Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar valla ben anladım ben tasarımcıyım işlem olarak tavana vurduruyorum bilgisayarı ancak her bilgisayan kadar ısınıyor. ikicisi insanları bence yanlış yönledirmeyelim asus sun o tavsiye edilen modelini biyi inceledim kesinlikle dellin yanıdan geçemez. ben çok çok mennunum kesinlikle kendi sınıfında muadili yok
  • vallahi benim bazı oyunlarda sorunum var ısınmadan ötürü oda notebook cooler yok yani ben memnunum pc den ısınma sorunuda havanın akışını saglayacak petekler yok pcnin yanında arkadakide ufak kalıyor bu nedenle ısı hapsoluyor önceden ısınsada kasmazdı oyunlarda ama şuan kasıyor yinede asustansa delli öneririm servisi cok berbatmış asusun arkadaşım almıştı pc 3 ayda 1 servise gidiyordu ben olsam asus almam bunu alırım ama ısınma sorunu var yok diyemem onuda söyliyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: suprocco

arkadaşlar valla ben anladım ben tasarımcıyım işlem olarak tavana vurduruyorum bilgisayarı ancak her bilgisayan kadar ısınıyor. ikicisi insanları bence yanlış yönledirmeyelim asus sun o tavsiye edilen modelini biyi inceledim kesinlikle dellin yanıdan geçemez. ben çok çok mennunum kesinlikle kendi sınıfında muadili yok

Ne açıdan yanından geçemez? Neresinden geçer diyelim ya da :)

Sağlıklı yorumlar yapalım. Türkçe bozuk epeyce besbelli, belki de tam anlatamadın meramını.
  • Ben de Asus almanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clerk

quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Bu başlığın ilk açıldığı zamanları hatırlıyorum, millet ağzı açık bakıyordu alete. Fakat şimdi görüyorum ki bazı kişilerin resmen midesi bulanmış şu ısınma işinden.

Dell ne diyor arkadaşlar buna? Buradan bakınca resmen kronik bir sorun gibi duruyor. Böyle bir şey kabul edilemez.

Üzülerek söylüyorum ki haklısın. Yapacak bir şey yok gibi.

bilmiyorum siz başka i7 işletim sistemli laptopların sıcaklık değerlerine baktınız mı fakat görülen o ki değerler başka laptoplarda da aynı sorun şu oluyor. yüksek performans sağlayan i7 işlemciler ve güçlü ekran kartları hd 4xxx veya hd5xxx serisi kullanan laptoplarda tek fan ile soğutmada marka ve modeller arasında sıcaklıklar birbirine çok yakın ve yüksek değerdeler bu bütün i7 laptoplarda MALESEF geçerlidir.

bu iki fanlı asus laptop fakat sıcaklık değerlerini görüyorsunuz.

http://www.legitreviews.com/article/1248/5/

asus n61jq - forumda sıcaklığın 80 civarlarında seyrettiğini söylemektedir. tabi bu adamda olan sorun ama oluyor yani...

http://www.tomshardware.com/forum/287585-28-laptop-asus-n61jq-core-temperatures

görüldüğü gibi sıcaklıklar hep birbirlerine yakın değerlerde çıkmaktadır.

şimdi asus ile dell'in karşılaştırmasına bakarsak eğer;

özelliklere baktıklarında işlemcileri aynı hıza ulaşabiliyo, ekran kartı özellikleri asusun biraz daha iyi dellden ve ekranı 15.6 değil 16 ki bu laptopun boyutlarını değiştirmiyo dell de 16 inç laptop boyutları ile aynı sadece ekranı 15.6 inç, asus 16 inç fakat sabit disk hızı olsun ekran çözünürlüğü ( dell 1920x1080, asus 1366x768), klavyenin ışıklı olması(tercih sebebi olabilir), ramlerin mhz hızları, dell de artı ekten birde buna biraz daha para verip blueray ekleyebilirsiniz. en önemlilerinden biride servisi dell'in baya yol katetti. burda sizin alma tercih etme sebebleriniz önemli. eğer performans önem arz ediyor ise size ona göre bir secim yapmalısınız.dell almanız performas ve diğer unsurlara rağmen (ki dell'in eksi yönlerine karşın) paranıza deyeceğini kesinlikle söyleyebilirim.

fan ile çözüm oluyo ki ben 25 tl lik sinbo fanı laptoptan 50 cm sağ veya soluna koyup sıcaklıktan etkilenmeden kullanıyorum. hem kendimi hem laptopu sogutuyorum : ) ( altına koyup resimlerini çektim o zaman performans çok iyide kullanımı zor geldi bana. forum sayfalarına görürsünüz)

ben dell laptopu, babam al sana para istediğin laptopu al dedikten tam 2 ay boyunca sürekli bir araştırma sonucu türkiyede o zaman o paraya alınabilecek en iyi laptop dell olduğu için koşa koşa aldım. o zaman adaptör sorunu olduğunu bildiğim halde( ki servisin yabancı kaynaklı sitelerde düzelteceğini duymuştum. ama 1.5 ay bekledik..) fakat bakınca o zaman bu özelllikleri veren başka laptop yoktu. Dell diğer firmaların aksine bu laptopda bütün özellikleri o zamana göre full çıkartmıştı. Misal olarak diğer firmaların sabit disk hızları 5400 rpm ram hızları 1066 civarlarındaydı. veya ekran kartı daha düşük bir modeldi. artı olarak ekran çözünürlükleri 1366x768 idi.

şimdi daha güzel özellikli laptop var hangileri derseniz, kullandığım sony laptoplar, kalite olarak kendilerini diğer aynı özellikte olan laptoplara göre bence bir adım önde. şimdi sony 1.73 i7 işlemci ve hd 5xxx serisi ekran kartlı 6 gb ramli modelleri var.

linki koyuyorum.
    http://www.sanalmarketim.com/urun/34ca8a67f2843c490377e79db789571c/SONY-VPCF12S1E/B-Core-i7-740QM-1.73GHz-6GB-500GB-GT330M-Blu-Ray-3G-16.4#34;-Full-HD-Win-7

paranız dell alabilecek kadar var ise ya dell alın veya biraz daha para verip sony alın. SICAKLIK böyle olduğu halde malesef bu tekrar söylüyorum i7 modelli olan çoğu laptopda söz konusudur. (ki dell sıcaklıktan kaynaklanan takılma sorununu haledeceğine inanıyorum olmadı sinbo fan var : ) )
    paranız var ise linkte gösterdiğim sony modeli öneririm ki ben dell kullandıım halde, çünkü tr'de dell fiyatına yakın su anda en kralı bu tabi bana göre : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realosman -- 18 Ağustos 2010; 1:11:45 >

• arkadaşlar fazla araştırmadan yorum yapıyorsunuz galiba....

i7 işlemcili olupta ısınmayan ve ısınmasından şikayet edilmeyen bir notebook varmı????
    varsa link veya başka birşey verinde bir yaşımıza daha girelim

xps 1645 gibi i7 işlemci ve üst sınıf ekran kartı ve hele 7200rpm disk kullanan her notebook ısınır ve NORMALdir
    benim sony vaio f12 notebookum var....o da aynen ısınmakta...ancak tasarruf modunda veya nette dolaşırken ılık....ama birşeyler yapmaya başlayınca anında ısınıyor hele hele sağlam bir oyuna girdiğimde cayır cayır

eğer ısınma sorun ise i7 işlemcili ve sağlam ekran kartlı ve 7200rpm diskli notebook almayacaktınız.....
    ısınma bu notebookların baş düşmanı....maalesef sizinde benimde notebookumuzun böyle bizler onu kızdırına kadar yüklendikçe çok fazla ömrü yok.....şu dünyada fazla ömrü kalmamış gariplere iyi davranın arkadaşlar yada satın i3 notebook alın

• Dikkat ediyorum da, diğer başlıklarda da i7'ler ısınıyor, aksini söylemeyin falan diyorsun. Isınmıyor diyen de yok zaten. Fakat buradaki sorun farklı dikkat edersen. Isınmanın sonucunda bilgisayarın çalışmasını engelleyen bir durum var. Adaptör değişimi gibi şeylerden bahsedilmiş ama henüz deneyeni görmedim. Farklı markaların farklı modellerinde de aynı durum ve aynı çözüm önerileri gelmiş. 90W'lik adaptörü 120W'likle değiştirenler var. Bununla çözüme ulaşan Compal NBLB2 kullanıcıları var yabancı forumlarda mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Dikkat ediyorum da, diğer başlıklarda da i7'ler ısınıyor, aksini söylemeyin falan diyorsun. Isınmıyor diyen de yok zaten. Fakat buradaki sorun farklı dikkat edersen. Isınmanın sonucunda bilgisayarın çalışmasını engelleyen bir durum var. Adaptör değişimi gibi şeylerden bahsedilmiş ama henüz deneyeni görmedim. Farklı markaların farklı modellerinde de aynı durum ve aynı çözüm önerileri gelmiş. 90W'lik adaptörü 120W'likle değiştirenler var. Bununla çözüme ulaşan Compal NBLB2 kullanıcıları var yabancı forumlarda mesela.

'Isınmanın sonucunda bilgisayarın çalışmasını engelleyen bir durum var' MIYMIŞ GERÇEKTEN????
  • Evet, önceki mesajları okursan göreceksin. Ben uydurmuyorum yani bunu. Hatta farklı BIOS sürümlerinde ekran kartında sorun yaşamaya başlayanlar, sonra tekrar işlemcide problemi olanlardan bahsediliyor. Son çıkan BIOS sürümünde de buna bir netlik getirilmediği belirtilmiş.

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/p/19335185/19707247.aspx

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19336771.aspx

Dell'in forumlarında da aynı dertten muzdarip kullanıcılar var. Kimisi adaptörle ilgili demiş, kimisi olmuyor demiş çıkmış. 130W'lik adaptör konusunda genel bir görüş birliği var ki Dell'in, kullanıclara adaptör tedarik edeceğinden falan da bahsedilmiş. Şu başlıkta büyük tartışmalar dönmüş:

http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/446193-s-xps-1645-throttling-info-updates.html

Dell'in de resmi sitesinde buna dair bir açıklama mevcut:

http://en.community.dell.com/dell-blogs/Direct2Dell/b/direct2dell/archive/2010/01/20/dell-still-looking-into-throttling-on-the-studio-xps-1645-and-studio-17-laptops.aspx

• Şimdi @jay jay justified, Dell ile ilgili eleştirilerinde haklı olduğun noktalar var. Ben bu ısınma sonucu CPU ya da GPU'da olan performans düşüşüyle ilgili konuları bu başlıkta dile getirdim. Ancak şöyle bir nokta da var ki, bizim gibi bu "throttling" mevzusundan şikayetçi olan kişilerin sayısı sınırlı. Eğer çoğunluk, ya da ciddi bir kısmı bu şekilde düşünseydi tepki daha büyük olurdu. Durum böyle olunca şunu düşünüyorsun, ya bu insanların çoğu son dönem oyunları uzun süre oynamıyorlar ve başka işler yapıyorlar, ya da herkeste bu kadar ciddi bir sorun olmuyor. Notebookreview forumunun ilgili başlıklarında performans ve ısınma değerlerini paylaşıp 3 saat Battlefield ya da TF2 oynayıp performans düşüklüğü yaşamayan kullanıcılar da var. Ben bu sorunu yakından takip ediyorum ve ciddiye alanlardan biriyim. Dell'in bu soruna çözüm bulmasını bekliyoruz, yeni BIOS sürümleri çıkarıyor, kimisi memnun kalıyor ama bence hala tam bir düzelme yok. 5730 ekran kartı daha az güç tükettiğinden sorun yaşayan daha azmış mesela. Kısacası beklemedeyiz, eninde sonunda sorun düzelecek diye tahmin ediyorum, bence sorun yazılımsal. Notebook'un ısıyı iyi dağıtmadığını filan düşünmüyorum, odada 40 derecenin üstünde şıpır şıpır ter damlarken benden, illüstrasyon programı ve 5-6 uygulama, onlarca tab açık çalışıyorum ve sıcaklık 60 derecenin üstüne nadiren çıkıyor, sol üst taraf dışında belirgin bir sıcaklık yok, kullanıma engel bir durum yok.

Karşılaştırmalara gelince, "Asus bu cihazın yanından geçemez" bence de biraz abartılı bir yorum, ancak ben de uzun araştırmalar sonunda bu cihazı çok beğenerek aldım ve şunu söyleyebilirim ki diğer benzer donanımdaki cihazlar özellik ve tasarım olarak beni memnun edemezdi. İşçilik, tasarım zaten yabana atılmaması gereken özellikler ama bunlardan önemlisi lcd panel ve ekran kalitesi. Kontrast oranlarını, görüş açılarını karşılaştırıp inceleyen reviewlere bakın, 1920x1080 çözünürlük de her cihazda bulunmuyor. Yani şöyle düşün, her açıdan beğenerek alınan bir cihaz bu. Belki MacBook pro alırken de benzer şeylere dikkat ediyorlar insanlar. Ama işte sonradan böyle bir hatası bulunuyor, şu anda bunu Dell'e dile getirmek, forumlarda takip etmek ve çözümleri denemek dışında elden bir şey gelmiyor. Alan arkadaşlar zaten araştırırsa bunu bilerek alırlar. Kimisi için önemli, kimisi için önemli olmayan bir sorun. Son durumda şu an A11 BIOS ile, cihazda 2d grafik programları, normal ofis ve günlük uygulamalar, HD film-multimedya uygulamaları tamamen sorunsuz çalışıyor ve anormal bir sıcaklık artışı yapmıyor. Şimdi çıkıp biri "ama ben BF ve Crysis oynarken çok ısınıyor ya da fps deli gibi düşüyor" derse o da kendine göre haklıdır. Her ne kadar bu cihaz oyun makinesi olmasa da normal ayarlarda çoğu oyunu bir kaç saat sorunsuz oynatabilmelidir. Yine de dediğim gibi, bu problem dışında benim gözlemlediğim ve okuduğum başka bir problem yok. Artı Ubuntu ve çeşitli Linux dağıtımlarını oyun dışındaki tüm işlerimde kullandığım için daha da iyi verim aldığımı söyleyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr
    Şimdi çıkıp biri "ama ben BF ve Crysis oynarken çok ısınıyor ya da fps deli gibi düşüyor" derse o da kendine göre haklıdır. Her ne kadar bu cihaz oyun makinesi olmasa da normal ayarlarda çoğu oyunu bir kaç saat sorunsuz oynatabilmelidir. Yine de dediğim gibi, bu problem dışında benim gözlemlediğim ve okuduğum başka bir problem yok. Artı Ubuntu ve çeşitli Linux dağıtımlarını oyun dışındaki tüm işlerimde kullandığım için daha da iyi verim aldığımı söyleyebilirim.

soğutucu fan aldığınız takdirde bu sorunda oluşmuyor ki ben 8-9 saat BF oynadım. süreklide oynuyorum. fanımda sinbo canavar : )
  • jay jay justified hocam sağolasın sayende yeni birşey daha öğrendik.....ben olayın sadece ısınma olduğunu sanmıştım....
    olay demekki vahim......bu notebooku almayı düşünen arkadaşlar için önemli bir bilgi...............
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

jay jay justified hocam sağolasın sayende yeni birşey daha öğrendik.....ben olayın sadece ısınma olduğunu sanmıştım....
    olay demekki vahim......bu notebooku almayı düşünen arkadaşlar için önemli bir bilgi...............

Aslında bu konunu bundan önceki sayfalarında uzun uzun yazıyor bu problemin olduğu. Hatta detaylı linkler de verdim. İlk defa konuşulmuyor yani, referans noktası var. Buradan okumaya başlamışsan şaşırman normal tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowsong_tr
    quote:

jay jay justified hocam sağolasın sayende yeni birşey daha öğrendik.....ben olayın sadece ısınma olduğunu sanmıştım....

Aslında bu konunu bundan önceki sayfalarında uzun uzun yazıyor bu problemin olduğu. Hatta detaylı linkler de verdim. İlk defa konuşulmuyor yani, referans noktası var. Buradan okumaya başlamışsan şaşırman normal tabii.

bu notebooku almayı düşünseydim mutlaka baştan aşağı okurdum tabiki...birkaç mesaja göre yorum yaptım...... haklısın........ama almayı düşünenlere önerince 'sağol onu düşünmüyorum sorunluymuş' diyince şaşırmıştım....demekki almayı düşünen okuyor.....ben yeni aydım olaya....sürç-ü lisan ettiysek affola......

• Peki bir şey soracağım. Dell 'in fan çıkışı monitöre denk geliyor ve o biçim ısıtıyor ekranı. ilerleyen zamanlarda patlak verip vermeyeceğinin garantisi var mıdır ?
  • quote:

Peki bir şey soracağım. Dell 'in fan çıkışı monitöre denk geliyor ve o biçim ısıtıyor ekranı. ilerleyen zamanlarda patlak verip vermeyeceğinin garantisi var mıdır ?

ayrıca arada 1-2mm boşluk kaldığından orada basınç oluyordur ve rahat hava tahliye edemiyordur diye düşünüyorum.....bu nedenle yani ekran tam açık olduğundan rahat olarak sıcak hava tahliye edilmediğinden gereksiz bir şekilde notebook içindeki ısı artıyordur.....değilmi????
  • Merhabalar;

Tartışmalarınızı incelediğimde gördüm ki herkesin farklı bir görüşü var kafam karştı doğrusu ben daha çok oyun odaklı bir notebook düşünüyorum sizce ASUS'un N61 model isimli notebook'u mu? Yoksa DELL'in 1645 model isimli notebook'u mu?

Ve ek olarak sorum;

Bazı arkadaşlar ekranın tasarım kaynaklı bir sorunundan bahsetmişler ekranın içine toz girmesi gibi yani böyle birşey sözkonusu mu acaba 1645 kullanıcılarının fikrini alabilirmiyim?

Şimdiden Teşekkürler! :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: semoooo

Merhabalar;

Tartışmalarınızı incelediğimde gördüm ki herkesin farklı bir görüşü var kafam karştı doğrusu ben daha çok oyun odaklı bir notebook düşünüyorum sizce ASUS'un N61 model isimli notebook'u mu? Yoksa DELL'in 1645 model isimli notebook'u mu?

Ve ek olarak sorum;

Bazı arkadaşlar ekranın tasarım kaynaklı bir sorunundan bahsetmişler ekranın içine toz girmesi gibi yani böyle birşey sözkonusu mu acaba 1645 kullanıcılarının fikrini alabilirmiyim?

Şimdiden Teşekkürler! :)

Öyle pek oyuncu bir insan değilim, ara ara bir oyun kurarım ya da sürekli oynadığım oyunlar varsa bazı akşamlar 1 saat civarı oyun oynarım. Oyun notebooku konusuna gelmeden önce, bu cihazla ilgili bir kaç şey söyleyeyim. Bu cihazın az çok kapasitesi belli, oyunlarda ekran kartı en önemli faktör olduğuna göre ve işlemcinin de oyunlara göre fazla kaldığını düşünürsek, "4670'in oynatabileceği seviyede oyun oynayabilirsin" demek yanlış olmayacaktır. Bu cihazın oyun oynarkenki sıcaklığının benzer işlemci ve karta sahip cihazlardan fazla olmadığını düşünüyorum. Cihaza özgü yavaşlama problemi sorun olabilir; ancak bu bazı oyunlarda geçerli gibi görünüyor ve herkeste sorun olmuyor gibi. Örneğin Nexuiz oynarken ya da NFS Carbon/Shift oynarken işlemci sıcaklığım 76-77 derecenin üzerine çıkmadı ve FPS düşüşü olmadı. Fakat F.E.A.R. oynarken bu düşüşü gördüm ve bunu referans alarak zaten önceki mesajlarımda yazılımsal bir sorun olduğunu belirttim. "Her oyunu bu cihazla sorunsuz oynarsın" diyemem, çünkü sorun çıkarabiliyor. İlerde ne olacağını bilemem. Bunun dışında, bu cihaza standart notebook fiyatlarının (1500-2000) biraz üzerinde bir ücret ödüyorsunuz. Tasarımı, malzeme kalitesi, tuş aydınlatması, ekran çözünürlüğü ve görüntü kalitesi bu fiyatta etken. Şimdi kalkıp da bu cihazın tuşlarına haldır huldur basmak, yön tuşlarına da W-A-S-D'ye abanmak bence pek mantıklı değil. Başkaları farklı düşünebilir, ama masaüstünde klavyeyi atıp yenisini alabiliyorsunuz, bu cihazın klavye değişimi öyle ucuz ve sorunsuz değil. "Harici klavye bağlarım" demek de garip, çünkü o zaman notebook olmasının ne anlamı kalıyor. Ama işte harici monitör ve klavye bağlayıp cihazı sadece donanım amaçlı kullanmak isteyen olursa da onun tercihi olur. Benim fikrim bu cihaz, multimedya uygulamaları (HD film-müzik gibi), ve giriş-orta seviye grafik uygulamaları için uygun. Özellikle 2D grafik işleri için çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Örneğin, bir macbook pro dan daha performanslı ve özellikli bir cihaz (benzer fiyat aralığındaki modeli kastediyorum ve işletim sisteminden bağımsız), ekran özellikleri açısından da çoğu modelden üstün. Bunları cihazın kullanım alanları hakkında düşündüklerimi belirtmek için söylüyorum.

Özel olarak oyun notebooku konusuna gelince, piyasada Alienware ve Monster markaları başta olmak üzere yüksek performanslı, üst seviye ekran kartlı ve iyi soğutmaya sahip (tabii buna göre ağırlığı 5 kiloya çıkabilen) cihazlar var. Bunları elbette az insan tercih ediyor, fiyatları yüzünden. Bunları geçersek, bence senin amacına uygun olan cihaz, aşırı maliyeti olmayan, iyi ekran kartına sahip (5650 ve üstü gibi), i3-i5 işlemcili, ekran boyutu en az 15.6 olan bir notebook olmalı. Alienware gibi cihazları karşılayamıyorsan, pahalı bir multimedya cihazını (1645 veya Sony FW serileri gibi) almak seni sıkıntıya sokabilir; çünkü hem paranın tam karşılığını oyun açısından alamazsın, hem de oyun oynarken cihazı hırpalarsan maliyeti yüzünden üzülebilirsin. Benim böyle beklentilerim olmadığı için cihazdan verim alabiliyorum (cihazın sorunlu olduğunu gerçeğini kabul ederek). Sana 1500-2200 TL arası, 5650 ve üstü ekran kartlı dediğim gibi bir model daha uygun olur. Ha bana sorsan ne alırdım diye, ben oyun için yeterli bir masaüstü toplayıp, taşımak için de ya bir netbook ya da ekonomik bir 13.3 altı notebook alırdım.

• Öncelikle bilgilerinize teşekkür ediyorum Sn.shadowsong_tr

Anlatmak istediğinizi anladım ama benim bütçem daha üst seviye bilgisayarlara uygun(2500-3500) ama çok para harcayıpta düşük performans almak istemem açıkçası bu yüzden daha önceden "Monster" firmasının notebooklarını inceledim ve 15,6" notebooklarının bana uygun olduğunu gördüm lakin "Monster" Firmasını biraz araştırdığımda hüsrana uğradım diyebilirim çünkü gayet kullanışsız bir notebook olduğunu öğrendim(Isınma sorunu, Gürültü(Db) sorunu gibi) bu yüzden biraz daha aşağılara inip "ASUS" firmasının GTX260'lı G51'ini satın almayı düşündüm ama hiçbir yerde satılmıyor tüm stoklar tükenmiş...

Ve bu nedenle "DELL" firmasının 1645 model isimli notebook'u almayı düşündüm, ve bu konuyu buldum ancak bu notebook'un da ısınmadan kaynaklı performans kaybı ve ekranın içine toz kaçması gibi sorunları olduğunu duydum bu doğrumudur değilmidir bilemem...

Yani kısaca sorum;

Bana, "Sen monster al duyduğun kadar kullanışsız değil bu notebook işini uzun süre görür" mü dersiniz? Yoksa "Monster'a okadar parayı verirsin 3 gün sonra elinde kalır senin fazla para harcamana gerek yok sen DELL al" mı dersiniz?

Not: Bu alacağım notebook'u oyun odaklı kullanacağım bu yüzden Crysis Oyununu maximum performansta değilde biraz daha düşük ayarlarda kasmalar yapmayacak şekilde bir notebook istiyorum. Biraz ferrariyle fordu karşılaştırmış olacağım ama sizce Dell mi? Monster mi?

Bilgilerinize Tekrar Teşekkür Ediyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownsteward -- 19 Ağustos 2010; 20:40:50 >

• quote:

quote:

Peki bir şey soracağım. Dell 'in fan çıkışı monitöre denk geliyor ve o biçim ısıtıyor ekranı. ilerleyen zamanlarda patlak verip vermeyeceğinin garantisi var mıdır ?

ayrıca arada 1-2mm boşluk kaldığından orada basınç oluyordur ve rahat hava tahliye edemiyordur diye düşünüyorum.....bu nedenle yani ekran tam açık olduğundan rahat olarak sıcak hava tahliye edilmediğinden gereksiz bir şekilde notebook içindeki ısı artıyordur.....değilmi????

Aynen öyle oluyor. Ve o fan çıkışı ekrana denk gelmeseydi bu kadar ısınma kesinlikle olmayacaktı. Ben şaşırıyorum. Koskoca DELL firması mühendisliği bu mu diye?!?!?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.