Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cehennemli kardeş senın çizikler ne oldu gelıp ekranı değiştirdilermi açıklama yapmadın beklıyoruz....
  • Yabancı forumlarda da epey araştırdım. Son A10 BIOS güncellemesini yapanların hemen hepsi farketmiş. Daha önce A09'da "cpu throttling" şeklinde işlemcinin belli bir sıcaklığa ulaşması sonunda BIOS'un hızı düşürmesi ve takılmalar olması şeklinde bir sorun düzeltilmişti. 130W adaptörlü kullanım ve A10 BIOS güncellemesi ile cpu takılmalarında ben de dahil çoğu kullanıcının sorunu kalmamış. Ancak A10 güncellemesi "gpu throttling" yani ekran kartında takılmalar sorununu getiriyor. Bu sorun A08 BIOS'ta da olan bir sorunmuş. Bunu çok da yeni olmayan F.E.A.R oyununu oynarken farkettim. Normalde 100-150 fps ile oynarken bir 10 dakika içinde fps 22'ye düşüyor bir anda. Oyunu kapayıp açana kadar da düzelmiyor. Ekran kartı sıcaklığı belli bir değeri aşınca saat hızı inanılmaz şekilde Dell BIOS tarafından düşürülüyor. Başka oyunlarda da bu görüşmüş. Kısacası güncelleme bir sorunu çözdü, başka bir sorunu beraberinde getirdi. Şimdi A11 güncellemesini bir süre bekleyeceğim. Eğer çıkmazsa, ya da sorun onunla da çözülmezse sorunu bildirmeyi düşünüyorum. Size de bağlantıları vereyim:

GPU throttling nedir ve nasıl anlaşılır:
    http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/446193-s-xps-1645-throttling-info-updates.html

GPU throttling (mesajların tarihlerine de bakın, önce bu sorun var, sonra düzeliyor ve A10'da yeniden ortaya çıkıyor)
    http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/462786-sxps-1640-1645-1647-gpu-throttling.html

Notebookreview Dell Studio XPS 1645 sahipleri güncel başlığı (çok çok uzun, ancak son sayfaları okuyabilirsiniz)
    http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/471124-official-studio-xps-1645-intel-core-i7-owners-lounge-part-2-a.html

Lütfen siz de FRAPS programını kullanarak 3D oyunlarda fpsnin düşüp düşmediğini bir kontrol edin ve hatta mümkünse throttlestop programı ile log dosyalarına bak. GPU-Z uygulamasının loglarında da ekran kartının saat hızının birden 300'e düştüğü rahatça görülebiliyor. Bu sağlıklı bir durum değil. Eğer erişilen limit gerçek limit olsa herkes diğer i7'li cihazlarda da bu sorunu yaşardı. Ancak durum öyle değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dejavu_10ur

Cehennemli kardeş senın çizikler ne oldu gelıp ekranı değiştirdilermi açıklama yapmadın beklıyoruz....

yapmadım çünkü bende beklemedeydim. az önce yani bugün öğlen itibari ile;

çizikler bildiğiniz gibi, lcd ekran üzerinde bulunan ön panelde, ön kapakta mevcut. ben saddece onun değişmesini bekliyordum. lakin şaşırdım, komple monitör değişimi yapıldı, yani şu açılan kapanan kapak lcd monitor komple tek parça halinde değiştirildi. ayrıca tekrardan bir klavye değişimi yapıldı.

ayrıca, atina servisten dün beni arayan teknik destek temsilcisi, parça değişimi onayı verildiğini 3 gün içinde değişim yapılacağını söyledikten sonra ertesi gün değişim yapılması büyük bir artı. ayrıca kendisi, beni ilerleyen günlerde tekrar arayıp sorunun devam edip etmediğini soracağını da belirtti.

hmm şu anki gözlemimim, sanırım sorun kalktı. ama kullanım sonucu göreceğim bakalım... lakin şu da var, bu en son takılan klavyede tuşlar aynı seviyede , tıpkı ilk aldığım hali gibi, ama bi öncekinde özellikle enter ve space tuşları diğer tuşlardan daha yukardaydı.

şimdilik kısaca böyle..

ve bir dip not; Bundan sonra kesin kararlıyım, her ne olursa olsun, ömrüm boyunca hep DELL kullanacağım, ben böyle Teknik destek görmedim... Mükemmel bir hizmet, evet Dell bilg. diğer markalara göre biraz daha pahalı ama bence hak ediyor kesinlikle...

• Bütün kulüp yazılarını okudum bilgisayar pek çok yerde fail fakat teknik desteğin çözmediği sorun da yok gibi ekran değişimi fan değişimi... Çok sıcak bakıyordum bu bilgisayarı almaya ama şimdi işin aması var.

Biraz cefa çektriyor gibi fakat almaya değer mi ? Bir de ürünü istanbul bilişimden alsam çünkü orada bayağı ucuz aynı şekilde destek alabilir miyim ? Değer mi aldığıma ? Özellikle uygulamalarda performans istiyorum, her daim oyun oynamam ama oynadığım zamanda illaki olacaktır. Bir de ati 57XX modellileri getiriliyor mu bu makinaların ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IP-v6

Bütün kulüp yazılarını okudum bilgisayar pek çok yerde fail fakat teknik desteğin çözmediği sorun da yok gibi ekran değişimi fan değişimi... Çok sıcak bakıyordum bu bilgisayarı almaya ama şimdi işin aması var.

Biraz cefa çektriyor gibi fakat almaya değer mi ? Bir de ürünü istanbul bilişimden alsam çünkü orada bayağı ucuz aynı şekilde destek alabilir miyim ? Değer mi aldığıma ? Özellikle uygulamalarda performans istiyorum, her daim oyun oynamam ama oynadığım zamanda illaki olacaktır. Bir de ati 57XX modellileri getiriliyor mu bu makinaların ?

TR' de bildiğim kadarıyla yok 57xx modelli.

ya kısaca kendi fikrimi söyleyeyim, notebook , netbook vs de artık markamı buldum, Kesinlikle DELL ;) her ne sorun olursa olsun CEFA çekmiyorsun, normal bir firmadan gidip bilg.ı verirsin başlarsın beklemeye, ama DELL de arayıp anlat sorunu, teknik ekip gelene kadar da bilg.ı normal kullanmaya devam, önünde açıyorlar sorunu çözüyorlar gidiyorlar, bilg. hep sende,, asla işin kesilmiyor ;)

Yüksek sıcaklık; i7 den kaynaklanıyor onu anladım, birde e.kartı sorunu, ATI kaynaklı... ayrıca daha önce söylemiştim, ATI'nin kartları her zaman NVIDIA ya göre daha fazla ısı üretir ;)

• herkese selamlar
    kulüpte yazılanlardan sonra bugün gönül rahatlığıyla aldım ben de
    kullanıcılar arasına katılmak çok keyifli olacak
  • İstanbul bilişim hususunda ne düşünüyorsunuz hiç alişveriş yapan var mı ? Forumda beğnende var beğenmeyeni de ? Oradan mı almalı yoksa biraz daha paraya kıyıp başka bir yerden mi almalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tty0 -- 22 Temmuz 2010; 23:26:49 >
  • istanbul bilişimden uzak dur abi. oradan aldığın bilgisayarın garantisini asus vermiyor. onlar bi şekil getiriyorlar ucuza satıyorlar garantisini kendileri vireiyor. uzak dur. çok problem yasayan war..
  • Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.
  • Arkadaşlar bende pil ile ilgili sorun vardı pilin yüzde 10 u yok eksık doluyor bazen yüzde 3 düşüyor bazen yüzde 7 ye çıkıyor ve bılgısayarı kullanırken windows ta yüzde 11 egelınce bırden yüzden 5 e düşüyor hemen uykuya dalıyor makıne bende Dell i aradım söledım yetkılının dedıgı şu oldu eger pıl bıosta yada windows ta fn_f3 e bastıgınız zaman orda pil durumu var eger orda piliniz hata kodu vermıyorsa yapacak bişey yok kullanmaya devam edın dıoyr eger arızalıysa ilerde zaten hata verecektır o zaman size teknık ekıp yollayalım dedı yanı kısacası pilin hata vermesını beklıycegız bende pil dayanma süresi 1.25 dakika acaba arkadaşlar sizde böle bır sorun varmı varsa bı cevap yazrsanız sevınırım bıde piliniz kaç saat gıdıyor ögrenebılırmıyım....
  • Öncelikle güzel bir konu olmuş.. Bu ürünü çalıştığım mimarlık ofisindeki bir mimara almayı planlıyoruz. Ancak en uygun fiyat 2.770 gibi bir şey bulabildim daha uygun bulabilir miyim bir yerden?

Teşekkürler..
  • bugun aldık şirkete 3 adet... site güvenilir baya alışveriş yaptık. hiç sorun yaşamadık tavsiye ederim.

daha uygun ve DELL garantili (yerinde servis)

http://www.netsiparis.com/detay/11201066233/NOT-DELL-XPS-1645-BBI72P45-I7-720QM-4-500-15-6-W7

2.565,56 TL nakit kdv dahil
  • istanbul bilişimin elinde kalmamış bu arada boşuna bakmayın zaten. ayrıca yerinde garantide yok... aradaki farka değer yani...
  • şunları söyliiyebilirim size ürünün garantisini dell veriyo ama biz sony laptop aldımızda onun garantisi ile istanbul bilişim uğraştı ve istanbul bilişşimde eğer yerinde o laptop varsa al yoksa stokta olmayan ürünleri ucuz gösteriyolar tedarilk edicez vs fıss oluyor. teknofiyattan araştır en iyi vereni güvenle alabilirsin.
    laptopun ısınması i7 işlemcili bütün laptop markalarında rrastlanan bir sorun asus ve sonylerde oyun anında işlemci 74-83 derece arasında ilerlemekte ki dell dede böyle zalman nc 2000 alacaksınız veya yazın bir vanlilatör eşliğinde oyun oynayacaksınız. performansı mükemmel at57xx serisini bosuna beklemeyin alın derim çoğu işinizi yapabileceğiniz yerinde ve hızlı teknik servisi delli öne cıkartan özellikleri..
  • Arkadaslar bana yardimci olabilirmisiniz. Dell mi Toshiba mi?
    http://forum.donanimhaber.com/m_41559509/tm.htm
  • quote:

Arkadaşlar bende pil ile ilgili sorun vardı pilin yüzde 10 u yok eksık doluyor bazen yüzde 3 düşüyor bazen yüzde 7 ye çıkıyor ve bılgısayarı kullanırken windows ta yüzde 11 egelınce bırden yüzden 5 e düşüyor hemen uykuya dalıyor makıne bende Dell i aradım söledım yetkılının dedıgı şu oldu eger pıl bıosta yada windows ta fn_f3 e bastıgınız zaman orda pil durumu var eger orda piliniz hata kodu vermıyorsa yapacak bişey yok kullanmaya devam edın dıoyr eger arızalıysa ilerde zaten hata verecektır o zaman size teknık ekıp yollayalım dedı yanı kısacası pilin hata vermesını beklıycegız bende pil dayanma süresi 1.25 dakika acaba arkadaşlar sizde böle bır sorun varmı varsa bı cevap yazrsanız sevınırım bıde piliniz kaç saat gıdıyor ögrenebılırmıyım....

bende de oluyor o, pili %3-4 e kadar boşalt, sonra full şarj et...
    birde normal kullanımda da bitmeden şarja koyma, batarya uzun ömürlü olsun...
    normal kullanımda 1,5 saat falan gidiyor bende de, i7 fena güç çekiyor, onun harici monitör de 1080p o da deli gibi güç çekiyor, aslında pilin çabuk bitmesi normal, malum pilde 6 hücreli...

• Cehennemli kardeş nasıl oldu pc varmı hala çizilme ya benim bılgısayarda çizik var ama az sanki gün geçtikçe bıraz çizikler ortaya çıkıyor ne yapmalıyım bende fotolarını çekıp dell e gönderıyım acaba ne yapmamı önerırsın senınkı kadar yok ama çok bellı olmuyor klavyenın çizdiği bellı ama space tuşu dıger tuşlardan daha çok yukarda o bıraz çizmiş bırkaç çizik daha var sürtünme gibi sanki noktalar şeklınde siliyorum gıtmıyor yardımcı olursan sevinirim....
  • quote:

Cehennemli kardeş nasıl oldu pc varmı hala çizilme ya benim bılgısayarda çizik var ama az sanki gün geçtikçe bıraz çizikler ortaya çıkıyor ne yapmalıyım bende fotolarını çekıp dell e gönderıyım acaba ne yapmamı önerırsın senınkı kadar yok ama çok bellı olmuyor klavyenın çizdiği bellı ama space tuşu dıger tuşlardan daha çok yukarda o bıraz çizmiş bırkaç çizik daha var sürtünme gibi sanki noktalar şeklınde siliyorum gıtmıyor yardımcı olursan sevinirim....

bence bekle biraz, çizikler artar ve daha belirgin hale gelirse, çek fotoları, at bilg.a sonra ara dell.i, sorunu anlatınca foto isteyecekler, o zaman hemen atarsın netten fotoları, tel.de konuşurken, detaylı anlatırsın. daha iyi olur, ben öyle yaptım ;)

ekranın üstündeki jelatini sökmedim bilerek, bakalım, eğer hala çiziyorsa jelatini çizmesi lazım... bekliyorum bakalım... dilerim çizmiyordur ve çizmez bir daha..

Bu arada herkeslerin Beraat Kandili Mübarek Olsun.

• selam, yardıma ihtiyacım var, bilg.ı hdmi dan tv.ye bağladım, görüntü aktarımını sağladım ama bir türlü ses aktarımını sağlayamadım.. ses için ekstradan ses birşey mi bağlamak gerekiyor? yoksa ses de hdmi kablosu üzerinden mi aktarılıyor. bi yardım ederseniz sevinirim. bu konuda cahilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

selam, yardıma ihtiyacım var, bilg.ı hdmi dan tv.ye bağladım, görüntü aktarımını sağladım ama bir türlü ses aktarımını sağlayamadım.. ses için ekstradan ses birşey mi bağlamak gerekiyor? yoksa ses de hdmi kablosu üzerinden mi aktarılıyor. bi yardım ederseniz sevinirim. bu konuda cahilim

hdmi ile bağladıktan sonra ordan hem sess ve görüntü aktarımı olacaktır fakat sesin gelmemesinin ilk ve öncelikli nedeni denetim masasından ses çıkışını Hoporlar/kulaklık yerine varsayılan olarak ati hdmi output olrak ayarlaman gerekmekte üstüne gelip mouse'un sağ tuşuna basarak varsayılan aygıt olarak ayarla demeniz ile sorun çözülecektir çözülmezse belki tv sesi kapalı veya kabloda sorun olabilir : )
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.