Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya hocam128 olmuş 64 olmş fark etmez benım için zaten benım masa üstü pc im var ben sadece nete girmek için kullanıyorum bu cıhazı paylaşıml 358 emı ne çıkıyor galıba hocam bırde en oyun oynayan insan degılım pek ama 1 gün 1.5 gün açık bıraktıgım oldu makınayı ama banamısın demedı cıhazın ısınma ve ses fazla yok benım öğrenmek istedıgım şimdi ekran kartı intelın kı bendekı ben ekran kartı takamam mı buna bırde şimdiki ekran kartı ıle NFS tarzı oyunları oyayamammı acaba pek oyun oynayan bırı degılım zatende öyle c anım sıkıldımı 10 dk bişey oyarım
  • cevaplarınızı esirgemeyin arkadaşlar :)
  • yok esirgemem normaldede şimdi atıp tutayım durumu olmasın diye. Ben yazdığım şeyi sağlam bir kaynağa dayandırmadan yazmayı sevmiyorum. Sonra yanlış bilgilendirme artı forumda kirlilik doğuyor. Elimden geldiğincede forum dışına yönlendirme yapmayıda sevmiyorum. Dellin sitesinden m1330 ve 1530 un tanıtımlarını kaldırmışlar bende m1330 için olan diğer ekran kartı seçeneğini hatırlamayınca net bir cevap veremeyeceğimden kaçamak cevap verdim . Ama şunu söyleyebilirim seninki bizimkilere nazaran çok daha az ısınır çünkü bizde en çok ısı GPU da yani ekran kartının işlemcisinde meydana geliyor bununda sebebini artık dünya alem biliyor. Sağ olsun NVDIA yaptığı bir eşşekliğin sonucu böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Neyseki Dell garanti konusunda fazlası ile esnek davranıyor ben ve burrdaki birçok arakdaş bu konuda servis ile çok konuştuk ekran kartına bağlı sorunlar için garantimiz 1 sene uzatıldı ayrıca servisteki bayan bana bu +1 seneden sonrada ekran kartı yanarsa bile gerekli incelmeden sonra ücretsiz olarak anakartımızı değiştrebileceklerini söyledi. Yabi bu konuda korkuca birşeyimiz yok. Ayrıca yeni takılan bordalarda malum sorun çözülmüş yani ekran kartı çatlamayır ama yine aşırı ısı devam tabi yapıcak bişi yok

• arkadaşlar Win7 testelrine devam ediyorum. Bilgisayarın altına cüzdanı koyum masa ile fan arasında mesafe oluşturunca hiç bir işlem yapmazken ekran kartının sıcaklığının düştüğü seviyeyi resmettim buyrun inceleyin. Benim fn sanırım iyice toz topladı

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

• buda emektar motorola v3 ümle çektiğim ne öldürüd ne güldürür cinsten bir resim.

• Benim makinada kullanılan termal macunda o mavi sümgerimsi zımbırtıdan ciddi ciddi cooper mod yapmayı düşünmeye başladım fanı temizledim bu gün ama fanı çıkartmadım termal macunum olmadığından dolayı o yüzden çokta güzel bi temizlik oldu denemez ama bakıcam bakalım test driver sonuçlarına
  • 6 dakikjada 87 dereceyi gördüm laptobun arkası havada iken yani fazlası ile nefes alabiliyodu. Hadi ama DELLLLL nerde windows7 driverları sabırsızca bekliyoruz. çok uzattılarişi. bende dellin bu huyuna sinir oluyorum driverlar konusunda çok yavaşlar windows7 nin hangi tarihte çıkayı millat önce belliydi dell mühendisleri ne işle meşguller yaw insan bu güne kadar hallederdi bu işi
  • ekşisozlukte biraz Dell le ilgili yazıları okudum da,

Harbiden teknik servis elemanı,Tamir etmek için ayağınıza kadar geliyor mu ?

Bir de bütün tell modellerinin olduğu ve satışının yapıldığı bir site söylermisiniz ?
  • Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım
    Sistemim
    Core 2 duo 9300
    4 gb ram
    8400 gs ekran kartı
    finger print
    250 gb hardisk

xps 1330

Şimdi sizden bir ricam olacak. Ben bu sisteme vista ultimate 64 bit kurdum. Hemen hemen tüm proğramlar yüklendi. Fakat finger print yanı parmak okuyucu kısmının en son versiyonunun indirdim. Fakat lisans olmadığınıdan sınrılı kullanım diyor. Fakat cdden çıkan orjinalinde böyle bir sıkıntı yoktu.
    protector suite 2009 serialı lazım. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • protector suite 2009 nerden indirdin bilmiyorum ama illa ben son versiyonu kullanıcam demiyosan ki bence gereksiz gir dellin sitesin 1330 driver sayfasından 64 bitlik driveri indir geçen sayfalrda linki vermiştim sanki onu kur yola devam

cefucsa senin soruna gelince geliyor tabi ben kakere verdim bizim salonda xps imi parçalara ayıran koç sistem teknikeri tarık abinin resimlerini bundan önceki sayfalara bi göz at isteresen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 30 Ekim 2009; 2:24:26 >
  • Cevap için teşekkürler. Yazılımı üreticisinin Upek sitesnden indirdim. Sınırlı kullanım tüm özelliklerinden faydalanamıyorum ama bu kadarıda yetiyor ve artıyor. Seriali bulunsaydı bir çok özellik aktif konma gelecekti. Artık bekleriz bakalım. Şimdi daha büyük bir sorunla karşı karşıyayım arkadaşlar ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ekran kartınn driverini kurduğum zaman belirlir bir süre sonra ekran kilitleniyor değişik değişik çizgiler çıkıyor. İlk ekran bios ekranı vs açılıyor güvenli kipede çok rahat girebiliyorum fakat vista ana ekranı açılmıyor. Ekran kartının driverini kaldırdığım zaman hiç bir sorun yok... Ekran kartı ile ilgili bir sorunmu var diye düşündüm fakat o zaman ekranın hiç açılmaması gerekiyordu. Şu anda vistada ekran kartı driverini kaldırdım ve çok stabil olarak kullanıyorum. Ne yapmam gerekli acilen cevap verebilirseniz çok sevinirim. İki gündür uğraşıyorum. Ne yapmam gerekli

Bu arada ekran kartım 8400gs.
    Şimdiden ilgilerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkür ederim

• son sayfalarda gördüğüm kadarıyla klasik sorunların dışına çıktık. Bir kaç şey denemeni istiycem öncelikle bütün windows updateleri hepsi olmasada en azından driverlar ile ilgili olanları kapat. eğer driver ile ilgili güncelleme aldıysan sistemi yeniden kur (windowsu). Ardından önce dellin sitesindeki driveri dene sorun çıkmasssa üstüne nvidanın 186.1 nolu driverını dene (yapmadıysan A12 güncellemeyide yap) bunlardan sonuç alamassan biz burdayız sorunları aldığın tepkileri buraya yaz ona göre bi bakayım bende bu arada böyle sorunşlar yaşayan varmı başka.
    Benim hatırladığım kadarıyla güncelleşirme alıpta senin yaşadığın sıkıntı yaşayan formattan sonra güncelleştirme almayarak sıkıntıyı aşanlar olmuştu. Bende wifi için aldığım güncelleştirmede makina kafayı yemişti. Bu yüzzden şiddetle windowsa ait driver güncellemelerini reddetmenizi öneririyorum. hatta komple kapatın gitsin service packler ile toptan yüklersiniz güncellemeleri

• quote:

Orijinalden alıntı: buraky88

son sayfalarda gördüğüm kadarıyla klasik sorunların dışına çıktık. Bir kaç şey denemeni istiycem öncelikle bütün windows updateleri hepsi olmasada en azından driverlar ile ilgili olanları kapat. eğer driver ile ilgili güncelleme aldıysan sistemi yeniden kur (windowsu). Ardından önce dellin sitesindeki driveri dene sorun çıkmasssa üstüne nvidanın 186.1 nolu driverını dene (yapmadıysan A12 güncellemeyide yap) bunlardan sonuç alamassan biz burdayız sorunları aldığın tepkileri buraya yaz ona göre bi bakayım bende bu arada böyle sorunşlar yaşayan varmı başka.
    Benim hatırladığım kadarıyla güncelleşirme alıpta senin yaşadığın sıkıntı yaşayan formattan sonra güncelleştirme almayarak sıkıntıyı aşanlar olmuştu. Bende wifi için aldığım güncelleştirmede makina kafayı yemişti. Bu yüzzden şiddetle windowsa ait driver güncellemelerini reddetmenizi öneririyorum. hatta komple kapatın gitsin service packler ile toptan yüklersiniz güncellemeleri

İLK BAŞTA İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM. EN SON BİOSU İNDİRDİM. ZANNIMCA A15 DİYE HATIRLIYORUM. DEDİKLERİNİZİ DENEYECEĞİM. ŞU ANDA DRİVERİ KURMADAN SIKINTISIZ ŞEKİLDE KULLANIYORUM. NVDİANIN KENDİ SİTESİNDEN İNDİRDİĞİMİ DRİVERİDE KURDUM AYNI SORUNU YAŞADIM. TABİKİ WİNDOWS UN GÜNCELLEMESİNİN ÜZERİNE BUNU YAPMIŞTIM. FAKAT ÖZELLİKLEL ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM. BİR ARKADAŞIM LAPTOPUN EKRAN KARTINDA SIKINTI OLDUĞUNU SÖYLEDİM. İÇİME KUŞKU DÜŞÜRDÜ. FAKAT AZ ÇOK BİLGİSAYAR BİLGİM İYİDİR. HATTA TÜM PARÇALARINA KADAR LAPTOPU SÖKÜP BAKTIM. DVD DE OKUYAMAMA SORUNU VARDI BUNU HALLETTİM. AMA BU SIKINTI CANIMI ÇOK SIKIYOR. EKRAN KARTINDA SORUN OLSA EKRAN AÇILMAZ VS OLUR. FAKAT ÖYLE BİR ŞEY OLMUYOR. DRİVERİ KURUYORUM. SIKINTI BAŞLIYOR KALDIRIYORUM SIKINTI YOK. YA BU GÜZEL LAPTOPA BU BASİT EKRAN KARTI VALLAHİ NE DİYEYİM. SİSTEMİ BAŞKA UNSURLARI İLE ÇAKIŞMA AKLIMA GELİYOR AMA NEYLE ÇAKIŞABİLİR BUNU BİLMİYORUM. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. SAYGILAR

• buraky88 hocam ben nfs shift i bile kurdum banamısın demıyor oynuyor makına intelın ekran kartıda sağlam gibi ısınma vs de olmuyor makınada kasılma vs olmuyor memnunum yanı makınadan benım bi sorum olucak 8600 ekran kartı taktırmam mumkunmu acaba cıhaza benım
  • Shift'i kurdum geçenlerde. Kaldırmadı benimkisi. Zaten şu ana kadar tek kaldırmadığı oyun da o. 2.0 Ghz işlemci var, 3.0 Gb ram var. Ekran kartı da klasik 895 Mb nvidia.
  • entrika hocam malesef ekran kartı değişimi yapman mümkün değil çünkü ekran kartı anakarta bütünleşik. Kendisine ait ayrı işlemcisi ve ayrı belleği var yani onboard sınıfına gitrmiyor ancak anakart ile bütünleşik bu yüzden değiştiremessin. Isınmaması çok normal çünkü bizimkilerde oluşan yüksek ısı ekran kartının işlemcisinden yani GPU dan kaynaklnıyor bunun sebebinide hepiniz biliyorsunuz malim Nvida hatası yapacak bişi yok. Ben xps1530 kullanıcısıyım oyüzden sizin bios en son kaç bilmiyorum yukarda A12 yi tavsiye ettim bu xps 1530 için olan A12 ile gelen fan hız arttırımı ile fan max 4600 rp ile min 3080 rpm aasında çalışıyor sıcaklığı win7 de min 51 dereceye düşütrdüm oda hiç bir iişlem yapmaz iken ve laptobun arka kısmı 8 9 parmak havada iken yani fan fazlası ile hava absorbe ediyorken. Test driver oynarken 1440x900 çzöünürlükte max oynarken ve bilgisayar altıda kaldırmamışken 7 dakikada 92 dereceyi gördüm aşırı takılmalar başlayınca oyunu kapattım Bunlar win7 değerleri vistada problemim yok min sıcaklık 50 55 derece masaüstünde şuan hala win7 deyim testlere devam ediyorum bu gün bir blue screen aldım baya windows vistada kaspers açık iken tetsdriver unlimiteda girdikten sonra dupm cart curt yazan bi blue screen almaya alışıktım win7 de ilk defa blue scren aldım ama farklı bişidi hemen geçti yarın öbürgün win vistaya geri dönücem aşırı ısdan bilgisayar nanayı yemek üzere

• GPU ısısı fazla ama şunudu belirtmekte fayda var Gpu çekidekleri Cpu çekirdeklerinde çok daha fazla sıcaklıklara dayanabilirler. 110 115 derece CPU dayanamaz yanar ama GPU sıcaklıkları 120 125 derecelere kadar çıkabilir ve sıcaklıklarda yanmaz. hatta 8800 lerin bir testinde ben 130 dereceyi gördüklerini gösteren bi grafik gördüm bi forum o yüzden çokda korkulacak sıcaklıklar değil bu 85 86 dereceler ha ne olur oyun oynarken takılmalar başlar görüntüde buda canınızı sıkar. bana kalırsa bir lptop standı ile laptobun fanını masayüzeyinden kesmek ayrıca alttan ekstra hava akımı sağlamak bize bi 5 10 derece kazanç sağlar buda baya avantaj sağlıycaktır vistada test driver unlimedet için bana 5 derecelik bir azalma oyunu 30 35 fps i görmemi sağlıycaktır buna eminim ama win7 için birşey diyemiiycam ben bu win7 için çok düşünceliyim buna has çıkarılan driverle acaba sıcaklıkları düşürecekmi bakalım bekliycez ve görücez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 2 Kasım 2009; 3:29:51 >

• Arkadaşlar bu gün windows vistaya döndüm Ancak sıcaklıklarda bir fark yok. Windows 7 de düşürdüğüm sıcaklıklara bile düşüremiyorum sıcaklıkları. Bu demektirki ya benim makina naneyi yedi yada fanlar aşırı tozlandı. Açtım baktım fanlara öyle aşırı tozlu falan gözükmüyordu elimden geldiğince temizlemeye çalıştım sonuçta bir değişim söz konusu değil masa üstünde iken internette falan takılırken sıcaklık sürekli 65 70 arası dolaşıyor çoğunlukla 68 69 derece. Yarın servisi aramayı düşünüyorum. Ne yapıyolar bi bilginiz varmı. Fanımı gelip temizliycekler fanımı değiştirecekler ne yapıcaklar.

Ayrıca bana kalırsa bizim fanlar A12 ubdateten sonra aşırı fazla çalışıyor olmaktan dolayı hem fazla toz tıoluyor hemde daha çabuk yıpranıyor.

Bunu dışında kullanılan termal macundan da şikayetçi olanlar var. Termal macunu değiştirip daha düşük sıcaklıklar elde edenler olmuş. Yabancı forumlarada bunu gördüm.
    Özellikle ARCTIC COOLING MX-2 ve MX-3 ten çok memnunlar. Acaba ben MX-3 alsam bizim dell servisi gelir bu termal macunu uygularmı acaba ne düşünüyorsunuz.

http://www.poz itifpc.com/arctic-cooling-mx-3-termal-macun/

( poz ile itifi birleştirin ) umarım suç değildir böyle link paylaşımı olmadı silerim linki

şuraya bakarsanız 7 dereece düşüten bahsediyor başka bir yerde 10 derecedende bahsedenler gördüm. Benim için 5 derece düşüş bile çok güzel olur. Oyun oynarken 82 derecenin üzerine çıkmasın başka bişi istemem çünki 84 85 dereceden sonra donmalar başlıyo test deriver unlimited ta.

Ah be neydi bilgisayarım ilk geldiğinde banamısın demiyodu Test drivera nazar deydi tosunuma yada toz deydi fanlarına

şu MX-3 için yorumlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 3 Kasım 2009; 6:32:15 >

• bak şimdi küerim ama bi cevap yokmu bana yaw
  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.