Şimdi Ara

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@ (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.112
Cevap
5
Favori
178.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az önce dell callcenteri aradım semih beyle uzun uzun sohbet ettik. Gerçek çok nazik ve ilgili bir dell üyesi. Servis dosyamın kabarık olduğunu istersem yenibilgisayar bile talep edebileceğimi söyledi.Ben ekran kartı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadığımı dolayısıyla yeni gelecek bir bilgisayarda bu problemle karşı karşıya kalma riskinden dolayı bilgisayarımı değiştirmeye pek sıcakk bakmadığımı zaten problemlerimin kozmetik sorunlar ve pil olduğunu söyledim. Siz ne isterseniz biz onu yapmaya hazırız dedi
    Bende yaklaşık bir 20 25 gün sonra tekirdağa döneceğim tekirdağa gittiğimde arayıp pili ve kasayı değiştirmelerini isteyeceğim.baktım çerçeve çizilmeye devam ediyor o zaman değiştirir bilgisayarı veririm geleni kardeşime kendime 1640 alırım diye düşünüyorum.
    Bu arada semih bey bana ekran kartından dolayı değiştirmek istemiyorum diyince 5 sene boyunca garantiniz bitmiş dahi olsa ekran kartınızıdan dolayı oluşan bir sorun ücretsiz olarak giderilecektir ankartınız değiştirilip herhangi bir ücret talep edilmeyektir dedi.

Bunu daha önce ömür boyu diye tanımlamıştı callcenterdaki bir hanım sizede söylemiştim ama bana Semih beyin söylediği daha gerçekçi geldi haliyle. Yani korkucak üzülecek bir durum yok ekran kartınız 5 sene daha güvence altında.

Bağatur hocam Semih byin dediğine göre 5 kere onarım talebinde bulunduysan yani bilgisayarın toplamda 5 kere tamir edildiyse değişim hakkı talep edebiliyormuşuz. Senin yaşadığın sıkıntıları biliyorum eğer beş olmadıysada beşe tamamla değiştir sıfır bilgisayar al derim Garantin bittiysede uzat garantini 3 sene uzabiliyomuşuz iki seçenek var ya koç sistem yada bi firma adı daha söyledi ben koç sistemden memnun olduğum için pek dikkat etmedim o firma adına ama ikisinide telefon numaralarını verdi bana

Koç Sistem :0216 556 15 56
    xxxx :0 212 339 23 00 -> aradıktan sonra 1953 dahili numarasnı çevirip (sanırım dilek hanım dedi) hanfendi ile konuşup sunulan fiyata göre bir seçenek seçebilirmişiz.

uzatma isteyen arkadaşlar yukardaki numaralardan birini arayıp istediği firmaya uzatma işlemini gerçekleştirebilir ben koç sistemden memnunum sizede koç sistemi tavsiye ederim. öbür firma hakkında bir bilgim yok malesef.

Ayrıca 1640 almk isteyip benim gibi türkiyede istediği configirasyonu bulamayan arkadaşlarda semih beye sordum american dell stroy üzerinden satın alıp 3 yıl uluslar arası garanti seçip (veya 1 veya 2 sizin seçiminize kalmış ona göre fiyatlar var sitede ) yine ynı hizmeti almak içinde Next Businies Day seçeneği ile yine evimizde hizmet alabileceğimizi söylüyorlar.

• arkadaşlar şu an size mac os 10.5.8 üzerinden yazıyorum stabil olarak çalıştı ve direkt olarak marvell yukkanu tanıdı ve ethernet üzerinden girmiş bulunuyorum interenete şuan okula gitmem gerektiği için ayrıntıları akşam yazıcam süper mutluyum
  • arkadaşlar wifi dışında her şey çalıştı (card reader ve ethernet yani marvel yukkon 8040) şimdi bi tek wifi 3945 abg kaldı onun içinde ortalıkta kextler dolanıyo bakalım deniycem bi tanasi mac osun çökmesine neden oldu diğerlerinede bakıcam ama bu gecelik bu kadar uğraş yeter biraz mac os ta nete takılmanın keyfine bakıcam aşağıdada mac ostan ilk forum donanim haber printscreenları
  • quote:

Orijinalden alıntı: buraky88

arkadaşlar wifi dışında her şey çalıştı (card reader ve ethernet yani marvel yukkon 8040) şimdi bi tek wifi 3945 abg kaldı onun içinde ortalıkta kextler dolanıyo bakalım deniycem bi tanasi mac osun çökmesine neden oldu diğerlerinede bakıcam ama bu gecelik bu kadar uğraş yeter biraz mac os ta nete takılmanın keyfine bakıcam aşağıdada mac ostan ilk forum donanim haber printscreenları

Tam olarak güzel bir kurulum anlatabilirmisin? senin kullandığın sürümüde indirebileceğimiz bir adres? Daha önce mac kullanmadım ama merak ediyorum ve hoşumada gidiyor.. Denemek istiyorum bende :)

• 10.5.8 lite editon direk kurulumdan sonra ses kartı hariç bütün driverları tanıyor ses kartınıda simatel 9228 kext dosyanı kullanarak tanıtabliyorsunuz (wifi hariç ama ethernet marvel yukkon tanındığı için sorun yok takıp kabloyu girebilirsiniz) ancak 10.5.8 benim çözemediğim ir sorun bir sürü program kurdum Microsoft Office For Mac 2007 adobe Photoshop cs4 skype msn for mac falan filan ama ne işsse bir türlü anlamadım VLC player bir türlü kurulmadı siste kernel panic veriyo küt çöküyo yeniden başlattığınızda kaldığı yerden devam ediyo sorun çıkarmadan. Tabi vlc olmayınca bir çok media türünü oynatamadım ben nerden indireceğinize gelince sayfanın başını okuyun bir iki sayfa önceyi ouyun ben çok üstüne gittim bu konunun ama kimse pek umursamadı bi seopast bide metin uğraştı bi ara ellerine sağlık ama onlarda pek takılmıyolar anki artık buraya bu mac olayına saran bi ben kaldım.

10.5.8 şuanda full yok lite edition var yani ideneb uyglamaları yüklü gelmiyor skype vls gim falan bşi yok sadece dirverlar gerisini sen yükliycen oda vlc kurulmuyor ne hikmetse.

daha önce seopast ve metinle 10.5.5 üzerinde durmuştuk onun linkleri ve ayrıntılı kurulum aşamaları önceki sayfalarda var şimdi ir sayfaya düşen entry sayısı arttığı için sayfa numraları değişti gerçi hangi sayfada söylemem zor ama sonlara doğru birazcık karıştırırsan güzel bi anlatım hazırlamıştık resimli resimli hemde dual bootlu media direck tuşuna basılnca mac os powera basınca windows açılıyor bütün ayrıntıarı ile anlatımı var.

10.5.5 te internet olayını halledememiştik bi ben onudaa çözdüm eğer kurarsan (ki link ve kuruumun anlatımı var dediğim gibi önceki sayfalarda) ozaman sana marvel yukkon için appleyukkon2 hex dosyasınıda yollarım ethernet olayında halledersin.

Ancak şunu söylemekte fayda vr daha 2 gün önce kurdum internette ok stabilde çalıştı ama şöyle bir sorun var update ile 10.5.8 güncellemye kalkarsan çöküyor sistem. peki ne işe yarara 10.5.8 güncllemsi dersende 10.5.8 de safari 4 güncellemesi alabilyorsun giriş sayfasıa biraz janca çekmişler bayada hoş olmuş ama başkada bir nane yok değermi dersen ben 10.5.5 ten update ile uğraşmayı anlamlı bulmadım çünkü firefox kur keyfine bak derim ki 10.5.5 le firefox geliyor verdiğim ideneb sürümü için konuşuyorum.

ha son ideneb10.5.8 daha stail çalışıyor tabi driverlar daha güncel haliyle ancak media olmadanda macin b anlam yok. 5.8 için ideneb fullü bekliycem şimdilik. Tabi deneme listemde snow leopar ve 10.5.5 ve 5.7 de gelen aplication ları kopyalyıp 10.5.8 de kullanmakta var tabi

firozat hocam şimdiden kolay gelsin. Ben yeni bir anlatım hazırlıycaktım aslında ama vaz geçtim. 1 2 kişi ile olmaz bu iş. forumda paylaşım olcak ben istedimki hep; madem iki power butonumuz var iki stabil sistemimiz olsun ama kimse ilgilenmedi(seopst ile metin arkadaşları ayrı tutarım) yapcakta bişi yok. eğer seni merak sarar uğraşırım arkadaş ben bu işle dersen burayada yazar benim bu konu hakkında yazma şevkimi hortlatırsan ne ala ozaman yazarım karalrım bişler ama yok baktım kimse sallamaya devam etmiyo ozaman vakit harcayıpta yazmanın bir anlamıda yok demektir.

• quote:

........

firozat hocam şimdiden kolay gelsin. Ben yeni bir anlatım hazırlıycaktım aslında ama vaz geçtim. 1 2 kişi ile olmaz bu iş. forumda paylaşım olcak ben istedimki hep; madem iki power butonumuz var iki stabil sistemimiz olsun ama kimse ilgilenmedi(seopst ile metin arkadaşları ayrı tutarım) yapcakta bişi yok. eğer seni merak sarar uğraşırım arkadaş ben bu işle dersen burayada yazar benim bu konu hakkında yazma şevkimi hortlatırsan ne ala ozaman yazarım karalrım bişler ama yok baktım kimse sallamaya devam etmiyo ozaman vakit harcayıpta yazmanın bir anlamıda yok demektir.

Cevap için çok sağol, söylediğin gibi bir iki kişi ile olacak iş değil tabikide.. Benimde özellikle iki power tuşunun olmadı ve her birine farklı işletim sistemi atamak çok hoşuma gitti. Finallerim başladı, finallerden sonra indirip denemeyi düşünüyorum ne kadar başarılı olurum bilemem ama uğraşırsam yaparım bende bir şeyler O zamana servisten HP de gelirse bunu kobay olarak bir süre kullanabilirim Uğraşıpta başabildiğim taktirde paylaşırım..

• tamam bak şimdi benimde finallerim başlıyorbitsin uğraşırız. Burası XPS başlığı madem sen hp kullanıyorsun biz bu başlığı kirletmeyelim ben sana bi link vereyim sen benimle yazışmaya ordan devam et. zaten orda benden çok çok daha bilgili arkadaşlar var özellikle hobar diye bi arkadaş var bu konuda aşmış biri bundan sonra

http://forum.donanimhaber.com/m_31698351/mpage_39/fromTicket_/key_//tm.htm#36867378 burdan yazmaya devam etki bu başlığın konusu dağılmasın.

Çünki bide burdaki olayı Mac OS olayına çevirmek istemiyorum. Burda yazılcaksa Sadece Dell XPS m1530/1330 üzerinde mac os yazılsın itseterim hp girerse konu bütünlüğü bozulur o zamanda diğer arkadaşalara ayıp olur.

• tamam bak şimdi benimde finallerim başlıyorbitsin uğraşırız. Burası XPS başlığı madem sen hp kullanıyorsun biz bu başlığı kirletmeyelim ben sana bi link vereyim sen benimle yazışmaya ordan devam et. zaten orda benden çok çok daha bilgili arkadaşlar var özellikle hobar diye bi arkadaş var bu konuda aşmış biri bundan sonra

Türkçe MacOS x86 10.5.7 Intel-AMD Kurulum Rehberi(10.5.8 çıktı)... bu başlığa gel sen
    http://forum.donanimhaber.com/m_31698351/mpage_39/fromTicket_/key_//tm.htm#36867378 burdan yazmaya devam etki bu başlığın konusu dağılmasın.

Çünki bide burdaki olayı Mac OS olayına çevirmek istemiyorum. Burda yazılcaksa Sadece Dell XPS m1530/1330 üzerinde mac os yazılsın itseterim hp girerse konu bütünlüğü bozulur o zamanda diğer arkadaşalara ayıp olur.

• quote:

tamam bak şimdi benimde finallerim başlıyorbitsin uğraşırız. Burası XPS başlığı madem sen hp kullanıyorsun biz bu başlığı kirletmeyelim ben sana bi link vereyim sen benimle yazışmaya ordan devam et. zaten orda benden çok çok daha bilgili arkadaşlar var özellikle hobar diye bi arkadaş var bu konuda aşmış biri bundan sonra

Türkçe MacOS x86 10.5.7 Intel-AMD Kurulum Rehberi(10.5.8 çıktı)... bu başlığa gel sen

Yok yanlış anlaşıldı sanırım HP kullanıyordum onu servise verdim servise verdiğim günde bir tane M1330 aldım şu an onu kullanıyorum MacOS'u bu cihazda denemek istemiştim zaten neyse diğer konuya bir göz atayım ben teşekkürler..

• merhaba arkadaşlar kısa bir soru soracağım Bu dell xps m1330 makinaların ekran kartıları ayrımı oluyor..

nvidia ekran kartı var acele cevap bekliyorum ayrı ise napılacak ekran kartı nasıl alabilirim sizce ?
    ?
  • dostum onboard dediğimiz ekran kartları vardır bunlar bilgisayarın anakartının chipsetini kullanır ve bütünleşik grafik kartalrı olarak geçer. Evet bizim ekran kartlarımız bütünleşik grafik kartı değiller bu sınıfa girmiyorlar. Ama kelime anlamıyla ayrılık değil bu yani anakarttan ayrı bir parça değil yine anakart ile bütünleşik ama anakartın chipsetini kullanmıyor kendi işlemcisi ve kandi ramleri var.

Laptoplar için her kesin kafasını karıştıran bir durum bu harici ekran kartı denilince ekran kartının sökülebileceği sanılıyor. Hayır sökemezsin. En az 5 6 kere yazdım ben bunu burada. Üşenmeden bir daha yazıyorum.

Bizim 8400 ve 8600 lerimiz ayrı bir işlemci (yani gpu) ve ayrı belleklere sahipler ama bu işlemci ve bellek anakart üzerinde yani herhangi bir soket ile takılmış değil nasıl güney kuzey köprüsü (yani chipset) anakart ile bütünleşik ise buda aynen öyle bütünleşik. Bu genenel manada 15 inch ve altı hemen hemen her laptop için geçerli zira hacim sıkıntısının doğurmuş olduğu durumdan ötürü oluşturulmuş bir çözüm. Ha değişenler varmı var taki eski vastro serisininki değişiyordu diye biliyorum onun dışında bir örenek daha mesala xps 1730 larınki değişiyor. 8800 gt takabiliyorsunuz çıkartıp. Ancak bunlar büyük bilgisayarlar bunlara laptıop demek bile ayıp kaçar Ama bizimkiler için böyle birşey söz konusu değil.

Eğer ekran kartınız yandıysa ne yapacaksınız peki. Cevap kısa ve öz : anakartınız değişecek. 320 dolar gibi bir fiyatı var. Gelelim garanti olayına. eğer elinizdeki faturaya göre daha henüz 5 seneyi doldurmamışsa bilgisayarınız Dell ekrankartınız yandığı için ana kartınızı ücretsiz değiştiriyor. 5 sene dolmadıysa dotum yeni anakartını dell den talep et ha yok dolduysa yeni anakart alacaksın. Ebayda uygun fiyatlarda boardlar var oraya bakmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakyilmaaz -- 6 Ocak 2010; 22:04:17 >

• firozat tamam ozaman sorun yok. Sen bir önceki sayfada veridğim ideneb i indir kur ben gen sana gereken kextleri yollıycam. zaten çok bişi yok kurarken seçmen sadece kurarken şuna dikkat et intek için kuracağın kernel Vanilya . Sakın ha vodooo kurma :D kuruluyor ama hiç bi program yükleyemiyorsun başlıyo kernel panic vermeye :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: firozat

quote:

tamam bak şimdi benimde finallerim başlıyorbitsin uğraşırız. Burası XPS başlığı madem sen hp kullanıyorsun biz bu başlığı kirletmeyelim ben sana bi link vereyim sen benimle yazışmaya ordan devam et. zaten orda benden çok çok daha bilgili arkadaşlar var özellikle hobar diye bi arkadaş var bu konuda aşmış biri bundan sonra

Yok yanlış anlaşıldı sanırım HP kullanıyordum onu servise verdim servise verdiğim günde bir tane M1330 aldım şu an onu kullanıyorum MacOS'u bu cihazda denemek istemiştim zaten neyse diğer konuya bir göz atayım ben teşekkürler..

vay dostum sen de DELL'e döndün demek. hadi hayırlı olsun.

• harbiya firozaz sende 1530 mu vardı çalınmıştı galiba yoksa benmi yanlış hatırlıyorum. bi arkadaşınki çalınmıştı
  • selam arkadaşlar,

bir ricam olacak; M1330 uma win 7 kurmak istiyorum, şu an orijinal vista var üstünde. Nereden başlayacağımı ve driver sıralamalarını bilmiyorum. Zamanı olup yardımcı olabilecek birisi var mı acaba? İnternette kuruluma dair biraz araştırma yaptım ama bizde media direct olduğu için durum farklı sanırım.

İlgilenenlere teşekkürler.
  • arkadaşlar win 7 yi kurdum ama parmak okuyucuyu tanımıyor. Sürücülerini CD den ve dell supporttan kurdum(vista olanı). İşe yaramadı. Ne yapabilirim acaba?
  • SELAM ARKADAŞLAR ! DELL XPS M1330 LAPTOPUMU PARAYA İHTİYACIMDAN DOLAYI SATIYORUM TELEFON 0537 774 18 79
    LĞTFEN CİDDİ ALICILAR ARASIN !!!
    TERTEMİZ HERŞEYİ İLE BERABER TÜRKÇE KLAVYE !!!

SADCE TAKASLAR DELL XPS M1210 İLE OLABİLİR ÇÜNKÜ PARAYA İHTİYACIMDAN DOLAYI ÜSTE BİMİKTAR PARA LAZIM !!!!

AYRICA İSTANBUL İÇİ ELDEN TESLİMLER OLUCAKTIR !!!!

PİLİ HİÇ ÇIKARTMANIZA GEREK YOKTUR !!! (pilinizin ömrünü korur) 2012 YE KADAR EVİNİZDE TAMİR GARANTİSİ DELL

ACİL PARAYA İHTİYACIMDAN FİYATI 1050 TL YE ÇEKTİM !!DAHADA İNDİREMEM

TELEFONUM 0537 774 18 79

Genel Özellikler Ağırlık 1.79 Kg.
    Boyutlar 338 x 331 x 22 mm.
    Chip Seti Intel 965GM Chipset
    İşletim Sistemi Vista Home Premium TÜRKÇE
    İşlemci Özellikleri İşlemci Hızı 2.20 Ghz
    İşlemci Modeli T7500
    İşlemci Ön Belleği 4 MB
    İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
    İşlemci Veri Yolu Hızı 800 Mhz
    Hafıza Özellikleri Bellek Hızı DDR2 667 Mhz
    Bellek Miktarı 2 GB
    Max Bellek Miktarı 4 GB
    Depolama Özellikleri HDD Kapasitesi 250 GB
    HDD RPM 5400
    HDD Tipi SATA
    Ekran Özellikleri Ekran Boyutu 13.3
    Ekran Çözünürlüğü 1280x800 Piksel
    Ekran kartı Nvidia GeForce 8400m
    Ekran Tipi WXGA
    Bağlantı Özellikleri Bluetooth
    Ethernet 10/100
    Kablosuz Bağlantı Wireless 802.11b/g
    Kızılötesi
    Modem 56K
    Diğer Özellikler Dahili Kamera 2.0 MP
    Hoparlör Dahili Hoparlör
    Kart Okuyucu 8-in-1 Kart Okuyucu
    Mikrofon
    Optik sürücü DVD Dual RW
    Parmak İzi Okuyucu VAR
    Portlar 1 x IEEE1394, 4x USB 2.0, 1 x Express Card, 1x HDMI, 1 x E-Sata
    Ses Kartı Dahili Ses Kartı
    Güç Özellikleri Pil Ömrü 3 Saat
    Pil Tipi Li-Ion

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

@@!!!!DELL XPS-M1330/M1530 KULLANICILARI BURAYA!!!!@@

• Kusura bakmayın mesajı burda açmış oldum !!
  • b arada fiyat 1150 TL peşin takasta 1225 TL olucak düzeltiyorum Pardon !
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.