Şimdi Ara

DELL STUDIO XPS 1645 KULLANICILAR KULÜBÜ (19 ÜYE) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
2
Favori
40.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ntanyeri

Makinenin geç açılmasından bende mustaripim .Sanırım açılışta çalışan programlardan biri buna sebep oluyor. Deneyerek hangi programdan kaynaklandığı çözeceğim. Sonucu daha sonra yazarım. Ayrıca BIOS versiyonum A09, yani son versiyon..

Geç açılma veya hiç açılmama problemi başıma geldi ama ya E-sata da disk takılı unutmuş oldum yada usb disk takılıydı . Çıkarttım yeniden başlattım o sorunları yaşamadım. Bu arada Fast Access programını kaldırdım bilgisayarı sürekli meşgul ediyor ve işlemcinin çalışma süresini uzatıyor , çok zahmetli ve gereksiz bir program bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lipitor45

quote:

Orijinalden alıntı: pusula915

quote:

Orijinalden alıntı: lipitor45

Selam arkadaşlar dünden beri araştırıyorum bu dell xps 1645 in iki modeli var ikisi de 15.6 ancak biri DELL STUDIO XPS 1645 BI72P45 hd 15.6" WLED Black Leather Edge to Edge 1080P Full HD (1920x1080) diğeri ise çözünürlüğü daha küçük DELL STUDIO XPS 1645 BQ72P4 15.6 " / 1366 x 768 WXGA ikisininde modeli değişik sonra birinde blueray rom yok diğerinde var. bu küçük ayrıntılar çok önemli bence. ayrıca sanırım türkiyeye gönderdikleri modellerde creative ses kartı yok. yani adamlar anlayacağınız türkiyeye yine bi ambargo koymuş. yurt dışında bu cihaz 16" modeli satılıyo zaten ismi de studio 16

bir çok forum sitesini gezdim özellikle fan club açmışlar bir yerde oraya da baktım kimileri ısınma probleminden şikayetçi kimileri fan sesinden. kimileride sıcak hava çıkışının arkada olmasından ve sıcak havanın lcd ekrana temas etmesinden doğabilecek sorunlardan tedirgin durumda.

şimdi sonuç olarak dell çok büyük bir marka ve bu sektörde lokomotif(önde gelen) şirketlerden birisi. eminim tasarımı yapan mühendisler bu ayrıntıları düşünmüşlerdir. ayrıca yerinde teknik servis hizmeti veren tek firma da dell. şimdi bunları reklam yapmak için söylemiyorum. benimde endişelerim yok değil. bende bu markanın bluerayli olanı ve full hd çözünürlüğü yüksek olanı almayı planlıyorum. sırf teknik servisine güvendiğim için bir sorun çıkacağını sanmıyorum.

birçok markayı inceledim siyah klavye benim gibi karanlıkta çalışanlar için dezavantaj ama dell ışıklı klavyesiyle beni etkiledi ayrıca ekranının arkasında bir kısım yeri deri kaplama bunlar lüks olduğunun göstergesidir. zaten xps serisi konsept bir model.

şimdi bana tavsiyelerinizi bekliyorum. bu ürün yada muadili bir başka marka da olabilir. para problem değil 3bin tl bütçe ayırdım.

Bence muadilleri arasında alınabilecek en iyi model ve markalardan biri (ben kullanıyorum diye değil )
    öncelikle şunu söyleyeyim ısınma sorunu istemiyorsan i serisi bir işlemci almamanı tavsiye ederim çünkü benim okuduğuma ve kullandığım i7 den hareketle hepsinde bir ısınma sorunu olduğu
    bu bilgisayarda her bilgisayar gibi ısınıyor ama tabiki diğerlerine oranla biraz daha fazla ısınıyor öyle elini koyamayacağın kadar değil ama
    fan sesine gelince evet ağır işlemler yaparken ve yüksek çözünürlüklü oyunlar oynarken yine diğer bilgisayarlara oranla diyorum fazla ses çıkardığı doğru çünkü fan sesi olmadan dizüstü bilgisayar kullanan varsa rahatsız olabilir ben hiç öyle bilgisayar kullanmadığım için aşırı bir rahatsızlığım yok
    benden bu kadar alınabilecek güzel bir bilgisayar karar senin

ilgili cevabın için çok teşekkür ederim kardeşim. dell benim güvendiğim güzel bir marka. ayrıca çok fazla araştırma yaptım ve aklıma yatan tek model bu. bildiğim tek şey şimdiye kadar birkaç dell laptop ile karşılaştım. ve diğer laptoplara göre hem daha az ısınıyor hemde daha az fan sesi çıkartıyordu. özellikle inspiron serisi. xps 1645 için bir çok yerli ve yabancı kullanıcı yorum yapmış kimi oyun oynarken caps lock işlevini yitiriyor demiş. kimi çok fan sesi var demiş kimi de çok ısınıyor demiş. herhalde hp pavilion görmemiş bu arkadaşlar. kışın soba niyetine kullanabileceğin bir laptoptur. üstelik bütün modelleri boyle pavilion serisinin. ben dell xps 1645 in pavilion dan daha az ısındığı düşüncesindeyim.

Aynen dediğin gibi kardeş millet ısınma ve fan sesi görmemiş galiba aşırı sıcaktan kendini kapatanlar mı yoksa deli gibi fan çalıştıranlar mı hepsini gördük
    şöylede birşey var galiba insanlar bu bilgisayara biraz çok para verdiklerinden beklentileride biraz fazla oluyor galiba
    dediğim gibi alınabilecek güzel bir bilgisayar

• Bundan sonra ATI 5730 ekran kartlı gelecek sanırım. Birkaç haftadır dell.com sitesinde bu şekilde çünkü.

Türkiye'ye 5730'lu modeller ne zaman gelir bilemiyorum.
  • Ekranımda bir adet ölü piksel var. Bugün tam ekranımın ortasında belirdi. Daha önceden olmadığına eminim çünkü ölü piksel var mı diye test etmiştim. Dell ölü piksel konusunda garanti veriyor mu? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
  • quote:

Ekranımda bir adet ölü piksel var. Bugün tam ekranımın ortasında belirdi. Daha önceden olmadığına eminim çünkü ölü piksel var mı diye test etmiştim. Dell ölü piksel konusunda garanti veriyor mu? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

bende bi oluşup bir giden bir ölü pixel mi yarı ölü pixel mi ve var.

1 ölğ pixeli düzeltmek için bir program var ama diğer pixelleri de zorluyormuş ondan mantıklı değil.

ücretsiz dell hattını aradıgımda pixel bir nokta büyüklüğünde yani küçük ise değişim olmuyor.

en az 6 ölü pixel veya biraz daha büyük bi tane ama kere şeklinde hacimde yanyana 6 pixel oluşmuş ise değiştiriyolar ondan derimki pc yi almadan aldığınız yerde bi açın ölü pixel varsa almayın onu : ) bazı laptoplarda 1 tanede bile değişim oluyo dediğim gibi dell de en az 6

• arkadaşlar bir sorunum var, çözemedim, dell.i aradım, sorun windows ayarlarındadır dedi.. bios vs herşey güncel.

Sorunum; bilg. ı askıya alma modunda kapatıyorum gece, sabah uyandığımda bilg.ı açılmış buluyorum :S kendiliğinden açılıyor, tahminmce yaklaşık bi 6 saat sonra falan açılıyor... neden böyle anlamadım :S yardımcı olabilecek var mı? tşk.ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

arkadaşlar bir sorunum var, çözemedim, dell.i aradım, sorun windows ayarlarındadır dedi.. bios vs herşey güncel.

Sorunum; bilg. ı askıya alma modunda kapatıyorum gece, sabah uyandığımda bilg.ı açılmış buluyorum :S kendiliğinden açılıyor, tahminmce yaklaşık bi 6 saat sonra falan açılıyor... neden böyle anlamadım :S yardımcı olabilecek var mı? tşk.ler

Denetim Masasındaki güç seçeneklerine gir. Hangi performans ayarında kullanıyorsan onun karşısındaki <<Plan Ayarlarını Değiştir>> e tıkla.
    Aşağıda <<Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir>> görüceksin tıkla.
    5.Madde
    UYKU seçeneklerini aç>> Uyandırma zamanlayıcılarına izin ver var. Onu etkinleştirden Devredışına getir öyle bir dene bakalım.

• quote:

Ekranımda bir adet ölü piksel var. Bugün tam ekranımın ortasında belirdi. Daha önceden olmadığına eminim çünkü ölü piksel var mı diye test etmiştim. Dell ölü piksel konusunda garanti veriyor mu? Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Ölü piksel olduğuna emin misin? Ekranda çizik olmasın? İlk 1645 aldığımda Lcdyi tutan menteşelerdeki vidaların gevşemesinden dolayı Lcd ile Klavyenin altında kalan kısım temas etmişti.
    Fabrikason hatası denip geri alınmıştı. Lcdye bakar mısın zedelenme var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunrise_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: cehennemli

arkadaşlar bir sorunum var, çözemedim, dell.i aradım, sorun windows ayarlarındadır dedi.. bios vs herşey güncel.

Denetim Masasındaki güç seçeneklerine gir. Hangi performans ayarında kullanıyorsan onun karşısındaki <<Plan Ayarlarını Değiştir>> e tıkla.
    Aşağıda <<Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir>> görüceksin tıkla.
    5.Madde
    UYKU seçeneklerini aç>> Uyandırma zamanlayıcılarına izin ver var. Onu etkinleştirden Devredışına getir öyle bir dene bakalım.

dediğini yaptım bakalım, değişme olacak mı?? bu gece askıya alma modunda kapatıp sonucu yarın sabah göreceğim ;)

• Bu arada Thermaltake sogutucuyu sattım ve Zalman NC 2000 aldım.Notebookla beraber benide serinletiyor
  • benimde ekranda çizilmeler olmaya başladı tuşlar lcd ye değiyor. acaba değiştirirler mi bilgisayarı ?*
  • quote:

Bu arada Thermaltake sogutucuyu sattım ve Zalman NC 2000 aldım.Notebookla beraber benide serinletiyor

Son derece iyi bir secim yaptiginizi dusunuyorum. Thermaltake ile kiyaslama yapabilir misiniz?
  • Emin değilim, bazen kayboluyor bazen beliriyor bende anlayamadım. Hot Pixel gibi birşey sanırsam, toz olduğunu sanmıyorum çünkü epey parlak bir nokta, sadece siyahta belli oluyor. Bakalım tekrar çıkınca kontrol edeceğim toz olup olmadığını. Vatan bilgisayardan 8-9 gün önce satın aldım, ölü piksel var ise değişim yaparlar mı acaba ?

quote:

quote:

Ölü piksel olduğuna emin misin? Ekranda çizik olmasın? İlk 1645 aldığımda Lcdyi tutan menteşelerdeki vidaların gevşemesinden dolayı Lcd ile Klavyenin altında kalan kısım temas etmişti.
    Fabrikason hatası denip geri alınmıştı. Lcdye bakar mısın zedelenme var mı?

• Güle güle kullanın iyi bir tercih yapmışsınız. Bende yakın bir zamanda satın almayı düşünüyorum. Bilgisayar kasasının alt kısmı da metalden imal edildiği için soğutucunun çok işe yarayacağını düşünüyorum. Sizden ricam soğutucu olmadan ve soğutuculu olarak everest sistem kararlılık testlerini yaparak bizlerle paylaşmanız. Teşekkürler. Tekrar hayırlı olsun

quote:

Bu arada Thermaltake sogutucuyu sattım ve Zalman NC 2000 aldım.Notebookla beraber benide serinletiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbiceman

benimde ekranda çizilmeler olmaya başladı tuşlar lcd ye değiyor. acaba değiştirirler mi bilgisayarı ?*

Ben bu problemi DeLL hizmet hattına bildirdim. Arıza tespiti için fotoğraf çekmemi istediler. Parlak ekrana sahip olduğu için ürün ,
    sorunu net olarak gösteremedim.O yüzden KoçSistem ile temasa geçmem gerektiğini belirttiler.
    Bilgisayarı koç sisteme göndermiştim onlarda değişim raporu verilmesi yönünde labaratuar test sonucu ilettiler.
    Ve para iadesi almıştım.Umarım sendede aynısı olur.
    Sorun nedeni ise Lcd paneli tutan vidaların gevşemesinden dolayı Ekran ile Klavyenin temas etmesi yazıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

quote:

Son derece iyi bir secim yaptiginizi dusunuyorum. Thermaltake ile kiyaslama yapabilir misiniz?

Thermaltake sert plastik yapıdan oluşuyor. Zalman tamamen kaliteli aliminyumdan yapılma.
    Zalmanın arka ayaklarını kaldırdığımda , kendine çok fazla havalandırma sahası bırakıyor.
    Thermaltake ile boyut sorunu yaşıyordum, notebook biraz taşıyordu. Zalmanda notebook küçük kaldı
    Zalman gerçekten kaliteli ve çok iyi soğutuyor. Ön panel kısmından serin hava kullanıcıya bile geliyor .
    Birde Usb problemi yaşayanlar içinde harcadığı Usb slotunu üzerindeki Usb çıkışı ile geri iade ediyor .
    Ve genelde sağda olan usb girişleri (E-Sata kullandığım için sağdaki tek usb girişimi coolerpad için kullanamıyordum) sağ ve sol olarak sunmuşlar .
    Sol tarafdaki usb girişleri kullanıyorum bu özelliğide benim gibi düşünenler için güzel bir yaklaşım.
    Gerçekten bu kadar fark edeceğini düşünmezdim , thermaltake den Zalman a geçtim ve çok memnunum herkesede tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sunrise_Tr -- 3 Haziran 2010; 2:49:34 >

• quote:

Emin değilim, bazen kayboluyor bazen beliriyor bende anlayamadım. Hot Pixel gibi birşey sanırsam, toz olduğunu sanmıyorum çünkü epey parlak bir nokta, sadece siyahta belli oluyor. Bakalım tekrar çıkınca kontrol edeceğim toz olup olmadığını. Vatan bilgisayardan 8-9 gün önce satın aldım, ölü piksel var ise değişim yaparlar mı acaba ?

Cihazı ilk açtığımda Lcd ile Klavye panelinin arasında gelen yumuşak malzemeyi hala saklıyor ve kullanıyorum. İlk aldığım Bluraysiz Xps de
    ekran ile klavye panelinin temasından kaynaklanan problem yüzünden daha fazla dikkat ediyorum.
    Bilgisayarı kapalı konuma getirdiğimizde DeLL logosunun olduğu kısım yumuşak bi yapıya sahip ve sıkışmada veya zorlanmada Lcd ile panel arasında boş kalması gereken
    yere baskı uygulayarak temas etmesine sebep oluyor. O yüzden kullandığım çantayı özenle seçtim ve fazla sıkıştırmamaya ve üzerinde baskı oluşturucak şekilde
    taşımamaya dikkat ediyorum. Önerim, eğer atmamışsanız kutudan ilk açtığınızda bilgisayar ile gelen o yumuşak malzemeyi kullanın , eğer attıysanızda çizmeyecek bir madde araya
    koyabilirsiniz.Parlak siyah olduğundan çok toz tutuyor ve el izi bırakıyor sürekli Ekran spreyi ve yüzey temizleyicisi kullanıyorum .

• quote:

Güle güle kullanın iyi bir tercih yapmışsınız. Bende yakın bir zamanda satın almayı düşünüyorum. Bilgisayar kasasının alt kısmı da metalden imal edildiği için soğutucunun çok işe yarayacağını düşünüyorum. Sizden ricam soğutucu olmadan ve soğutuculu olarak everest sistem kararlılık testlerini yaparak bizlerle paylaşmanız. Teşekkürler. Tekrar hayırlı olsun

Teşekkür ederim. Kesinlikle öneririm. Sistem kararlılık testinin doğru sonuçlarını görmek için 30dk gerekli uygun bir anda testi gerçekleştirip değerleri sizlere aktarırım.
  • bu yüz tanıma programı mefta oldu bir türlü kuramıyorum, kullanıcı kitapçığından başlat-tüm programlar-fastaaccess yönlendirmesi yapıyor, ama benim bilgisayarda fastaccess denen bir ileti veya herhangi bir program yok, driverini yüklüyorum ancak kabul etmiyor, bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,

unutmadan bu bilgisayarı kullanmak insanada ayrı bir zevk veriyor, umarım dell xps 1645 kullanıcıları olarak bilgisayar konusunda iyi bir seçim yapmışızdır
  • laptopu aldım alalı bir refaha kavuşamadım. önce full hd diye hd 1600x900 laptop kakaladılar geri dönüş yaptım nerdeyse 1 ay oldu hala ses seda yok laptop hala bende. tam dedim neyse buda fena çözünürlük değil hem full hd çözünürlüğü çok küçük okunamayacak kadar dedim bu seferde laptopun kapağını her açtığımda parlak parlak çizik gibi şeyleer belirdi. silince geçiyor ama sonra yine aynı. ne iştir arkadaş okadar para veriyoruz bunlar olmamalı. napacağımı şaşırdım iyi niyette bir yere kadar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.