Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • semoooo arkadaşım........o kadar para vermeyi gözden çıkardıysan sony vaio f12 serisini incele derim.....pahallı gibi gelebilir ama parasını hak eden bir üründür.....bu parayı verdiğime değdi dersin.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: semoooo

Öncelikle bilgilerinize teşekkür ediyorum Sn.shadowsong_tr

Anlatmak istediğinizi anladım ama benim bütçem daha üst seviye bilgisayarlara uygun(2500-3500) ama çok para harcayıpta düşük performans almak istemem açıkçası bu yüzden daha önceden "Monster" firmasının notebooklarını inceledim ve 15,6" notebooklarının bana uygun olduğunu gördüm lakin "Monster" Firmasını biraz araştırdığımda hüsrana uğradım diyebilirim çünkü gayet kullanışsız bir notebook olduğunu öğrendim(Isınma sorunu, Gürültü(Db) sorunu gibi) bu yüzden biraz daha aşağılara inip "ASUS" firmasının GTX260'lı G51'ini satın almayı düşündüm ama hiçbir yerde satılmıyor tüm stoklar tükenmiş...

Ve bu nedenle "DELL" firmasının 1645 model isimli notebook'u almayı düşündüm, ve bu konuyu buldum ancak bu notebook'un da ısınmadan kaynaklı performans kaybı ve ekranın içine toz kaçması gibi sorunları olduğunu duydum bu doğrumudur değilmidir bilemem...

Yani kısaca sorum;

Bana, "Sen monster al duyduğun kadar kullanışsız değil bu notebook işini uzun süre görür" mü dersiniz? Yoksa "Monster'a okadar parayı verirsin 3 gün sonra elinde kalır senin fazla para harcamana gerek yok sen DELL al" mı dersiniz?

Not: Bu alacağım notebook'u oyun odaklı kullanacağım bu yüzden Crysis Oyununu maximum performansta değilde biraz daha düşük ayarlarda kasmalar yapmayacak şekilde bir notebook istiyorum. Biraz ferrariyle fordu karşılaştırmış olacağım ama sizce Dell mi? Monster mi?

Bilgilerinize Tekrar Teşekkür Ediyorum :)

Ben "şunu al, bunu al" diye yorum yapan biri değilim. Ancak şunu söyleyeyim, Dell bunu düzeltene kadar, Crysis gibi bir oyunda 1645 ile "throttling", yani takılma problemi yaşaman olası, ayrıca 4670 ekran akrtı, oyun performansını özellikle düşünen biri için biraz düşük kalabilir. Markalar üzerine direk yorum yapmak da yanlış olur. Her markanın bazı modelleri çok iyi olabilir, başarısız modelleri de olabilir. Monster düşünüyorsan düşündüğün ayardaki modeli araştır, yabancı forumlarda bir bak, kendin de gör incele. 1645 hakkında az çok yeterli bilgi var zaten. @DoSöDoKöKo'nun bahsettiği modeli de inceleyebilirsin. Bence yapman gereken, önceliklerini kesin olarak belirleyip, minimum özellikleri ve fiyat aralığını ortaya koyup model beğenmek. Örneğin ben, en az 1600x900 çözünürlüklü, görüntü kalitesi, kontrastı filan yüksek düzeyde olan, işlemci olarak da güçlü bir cihaz aradım. Bu model bana uygun geldi, görüp inceleyince zaten tasarımı da çok hoşuma gitti. Benzer şekilde düşünüp bir model seçebilirsin.

Ekranın sıcaklıktan sararması çok az örneği olan bir sorun. Böyle bir şey bu modele özgü ve hepsinde olabilecek bir durum değil. Her modelde olabileceği gibi, bazı ürünlerde çıkan hatalardan biri. Ekrana toz girmesi olayı de öyle. İki durumla da karşılaşmadım, fazla örneğine de rastlamadım. Zaten Dell servisi böyle bir durumda değişim yapar.

• Ben 6 aydır beklıyorum.Anlasıldıldı ki biraz daha beklıcem.Yeni ürünleri beklemek daha mantıklı galıba.Dell 1645 i cok sevmiştim ama ısınma sorunu cok önemli.Çünkü ben oyun için almayı düşünüyorum.Bundan önce hp dv-6 kulandım lcd ekrarnından dolayı 2.458 tl mi geri aldım.
  • ısınma sorunu var herkes bunu kabul ediyo fakat dell yeni uptadeler yapana kadar bir fan aldıgınızda,taktıgınızda bi sorun ile tekrar karşılaşan varmı aranızda?... sanırsam yok... bu konuyu bu şekilde izah edilmeli diye düşünüyorum açıkcası.. sorun var evet ama sogutucu fan ile hatta sinbo dandik fanla bile ben sorunu çözdüm yani çözümü var isteyene video çekip yollarım.. neyse.. burda iki soru var oyun oynayacaksan şu anda sogutucu fan alman şart ama diyorsan o kadar para verdim birde sogutucu fan mı alacagım o zaman alma bu kadar net bu sorunun cevabı... ürünü çok kötü yanış tercih şeklinde açıklanan yorumlara katılmıyorum açıkcası... yukarda baheseden arkadaşın dedikleri gibi 2d uygulamalarda üstüne toz kondurulamayan sıcaklıgın parmaklarınızı rahatsız edecek dereceye gelmediği,ve de 3d uygulamalarda (çoğunllukla oyun) ise çok zorlandıgında ( full özelliklerin açılması çözünürlüğün max olması vb.) sıcaklık değerinin artması dolayısı ile performansın düştüğünü fakat bir fan ile bu sorunuda hallediğini bu ürünü alacak veya almayı düşünen arkadaslara söyleyebilirim.

ekrana toz girme olayını ilk defa okuyorum artı olarak ekrana dogru havanın atılması konusuna gelirsek eğer ısıyı tam atamayacagını düşünmek normal fakat bunun fazla bir değerde olduğunu sanmıyorum bunun nedenini ise diğer i7 modelli laptoplardaki sıcaklıkları görünce öyle bir düşünceye vardım.. ki laptop tasarımını yapan kişilerde bunu düşünmüşlerdir... x1640 modelinden sorna bu kendisine ait sogutucu fanda bir upgrade yapıldı bu x1645 de son şeklini aldıgını okumuştum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realosman -- 20 Ağustos 2010; 2:56:36 >

• Arkadaşlar,

ben bu iki model arasındaki farkı aşağıdakiler dışında anlayamadım, yardımcı olurmusunuz?

1645-BBQ72P45 1.069 €+Kdv

ekran WSXGA wide
    HDD 7200Rpm

1645-BBI72P45 1.079 €+Kdv

ekran WLED Black Full HD
    HDD 5400Rpm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamalegend -- 20 Ağustos 2010; 9:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: endrcvz

eğer dediğin gibi ikiside full hd 1920x1080 ise benimkisi neden 1600x900. bence bir yanlışlık var bu işte. zaten iki ürün arasında 300 tl fark var bir blu ray farkı bukadar olmaz zaten.

ama gerçekten 1920x1080 ise yanlış olan nedir ?

quote:

Orijinalden alıntı: Sunrise_Tr

Fiyat farkı ve çözünürlük hakkında bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışayım.

Ben Blu-Ray li modelini aldım blu raysiz modeli ile arasında fiyat farkı vardı evet ama çözünürlük farkı yok. 1920 x 1080 Wled ekrana sahip bir ürün ve 15.6'' . Avrupada satılan modeli RGBLED 16'' türkiyede hiç bir firmada bulamadım. Çözünürlük konusunda çoğu tekno marketler bilgi sahibi olmadan müşterilerini yanlış yönlendiriyorlar.

Merhaba arkadaşım, senin aldığın xps hangisi? ürün kodunu yazman mümkünmüdür?

• Cehennemli kardeş dedıgın gıbı bıraz daha bekledım ekran çizikleri için her kapagı kapatıp açtıgımda ekran bıraz daha çizilmeye başladı bende dell i aradım benden hemen resım istedıler zaten çok rastlanan bir sorunmuş o yuzden hemen servısı yollayıp monitörümü değiştirecklermiş resimleri bugun mail ile attım artık onlardan haber beklıyorum sende tekrar çizilmeler oldumu değiştikten sonra???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_10ur -- 22 Ağustos 2010; 12:15:17 >
  • İlgilenen arkadaşlar olursa çok az kullandığım XPS 1645 imi satıyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_42371727/tm.htm
  • dell xps 1645 kullananlardan bir ricam olucak.casper 740qm işlemcili notebook u sisoft sandra ile test ettiğimde cpu 46gips çıktı.normalde daha fazla çıkması gerektiğini düşünüyorum.çünkü casper da intel turbo boost technology driver ının sistem aygıtlarında çıkmadığını gördüm.lütfen vereceğim linkten sisoft sandrayı indirip Benchmarktan Processor Arithmetic test sonuçlarını paylaşırsanız sevinirim.Sabah erkenden şehir dışına çıkıp mersin vatan bilgisayara gideceğim bu yüzden bu değerler önemli.Kullanan arkadaşlardan rica ediyorum.Ayrıca Aygıt Yöneticisinden Sistem Aygıtları içinde Intel Turbo Boost Technology görünüyormu onu da belirtirlerse sevinirim.Sisoft Sandrayı İndirmek İçin Tıklayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanakt -- 23 Ağustos 2010; 20:43:26 >

• Bende de aynı sorun vardı. Dell e resimleri gönderdim ve 1 gün sonra servis geldi değiştirdi. Aynı zamanda adaptörde istemiştim. Onu da değiştirdiler. Bana göre şu ana kadar Dell in servis kalitesi diğer bilgisayar firmalarına göre açık ara önde.

Teşekkürler Dell..

quote]Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur

Cehennemli kardeş dedıgın gıbı bıraz daha bekledım ekran çizikleri için her kapagı kapatıp açtıgımda ekran bıraz daha çizilmeye başladı bende dell i aradım benden hemen resım istedıler zaten çok rastlanan bir sorunmuş o yuzden hemen servısı yollayıp monitörümü değiştirecklermiş resimleri bugun mail ile attım artık onlardan haber beklıyorum sende tekrar çizilmeler oldumu değiştikten sonra???

[simage]local://upfiles/916760/0A7906B982204B6397765725C
  • Arkadaşlar bugün itibari ile bende XPS 1645 aldım 5 saattir kullanıyorum hayran kaldım diyebilirim.

Benide eklerseniz sevinirim :))
  • iki tane sorum olacak yardımcı olursanız sevinrim.

Birincisi Adaptörün 90W mı yoksa 130W mı olduğunu nasıl anlarız ? Eğer 90 W ise hangi numaradan Dell i arayıp değiştirmelerini talep ederiz.

İkincisi BIOS güncellemesini nereden indireceğiz Dell in sitesine girdiğimde XPS 1645 modelini bulamadım sadece XPS ve XPS2 diye bir seçim var ikilemde kaldım.

Ayrıca BIOS güncellemesini nasıl yapıldığını anlatırsanız sevinirim benim gibi ilk kez yapacak arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz resimli olursa..

Şimdiden Teşekkürler
    Herkese Hayırlı Olsun
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar ?
  • Bu arada Adaptörümü incelediğimde zaten 130 watt lıkmış ..
    Vatan Bilgisayardan almıştım Dell'i.
    Adaptörümün arkasında FA130PE1-00 yazıyor.
  • bios güncellemesi için pc'nin altında service tag var oraya bak o kodu dell sitesinde servite tag girişi kısmına yaz orda tüm driverler var bios 11 ide bulup indirip kurabilirsin.
    adaptöründe seri kodunu googlede aratırsan görünür ki zaten bulmuşssun 130 wattlık adaptör gelmiş zaten.
  • Teşekkürler Arkadaşım..

BIOS u güncelledim ... A11 versiyonuna.

BBI72P45 Benim almış olduğum model bu ..
    Bu modelde Blueray okuma yazma varmı yoksa sadece okuma mı var ?
  • SAdece okuma
  • Sağol Arkadaşım
  • Yarın notebook almayı planlıyorum ve kafamda çeşitli soru işaretleri var.
    Öncelikle beğendiğim model bu: Dell Studio 1645 (BBQ72P45)
    Yalnız şu modelle ikisi arasında çok kararsız kaldım: Asus N61JQ-JX091V

Bir de bu Dell marka ürünün Bimeks mağazalarında kalmadığı görülüyor da, kesin olarak nereden öğrenebilirim?

• Benide ekleyin arkadaşlar...:)

Bugün bilgisayarcı bi arkadaşımla gittim vatan dan aldım. arkadaşım baya bi kurcaladı baktı etti onayı verince aldım. çok hoşuma gitti çok şık özellikeride süper. satıştaki çocuk kurulumu burda yaptırın dedi ölü piksel falan çıkarsa hemen değişiriz yoksa çok uğraşırsınız dedi bizde orda yaptırdık Allahtan bişe çıkmadı. sabahtan beri kurcalıyırum son derece memnunum. yalnız biraz fazla ısınıyor gibi çok kasmamama rağmen oda normal bence bide alta kaplama alüminyummu plastikmi tam çözemedim ısıyı çok geçirici bi maddeden yapmışlar onun için sıcaklık fazla hissediliyor buda çok ısınıyormuş izlenimi veriyor bence. tek beğenmediğim yönü sıcak havayı ekrana vermesi bu konuda mühendislerin kulağını çınlattım çok saçma bi olay. birde biraz geç açılıyo gibi geldi bana. bunlar harici son derece memnunum özellikle tuş takımı aydınlatması çok güzel ve çok gerekli bence ekran zaten efsane diğer özelliklerinide biliyosunuz zaten... bu arada kutudan 130W'lık şarj aleti çıktı:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi screech_ -- 1 Eylül 2010; 0:09:46 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.