Şimdi Ara

Dell vostro 5468 vs lenovo ideapad 510

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dell vostro 5468 ;
    -i5 7200 u
    -14"
    -940mx (4gb) 1366x768
    Freedos
    -8gb ram
    -256 ssd
    -klavye isiklandirmasi mevcut(lenovo dahaiyi gibi duruyor bu konuda)

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5468-g20wp82n-i5-7200u-8gb-256gb-ssd-4gb-gf940mx-14-windows-10-pro-pmu356405

&

Lenovo ideapad 510
    -i5 7200 u
    -15.6"
    -940mx (4gb) 1920x1080
    -8gb
    Freedos
    -1tb 5400rpm
    -klavye isiklandirmasi

http://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-510-intel-core-i5-7200u-8gb-1tb-gt940mx-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80sv00f4tx-pm-HB0000036HID

Genel olarak ozelliklerini yazdim arkdaslar, ozellikle cihazlari kullanan arkadaslar da goruslerini bildirirse bu iki cihazdan birini tercih edicem daha cok prog. Arada oyun atarim pc ozelliklerini goz onunde bulundurursak cokta agir oyunlar degil tabiki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lenovo daha cazip duruyor. Ekran boyutu ve çözünürlük açısından.
  • bende kuzenim için bu ikisine bakıyorum.

Kuzenim çok taşıyacağı için ve oyun oynamayacağı için Dell daha cazip. yarım kilo daha hafif. ekran çözünürlüğü çokta mühim değil. ssd ile hızlı açılacak.

Siz masaüstünde oyun için istiyorsanız lenovo daha cazip tabi bir ssd takarsanız daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 26 Ağustos 2017; 10:5:2 >
  • Az once lenovo ideapad 510 iade ettim, fani sesli calisiyordu ve wifi sorunu vardi, internete bagliyken kopuyordu ama diger cihazlar internete baglanabiliyordu. Test edip alma sansiniz varsa deneyip alin derim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlariniz icin tesekkurler arkadaslar.

Şu an icin dell daha ağır basıyor fiyat olarakta 2600 tl inmis hb'da fiyatta o bakimdan iyi olarak gozukuyor bir kac gun daha buralarda bakicam yorumlariniza göre , pcyi aldigim takdirde yine bilgilendirme yaparim.

• diğer konuya yazmıştım buraya da kopyaladım.

ben de sizin gibi dell için formda çok yazıp araştırdım ancak kimseden cevap alamadım. ben de bir cesaretle dell'i satın aldım. tam olarak belirttiğiniz modeli aldım ve bir haftaya yakındır kullanıyorum.

ben genelde evde ama ara sıra da dışarıda kullanıyorum. oyun kesinlikle oynamıyorum. bundan dolayı cihazın oyun performansını bilmiyorum. eski cihazım lenovo edge 11.6" olduğundan dell bana süper geliyor. boyutu 15,6" cihaza yakın ama ağırlık 1,59kg. çok çok ince olduğunu söyleyebilirim. bunlar çok iyi özellikler bence. makinayı çok zorlamadığımdan fan sesini hiç duymadım diyebilirim. hoparlör sesi çok süper olmasa da yeterli. klavye aydınlatmalı ve çok hoş.

ekran olarak eski kullandığım lenovo parlak ekrandı. dell'in ekranı mat ve bundan dolayı hala alışamadığımı söylemeliyim. ekran sizin için çok önemliyse ve bu konuda hassassanız beğenmeyebilirsiniz. bana yeterli geliyor. sonuçta oyun oynamıyor ve film izlemiyorum.

farklı sorularınız varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• Lenovo daha cazip gibi,çünkü lenovonun klavye aydınlatması daha kaliteli,ekran çözünürlüğü daha yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emr_Oztrk

Lenovo daha cazip gibi,çünkü lenovonun klavye aydınlatması daha kaliteli,ekran çözünürlüğü daha yüksek.

hocam ekran konusunda haklısınız.

hd'nin ssd olması ve ağırlık bakımından da dell bir tık önde. tabi göreceli bir durum. ben halen mat ekrana alışamadım. (1 haftadır) ama diğer özellikler beni çok memnun etti. klavye aydınlatması için lenovo'yu denemediğimden birşey söyleyemem.
  • the_wind222 T kullanıcısına yanıt
    Yani konuyu açan arkadaşa lenovo önermemin nedeni oyun oynayacak oyunları harddiske atar ekstradan harddisk için para vermez klavye aydınlatması lenovoda daha iyi geldi ama dell hem hafif hem de ssd hızı var yani sizin dediğiniz gibi göreceli
  • the_wind222 T kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler yorumlariniz icin arkdaslar,

Hocam siz gunluk kullanim disinda program olarak agir prog. Var mı?(autocad solid kullanicam ben bir sıkıntı yaratmaz sanirim )

film ve gunluk kullanimda mat ekran icin kimisi iyi diyor kimisi sizin gibi alismaktan yana zorluk cekiyor onu tam oturtamadim.

Bunlarin disinda oyun performansi olarakta ısınma sorunu vs yaratir mı yine 2-3 saat oyun oynasam ara sira sorun cikarir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: s7il

Tesekkurler yorumlariniz icin arkdaslar,

Hocam siz gunluk kullanim disinda program olarak agir prog. Var mı?(autocad solid kullanicam ben bir sıkıntı yaratmaz sanirim )

film ve gunluk kullanimda mat ekran icin kimisi iyi diyor kimisi sizin gibi alismaktan yana zorluk cekiyor onu tam oturtamadim.

Bunlarin disinda oyun performansi olarakta ısınma sorunu vs yaratir mı yine 2-3 saat oyun oynasam ara sira sorun cikarir mi acaba

Rica ederim ne demek keşke daha faydalı olabilsem :)

Bende ağır programlar maalesef yok. Hatta ilave program olarak da pek birşey yok. Kullandığım; web browser'ları ve office 2010. Bunun dışında birşey kullanmıyorum. Autocad ve solid ile üniverste yıllarında uğraşmıştım o da yıllar önceydi. Bundan dolayı bu konuşarla ilgili size iyi bir referans olamam.

Ben 11.6" lenovo'dan geçtiğim için ekran bana iyi geliyor. Hoş ben ne alsam güzel gelecekti çünkü kullandığım ekran küçücüktü. Ama parlaktı ve buna alışık olduğumdan şimdi alışma aşamasındayım. Yanlız şu dikkatimi çekti mat ekranda gözlerim sanki daha az yoroluyor ve daha geç sürede ağrıyor. Belki psikolojik de olabilir. Yok ben mat ekranda yapamam derseniz ona yapacak birşey yok. Çözünürlük bana yeterli geliyor. Lenovo'nun da düşüktü. Ekran çok büyümedikçe sorun olmaz diye düşünüyorum.

yine dediğim gibi ben çok zorlamadığımdan ısınmıyor. Şimdiye kadar fan sesini hiç duymadım. Bir ara video izlerken hafif ısındı acaba fanda bir sorun mu var dedim kulağımı altına dayadım belli belirsiz bir ses geliyordu. Bunun dışında ısındığını hissetmedim ama oturup 2 saat film izlemedim hiç. Çok ısınır mı? Isınırsa nasıl tepki verir bilmiyorum.

Ne kadar doğru bilmiyorum ama ben bu cihazı dell in orta segment cihazı olarak görüyorum. Bence malzeme kalitesi olarak kendisiyle aynı segmentteki cihazların çok önünde. Bugüne kadar çalıştığım yerlerde verilen veya satın aldığım laptoplar lenovo veya hp idi. Çok çekinerek aldım dell'i ama şimdi kızıyorum kendime. Malzeme kalitesi, işçilik muntazam. Servis ve garanti olayı çok iyi geldi bana. Bir ara bu modelin ssd'li olmayanını alıp takabilir miyim diye çağrı merkezini aradım. Verdikleri cevap tüm bilgisayarın parça garantili olduğu. Siz bilgisayarı komple söküp takın garantiden çıkmaz dedi. Ne kadar doğru bilemiyorum :) amacım sadece söküp ssd takmak :)

Ben memnunum ama iyi bir örnek değilim. Alın sorun çıkarmaz dersem yalan olur. Kullanmadığım bilmediğim konularda yorum yapamam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.