Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışırsa haber ver bizede hocam Turkcell şimdi Dell in mini net bookların birinde anlaşmaya çalışıyor yani Dell netbook Turkcell wan kartla satılcak bende görüştüm adamlarla onşarda teknik birime isteğimi ilettiklerini uğraşaklarını söylediler ben ilmem gerisini elçiye zeval olmaz demişler ben adamları aradım dedim bir sürü dell xps çi bekliyo bu kartı diye

• http://masteranza.wordpress.com/2009/09/04/tweak-no-4-windows-7-and-xp-dual-boot-on-dell-xps-m1530/

arkadaşlar bu sayfayı incelemenizi rica edicem şunu bi çevirelim işleme koyalım sanırım sonunda istediğimizi bulduk gibi. Bunu xp vista şekklinde uygulamayıda deniycem bende adam ayrıntılı yazmamış windows7 partitionu gizlemekten bahsetmiş bi bakarmısınız şuna
  • burakky hocam benim sorumu ancak sen bilirsin,turkcell veya vodafone hat alsam 3g abonesi olsam,n95 telefonumla laptop tan modem gibi kullanabilirmiyim, ozaman usb stick(wınn gibi) e gerek kalmaz degılmi,bu konuda tecruben varmı,bide 3 g nin olmadığı yerde bunların hızı 256 kpbs diyor ,cokmu yavas anlamına geliyor .bu konuda yardımcı olursan cok sevınırım.
  • Dostum bu mümkün. Biz aradaşlarla HTC in bir modelini bağlayıp 3G internete girdik 500-600 kb/sn hızla indiriyor. Ama N95 te nasıl yaparsın bilmiyorum. Zira Sybian OS kullanıyor N95. Ben Windows Mobile kullandığım için windows mobile kullanan bir 3G özellikli telefonun olsaydı anlatırdım onda çok kolay ama sybianda nasıl olur bilmiyorum. Ama muhakkak ondada oluyordur. Modem olarak göstericeksin telefonu bilgisayara. Ben benim V3ü bağlayarak ta giriyorum internete 128kps ile bağlanıyo haliyle şuan kullandığımız internete nazaran çok yavaş kalıyor ama mailleri okuyup haberleri okumaya yetiyor muhtamelen 256 da baya yavaş gelicektir sana. Ama şebekeleri gittikçe arttırıyorlar. Turkcell gelişimi daha hızlı tamamlar gibi geliyor bana. Ben de üç şebekeninde hattı var en rezalette Avea bu kadar berbat bir şebeke olamaz her zaman hizmette en iyide bence TURKCELL baya bi kazık marka olmasına rağmen en zaından hiç bir servisinde problem çıkartmıyor 1 sene içerisinde şehir merkezlerinde heryerde 3G şebekesi olucak diye idda ediyo Turkcell. Senin için N95 3G yi bilgisayara paylaşıyormu bir arayayım. Ama ben herzaman diyorum windows mobile kullanmasa bile en azından black bery os kullanan telefon veya PDA leri tercih edin diye çünkü symbian linux veya java tamanlı mobile işletim sistemlerinin bilgisayarla bağlantıları veya senkronu bazen kısıtlı kalabiliyor. Ben N95 i bi araştırayım buraya yazıcam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 26 Eylül 2009; 20:44:06 >

• Evet dostum anladığım kadarını kısaca anlatayım. (Elimde N95 olmadığından denemedim artık raporları sen vereceksin arkadaş böyle kullanıyomuş)

1-Önce telefonun sadece 3g li vericileri görmesi için şebeke ayarlarından umts yi seçecekmişsin.
    2-Ardından telefonuna (N95çizine) Joikuspot premium diye bir program kuracakmışsın.Bu program telefonun wirelesini modem olarak tanıtıyormuş. (Vistadaki bilgisayarlar arası kablosuz ağ kurma benzeri bir durum yani)
    3-Telefonuna normal bir wireless modeme bağlanır gibi bağlanıyormuşsun ve çtur çutur 3G nin keyfine bakıyormuşsun

Şimdiden kolay gelsin dostum umarım işe yarar. Yaramazsa bana özelden mesaj çek haber ver başka bir yol icat edelim. Olursada buraya yaz oldu diye millet bu yolu kullansın ok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 26 Eylül 2009; 20:57:09 >

• Ya millet benim Mac Os sevdam Hortladı. Ama şu wireless ve ethernet olayı kafamı bozuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraky88

http://masteranza.wordpress.com/2009/09/04/tweak-no-4-windows-7-and-xp-dual-boot-on-dell-xps-m1530/

arkadaşlar bu sayfayı incelemenizi rica edicem şunu bi çevirelim işleme koyalım sanırım sonunda istediğimizi bulduk gibi. Bunu xp vista şekklinde uygulamayıda deniycem bende adam ayrıntılı yazmamış windows7 partitionu gizlemekten bahsetmiş bi bakarmısınız şuna

bu mümkün MediaDrct zaten hdd bölümü olan yerdeki işletim sistemini açıyor. Yazıda oraya xp kurulmuş ben böyle anladım.

• dostum işte olay okadar basit değil. Biz farklı partitionlar oluşturup kurmadık işletim sistemi bırakmadık hepsinde başarılı olduk ama Xp ve Vistayı bri türlü media direct pover dual boot yapamadık yani xp ve vistada yemedi işin özünde bizim taktik. Bu da beni çıldırtıyo. Bir şeyi başaramak kadar beni delirtebilecek başka bir şey olamaz. kaç aydır yapmadığım şey kalmadı ama olmuyor olmuyor. Daha önce media directe codeck yüklemeyide vermiştim haturlarsanız bunu uygulayanlar hatırlar Taskmanagerı (windows görev yöneticisi) etkinleştirmiştik. taskmanagerda yeni görev yerine explorer yazarsanız gelen pencerede dersinizki media directi Windows Xp üzerine kurmuşlar. Program filestan windows klasörünün system klasörüne kadar herşey xp ile aynı ama gidip benim gibi çakallık yapmaya kalktığınızda görüyorsunuzki fazlasıyla modlanmış. Gittim Sp3 yükseltmesi yapmaya çalıştım media directin windowsuna ama bu bir microsoft windows değildir diye bir uyarı aldım. Yukarıdaki yazıyı çevirmek zor değil çok kısa şöyle özetliyeyim. İşin mantığı Xp ve Vistayı kullandıkları Mbr açısından ayırmak yani herbirine ait başka bootloaderi atamak. Daha önce bu teoriyi ortaya atıp başarısız olmuştum. Denemedik bootloader bırakmadım hatta sırf darwinboot için 10 gb alanı feda ettim we mac osu değil xp yi başlatması için atadım olmadı. Sonra çok büyük bir umutla linuxların boot laderlarını kullandım zira Ubuntu pardus fedora vs kuranlar bilir kendi mbrsini kurar windowsunkini kaldırır ve bu mbr microsoft windowslrı başlatır. Ama ne hikmetse buda olmadı. Kafayı yemek üzereyim.

Şimdi bu arkadaş bu makalede vistanın bulunduğu partitionu dos tabanında gizlemekten bahsediyor ancak bu mbrwizardı indirdim ve denedim komutlar çalışmıyor

Neyse vessalam işin özü ve sonu. Bu bilgisayarda her haltı becerdim iki işi beceremedim Bir Mac Os için wireless ve ethernet driverlarını bulmak ve kurmak ikincisi Vista ile xp yi bir araya kurduktan sonra birini md butonu diğerini power butonu ile başlatmak. Metin hocam da bıraktı bizi gitti zaten hiç uğraşmıyooo bu mac işi ile adam sıkıldı tabi neyse ben bu işi becercem ama nezaman olcak bilmiyorum

• XPS M1330 Soğutucu FAN satılıktır !!

İlan burada , ilgilenen ve değiştirmek isteyenler için , hiçbir problemi yoktur !!

http://forum.donanimhaber.com/m_34869396/mpage_1/key_//tm.htm#34869396

• arkadaslar yaa.. netbook almayi dusunuyordum ., tam karar vermistim ki okulda da laptop lazim olacakmis soyledi hoca., dedi tamam tam isabet ama netbooklar baya performansli falan olmayabilir ve agir programlari calistirmaya bilir ve ekran da kucuk oldugundan yetmeye bilir..

o yuzden dondum en ucuz laptop 15.4 ekrana..

ve dell xps 1530 Q01 gordum istanbul bilisimde...

bu laptop icin diyecekleriniz varmi..

Q01 Q02 Q03 ne farklari var aralarinda..

ve bu notebooklarda bluethoot ve hdmi varmi..??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 2 Ekim 2009; 11:21:24 >
  • btooth ve hdmi çıkışı var
    istanbul bilisimde fiyat iyi oluyor ama stok olmayabiliyor. telden sormak lazım.
    Q1-2 ve 3 farklı işlemci hızlarına sahip modeller. Q3 en bunların içinde en hızlısı.
  • Yukarıda bahsetmiş olduğum mouse pad'in solundaki lekelenme şu şekilde. Bunu değiştirirler mi buraky88?

Bu arada benim pil halen gelmedi.

Önümüzdeki Pazartesi günü Dell'i arayacağım tekrar. Bu sefer beni kesin müşterilikten atacaklar. Cd sürücüsü de bozuldu. Pil ve yukarıdaki olay da var. Tam 3 tane. Kesin atacaklar.

• Windows 7 kuranınız var mı?
    Varsa sürücüleri nerden/nasıl temin ettiniz?

Gözlemleriniz nedir?
    Teşekkürler.
  • ewet arkadaşlar win 7 yi kurarsak nasıl sürücüler yüklıcez
  • WİN 7 BUSİNESS YÜKLEDİM ŞU AN 1 AY OLDU KULLANIYORUM VE BENCE XP VE VİSTADAN BAŞARILI, HİÇ KASILMA YOK , VİSTADA HDD SESİNDEN DURULMUYODU,XP DE MUTLAKA BİR SORUN ÇIKIYORDU, VALLA GÖRÜNÜM ZATEN SÜPER, HİÇ BEKLEMEYİN KURUN DERİM,

DRIVER KONUSUNDA SORUN OLMADI 1-2 DRİVER BULAMADI ONDADA VİSTA 32BİT LİK DRİVERLA ÇÖZDÜM ŞU AN HİÇBİR SORUN YOK,

KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM, YILLAR ÖNCE WİN98 DEN XP YE GEÇİŞ GİBİ OLDU GERÇEKTEN... :)
  • dostlarım uzun süre gelemedim kusurabakmayın.

MaxutuzuN hocam kesinlikle değiştirirler resimlerini göndereceksin değiştirecekler. Benim dell yazısı üzerinde oluşan çizikten bahsetmiştim. Sırf onun için 3 4 kere çıta 1 kere ekran coveri 2 kere panel değişti ayrıca adam sıkıldı ben size komple kasa yolluyorum orda koç sistem deposunda dursun baktınız yine çizildi bu sefer komple kasayı değiştirisiniz dedi. Ben Tarık abiyle artık iyi arkadaş oldum zaten. Bu sefer değişim için ben gittim onların depolarına ki depo bize komşuymuş 3 blok ötedeki sitenin bi dükkanını alıp depo yapmışlar neyse benim full kasam orda duruyo bi ara canım sıkılırsa gidip komple değiştircem tabi bu işin şakası yine çizilma olmassa hiç uğraşcak değilim yalama olcak artık bilgisayar. Ama benim metal kısımda değişti bir kere resimlerini koymuştum millet senin elinde asitmi var faln yorumu yapmıştı Pilin nasıl hemen gelmedi anlamadım ben aradım 3 gün sonra geldi pilim değiştitrildi bi daha ara unutmuşlardır.

windows7 yüklemek isteyen arkadaşlar için: Ben daha 2 gün önce hem windows7 ultimate 64 bit hemde 32 bit kurdum ikisinde ekran kartı sıcakşığı 70 75 derece seviyelerinde dolaşıyo bazen 68 iniyor fan sürekli yüksek seviyede çalışor driver konusuna gelinde vista 64 bit veya vista 32 bit kurduğunuz işletim sistemine göre sıkınrtısız çalışıyor.
    İndireceğiniz windows7lerin hepsi betadan düzeltmeler yapılması sonucu ortaya çıkmış bn en son 7600 yapısını indirdim ve crackleyip kurdum isteyene tek link atablirim yaklaşık 120 kb/sn il falan indiriyo (interent hızınızı önemi yok bende 20 mb internet var yine o hızda indirdi) ama pencere geçişlerinde arasıra çok küçük mili saniyelik ama dikkat çeken takılmalar oluyor arasıra birde diyelim internet download manager ile 10 15 tane downloada başlattınız aynı anda bitti hepside 100 de 100 de iken dosylrı diyelim D bölümüne taşıyo osırada pencereler donuyor malesef.
    Bu arada nvida windows7 için driverları hazırladı bile onu indirip kurmanızı tavsiye ederim.

Bence betanın sorunları bunlar. bilemem tabi belkide benim bilgisayra hastır ama bilgisayarda şuna 64 bit vista var hiç bir sorunda yok bilmiyorum görcez.
    Ayrıca Dell XPS lere bedava windows7 yükseltmesi verdiğine göre bi bildiği vardır belki başka driverlar yayınlar bi sorun çıkmaz. bakalım görcez.

• arkadaşlar "entrika" nickli arkadaş pm atmış ve şunu sormuş
    "selamlar hocam bende de dell xps m1330 var bende win 7 yı kurdum ama aygıt yönetıcısınde 4 tane bulunamayan aygıt var acaba elınızde drıverlar mevcutmu wın 7 için yada vista için varsa verebılmenız mumkunmu acaba ben bulamıyorumda yardımlarınız için şimdişden çok teşekkürler "

herkez için cevap olsun diye burayada yazdım. O dört şeyin tamamıda card reader sürücüsünün tanıtılmasını bekliyor "SD MMC XD ve RDmiydi neydi sonuncuyu sallamış olabilirim" neyse bunu tanıtmak için dellin driver sayfasından Chipset altındaki "Ricoh Driver" başlıklı <R5C833> Driverı indireceksiniz. linkleri sırasıyla aşağıda 32 bit ve 64 bit içn veriyorum.

32 bit 1530
    http://support.euro.dell.com/support/downloads/format.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&deviceid=13405&libid=27&releaseid=R201214&vercnt=2&formatcnt=0&SystemID=XPS_M1530&servicetag=&os=WLH&osl=tr&catid=-1&impid=-1
    64 bit 1530
    http://support.euro.dell.com/support/downloads/format.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&deviceid=13405&libid=27&releaseid=R201214&vercnt=2&formatcnt=0&SystemID=XPS_M1530&servicetag=&os=WV64&osl=tr&catid=-1&impid=-1

32bit 1330
    http://support.euro.dell.com/support/downloads/format.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&deviceid=13405&libid=27&releaseid=R141246&vercnt=1&formatcnt=0&SystemID=XPS_M1330&servicetag=&os=WLH&osl=tr&catid=-1&impid=-1

64 bit 1330
    http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=tr&l=tr&s=gen&releaseid=R168331&SystemID=XPS_M1330&servicetag=&os=WV64&osl=tr&deviceid=13405&devlib=0&typecnt=0&vercnt=1&catid=-1&impid=-1&formatcnt=1&libid=27&fileid=228407

• Arkadaşlar Dellin Yerinde destek hizmeti ile ulaşmadığı nokta yok
    buyrun link burun harita (ulan bu dell bize çok şey borçlu adamların reklamını yapıyoruza m1640 ı beleşe isterim)

http://www1.euro.dell.com/content/topics/topic.aspx/emea/topics/landing_pages/tr/nbd_service?c=tr&l=tr&s=gen

• arkadaslar acıl yardım lazım pc ye w7 yukledık ses drıverınıda yukledık bır problem yok gıbı gorunuyor ama ses cıkmıyor pc den bılmedıgımız bır ıncelıgımı vardır?yardımcı olur musunuz? kulaklık taktıgımda kulaklıktan ses gelıyor ama cıkardıgımda hoparlorden gelmıyor..

bı baslık acmıstım ama kalabalık etmesın buradan yardım ısteyelım..
  • Windows 7 kurmak isteyen arkadaşlar , kurulumdan sonra Windows 7 mükemmel bir biçimde neredeyse tüm
    donanımları tanıyor !!

Hatta uzun süre arayıp bulamadığım Parmak izi okuyucu sürümünü bile yüklemiş !

Sadece birkaç sürücü eksik kalıyor onları da Vista sürücüleriyle hallediyorsunuz

Bu cihaza Vista yüklemenizi tavsiye etmiyorum , ben çok sorun yaşadım siz de yaşayabilirsiniz kesin
    olmamakla birlikte yüksek ihtimal !

Evet ve şu an Windows XP'ye dönmüş bulunuyorum , kesinlikle cihaz rahatladı diyebilirim...

Wistadan sonra Windows 7'de nispeten rahat etmiştim ancak yine aşırı ısınma ve sürekli Fan açık idi , şimdi
    XP'ye döndüm ve kesinlikle söylüyorum cihaz çok daha mükemmel performansla çalışıyor ve Fan sürekli çalışmıyor.
    Cihazın ısınması azaldı bunu gözlemledim , Fan'ın yüksek hızda çalışması da tamamen kayboldu diyebilirim.
    XP yüklemek isteyen varsa driver'lar konusunda yardımcı olabilirim

Şunu da ekleyeyim Vista , Windows 7'de hala birçok program sıkıntısı , ayar v.s. yaşıyordum , özellikle bazı uyumluluk
    sorunları çok bunalttı beni ve XP ' de bunların hepsi tamamen ortadan kalkıyor SP3 ile özellikle !

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.