oynarken ısınmadan dolayı kapandı bana servisle yeni fan la sogutucu tel gönderceklerını söledıler bayramdan sonra bende dedımki ekran için ne yapacaksınız 2 defa ekranım değişti sorun çözülmedi dedım servisçi arkadaş fanı değiştirirken ekrana da bı baksın yapacak bısey yoksa bızı arasın artık koç sisteme gönderecekler sanırım değişim için heralde çünkü telefonda söledım 3 defa aynı parça değiştigi halde sorun yaşanırsa değişime gıder ilk orjınal ekranımdan ayrı ıkı ekran daha çizldiği için tabı 3 oluyor doğru dedıler arkadaş gelınce bı baksın ona göre bakalım dedıler.bayramdan sonra bakalım ne olacak arkadaşlar ben bu bılgısayar 2.800 tl peşin para ödedım bu bilgisayarın 5 parçası değilşti elımden gelelnı yapıp bu bılgısyarı gerı verdırecem ve bır üst modelını alıcam yeter yanı bılgısayarın vıdaları bıle yalama yaptı açılıp kapanmaktan neyse aldıgım bılgısayarcıya gıttım ve oda ıstanbul dell ürün sorumlusun aradı ve aynen yaşanan sorunları iletti dedikleri şu gelen servisçi arkadaş size rapor yazsın bu raporla bırlıkte bıze yollayın artık heralde değişimini yapacaklar ve sonuna kadar gıdecem bdeğişimi yapılmassa tüketıcı haklarına bıle baş vuracam bu bılgısayar sorunlu arkadaşlar allahı var servıslerı çok iyi hemen parça yolluyorlar ama nereye kadar sorun çözülmüyor o bılgısayrımda sorun yok ben çok begendım dıyen arkadaşlar bı ekrana ıyıce baksın bakalım çiziliyormu yada bı 30 dk oyun oynasınlar bakalım nasılmış arkadaşlar ben bu pc den sogudum arkadaşlar bı üst modelıyle değişimini yapılmasını ıstıycem fark neyse verırım dıcem çoktandır sessızlıgım bozdum sızden hakkınız arayın eger pc nızde sorun varsa tabı şimdilik bende bu kadar sorunu olan arkadaşlar yazmaya devam etsınler okuyalım...

• hmmmm...
    siteminde haklısın, bişi diyemem Dejavu_10ur, ama;

oyunda kapanma sorununa bi cevap vereyim.. eğer gerçekten fan ve soğutma sisteminde bir sorun varsa bilemem ama... şöyle bi durum var e.kartlarında, e.kartının sıcaklığı bellli bir dereceye gelirse, o durumda bilg. kendini otomatik kapatıyor, bütün bilgisayarlarda vardır bu, nedeni ise, ekran kartının vs. yanmasını önlemek içindir.. öte yandan şöyle bir durum var, hangi notebook.u alırsan al, böyle sorunlar yaşarsın (e.kartı ve ısıdan bahsediyorum sadece), çünkü alet küçük, yer küçük, bi tane fan var, bi yerden alıyor havayı diğer yere üflüyor, eee fan da küçücük zaten :((((
    ha bu bilg.ın handikapı ne bu konuda, bios tam oturmadı, oturtamadılar gitti, A12, yani 12. bios güncellemesi :D))) 13 de çıkar yakında... diğer handikap ise, alet ince, kasa olarak, ve altındaki mesafe yani yerden yüksekliği çok az... ha, havayı ekrana doğru üflüyor, bu monitöör için bir handikap olsa da, soğutma için çok mantıklı bir durum, sıcak havayı aşağıya atıp fanın çekeceği havaın ısınmasını önlüyor teorikte, pratikte ne kadar başarılıdır :S bilemem test etmek lazım :D)))

ama ekran ve klavye konusu, Kronik Sorun sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil yani... bende böyle bir sorun yoktu cihazı ilk aldığımda.. klavyemde 6,7,y,u,h,j,n,m tuşları bozuldu, bozulunca klavye değişti, ondan sonrada bu ekran çizilmesi durumu başıma geldi :S

eğer bende bir kez daha çizik oluşursa dell.i arayıp bilg. değişimi istiyeceğim, çünkü garantilerde şöyle bir durum var, bir yıl içerisinde (yada garanti süresi içerisinde-emin değilim tam ama 1 yıl olması lazım) 3 defa aynı sorun yada 5 tane farklı sorun meydana gelirse, direk değişim gerekiyor.. değişim talep ediliyor, yerine getirilmezse yasal olarak haklısın, direk davayı yapıştır kazan :D çünkü yasaya karşı gelmiş oluyorlar....

• Cehennemli kardeş şöle söylıyım eskı bılgısayarım dell ınspıron 1520 süper makıneydi bu call of duty oyununu o bılgısayrımda oynuyordum ınan az bı ısınma oluyordu ama oyunda kesınlıkle ne donma nede kapanma oluyordu 1 saatten fazla oynuyordum çok rahat oynadı onu sattım bu xps 1645 i aldım zaten pişmn oldum sattıgım için bu yeni bılgısayrımda oynuyorum aynı özelliklerde inan bana oynadıgım çözünürlük 1280/720 bu çözünürlükte oynadıgım halde ısınma çok ve donmalar oluyor ılk 10 dakıkadna sonra, sonra yarım saat oynadım ve kapandı fan yetiştıremıyor sıcak havayı dışarı atmak için heralde çünkü monitörde deliklerın bı kısmına kapattıgı için sıcak hava hemen dışarıya çıkamıyor neyse şunuda belırtımyım sana benım 2 ıncı ekranım değiştigınde gelen teknısyen arkadaş ekranı takarken menteşelerın altına rönder gıbı bısey taktı menteşelrı havaya kaldırdı yüksek oldu bıraz neymiş ekranı klavyeye temas etmesın dıye orjınallıgını bozdular böle yapınca bıraz arka taraf yukarda oldu ön taraf bu sefer klavyeye space tuşunu oraya daha çok temas etmeye devam ettı yanı çözüm üretıyorlar ama boşuna artık dedıgın gıbı benım bayramdan sonra fanım değişecek bu 5 inci parçam olacak değişen yanı bu bılgısayarı kesınlıkle değiştirıcem ne olursa olsun bence sende ekrandakı jelatını çıkart öle kullan daha iyi hemen çizilsınkı sende ıtıraz edıp gerı vermemnın bır yolunu bulursun erken davran çünkü adamlar bılıyor bu pc sorunlu ama şanslarını denıyorlar belki yedek parçayla düzeltılır dıye ama bakalım ne olacak...

• Arkadaşlar çok uğraşlarımın sonunda nıhayet bılgısayarım için değişimini kabul ettırdım bırkaç gün içinde değişim raporunu teknik servis arkadaş elıme ulaştıracak o raporlada aldıgım bılgısayarcıya gıdıp ister aynı modeli istersem bi üst modelini alabılecegımı söledıler tabı fıyat farkı varsa üst modelınde onuda verıcem nıhayet kurtuldum bu bılgısayardan oyun bıle oynayamıyordum gelişmeleri size tekrar yazarım....
  • Merhaba arkadaşlar,

Bende bir XPS 1645 kullancısıyım ve şöyle bir problemim var: Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 yani bluetooth bir mouse kullanıyorum ve arada sırada (sanki bluetooth uyuyor) mouse donuyor kapatıp açınca düzeliyor. Synaptics'de harici mouse var ise touchpad'i disable et seçeneğini kullanıyorum belki bundan da olabilir emin değilim. Bu konuda sıkıntı yaşayan ya da fikri olan var mı?
  • arkadaşlar bilgisayarımızdaki sim kart yuvasına sim kart takıp internete bağlanan oldu mu veya konfigrasyonu nereden yapılıyor(internet ayarları)
  • Dell 1645 i almaya çok istekliydim lakin bu forumda yazılanları okuduktan sonra biraz soğudum desem yalan olmaz. Neredeyse forum üylerinin yarısı ekranın çizilme problemi yaşamış, tuşları basmayanlar fanı çok ses çıkaranlar, ölü pixelden şikayetçi olanlar, donmalar yaşayanlar, sürekli bir sorun ve sonucunda iyi bir dell hizmeti ile bu sorunların giderilmesi durumu hakim. Her ne kadar teknik servis iyi hizmet versede bu sorunların çokluğu can sıkıcı özellikle ekranın çizilmesi.

Benim sormak istediğim
    Ölü pixel,
    Ekran donması,
    Oyun oynarken kitlenmeler,
    Ekranın çizilmesi
    Klavyenin sorunlu olması,
    Ürünle gelen adaptörün yetersiz olması,
    Fanın havasının lcd ye doğru üflemesi,
    ekran çözünürlük değişimlerinde sıkıntı yaratması,

ve daha bir kaç aklıma gelmeyen sorunların olmasına rağmen neden bu ürün bu kadar tutuluyor?

• Bir sorun çok konuşuluyorsa, 2-3 kişi dile getirmişse, bu sorunu cihazı alanların yarısı yaşıyor diye çıkarım yapmak yanlış olur. Kaç kişide ölü pixel var? Ben rastlamadım. 1920x1080 çözünürlüklü ve diğer muadil cihazlardan kat kat kaliteli bir ekranı ve kontrastı, görüş açısı üstün olan bir cihaz. Ekran donmasından ne kastettiğini anlamadım. Ekran çizilmesi benim başıma gelmedi, yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla da öyle kullanıcıların yarısının yaşadığı bir sorun değil. Klavyemde hiç bir sorun yok, aksine kullandığım en rahat ve kaliteli klavye. Fanın havayı ekranın alt kısmına üflemesinin bir olumsuzluk yarattığını görmedim, "ileride yaratabilir" demek doğru bir yaklaşım değil. Bu cihazın yaygın olarak görülen (yaygın diyorum, yine yarısında ya da çoğunluğunda görülen bir sorun demiyorum) sorunu ekran kartının ya da işlemcinin aşırı olmayan ısınmasında BIOS'un saat hızlarını düşürmesi ve böylelikle 3d oyunların bazılarında takılmalar yaratması. Bunu da BIOS sürümleri yayınlayarak çözmeye çalışıyorlar. İnsanların en yaygın konuştuğu sorun bu. Şu konunun diğer sayfalarını okusaydın, hangi konuların sorunlu olduğunu, cihazın neden tutulduğunu daha iyi anlayabilirdin. Yine de yazayım:

-Muadil ürünlerle ya da benzer konfigürasyondaki cihazlarla kıyaslanmayacak ekran ve görüntü kalitesi, 1920x1080 çözünürlük
    -i7 işlemci, 1333 Mhz RAM
    -İnce tasarım, şık görünüm ve malzeme kalitesi
    -Klavyenin kullanışlı ve aydınlatmasının olması, hafif pürüzlü, kaliteli touchpad
    -Yine bir laptoptan beklenmeyen ses ve hoparlör kalitesi, bütünleşik subwoofer
    -E-sata ve Firewire 1394
    -Kızaksız Blueray okuyucu ve DVD yazıcı

Hangi Asus, Toshiba ya da HP laptop bu ekran kalitesini ve çözünürlüğü böyle bir tasarımla sunuyor? Qosmio serisinin filan çözünürlüğü ya da kontrast testleri nedir?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.