Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her neyse cozdum sonunda olayi,yardimlariniz icin tesekkurler ...
  • Şu an antalyada tatil için bulunduğum otelin lobisindeyim, biraderimin yeni aldığı i3 işlemcili hp pavillion dv6 cihazı ile aynı masada gta4 episode from liberty... kurduk benim ben 5 dakika oynayamadım kasıntıdan,o3 saati geçti maximum ayarlarda oyunu son derece akıcı oynuyor 1100 liralık cihazı,2600 liralık cihazla kıyaslıyorum benim 1645 yanıyor onunkinde 3 saatden sonra bile hala en ufak ısı yok...Ben musadenizle bu cihazı geri verebilirsem aranızdan ayrılmak istiyorum...
  • Bahsettiğin HP'nin ekran kartı ve modeli nedir? GTA4 bildiğim kadarıyla masaüstünde bile maximum ayarda ortalama makinaları zorlayan bir oyun. Nasıl bir laptopta maximum aayrda akıcı oynanıyor merak ettim. Ayrıca 1645'in 3D uygulamalarda takılma problemi maalesef bilinen ve devam eden bir sorun. Yalnız GTA4, maximum ayar, 0 ısınma bana pek mantıklı gelmedi. Her ne kadar i3 işlemciler i7'lere göre epey az ısınsa da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

Bahsettiğin HP'nin ekran kartı ve modeli nedir? GTA4 bildiğim kadarıyla masaüstünde bile maximum ayarda ortalama makinaları zorlayan bir oyun. Nasıl bir laptopta maximum aayrda akıcı oynanıyor merak ettim. Ayrıca 1645'in 3D uygulamalarda takılma problemi maalesef bilinen ve devam eden bir sorun. Yalnız GTA4, maximum ayar, 0 ısınma bana pek mantıklı gelmedi. Her ne kadar i3 işlemciler i7'lere göre epey az ısınsa da.

Ekran kartı markası nvdia 1 gb ama modelini bilmiyorum...
  • DELL i aradım durumu onlarada anlattım,ısınmadan dolayı kapanma olmadığı sürece hata olarak kabul edemediklerini ssöylediler,bu modellerde böyle bir sorun var ama garanti kapsamına girmiyor filan dendi,bunca para verdiğimiz alet elimizemi patyacak? bu sorunu hukuki yoldan nasıl çözerim?cihaz alalı bir 1 ayı geçti,dellin cihazda ki hatayı kabul etmesi için cihazı bildiğim en sıcak ortamda çalıştırıp cihazı yakmakmı lazım?
  • Bu aletin P8700 lüsü 1500TL. Fiyat hakkında görüşünüzü alsam?
  • XPS olduğuna göre model olarak 1640 olmalı. Normalde ısınma sorunu olmasa, kalitesi yüzünden fiyat uygun olurdu ama, 1640'larda çok ısınma sorunu var diye biliyorum. Donanımın da eski olduğunu düşünürsek, daha iyi bir alternatif bulabilirsin. Dell'in bu fiyatta Studio serisi modelleri var.

• 1280*1024 çözünürlükle ekran yan taraflardan açık kalıyor.Ekranı tam kaplamıyor bunu nasıl düzeltcez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chingy_31 -- 20 Eylül 2010; 14:54:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chingy_31

1280*1024 çözünürlükle ekran yan taraflardan açık kalıyor.Ekranı tam kaplamıyor bunu nasıl düzeltcez?

laptop'un ekranı 16:9 olduğundan 4:3 oranında çözünürlük istediğinde yanlardan boşlukların çıkması söz konusu olmakta. ben bu sorunu ekran kartının son driverini ati sitesinden yükleyerek hallettim. fakat 16:9 luk ekranda 4:3 lük çözünürlükte yaaprsan yanlardan uzama yapacağı için görüntüde uzamalar oluyor. masa üstünde bazen yanlar boş kalıyor fakat oyunlarda kesinlikle oluyoor.
  • zaten benim oyunlarda sıkıntı oluyor.masaüstünde durduk yere 1280*1024 kullancak halim yokda.Oyunlarda 1920*1080 çözünürlük fazla geldiği için 1280 yapmak istediğimde kenarlarda boşluk kalıyor
    Bende de ekran kartının son driveri olması gerekir ama.Bi daha bakıım ati nin sitesine.Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

XPS olduğuna göre model olarak 1640 olmalı. Normalde ısınma sorunu olmasa, kalitesi yüzünden fiyat uygun olurdu ama, 1640'larda çok ısınma sorunu var diye biliyorum. Donanımın da eski olduğunu düşünürsek, daha iyi bir alternatif bulabilirsin. Dell'in bu fiyatta Studio serisi modelleri var.

Evet 1640, fakat ısınma sorunu yok. Ben dün aldım ve çok memnunum. 1645ten kesinlikle fazla ısınmıyor. Kardeşimde de 1645 var. 1645te i7 işlemci olduğunu düşünürsek daha az ısındığını bile söyleyebiliriz. Aralarındaki fark işlemci, işletim sistemi, bluray okuyucu. Geri kalan tüm özellikleri aynı. Yalnız benim aldığım yerde p8700 işlemcilisi kalmamış, galiba sonuncuyu ben aldım. t6500 işlemcili isteyen varsa stoklarda mevcut. Ben 1480e 9 taksitle aldım.

• Ekran kartı da 4670 mi? O modellerde 3650 ya da 3670 var diye biliyorum.
  • Herkese merhaba ,
    mimarlık okuyan kardeşime aldık bu makinadan...Görüntü şahane,diger konularda da pek sıkıntısı yokmus...Yalnız bana yurt odasında film izlerken diğer arkadaslarının laptoplarında olmamasına ragmen xps 1645 inin bir iki kere ekranının birdenbire karardıgını soyledi telefonda...tabii mudahale edemiyorum gelmesini bekleyecegim....bir bios guncellemesi ve driverlerini kontrol ettikten sonra da sonucu sizlerle paylasırım...sanirim bu guncellemelerden sonra sorunu çözülür...bunun disinda bir ısınma sorunundan bahsetmedi kardeşim...

Bu makinayı gecen mayıs ayında almıstık,sagolsun kardesiminde uzerinde cok durmaması daha sonradan dırdırlanması nedeni ile bir sorunumuz daha var...klavyedeki -K- harfi yerinden çıkıyor arkadaslar..bir iki çıtlatarak yerine takıyorsunuz fakat yazarken atıyorum 10-20 K harfi basışından sonra yine çıkıyor yerinden...Dell musteri destek servisi arandıgında "makinayı ilk aldıgınızda 1 ay gibi bir zaman içinde bahsetseniz hemen degisim açabilirdim fakat su an teknik servise getirmeniz gerekli denmiş" yerinde destek servisi icin bu kadar parayı verdik yazıklar olsun vs vs laflarından sonra telefon kapanmıs :) konu havada yani halen...
    yalnız forum baslarında okurken adaptor watt olayı dikkatimi cekti ,umarım 90 watt'tır ve degisim isteyecegim,gelen elemanada (-ki umarım gelirse tabii) :) şu klavye olayınıda anlat diyecegim kardesime...

Mimarlık yapip bu makinayı kullanan,ya da mimarlık okuyup kullanan var mı arkadaslar???
    sevgiler....

• Vatan bilgisayar sağolsun ,iade aldı ben kurtuldum,burda bir sitemim olacak,fanatik aldığı ürünü yere göğe koymayıp forum sayfalarında anlatanlara,dell kabul ediyor donanımsal hata olduğunu siz kabul etmezsiniz,i7lerin hepsi ısınıyor diyen arkadaşlara lenovo i7 lere bakmalarını öneririm...

xps 1645 sorunlu arkadaşlar,neredeyse hiçbiryerde satışı kalmadı,bulursanızda almayın...
  • valla bende alalı 3.5 ay falan oldu media marktan aldım geri vermenin yolunu düşünüyorum ısınma sorunu için versem kabul etmezler ama benim kassada hafif deformasyonlar başladı örneğin şu gri şerit (klavye yanındaki) biraz kabardı, pc altındaki vidalar biraz esnedi gibi bir taraf aşşağıda bir taraf yukarıda duruyor birde pil slotuna tam oturmuyor hafif tıkırtı geliyor oynuyor yani acaba bu şikayetlerle versem iade kabul ederlermi boşu boşunada pc yi 1 ay media markta bağlamak istemiyorum bu ekrana ısıyı vermesi beni delirtiyor ayrıca tek hava cıkısı olması bilgisayarı boğuyor delirmek üzereyim çok büyük bir şevkle aldım ama şimdi verdiğim paraya acıyorum 2.600 tl verdim doğru düzgn oyun oynayamıyorum :$

• Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle ürünü alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir birlikteliğiniz olur.

Bende laptop alma aşamasında olanlardanım. Ve Forumlarda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Benim Limitim 2.000 TL. bunuda söyleyim. Sonra çok fazla oyun delisi değilim ancak COD 4-5-6 (6'yı daha oynayamadım ama :) ) oynayabilmeliyim :)

Aklımda 3 firma var Asus, Dell ve Lenovo. HP'de ki kronik ısınma sorunu beni soğuttu. Toshiba deseniz çok pahalı, kasası çelikten mi bunların onu da bilmiyorum :) uzun süre uzak kaldım bilgisayar dünyasından ki i3-5-7 işlemciler çıkmış :D

Ben önce fiyat ve performans olarak Y560 59-037224 IdeaPad LENOVO düşündüm hala düşünüyorum lakin panel sorunu ile ekrandaki karıncalanma ve dalgalanmalar kafamı karıştırdı. Onun dışında ısınma ve oyunlarda sorun duymadım. Birde kasa rengini beğenmedim açıkcası.

Birde aklımda Asus N61JQ-JX091V var. Ancak bunda da oyunlarda takılmalar var denmiş ama ekran kartına göre bu takılmalar normal gelmedi bana.

Sonra Dell araştırmaya başladım sizlerin bahsettiğiniz model şu linkte olan sanırım 1645-BBI72P45 XPS DELL LAPTOP bu bana biraz pahalı geldi bütçemi aştı. Bende şu 2 ürünü buldum bunlar ile ilgili görüşlerinizi almak isterim siz Dell kullanıcılarından. Sizin ürünlerinizden artı ya da eksileri nelerdir?

Benim anladığım kadarı ile ekran kartları biraz zayıf sanırım.
    1747-B72P410 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1333 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 1 TB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 1770 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng (64 Bit)

1747-B72P41 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-720QM 1.60 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.8 GHz.) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2798 MB Ekran Kartı

Yukarıdaki 2 üründe sadece ekran kartı bellekleri değişik.

Birde vatanda bu modeli buldum bunun ekran kartı bunlardan ve sizin kullandığınız üründen daha iyi sanırım.
    DELL STUDIO 1558-B74P45
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 740QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5470
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.7 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Sizlerede bu ürünleri danışmak istedim. Özellikle Dell ve sonra yukarıdaki Lenovo ve Asus ürünleri ile ilgide bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Son olarak birde şu 2 ürünü buldum arkadaşlar bunları da ekliyorum.

Son 2 üründe bunlar;
    1558-B74P45 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    SABİT DİSK: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

1558-G72P45 Studio DELL LAPTOP
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1722 MB Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derbentcioglu -- 2 Ekim 2010; 18:11:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehipek

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle ürünü alıp kullanan arkadaşlara hayırlı olsun, umarım sorunsuz bir birlikteliğiniz olur.

Bende laptop alma aşamasında olanlardanım. Ve Forumlarda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum. Benim Limitim 2.000 TL. bunuda söyleyim. Sonra çok fazla oyun delisi değilim ancak COD 4-5-6 (6'yı daha oynayamadım ama :) ) oynayabilmeliyim :)

Aklımda 3 firma var Asus, Dell ve Lenovo. HP'de ki kronik ısınma sorunu beni soğuttu. Toshiba deseniz çok pahalı, kasası çelikten mi bunların onu da bilmiyorum :) uzun süre uzak kaldım bilgisayar dünyasından ki i3-5-7 işlemciler çıkmış :D

Ben önce fiyat ve performans olarak Y560 59-037224 IdeaPad LENOVO düşündüm hala düşünüyorum lakin panel sorunu ile ekrandaki karıncalanma ve dalgalanmalar kafamı karıştırdı. Onun dışında ısınma ve oyunlarda sorun duymadım. Birde kasa rengini beğenmedim açıkcası.

Birde aklımda Asus N61JQ-JX091V var. Ancak bunda da oyunlarda takılmalar var denmiş ama ekran kartına göre bu takılmalar normal gelmedi bana.

Sonra Dell araştırmaya başladım sizlerin bahsettiğiniz model şu linkte olan sanırım 1645-BBI72P45 XPS DELL LAPTOP bu bana biraz pahalı geldi bütçemi aştı. Bende şu 2 ürünü buldum bunlar ile ilgili görüşlerinizi almak isterim siz Dell kullanıcılarından. Sizin ürünlerinizden artı ya da eksileri nelerdir?

Benim anladığım kadarı ile ekran kartları biraz zayıf sanırım.
    1747-B72P410 Studio DELL LAPTOP
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 1770 MB Ekran Kartı

1747-B72P41 Studio DELL LAPTOP
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2798 MB Ekran Kartı

Yukarıdaki 2 üründe sadece ekran kartı bellekleri değişik.

Birde vatanda bu modeli buldum bunun ekran kartı bunlardan ve sizin kullandığınız üründen daha iyi sanırım.
    DELL STUDIO 1558-B74P45
    İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
    İşlemci Hızı 1.73GHz Turbo İle 2.93GHz
    İşlemci Numarası 740QM
    İşlemci Ön Bellek 6 MB
    Hafıza (RAM) Kapasitesi 4 GB
    Hafıza (RAM) Tipi DDR3
    Hafıza Bus Hızı 1333 MHz
    Sabit Disk Kapasitesi 500 GB
    HD Dönüş Hızı 7200 Rpm
    İşlemci Markası INTEL
    Ekran Kartı Hafızası 1024 Mb
    VGA Chipset Markası ATI
    VGA Chipset Modeli HD5470
    Ekran Boyu(inch) 15.6" HD-LED
    Monitör Tipi WXGA
    Maksimum Çözünürlük 1366 x 768
    Optik Sürücü DVD±RW Dual
    Mobil Özellikler BlueTooth, Kart Okuyucu, Wireless, Kamera
    İşletim Sistemi Win 7 Home Premium Tr
    Ağırlık 2.7 Kg
    Ekran Kartı Tipi Paylaşımsız Hafıza

Sizlerede bu ürünleri danışmak istedim. Özellikle Dell ve sonra yukarıdaki Lenovo ve Asus ürünleri ile ilgide bilgilerinizi ve görüşlerinizi yazarsanız memnun olurum.

Hepinize şimdiden teşekkürler.

Son olarak birde şu 2 ürünü buldum arkadaşlar bunları da ekliyorum.

Son 2 üründe bunlar;
    1558-B74P45 Studio DELL LAPTOP
    İŞLEMCİ: Intel Core i7-740QM 1.73 GHz. (Turbo Boost Teknoloji 2.93 GHz. ) 6 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1024 MB Ekran Kartı
    İŞLETİM SİSTEMİ: Microsoft Windows 7 Home Premium Tr-İng

1558-G72P45 Studio DELL LAPTOP
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max. 1722 MB Ekran Kartı

ben şahsen 1645i önermiyorum heleki oyun içn alacaksan hiç önermiyorum. bir kere ekran kartı directx 11 degil. inanılmaz ısınıyor (touch pad dahil) ve fps cok düşüyor oyun oynanmıyor. hı call of duty için diyorsan ben cod6wf2 yi sorunsuz 1280x1024 de oynuyorum full özellikte ama tabiki sogutucuyla ve pc inanılmaz ısınıyor onu söyliyim ancak. need for speed shift i oynayamıyorum aynı çözünürlükte kasıyor directx 11 oyun oldugu için olabilir genel olarak iyi ancak fiyatına göre bence pekde iyi deil benim fikrim bu ben 2600 tl ye aldım ve geri vermenin yolunu arıyorum ısıdan pc nin kasa deformasyonu basladı delli komple bilmem ama bu modelini önermiyorum. dış görünümü müthiş tus aydınlatma falan süper cok cekici ama ısınması beni delirtiyor bunlar benim fikrim sen yinede sorustur baskalarınada yorumları bastan sona oku eminim genel bir fikir olusacaktır. yardımcı olabildiysem ne mutlu

• beyler önçelikle herkese iyi forumlar dilerim bende bu cihazın 1645BBQ72P45 modelini almayı düşünüyorum ekran kartı ati 1g 565v olanı ama yorumları okuyunca tereddütte kaldım. ısınma problemi gerçekten önemsençek kadarmı yada ses çıkışı kuvetlimi bu ürünü tavsiye edermisiniz. tşkküler.
  • Merhaba arkadaşlar,

Pazar günü bende XPS1645 satın aldım. Forumda önerende-önermeyende var, benim şimdiye kadarki tek takıldığım nokta fanın ekrana üflemesi dolayısıyla ekranın ısınmasıdır. ileride ne olur bilemiyorum. Bunun dışında 4 gündür 12/24 kullanıyorum başka bir problemim olmadı.

Foruma yeni kayıt oldum. Cihazla ilgili güncelleme veya buna benzer haberleri sizlerden almak benim için iyi olucak, bunun dışında benimde katılabileceğim veya yardımcı olabileceğim bir şey olursa seve seve.

İyi çalışmalar...
  • arkadaşlar merhaba bizim bu xps 1645 lerde(vatan bilgisayardan aldım) ram 4gb lık tek modül halindemi?
    ram ini arttırma imkanı var mı yani
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.