Benide kullanıcılar listesine almanızı rica ediyorum. Bugün tarih itibari ile Bios A11 versiyonu çıkmıştır. Fix edilenler;
1. Fix burn-in/ATidiag issue in factory. 2. Key in password using Keypad related bug. 3. Fix bug : Unplugged SATA device may temporarily appear to be available. 4. Flash BIOS will hang up when Click Power Smart to"Personal Mode"button with Fast Access
Eve gidince BIOS A11'i deneyeceğim. Ancak verdiğin changeloga göre throttling (takılma) sorunu ile ilgili bir iyileştirme yokmuş gibi görünüyor. Şu an siteye bakamıyorum, denedikten sonra yorum yazacağım.
Arkadaşlar dün gece Bios A11 yükledim ınanın 30 dakıka oyun oynadım Call Of Duty modern warfare 2 hiç takılma olmadı gayet performanslı oynadım oyunu bırazda olsa sorunlar gıderılmiş hemen yüklemenızı önerırım...
yardım lütfen :'(
quote:
Orijinalden alıntı: RafaelSchultz
benim harddisk de hitachi 7200rpm pek fark olacagını düşünmüyorum hitachide iyi marka çünkü. benim pc başlangıcta hiçbir oyunda kasmazdı 8 saat pes oynadıgımı bilirim tık etmezdi ama şuan 5 dk oyniyim kasmaya başlıyor ne yapacagım bilmiorum delirmek üzereyim dell servisini arıcam arıyamıyorum ev telefonu yok ceptende aranamıyor pc yi aldıgım yerede vermek istemiyorum 1 ay el koyuyorlar resmen bana yardımcı olurmsunuz ya cıldırmak üzereyim laptoptan sogudum vallahi. pc öncedende ısınırdı ama hiç kasmazdı şimdi kasmaya başladı of of garip iş yahu 2600 tl para verdim tost makinasıyla geziyorum :S
evden arayamıyorsan dışarıdan bi kontörlü telefondan veya telefon kulubelerinden ara bundan kolay çözümmü var ara gelsinler
benim şöyle bi sorunum var. Battlefield: Bad Company 2 oyunun multiplayer oynadıgımda millet en fazla 20-30 saniye de girerken oyuna sadece bana özel olarak ben tam olarak 1-2 dakika arasında servera baglanıyorum yani aynı anda baglandığım kişiler iki kez falan ölünce ben anca geliyorum gibi bir durum söz konusu oluyor. bu sorunu halletmek için format attım, nette sorun vardır diye turkcell vinn ile girdim, ati sitesinden mobility driverlardan en sonuncusu olan 10.7 yi bile yükledim ama banamısın demedi sıcaklık değerinde de bi sorun yok 75-80 derece de oynuyorum oyunu, son bios uptade yi de yaptım bana mısın demedi bu konu hakkında bilgi sahibi olan bana yardımcı olursa sevinirim.
kontörlü numaralardanda denedim türk telekomdan aramaya calıstım yine olmadı arıyamıyorum
Daha önce de yazdım ama kimse cevap vermedi. Arkadaşlar msn de web camı kullanamıyorum açmıyor. Normal program yoluyla açıyor ama msn de açmıyor. Problem nereden kaynaklanıyor anlamış değilim. Yardımcı olun lütfen.
Birde yeni BIOS güncellemesinin linkinin verirseniz çok sevinirim.
www.dell.com.tr ye gir orada orada sürücüler ve driverler var. pc nin altındaki service tag'ı yaz orada senin için gerekli driverleri gösterir bios kısmına tıklarsan A11 i görürsün diğer sorunun hakkında pek bir fikrim yok
BIOS güncellemesi yaparken böyle bir hata aldım. Problem nedir acaba?
yapman gereken bios ıptade firewall ve format gibi işlemlerde adaptörü takman lazım adaptörün takılı olmadıgından laptop pille bağlantılı çalıştığından yapmamıştır adaptörü takıp yapmayı deneyin.
camerada sorunu olan arkadasım silip tekrar yüklerde sorun belki düzelir. veya msnde tanıtılmamış olması söz konusu araçlara girip ses görüntü kurulumunda görüp görmediğini haber verirseniz yardımcı olabilirim.
support.dell.com a girerek ordan laptop modelinizi ki bu servis tagı altına bakıp yazmaktan daha kolay bi taktik, veya servis tagı girererek driver bölümüne girebilir ordan uptade veya güncel driverleri yükleyebilirsiniz.
Bende de aynı sorun olmuştu. Hatta servis i çağırmıştım ama sorun işletim sistemindeymiş. Sistemi yeniden kurdum düzeldi. Bence image alıp bir dene.
quote:
Orijinalden alıntı: Clerk
Daha önce de yazdım ama kimse cevap vermedi. Arkadaşlar msn de web camı kullanamıyorum açmıyor. Normal program yoluyla açıyor ama msn de açmıyor. Problem nereden kaynaklanıyor anlamış değilim. Yardımcı olun lütfen.
Adaptöre takın ve deneyin sorun kalmayacaktır.
quote:
BIOS güncellemesi yaparken böyle bir hata aldım. Problem nedir acaba?
Bende de aynı sorun olmuştu. Hatta servis i çağırmıştım ama sorun işletim sistemindeymiş. Sistemi yeniden kurdum düzeldi. Bence image alıp bir dene.
quote:
Tam anlayamadım daha detaylı anlatırsan sevinirim. İşletim sistemini yeniden kur derken? Format falan mı atacağım?
Bu başlığın ilk açıldığı zamanları hatırlıyorum, millet ağzı açık bakıyordu alete. Fakat şimdi görüyorum ki bazı kişilerin resmen midesi bulanmış şu ısınma işinden.
Dell ne diyor arkadaşlar buna? Buradan bakınca resmen kronik bir sorun gibi duruyor. Böyle bir şey kabul edilemez.
Ben ısınmasından gerçekten şikayetçi değilim. i7 işlemciye sahip (45nm) ve cihazım normal web-email-chat kullanımında bu sıcakları da hesaba katarsak, 49-55 derece arasında çalışıyor. Film, grafik programı gibi kullanımlarda yoğun kullanırsam 60-65 dereceye çıkabiliyor, her zaman değil bu da. Oyun oynadığımda yüksek grafik istemiyorsa yine 72-73'ün üstüne çıkmıyor. 3D isteyen bir fpsde 79'a ve 83'e çıkıyor ve bu değerler bence aşırı değil. Soğutucu kullanıyorum ama bu değerleri soğutucusuz olarak aldım. Dell'in bir önceki modeli XPS 1640 normal kullanımda cayır cayır, dokunulamayacak şekilde ısınıyordu (şahit oldum). Bu modelde böyle bişey yok. Diz üstünde kullanmıyorum ama, 60 civarında cihaz dize konulabiliyor, alt tarafı yanmıyor. Zaten 70 üstü sıcaklıkta dizde 3d fps oynayacak halimiz yok. Ancak Dell'in çözmesi gereken sorun, sıcaklıkların üst limiti ve işlemcinin çalışma hızı ile ilgili. Daha önce de belirttiğim gibi, belli bir sıcaklıkta işlemci 12x multiplier yerine (ki bu da en az), 7x'e düşüyor ve oyunlar ağlıyor. Bu belli bir sıcaklık da öyle anormal bir değer değil. en sın BIOS'ta 84 derece olunca fps 10-15'e düşebiliyordu. Ekran kartının saat hızı için de benzer şeyler geçerli. Son BIOS'ta biraz iyileştirme var ama hala bu fps düşüşü ve throttling dediğmiiz sorun devam ediyor. Test etmek istiyorsanız Prime ve Furmak uygulamalarını ardarda çalıştırıp makineyi zorlayabilirsiniz.
Garantiden konuştunuzda aklıma geldi..Dell de uluslar arası garanti var mı?Varsa bu yerinde hizmet olayından faydalanabiliyormuyuz?
quote:
Orijinalden alıntı: jay jay justified
Bu başlığın ilk açıldığı zamanları hatırlıyorum, millet ağzı açık bakıyordu alete. Fakat şimdi görüyorum ki bazı kişilerin resmen midesi bulanmış şu ısınma işinden.
Dell ne diyor arkadaşlar buna? Buradan bakınca resmen kronik bir sorun gibi duruyor. Böyle bir şey kabul edilemez.
Üzülerek söylüyorum ki haklısın. Yapacak bir şey yok gibi.
arkadaslar bende dell 1645 almak ıstıyorum.6 aydır takıp edıyorum bu aralar fiyatı cok uygun.ama asus un N61JQ ile arasında gidip gelıyorum .ikisini bana karsılastırır mısınız.
ASUS N61JQ CORE İ7-720QM 1.6GHZ-4GB-640GB-16"HD SL-CAM-BT-1024MB HD5730-DVDRW-W7PRE FİYATI:2.134 TL
Türkiye'deki modellerde RGB LED teknolojisi var mı bilmiyorum ama varsa görüntü kalitesi farklı olur epeyce ikisi arasında. Onun dışında oyun performansı olarak HD 5730'un üstünlüğü var. Hem teknoloji, hem de performans olarak daha iyi bir kart. Harddiski çok cüzi bir ücretle 7200 RPM yapmak mümkün ayrıca Asus için. 500 GB var en fazla fakat bu çok da önemli değil. Monitörü daha büyük Asus'un eğer önemliyse. Bir de ileriye dönük olarak USB 3.0 var Asus'ta fakat şu anda hiçbir işe yaramıyor.
Bir de şu işlemcinin belli bir sıcaklıktan sonra kısıtlama yapması olayı var ki, XPS'i almamak için tek başına yeterli bir neden kanımca.
Sonuç olarak; aradaki fiyat farkına değecek hiçbir şey yok bence. Belki servis hizmeti denebilir ama bu benim için önemli değil. Asus daha mantıklı bir seçim.