Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: buraky88

hocam kurduğun win 7 nin sürümünü bi yazarsan araştırayım sende o sırada yeniden kurmayı dene bi. Garip bi duruum hiç gelmedi böyle bişi windowsta. mac te benzer sorunu yaşadım jakta ses var hoporlörde yoktu ama windowsta hiç böyle birşey ile karşı karşıya kalmadım.

dostum malum sıtelerden ındırdıgım m7 full surumu yukledım pc ye..herseyınıde aktıflestırdım..
  • mynuck bu makinalar biraz üst makinalar. sadece müzik dinler ofice işlerimi halleder en fazla bide film seyrederim ben oyun falan oynamam öyle katı model progrmalarıda kullanmam diyosan sana fazla bu makina. Ancak şuda var fiyatı uygun bulmuşsun. Eee ozaman gidip trışka bir bilgisayara para vermek yerine buyur gel XPS dneyimini keyfini sende yaşa derim nasıl olsa bir iki sene sonra bu donanımda vasat bir donanım olucak zira teknoloji son sürat ilerliyor yüzden bu makinayı almanı tavsiye ederim. Ama almassanda başka bir tavsiye olarak stüdyo serisini öneririm sana (xps stüdyo değil ama onlar bundanda üst sadece stüdyolar var) şekil onlardada çok güzel ayrıca dell kalitesi ve herşeyden önemlisi servis. Bakın bir bilgisayar için servis olayı herşeyden çook çok daha önemli. Bak arkadaşın toshiba naneyi yedi (şu geçen gün windows 7 yüklediğim forumu takip edenler bilir) işlemci sıcaklığı 105 dereceyi gördü dün alet yanıyodu ve bu sıcaklığa sierra counter oyununa girdikten 10 15 dakka sonra ulaşıyor. Adam şmdi servise yollıycak ama nasıl yollıycak onun derdine düşmüş toshiba topu teknosaya atıyo teknosa toshibaya Biz ise bir telefon açıyoruz adamlar evimize geliyor. Yarın öbürgün o bilgisayarı servise yollasada serviste başına ne gelir allah bilr. Eski toshibamdan tecrübeliyim. sağ hopörlör patladı çalışmıyordu gönderdim hoporlör için tam 32 gün sonra geldi ve geldiğinde pil ölmüştü 1.5 2 saat giden pil 15 20 dakkia gidiyordu. Hemen tekrar yolladım hiç beklemeden ve sorun anlatttım 1 hafata sonra geri yolladılar ve birde not eklemişler "Kullanıma bağlı olarak pilin ömrü tükenmiştir. Kullanıcı arzu ederse yeni bir pil satın alabilir." Bu raporu saklıyorum tekirdağa gittiğimdede çeker resmini koyarım buraya. işte bu yüzden kesinlikle toshibadan falan uzak dur servisi berbat ötesi. Ama bak geçenlerede pilim bozuldu yani az gider oldu birden 40 dakika gitmeye başladı aradım 3 gün sonra yenisini gönderdiler eve kadar getirdi Tarık abim (kendisi koçsistem tekirdağ saha uzmanı oluyor -kartına öyle yazmış) Bunları göz önünde bulundur derim. Yani öyle tamir mamir olayı yok yamalı bilgisayar kullanamak zorunda kalmıyorsun direk gelip parçayı değiştiriyorlar.

xavi06
    hocam senin sorunnuna bir cevap bulamadım. Makina önümde olmadanda elimden bir çözüm gelimiyor. Linux live cdlerinden birini alıp birde linux ile bir deneme yapmanı tavsiye edeceğim. Eğer hoporlörlerden ses gelirse sistemde sorun yok demektir. Çak formatı dön vistaya vistada sorun yoka bir daha win7 denersin ha yok win 7 de devam ederse ses sorunu hoıcam yapıcak bişi yok şimdilik benden yana. Elimden bişi gelmiyo. Kusura bakma. Jacklara bi bak berki onlarda sorun vardır yukarda kalmıştır metaller. Çünki jaklar ve kolanlar arasında kısa devre ilişkisi vardır. Taktığın zımbırtıyı algılayan bir sistem değil yanidikkat ettiysen mic kısmına bişi taktınmı ne taktın diye sorar direk kendi takılannın ne olduğunu algılamaz. Yani senin jacktaki metaller yukarda kalıyorsa bilgisayarın içinde kulaklık hala takılı duruyormuş gibi davranıyo olabilir.

• Dell olsun, çamurdan olsun.

Aklı kelden, bilgisayarı Dell'den alacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: buraky88

mynuck bu makinalar biraz üst makinalar. sadece müzik dinler ofice işlerimi halleder en fazla bide film seyrederim ben oyun falan oynamam öyle katı model progrmalarıda kullanmam diyosan sana fazla bu makina. Ancak şuda var fiyatı uygun bulmuşsun. Eee ozaman gidip trışka bir bilgisayara para vermek yerine buyur gel XPS dneyimini keyfini sende yaşa derim nasıl olsa bir iki sene sonra bu donanımda vasat bir donanım olucak zira teknoloji son sürat ilerliyor yüzden bu makinayı almanı tavsiye ederim. Ama almassanda başka bir tavsiye olarak stüdyo serisini öneririm sana (xps stüdyo değil ama onlar bundanda üst sadece stüdyolar var) şekil onlardada çok güzel ayrıca dell kalitesi ve herşeyden önemlisi servis. Bakın bir bilgisayar için servis olayı herşeyden çook çok daha önemli. Bak arkadaşın toshiba naneyi yedi (şu geçen gün windows 7 yüklediğim forumu takip edenler bilir) işlemci sıcaklığı 105 dereceyi gördü dün alet yanıyodu ve bu sıcaklığa sierra counter oyununa girdikten 10 15 dakka sonra ulaşıyor. Adam şmdi servise yollıycak ama nasıl yollıycak onun derdine düşmüş toshiba topu teknosaya atıyo teknosa toshibaya Biz ise bir telefon açıyoruz adamlar evimize geliyor. Yarın öbürgün o bilgisayarı servise yollasada serviste başına ne gelir allah bilr. Eski toshibamdan tecrübeliyim. sağ hopörlör patladı çalışmıyordu gönderdim hoporlör için tam 32 gün sonra geldi ve geldiğinde pil ölmüştü 1.5 2 saat giden pil 15 20 dakkia gidiyordu. Hemen tekrar yolladım hiç beklemeden ve sorun anlatttım 1 hafata sonra geri yolladılar ve birde not eklemişler "Kullanıma bağlı olarak pilin ömrü tükenmiştir. Kullanıcı arzu ederse yeni bir pil satın alabilir." Bu raporu saklıyorum tekirdağa gittiğimdede çeker resmini koyarım buraya. işte bu yüzden kesinlikle toshibadan falan uzak dur servisi berbat ötesi. Ama bak geçenlerede pilim bozuldu yani az gider oldu birden 40 dakika gitmeye başladı aradım 3 gün sonra yenisini gönderdiler eve kadar getirdi Tarık abim (kendisi koçsistem tekirdağ saha uzmanı oluyor -kartına öyle yazmış) Bunları göz önünde bulundur derim. Yani öyle tamir mamir olayı yok yamalı bilgisayar kullanamak zorunda kalmıyorsun direk gelip parçayı değiştiriyorlar.

xavi06
    hocam senin sorunnuna bir cevap bulamadım. Makina önümde olmadanda elimden bir çözüm gelimiyor. Linux live cdlerinden birini alıp birde linux ile bir deneme yapmanı tavsiye edeceğim. Eğer hoporlörlerden ses gelirse sistemde sorun yok demektir. Çak formatı dön vistaya vistada sorun yoka bir daha win7 denersin ha yok win 7 de devam ederse ses sorunu hoıcam yapıcak bişi yok şimdilik benden yana. Elimden bişi gelmiyo. Kusura bakma. Jacklara bi bak berki onlarda sorun vardır yukarda kalmıştır metaller. Çünki jaklar ve kolanlar arasında kısa devre ilişkisi vardır. Taktığın zımbırtıyı algılayan bir sistem değil yanidikkat ettiysen mic kısmına bişi taktınmı ne taktın diye sorar direk kendi takılannın ne olduğunu algılamaz. Yani senin jacktaki metaller yukarda kalıyorsa bilgisayarın içinde kulaklık hala takılı duruyormuş gibi davranıyo olabilir.

dostum yardımların ve alakan ıcın cok tesekkur ederım..benımde aklıma baska bır problem gelmıyor drıverlareda sorun yok hoparlorlerde yok..kulaklık takılıymıs gıbı algılıyo muhtemelen tekrar w7 formatı atsam bı faydası olur mu acaba?

• @Nevorada; sorun neyden kaynaklanıyordur orasını tam bilmiyorum ama laptop pilleri hakkında şunu söyleyebilirim. Pil ömrünü korumak ve uzun tutmak amacıyla laptopı haftada 1-2 kere pille kullanmalısın. Yani haftada 1-2 kere pili sonuna kadar boşaltmalısın.

Ayrıca laptop'ı pille kullanma ve pilsiz kullanma arasında hiçbir fark yok. Pil %100 dolu olduğunda gelen elektrik pili atlayarak direk sisteme gidiyor. Pil bi nevi kısa devre oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azofeifa -- 18 Ekim 2009; 0:31:04 >
  • Pildeki ve yuvadaki metal pinleri temizleyebilirsin. Açık havada kaldıkları için oksitlenmiş olabilirler.
  • Benimde aynı durum başıma geldi pilin metal kısımlarını fırça v.s ile temizleyip taktığımda pil doluyor yazısı çıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownlover

Benimde aynı durum başıma geldi pilin metal kısımlarını fırça v.s ile temizleyip taktığımda pil doluyor yazısı çıktı.

Aklımızda bulunsun
  • bence şansınızı zorlamayın kafayada hiç takmayın 2 3 gün bekleseniz sıfırı gelir bi telefona bakıyo
  • arkadaşlar windows 7 driverları nezaman çıkacakmış bir bilgsi olan varmı acaba
  • Driverlar yakın zamanda çıkar sanırım.

Ben Win7 recovery olayını merak ediyordum. Geçen hafta egemen abi'ye sordum, Koçsistem teknisyeni. m1330'lar üretilmediği için bunların recovery'leri çıkmayabilirmiş. Eğer çıkarsa iyi olur ama.
  • selamlar arkadaşlar ben win 7 kurdum xps m 1330 a ama ekran bağdaştırıcıda normalde geforcenın ekran kartını görmesı gerekmezmı acaba bende mobile intel 965 ekran kartını görüyor bir sürü geforce drivar ı denedim ama hiç biri olmadı acaba uyumlu driver mı yok yoksa mobile intel 965 ekran kartı olarak görmesı normalmı acaba yardımcı olursan çok sewınırım
  • entrika hocam yine ilginç bir durum. http://www.nvidia.com/object/notebook_winvista_win7_186.81_whql.html şu dirveri kurmanı tavsiye edicem.
  • homca ındırdım ben dedıgınız sıtedekı lınkı ama uyumsuz dıyor delı ettı benı ya
  • yardımcı olucak arkadaşlar varsa çok memenun olurum kafayı yediricek bu bana
  • kurduğun windowsun sürümünü ve kaç bit olduğunu bana yazarmısın rica etsem. Birde 1330lard tam emin olmamakla beraber sanırım 8400 dışında bir ekran kartı seçneği daha vardı diyeceğim ama insan kullandığı bilgisayarın ekran kartının ne olduğunu bilmeyecek değil yani garip durumada düşmek istemem. Bana 64 bit kurdunuzda 32 bit driverı deniyorsunuz ihtimali güçlü geliyor
  • hocam ikitane resım eklıyorum daha iyi anlaşılır herhalde resımlerden dedıgınız gıbıde olabılır hocam ama nasl anlıycam ben kı ekran karının değişik oldugunu modelı dell xps m1330 resımler aşağıda hocam yardımlarınız için şimdiden çok mersı

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

• Sizin makinada intel ekran kartı var. Tüm xps1330 larda nvidia yok, intel ekran kartlı olanlar da mevcuttu. Siz onlardan birini almışsınız.
  • nasıl yani hepsinde yok hocam pekı benım ekran kartı ozaman kaç mb oluyor pc de pek oyun oynamıyorum ben gerçi ama oyun oynamama engelmı acaba örneğin pekı öğreneğin need for speed shift gibi
  • evet dostum tahmin ettiğim gibi. Direk söylemek istemedim ama ayıp olmasın diye 128 mb paylaşımlı sanırım senin ekran kartın. Olsunn bilgisyara karizma hem çok ısınmaz win7de bizimki gibi benimki alev topu maşallah bu aralar. Driverları bekliyorum bakalım görcez ne olcak
  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.