Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: realosman

quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

selam, yardıma ihtiyacım var, bilg.ı hdmi dan tv.ye bağladım, görüntü aktarımını sağladım ama bir türlü ses aktarımını sağlayamadım.. ses için ekstradan ses birşey mi bağlamak gerekiyor? yoksa ses de hdmi kablosu üzerinden mi aktarılıyor. bi yardım ederseniz sevinirim. bu konuda cahilim

hdmi ile bağladıktan sonra ordan hem sess ve görüntü aktarımı olacaktır fakat sesin gelmemesinin ilk ve öncelikli nedeni denetim masasından ses çıkışını Hoporlar/kulaklık yerine varsayılan olarak ati hdmi output olrak ayarlaman gerekmekte üstüne gelip mouse'un sağ tuşuna basarak varsayılan aygıt olarak ayarla demeniz ile sorun çözülecektir çözülmezse belki tv sesi kapalı veya kabloda sorun olabilir : )

hmmmm teşekkür ettim ;)
    hdmi bağlantıyı ilk defa yapıyorum hayatımda, nasıl birşey oluyormuş merak etmiştim, dün beceremeyince hevesim kursağımda kalmıştı ama bugün tekrar deneyecem ;)

• Slm arkadaşlar ben günde an az 4 yada 5 fılm ızlıyorum bu nedenle pc bıraz ısınıyor bıde bılgısayar gün boyu açık eski laptopumun soğutucunu kullanıyorum eski bılgısayarımı iyi soğutuyordu ama bu pc baya ısındıgı için fazla etki etmıyor o yüzden bende bır ZALMAN NC 2000 Almayı düşünüyorum gerçektende ıyı soğutuyormu kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim sipariş vericem hemen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur

Slm arkadaşlar ben günde an az 4 yada 5 fılm ızlıyorum bu nedenle pc bıraz ısınıyor bıde bılgısayar gün boyu açık eski laptopumun soğutucunu kullanıyorum eski bılgısayarımı iyi soğutuyordu ama bu pc baya ısındıgı için fazla etki etmıyor o yüzden bende bır ZALMAN NC 2000 Almayı düşünüyorum gerçektende ıyı soğutuyormu kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim sipariş vericem hemen...

valla bende eski bilg.dan kalma nc-1000 var, iadere ediyor ve güzel soğutuyor, eğer mecbur alacaksan bi tane kesinlikle nc-2000 al ;) eğer bnm şu an değiştirme imkanım olsa nc-1000 i verip nc-2000 alırım...
  • Arkadaşlar, bu makinenin benzeri olan bir Sony Vaio var mı? Varsa hangi modelidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugurt -- 31 Temmuz 2010; 13:32:07 >
  • vatan bilg den DELL XPS STUDIO 1645 BBI72P45 aldım ürün tanıtımında buleray ve hard disk 7200 rpm idi ama şüphelerim var eğer bu özellikler yoksa ürünü vatana iade edeceğim bilgisi olan varmı?
    bir cafenin bahçesinde oyn açtım 10 dakika sonra donmalar seste takılmalar başladı soğutucu olmadan bu cihaz yanar gibi geliyor bana yanımızda sürekli soğutucumu taşıyacağız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zıbartacus -- 31 Temmuz 2010; 16:31:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zugurt

Arkadaşlar, bu makinenin benzeri olan bir Sony Vaio var mı? Varsa hangi modelidir?

valla vardı bi tane ama 4000-4500 tl falandı herhal vatanda... teknosada da 3800-4000 gb bişiydi, sxps1645 ise 3300 tl idi vatanda (indirimsiz fiyatlar)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trou6le

vatan bilg den DELL XPS STUDIO 1645 BBI72P45 aldım ürün tanıtımında buleray ve hard disk 7200 rpm idi ama şüphelerim var eğer bu özellikler yoksa ürünü vatana iade edeceğim bilgisi olan varmı?
    bir cafenin bahçesinde oyn açtım 10 dakika sonra donmalar seste takılmalar başladı soğutucu olmadan bu cihaz yanar gibi geliyor bana yanımızda sürekli soğutucumu taşıyacağız?

bende ısınmasından çok şikayetçiyim ama düşününce ısınma gayet normal, i7 720qm işlemci var, hdd 7200 rpm, köpek gibi dönüyor ekran 1080p e.kartı da deli gibi çalışıyo, pilde hepsine güç yetiştiriyo ha bile... gayet normal aslında, alet masaüstü performansına sahip neredeyse...
  • ısınınca yeterli soğutulamayınca oyun oynanamayacaksa bu cihaza çok para vermenin manası varmı?yalnız evde kullanacaksak masa üstü kullanmak daha mantıklı olmazmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zıbartacus -- 31 Temmuz 2010; 17:52:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trou6le

ısınınca yeterli soğutulamayınca oyun oynanamayacaksa bu cihaza çok para vermenin manası varmı?yalnız evde kullanacaksak masaüstü kullanmak daha mantıklı olmazmı

valla arkadaşım, zaten bu makine oyun makinesi değil, sırf oyun için notebook alacaksan tek bir önerim var;
    DELL ALIENWARE alacaksın, ya da notebook istemiyorsan masaüstü toplayacaksın...

ha bizimkini sorarsan sxps 1645 veya diğer markaların modelleri (genelleme konuşuyorum) multimedia notebook olarak geçer.. yani film izlersin, işlemlerini yapar programlarını çalıştırırsın, oyn oynarsın vs. çok amaçlı notebook olarak düşün. bu sadece dell sxps 1645 için değil, tüm markalar için geçerli, bende acer 5920 vardı, bi oyun oynuyordum e.kartı 101 dereceye çıkıyordu notebook cooler ile...

• Benim makinenin problemleri hakkında yabancı forumlarda yüzlerce mesaj yazıldığına dair paylaştıklarım güme gitmiş gibi. Ben burada şunu sormak istiyorum. Bu makinenin son BIOS güncellemesi (A10) yaptıktan sonra 3D oyunlarda fps değeri en fazla yarım saat içinde düşmeyen biri var mı? Sorun ısınma değil, bu şekilde ısınma çoğu i7'li cihazda olabiliyor, tamam da, burada aslında anlaması çok basit bir mevzu var. Dell, bu makinenin BIOS'un öyle ayarlamış ki, belli bir sıcaklığın üzerine çıkınca, işlemci ya da ekran kartının saat hızı anormal derecede düşüyor. Ve bu sıcaklık laptoplar için kritik bir sıcaklık bile değil ortada yanlış bir durum söz konusu. Gelen bir sürü şikayet üzerine DELL yeni BIOS çıkardı, adaptörleri ücretsiz değiştirdi. Fakat sorun farklı şekilde hala devam ediyor. Konu burada sabahlara kadar oyun oynamak değil, 3000 TL verip bir cihaz alıyoruz, bu cihazla neredeyse 15 dakika sonra oyun oynanmaz hale gelebiliyor. Son BIOS güncellemesini yapıp da, artık eskimiş olan F.E.A.R (ilk çıkan) oyununu bile 1 saat fps değeri yerlerde sürünmeden oynayabilen varsa, ben artık bu konuda bir şey yazmayacağım. 1 saat oynayın ve kayıtlarınızı paylaşın diyorum. Yanlış anlaşılmasın, lafım kimseye değil. Yalnızca nasıl bu problemden kimse bahsetmiyor anlayamıyorum. Bağlantı da verdim o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr

Benim makinenin problemleri hakkında yabancı forumlarda yüzlerce mesaj yazıldığına dair paylaştıklarım güme gitmiş gibi. Ben burada şunu sormak istiyorum. Bu makinenin son BIOS güncellemesi (A10) yaptıktan sonra 3D oyunlarda fps değeri en fazla yarım saat içinde düşmeyen biri var mı? Sorun ısınma değil, bu şekilde ısınma çoğu i7'li cihazda olabiliyor, tamam da, burada aslında anlaması çok basit bir mevzu var. Dell, bu makinenin BIOS'un öyle ayarlamış ki, belli bir sıcaklığın üzerine çıkınca, işlemci ya da ekran kartının saat hızı anormal derecede düşüyor. Ve bu sıcaklık laptoplar için kritik bir sıcaklık bile değil ortada yanlış bir durum söz konusu. Gelen bir sürü şikayet üzerine DELL yeni BIOS çıkardı, adaptörleri ücretsiz değiştirdi. Fakat sorun farklı şekilde hala devam ediyor. Konu burada sabahlara kadar oyun oynamak değil, 3000 TL verip bir cihaz alıyoruz, bu cihazla neredeyse 15 dakika sonra oyun oynanmaz hale gelebiliyor. Son BIOS güncellemesini yapıp da, artık eskimiş olan F.E.A.R (ilk çıkan) oyununu bile 1 saat fps değeri yerlerde sürünmeden oynayabilen varsa, ben artık bu konuda bir şey yazmayacağım. 1 saat oynayın ve kayıtlarınızı paylaşın diyorum. Yanlış anlaşılmasın, lafım kimseye değil. Yalnızca nasıl bu problemden kimse bahsetmiyor anlayamıyorum. Bağlantı da verdim o kadar.

kardeşim ben de senin gibi aynı problemleri yaşadım. 1 ay dolmadığı için bilgisayarımı iade ettim. makinayı soğutuculu kullanırsan fps düşmesini pek yaşamazsın. ya da li tane pervane al ucuzundan laptopa doğru kullan öyle çok daha fazla sogutula biliyormus. dell i ararsan sana bizim için normal kullanım baz alınır der. normal kullanımda takılma yoksa birşey yapamayız der. bizim kriterimiz normal kullanım der.

• @fbiceman, Cihazı Zalman NC-2000 ile kullanıyorum zaten, verim de alıyorum, ısınmasından şikayet etmiyorum. Zaten öyle cayır cayır yanma noktasına gelmeden yavaşlama başlıyor. Öyle oyun oynayan bir insan değilim yani, ama Windows'ta da Linux'ta da bu sorunu yaşıyorum 3d oyun ve grafiği yoran uygulamalarda. Ya işlemci hızı nerdeyse 200-300 mhz'ye düşüyor, ya da ekran kartı saat hızı aynı şekilde düşüyor. Bunu verdiğim linklerdeki çoğu insan yaşamış. Dell yetkililerinden de kabul edenler var, ama henüz resmi bir açıklama yok. Daha önce adaptör değişimi ve BIOS güncellemesi ile ilgili sorunda resmi açıklama yapmışlardı, değiştiriyoruz ve BIOSu güncelleyin diye. Bu sefer de sorunlar devam ediyor, anlamak için ölçüm yapmak çok sağlıklı. GPU-Z ve throttlestop programlarıyla ölçüm yapıp kayıtlara bakıyorum, aynı şekilde ölçüm yapanlarla değerler hemen hemen aynı. Belli bir dakika geçince inanılmaz düşüşler var hızda, bu da oyunda kare kare oynanma şeklinde yansıyor kullanıcıya, ya da çok yavaşlıyor oyun. ervisin yapacağı bişey yok, en fazla anakartı değiştirecek ki, aynı BIOS olduğu sürece devam edecek sorunlar (belki yenileri ortaya çıkacak değişim sağlıklı olmazsa). Yeni ve sorunları çözülmüş bir BIOS sürümü bekliyorum, bir zaman daha açıklama olmazsa ya da yayınlanmazsa servise sorunu bildireceğim. Artık değişim mi olur, anakart mı değişir sonuna kadar uğraşacağım. Ayrıca servis oyundaki aşırı FPS düşmesini sorun olarak kabul ediyor, normal kullanım içinde bu. Aynı oyunu 1500-2000 aralığındaki diğer laptoplarda oynayın bakalım, böyle bir sorun var mı. Hiç bir şekilde yok.

• Dostum bende de ilk 10 dk dan sonra oyunda takılmalar oluyor bılgısayarımın altında sogutucu var ayrı yetten bılgısayara dogrultulmuş büyük pervane var inan bana pc yınede ısınıyor ve oyunda takılmalar devam edıyor bence bu pc nin içinden kaynaklı bir sorun var teknik destegı aradım adam bana dıyorki bilgisayarda oyun oynarken kapanmıyorsa yada mavi ekran hatası vermiyorsa yapacak bişey yok ancak hata verırse servis yollayabılırız.beyler Dell in çıkardıgı en kötü modeli aldık bunu onlarda bılıyor ellerıne kalmasın dıye adamlar bişey yapmak istemiyorlar pc nin görüntü mükemmel ama yani ne kadar daha devam edecek bu böyle ben görüntüsündende sıkıldım çünkü hiçbişey yapmadıgım halde ısınıyor herkeste kendini kandırıyor yok i7 işlemci çok enerji yakıyor yok çok ısınan bir işlemci kımse kendını kandırmasın madem çok ısınan bir işlemci bu neden çift fanlı yapmadılar makıneyi tamam ısınan bir işlemci ama bu kadarda olmaz ya nerdeyse özel klıma alacam bu makıne için dibine koyup kullanıcam makıneyı anlamdık ne yapıcaz nasıl şikayetlerimizi iletecez yoksa bu pc bıze 1 yıl dayanmayacak arkadaşlar sıcaktan bütün parçaları erıyecek bişeyler yapmamız lazım 3000 tl az para değil yazık ya.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_10ur -- 6 Ağustos 2010; 15:09:15 >

• herkese selamlar arkadaşlar yaklaşık 15 gün oldu kullanmaya başlayalı çok memnunum
    birşey takıldı aklıma 1. sayfada şu yazan cümleyi açıklarsanız sevinirim
    Optik Sürücü : Blu-Ray ROM (Blu-Ray,DVD and CD read & write) Combo

blu ray yazabiliyor mu bu optik sürücü
  • dell in sitesine daha konmamış fakat en son surum ekran kartı driverini burdan yükleyip kurabilirsiniz.

http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratigdirli
    herkese selamlar arkadaşlar yaklaşık 15 gün oldu kullanmaya başlayalı çok memnunum
    birşey takıldı aklıma 1. sayfada şu yazan cümleyi açıklarsanız sevinirim
    Optik Sürücü : Blu-Ray ROM (Blu-Ray,DVD and CD read & write) Combo

blu ray yazabiliyor mu bu optik sürücü

Bildiğim kadarıyla Blu-ray diskleri yalnızca okur, yazamaz.
  • teşekkürler
    acaba denesem mi yazılabilir blu ray diskler 5 lira falan yani 25 gb yazma imkanı süper bişe
    ne dersiniz
  • beyler 3dmark06 skorum
     DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE)

sizlerde paylaşırsanız iyi olur kanısındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vicodin -- 9 Ağustos 2010; 15:08:36 >
  • beyler müjdemi isterim BIOS A11 çıktı Vatana millete hayırlı olsun ekran kartı sorunumuzun çözüldüğü kanısındayım
  • benim harddisk de hitachi 7200rpm pek fark olacagını düşünmüyorum hitachide iyi marka çünkü. benim pc başlangıcta hiçbir oyunda kasmazdı 8 saat pes oynadıgımı bilirim tık etmezdi ama şuan 5 dk oyniyim kasmaya başlıyor ne yapacagım bilmiorum delirmek üzereyim dell servisini arıcam arıyamıyorum ev telefonu yok ceptende aranamıyor pc yi aldıgım yerede vermek istemiyorum 1 ay el koyuyorlar resmen bana yardımcı olurmsunuz ya cıldırmak üzereyim laptoptan sogudum vallahi. pc öncedende ısınırdı ama hiç kasmazdı şimdi kasmaya başladı of of garip iş yahu 2600 tl para verdim tost makinasıyla geziyorum :S
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.