Şimdi Ara

DELL XPS M1330 Anakart problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Yurtdışında gelme XPS M1330 aldım 5 ay sonra ekranda yatay cizgiler donma mavi ekran hatası vermeye başladı.Sonra bir tamirciye verdim ekran cipsetinde sorun olduğunu söledi ve tamir etti geri verdi ve iki hafta sonra yine aynı hata ve yine yaptı yine aynı hatayı verdi bugün telde konuştum anakarta sorun olduğunu ve anakartını değişmesi gerektiğini söledi sizin bu konu hakkında bilginiz var mı? Lütfen yardımcı olabilirmisiniz ne yapmam gerek arkadaşlar????

Power Tuşuna basınca linkte ki resim de gözüktügü gibi oluyor

Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekirdek55 -- 7 Mayıs 2009; 20:19:02 >

• Geçmiş olsun. DELL kullanıcıların Nvidia belasından çok çekmiştir. 8400 ve 8600 ekran kartlı ürünlerde bu arıza normal olarak karşılanmaktadır.

Çözüm; Anakartın değişmesi gerekiyor. Cihazın garantisi varsa ücretsiz değişir.

Daha detaylı bilgi için;
    00 800 353 90 002
  • @ozerkose

Önce çağrı merkezini ara şikayetinden bahset garantisi biten 1330 anakart arızaları 1sene daha uzatıldığını biliyorum garantiye girme ihtimali var.

Eğer garantisi yoksa koç sistemi arıyacaksın fiyatını öğrenebilirsin.
  • Sadece grafik kartı problemleri ila alakalı garanti süreleri uzatıldı, anakart değişimi için
    Dell Servis Atina/Yunanistan
    0811 2880001 den 8885785446 veya 0080035390002 (direk)

Bir tanesi ücretli, dikkat ediniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen

Sadece grafik kartı problemleri ila alakalı garanti süreleri uzatıldı, anakart değişimi için
    Dell Servis Atina/Yunanistan
    0811 2880001 den 8885785446 veya 0080035390002 (direk)

Bir tanesi ücretli, dikkat ediniz

Hangisi ücretli ve nerden biliyorsun ?
  • Anakartın fiyatını koç sisteme sorup öğrenmek lazım.

M1330 modelinde

Nvidia 8400GS

ve

Intel x3100 ekran kartı senekleri var.
  • Ayrı derken anlamadım.

Nvidia harci ekran kartı

Intel ise tümleşik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar biri bana yardimci olabilir mi ?

Ben de anakart sorunu yasiyorum. Daha once iki defa garanti kapsaminda anakart degisimi yapildi. Ve yine anakart sorunu yasiyorum ve garanti surem doldugu icin 400,00 - 500,00 TL civarinda bir masrafla karsi karsiyayim.

Dediginiz gibi iki adet anakart secenegi sunuluyor galiba. Daha once ariza yapan anakartlarin hepsi Nvidia idi. Diger firmanin galiba Intel bu firmanin anakartini alsam digeri gibi o da surekli ariza verir mi? Ayrica bilgisayara uyumu konusunda bir sorun yasar miyim ?

Umarim yardimci olabilicek biri vardir....
  • İntel x3100 olan modelinde sorun yaşamazsın diye tahmin ediyorum ama elektronik şans işi

edit:

Tabi laptopun tozdan temizlenme bakımı düzenli olarak yapılmasına rağmen bozuluyorsa şans veya şanssızlık olabilir.Geçen arkadaş laptopunu getirdi açtık soğutucunun kanallarında öylesine toz birikmiştiki resmen halı gibi kanalı kapatmış makina boğuluyormuş nefes aldı garibim temizlikten sonra buz gibi çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARDO -- 13 Aralık 2010; 1:55:26 >
  • Tesekkurler ilgin icin Bardo.

Bir sorum daha olacak. Bu intel x3100 ekran karti olarak mi geciyor yoksa anakart olarak mi ? Yani bildigim kadari ile daha once ariza yapan kartlar nvidia olanlar ekran karti ve anakart beraber. Bu intel x3100 de mi boyle. Yani hem anakart ve ekran karti beraber mi ?
  • Doğrudur aynen yazdığınız gibi anakartaki intel ekran kartı modeli x3100 olarak geçer nvidia ekran kartı olan anakartlardaki gibi intel ekran kartlı olanlarda onbord yani anakartla tümleşiktir.Mesela ben benim xps 1330a anakart ararken aynı isimle aratmıştım
  • Tekrar cok tesekkur ederim bilgiler icin.
  • Merhaba, Ankara da iseniz yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemen

Merhaba, Ankara da iseniz yardımcı olabilirim.

Nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba çünkü benzer durumda xps1330'um var ve lcd ekranıda kırıldı :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.