Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 3 haftalık bir bekleyişin ardından en sonunda 8.7.2010 tarihinde klavyem ve fanım değişti. gecikme sebebi ise stoklarda yedek parça bulunmaması - yedek parça sıkıntısı imiş.. fan eskisine göre çok olmasa da biraz daha iyi, klavye mükemmel oldu :D her tuş çalışıyor ama...

ama artık yeni bir sorunum var; klavye ekrana temas ediyor, şu an için çok fazla olmasa da kalıcı çizikler oluştu. daha 3 gün old kullanalı ve bilgisayarı hiç bir yere taşımadım. orj. haliyle o kadar sağa sola götürdüm hiç birşey olmadı ama klavye değiştikten sonra 3. günde kalıcı çizikler gördüm...

ayrıca, bu bilg.ın ön panel zor çıkıyor, eleman çıkarmak için baya bi uğraştı. ama yeni gördüğüm birşey daha var, bilg.ın kenarında bulunan gri renkli metal bir bölgeden durmadan kabarıyor, bastırıyorum geri yapışıyor bir süre sonra tekrar kabarıyor. şimdilik bekliyorum, birkaç gün daha geçsin. parça değişiminden sonra geri dönüş yapıyor tel.le arıyor atina. belki arar gene diye beklicem ararsa saycam bu şikayetlerimi de, aramazsa hafta içinde ben ararım...

dokunmatik tuşlar arada bi gidip geliyordu, klavye değişiminden sonra çalışmaya başladı, büyük ihtimalle temassızlk varmış herhal diye düşünüyorum, şimdilik bir sorun yok dojunmatik tuşlarda...

ya bnm bu bilg.lardan çektiğim nedir yaaa, hiç şansım yok be abi...

• Slm arkadaşlar bende bu dell studio xps serısının bluraylı modelı var yanında 130 wattlık adaptör geldı ve 25 gündür bu ürünü kullanıyorum benım bılgısayarda ısınma sorunu var ve bende bu yuzden dell servısını aradım şikayaetımı bıldırmek için dedıgım şu oyun oynamaya başladıgım andan 3 4 dakıka sonra fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve bılgayara hemen ısınıyor bazen fılm ızlerken de ısınıyor dell servısıde benım bılgısayarı telefon yardımıyla drıver cd takıp biostan bılgısayarıma fan testı yaptırdı ve sonuç hiçbir problem yok test başarıyla sonuçlandı.dell servısını söyledıgı şu arkadaşlar bu modellerın hepsınde ısınma sorun var ama eger bılgısayarınız ısındıgı zaman yada oyun oynadıgınız zaman bırden kapanmıyorsa sorun yok demek çünkü bılgısayarın vıdaları bıle ısıyı bılgıayara yansıtıyormuş ama sorun olmuoyrmuş bana dedıkı ıstedıgınız kadar oyun oynayın eger bılgısayarınız kapanırsa hemen servısı yollayalım dedı bende arkadaşlar bılgısyarımı sınadım akşama oyun açtım ve 40 dakıka oyun oynadım bılgısayar ısındı ama kapanmadı altında sogutucu var bu sıcaklar ısınması normal bunu göz önüne alın.Çizilmeler için dıyecegım şu bılgısyarın kapagını kapatıp ıkı elınız kapagı sıkamyın sıkarsanız yada çantaya koyarken fazla bastırmayın bastırırsanız tuşlar ekran çarpar tabı bu bılgısayarı olan bıraz nazik olmak zorunda bataryamda fılm ızlerken 1.30 saat gıdıyor.diğer arkadaşlarda ne kadar gıdıyor bılmıyorum paylaşırlarsa sevınırım.bılgısayarınızı tam test edın ısınmadan dolayı bılgısayarınız kapanmıyorrsa boşuna dell servısını aramayın yardımcı olmuyorlar ancak kapanma olursa servıs gönderıyorlarmış.ben bu sıcakta pc ye dogru vanntılatör çalıştırıyorum bılgısayar hiç ısınmıyor 55 dereceyı geçmiyor sızde kışa kadar öle yapın.bence kışın bu bılgısayar daha az ısınıcak emın olun mükemmel bır bılgısayar görüntüsü bıle yeter ınanı pıyasada daha güzel bır bılgısayar yok ben araştırdım bıle bıle aldım.umarım yardımcı olmuşumdur herkese kolay gelsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_10ur -- 11 Temmuz 2010; 15:51:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur

Slm arkadaşlar bende bu dell studio xps serısının bluraylı modelı var yanında 130 wattlık adaptör geldı ve 25 gündür bu ürünü kullanıyorum benım bılgısayarda ısınma sorunu var ve bende bu yuzden dell servısını aradım şikayaetımı bıldırmek için dedıgım şu oyun oynamaya başladıgım andan 3 4 dakıka sonra fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve bılgayara hemen ısınıyor bazen fılm ızlerken de ısınıyor dell servısıde benım bılgısayarı telefon yardımıyla drıver cd takıp biostan bılgısayarıma fan testı yaptırdı ve sonuç hiçbir problem yok test başarıyla sonuçlandı.dell servısını söyledıgı şu arkadaşlar bu modellerın hepsınde ısınma sorun var ama eger bılgısayarınız ısındıgı zaman yada oyun oynadıgınız zaman bırden kapanmıyorsa sorun yok demek çünkü bılgısayarın vıdaları bıle ısıyı bılgıayara yansıtıyormuş ama sorun olmuoyrmuş bana dedıkı ıstedıgınız kadar oyun oynayın eger bılgısayarınız kapanırsa hemen servısı yollayalım dedı bende arkadaşlar bılgısyarımı sınadım akşama oyun açtım ve 40 dakıka oyun oynadım bılgısayar ısındı ama kapanmadı altında sogutucu var bu sıcaklar ısınması normal bunu göz önüne alın.Çizilmeler için dıyecegım şu bılgısyarın kapagını kapatıp ıkı elınız kapagı sıkamyın sıkarsanız yada çantaya koyarken fazla bastırmayın bastırırsanız tuşlar ekran çarpar tabı bu bılgısayarı olan bıraz nazik olmak zorunda bataryamda fılm ızlerken 1.30 saat gıdıyor.diğer arkadaşlarda ne kadar gıdıyor bılmıyorum paylaşırlarsa sevınırım.bılgısayarınızı tam test edın ısınmadan dolayı bılgısayarınız kapanmıyorrsa boşuna dell servısını aramayın yardımcı olmuyorlar ancak kapanma olursa servıs gönderıyorlarmış.ben bu sıcakta pc ye dogru vanntılatör çalıştırıyorum bılgısayar hiç ısınmıyor 55 dereceyı geçmiyor sızde kışa kadar öle yapın.bence kışın bu bılgısayar daha az ısınıcak emın olun mükemmel bır bılgısayar görüntüsü bıle yeter ınanı pıyasada daha güzel bır bılgısayar yok ben araştırdım bıle bıle aldım.umarım yardımcı olmuşumdur herkese kolay gelsın....

Kapanmıyorda oyun oynanmaz hale geliyor mesela 10fps ye kadar düşüyor ki bunu ölçütüğüm resolution değeri 1280x720 4xAA NFS shift oyunu.Bir de durduğu yerde laptoptan galiba harddiskten tiz sürekli bir ses geliyor.Biosu update ettim ama yine bi değişme yok.

• quote:

Slm arkadaşlar bende bu dell studio xps serısının bluraylı modelı var yanında 130 wattlık adaptör geldı ve 25 gündür bu ürünü kullanıyorum benım bılgısayarda ısınma sorunu var ve bende bu yuzden dell servısını aradım şikayaetımı bıldırmek için dedıgım şu oyun oynamaya başladıgım andan 3 4 dakıka sonra fan çok hızlı dönmeye başlıyor ve bılgayara hemen ısınıyor bazen fılm ızlerken de ısınıyor dell servısıde benım bılgısayarı telefon yardımıyla drıver cd takıp biostan bılgısayarıma fan testı yaptırdı ve sonuç hiçbir problem yok test başarıyla sonuçlandı.dell servısını söyledıgı şu arkadaşlar bu modellerın hepsınde ısınma sorun var ama eger bılgısayarınız ısındıgı zaman yada oyun oynadıgınız zaman bırden kapanmıyorsa sorun yok demek çünkü bılgısayarın vıdaları bıle ısıyı bılgıayara yansıtıyormuş ama sorun olmuoyrmuş bana dedıkı ıstedıgınız kadar oyun oynayın eger bılgısayarınız kapanırsa hemen servısı yollayalım dedı bende arkadaşlar bılgısyarımı sınadım akşama oyun açtım ve 40 dakıka oyun oynadım bılgısayar ısındı ama kapanmadı altında sogutucu var bu sıcaklar ısınması normal bunu göz önüne alın.Çizilmeler için dıyecegım şu bılgısyarın kapagını kapatıp ıkı elınız kapagı sıkamyın sıkarsanız yada çantaya koyarken fazla bastırmayın bastırırsanız tuşlar ekran çarpar tabı bu bılgısayarı olan bıraz nazik olmak zorunda bataryamda fılm ızlerken 1.30 saat gıdıyor.diğer arkadaşlarda ne kadar gıdıyor bılmıyorum paylaşırlarsa sevınırım.bılgısayarınızı tam test edın ısınmadan dolayı bılgısayarınız kapanmıyorrsa boşuna dell servısını aramayın yardımcı olmuyorlar ancak kapanma olursa servıs gönderıyorlarmış.ben bu sıcakta pc ye dogru vanntılatör çalıştırıyorum bılgısayar hiç ısınmıyor 55 dereceyı geçmiyor sızde kışa kadar öle yapın.bence kışın bu bılgısayar daha az ısınıcak emın olun mükemmel bır bılgısayar görüntüsü bıle yeter ınanı pıyasada daha güzel bır bılgısayar yok ben araştırdım bıle bıle aldım.umarım yardımcı olmuşumdur herkese kolay gelsın....

walla ben bilg.ı 11 mayıstan beri kullanıyorum, otobüsle bagajda ta zonguldak'a gittim geldim, izmirde o kadar yere götürdüm geldim ekran hiç çizilmedi, ama 3 gün önce klavye değişti, 3 gündür bilg. sadece ev içinde taşıdım hiç bir yere gitmedim ama ekran çizildi.... yani bu ekran çizilmesi bana göre kullanımla alakalı değil...
    ekran kartı için ati.nin sitesinde 10.6 driver var kurun, oyunlarda biraz daha stabil çalışıyor. bana sorarsanız oyunlardaki problem, aşırı ısınma sonucu 91 dereceden sonra çıkıyor.. ama her çıkan driver e.kartını biraz daha stabil yapıyor.
    bende de ortalama 1.30 saat gidiyor batarya, güç tüketimi modunda, bu arda pilin %8 i yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: Sparkling

quote:

Kapanmıyorda oyun oynanmaz hale geliyor mesela 10fps ye kadar düşüyor ki bunu ölçütüğüm resolution değeri 1280x720 4xAA NFS shift oyunu.Bir de durduğu yerde laptoptan galiba harddiskten tiz sürekli bir ses geliyor.Biosu update ettim ama yine bi değişme yok.

hdd sesi için, driver download.a gir, orada hdd yazılımı var, onu indir kur. sorununu çözebilir. seagate olduğundan böle bir sorun olabiliyormuş... dell.in driver sitesinde açıklamalar var..

• Arkadaşlar dünde yazdıgım gibi tamam ısnıyor ama bu bılgısayarın kendısı böle yapacak bişey eger oyun oynayacaksanız soğutucu şart.Ben dün 35 dakıka oyun oynadım hiçbir donma olmadı çok güzel oynadım bılgısayar çok ısındı pc ye dogru vantılatör çalıştırıyorum 63 dereceyı geçmedı yanı bu sıcaklarda yapacak bişey yok ben bıle çok terlıyorum bu havalarda düşünün bu elektronık cihaz oda sıcaklıgında kalıyor 9 saat fılm ızlıyorum ınan bana ısınıyor ama çok degıl bence normal çünkü bu masaüstü bılgısayar degıl sız çok şey beklıyorsunuz bu bılgısayardan.Bide arkadaş pil için sölemiş bende pilin %7 si yok bazen dolup boşaltıgım zaman %3 düşüyor bazen % 9 a çıkıyor ama dell servısıne sordum eger bılgısayarınız full çözünürlükte ve windowsun dengelı ayarlarında 1.30 saat gıdıyorsa çok normal iyi gıdıyormuş eger bır sorun olursa zaten 2 yıl garantiniz var bızı arayın dedıler eger canınız sıkıyorsa yınede dell servısını arayın teknık destek alın onlar yardımcı olur....

• Bide arkadaşlar çogu kişilerin yazdıklarına bakıyorum herkesın hardiski seagate ama benımkısı hitachi onu anlamdım netten kontrol ettım hitachi sitesıne gırdım serı numarasından 7200 rpm oldugun ögrendım ve çok sağlam bı harddisk genelde dellin eskı modellerınde hep hitachi kullanılmış bence seagaten de kalıtelı....
  • quote:

Arkadaşlar dünde yazdıgım gibi tamam ısnıyor ama bu bılgısayarın kendısı böle yapacak bişey eger oyun oynayacaksanız soğutucu şart.Ben dün 35 dakıka oyun oynadım hiçbir donma olmadı çok güzel oynadım bılgısayar çok ısındı pc ye dogru vantılatör çalıştırıyorum 63 dereceyı geçmedı yanı bu sıcaklarda yapacak bişey yok ben bıle çok terlıyorum bu havalarda düşünün bu elektronık cihaz oda sıcaklıgında kalıyor 9 saat fılm ızlıyorum ınan bana ısınıyor ama çok degıl bence normal çünkü bu masaüstü bılgısayar degıl sız çok şey beklıyorsunuz bu bılgısayardan.Bide arkadaş pil için sölemiş bende pilin %7 si yok bazen dolup boşaltıgım zaman %3 düşüyor bazen % 9 a çıkıyor ama dell servısıne sordum eger bılgısayarınız full çözünürlükte ve windowsun dengelı ayarlarında 1.30 saat gıdıyorsa çok normal iyi gıdıyormuş eger bır sorun olursa zaten 2 yıl garantiniz var bızı arayın dedıler eger canınız sıkıyorsa yınede dell servısını arayın teknık destek alın onlar yardımcı olur....

bende pille ilgili bi şikayette bulunmuştum, ilk sorduğu, bios da pil ile ilgili bir hata uyarısı mevcut mu?
    birde dell.serviste tel.de konuştuğum birisi şunu iletti bana, TR'de bataryaya 2 yıl garanti veriyoruz, bence bataryanızda çok önemli bir sorun olmadkça kullanmaya devam edin, illa ki batarya süresi zamanla düşecektir. 1 yıl sonra %30 lara falan çıkarsa o zaman ararsınız değişim talep edersiniz ve değiştirilir.
    ayrıca eğer değişmesini gerçekten ister ve bununla ilgili bir şikayette bulunursanız gene batarya değişimi yaparız ama, 2 yıl içerisinde sadece birkez batarya değişimi yapıyoruz. yani batarya değişiminden sonra bataryanızda bir sorun olursa tamirat yapılır değişim yapılmaz, bundan dolayı da şimdiden batarya değiştirmeyin bence dedi, çok da mantıklı aslında.

ekran çiziklerim ile ilgili az önce aradım fotoları e-mail ile gönderdim, 2-3 gün içinde size dönüş yapparız dedi, bakalım ne olacak...

• ya aslında sıcaklıkla ilgili şöyle bir durumda da var, birincisi 4 çekirdek işlemci 2 çekirdeğe göre daha yüksek enerji tüketimine sahip ve daha fazla ısınıyor. ikincisi e.kartı ati, nedendir bilmem ati.yi sevmem ve ati-nvidia ya göre biraz sıcaklık sorununa sahiptir her zaman daha fazla ısınır.
    3.sü bu alet oyun bilg. değil, malum, ama özellikler bir oyun bilg.nı aratmayacak cinsten, haliyle bir tek fan soğutma için çok yetersiz kalıyor. artık notebook.larda standart çift fanlı soğutmaya geçilme zamanı gelmiş bence...

4.sü kesinlikle ati.nin sitesine girip 10.6 yı indirin, sonra program ekle kaldırdan var olan yazılımı kaldırın ve de 10.6 yı kurun.
    5.si bios A10 çıkmış durumda, kurmayanlar kursunlar bence..
  • bencede mantıklı daha nerden baksak 2 yılımız var 1 yıl sonra ararız arızalı derız gelıp değiştirirler.Neyse arkadaşlara bı sorum olacak bu ekrandaki çizilmeler nasıl oluyor ben bılgısayarımı aldıgım zaman ekranda hafıf çizilme gıbı degılde sürtünme olmuştu sorun etmedım çünküü bılgısayar açınca o sürtünme belli olmuyor o kadar önemsemedım sizin çizilmeler nasıl bişey açıklayabılıröısınız bılgısayar açıkken bellı oluyormu...
  • quote:

bencede mantıklı daha nerden baksak 2 yılımız var 1 yıl sonra ararız arızalı derız gelıp değiştirirler.Neyse arkadaşlara bı sorum olacak bu ekrandaki çizilmeler nasıl oluyor ben bılgısayarımı aldıgım zaman ekranda hafıf çizilme gıbı degılde sürtünme olmuştu sorun etmedım çünküü bılgısayar açınca o sürtünme belli olmuyor o kadar önemsemedım sizin çizilmeler nasıl bişey açıklayabılıröısınız bılgısayar açıkken bellı oluyormu...

bu çizikler 3 günde oldu.. klavye değişiminden sonra meydana geldi.

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehennemli -- 12 Temmuz 2010; 16:53:08 >

• Dostum senın pc çok kötü olmuş ya yazık valla bende buna benzer çok az çizikler var ama hepsi bır arada pc bana geldıgınde vardı ama ben kullandıgımdan berı hiç çizilme olmadı bısey daha sorucam senın klavye neden değişti acaba çogu kişide klavye sorun çıkartıyor anlamdık bu kadar para verıyoruz yuh yanı her an herşey olabılır bu pc de öle gözüküyor....
  • Slm arkadaşlar bu modellerın çogunda klavye problemrı varmış sarızası olanlar yada arızası gıderılen arkadaşlar nasıl bır probmlem yaşadıgını açıklayabılrmı bızde ona göre önlem alalım rıca etsem....
  • bendeki klavye sorunu, daha öncede yazmıştım, 6,7,y,u,h,j,n,m tuşları hiç basmıyordu.. neden bilmiyorum bozuldu. diğer bütün tuşlar çalışıyordu... klavye değişti şimdi çok iyi.. ama ekranı çiziyor işte, dell.e bildirdim cevap bekliyorum p.tesi aramıştım yarın bi daha arayayım bakalım ne dicekler.
  • Arkadaşlar, her modelde kullanılan Hard Disk aynı mı diye merak ettim. Acaba 1645 ile gelen diskinizin markasını/modelini, aldığınız ürünün blurayli/bluraysiz olup olmadığını ve nerden aldığınızı yazabilir misiniz?
  • Şu an diskimin model numarasını aldım ve Google'da arattım. WD5000BEVT-75ZAT0 500 GB ve 5400 RPM. Ben bu cihazı 7200 RPM diske sahip olduğunu düşünerek aldım, Vatan Bilgisayar da ürün tanıtımında bu şekilde yazmıştı diye hatırlıyorum. Şu an böyle olmadığını öğrendim. Ürün BBI72PM45 adı ile geçiyor. Benzer durumda olan var mı? Sizce bu durum normal mi? Bunu için herhangi bir şey yapılabilir mi?
  • Slm arkadaşım sen hardiskin hakkında yazınca bende hemen google da araştırma yaptım benim hardiskimin modelı şu Hitachi HTS725050A9A362 ve 7200 rpm oldugunu gördüm dediğin dogru çogu kişilerde bu bılgısayar 5400 rpm çıkmış benim pc nın serı numarası 1645-BBQ72P45 bu modelde heralde 7200 rpm var ve blurayli modelıdır vede full hd 1900x1080 çözünürlüklüdür... 2800 tl peşin aldım sen ne kadar aldın ögrenebılırmıyım bu pc yı belki senınkı alt modelıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dejavu_10ur -- 17 Temmuz 2010; 12:17:50 >
  • 2009 Eylul'de Best Buy'dan almistim.
    Kullandigim ilk laptop olarak bir hayli memnunum.
    Hatta memnunluktan da otede bir iliskideyim (:

Sogutucu olarak Targus kullaniyordum fakat su siralar Zalman almayi planliyorum,
    okudugum kadariyla da meshur fazla isinma sorununun ustesinden gayet iyi geliyormus.
  • ekranın klavyeye değmesi ve çizmesinden sonra laptopu iade ettim. sonra 1700 e asus n61ja 240 dv aldım. performans açısından daha iyi (oyunlarda). sadece i5 işlemcisi war. ekran kartı daha iyi. tabi dell in teknolojik olarak + ları war. klavye aydınlatması . sesi blueray full hd. ama +1000 tl değmez. laptopu idade ettim 24" full hd monitör aldım üsütne bi de bir sürü para aldım. şimdiki bilgisayarım hiç ısınmıyor ayrıca.
  • ben hard diskimi internetten arattığımda seagate Momentus 7200.4 SATA 3Gb/s 500-GB Hard Drive
    ST9500420ASG modellli hard disk geldi bu model 7200 rpm ve himatchi ile nasıl aralarında çok fark vvarmıdır?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.