Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Demirdöküm Atromix Faciası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, böyle başlık attığım için kusura bakmayın ama daha mantıklı birşey aklıma gelmiyor.

Sıfırdan kombi tesisatı yaptırdık, binamız yeni, kullananlar var, biz de yeni yaptırdık.

Demirdöküm atromix taktı, mühendislik firması..(fiyatı biraz ekonomik diye tercih ettik ama benim içimde kuşku kalmıştı.)

Yetkili servis ilk geldiginde bacayı onaylamadı, Demirdöküm degilmis, tamam dedik, firmaya ilettik, kargo ile gonderildi, takıldı.

Neyse ikinci kez servisi çağırdık, adamlar uğraştı uğraştı, kombiyi çalıştıramadı.
    Sonra bi yeri aradılar, dediler kart geliyor takacağız. Hayırdır dedik. Dediler : Sizin voltaj dalgalanmış, kart yanmış, 950 Tl..

Arkadaşlar kombi sıfır, daha çalışması için onay bile verilmedi, sigortası kapalı duruyor, evde her tür hassas alet var, hicbirseye birsey olmamıs ama hic calistirilmayan kombinin kartı yanmış, 950 tl para istediler, taktirmadım.

Yok servis raporu alcamışız da elektrik idaresinden parayı talep edecekmişiz..

6 bin tl harcadığımız bu kombi ve tesisatta olabildgince rezil olduk ve rezillik devam ediyor..

Nasıl bir yol izlemeliyiz, direk mahkeme yoluna mı gidelim, mühendislik firmasına mı Demirdöküme, elektrik firmasına mı gidelim?

Benzer olay gelmis arkadaslardan yardım rica ediyorum.

İster voltaj olsun, ister yıldırım düssün arkadas, 1 haftalık hic calismamis, sigortası bile kapalı kombinin kartının yanmasını ve bunun bedelinin bana ödetilmeye calisilmasini kabullenemiyorum..

Demirdöküm Atromix Faciası
    Demirdöküm Atromix FaciasıDemirdöküm Atromix FaciasıDemirdöküm Atromix Faciası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamechul -- 31 Temmuz 2020; 6:5:51 >

• 1. bütün kombi markaları kendi bacasının haricinde baca uzatmasını kabul etmez, bu kombiyi takan kişinin hatası, bunu bilmesi gerekirdi.
    2. eğer gerçekten yüksek voltajdan dolayı kart yanmışsa bunu yetkili servis kabul etmez. eskiden tedaştan parasını alması kolaydı şimdi zorlaştı, eskiden bizim gibi özel servislerin raporunu sigorta şirketleri ve tedaş kabul ediyordur şimdi sadece yetkili servis yüksek voltajdan dolayı rapor yazarsa tedaş(elektrik dağıtım) karşılıyor.
    kombinin daha önce çalışmamış olması sorun değil,(zaten montajdan sonra şalteri açmışsınızdır). kaldıki yetkili servis şalteri açtığı anda bu iş olsa dahi yetkili servis yüksek voltajdan kaynaklı arızaları kabul etmez ki hiçbir firma kabul etmez, banane tedaşın veya herhangi bir elektrik dağıtım şirketinin yüksek voltaj gönderip cihazın arızalanmasından. yani yüksek voltaj yıldırım düşmesi servisi bağlamaz.
    bi evdeki en hassas cihaz kombidir. diğer ürünlerde elektrik koruması 275,300,320 volt iken, kombilerde genelde 275 volttur,
    elektrik dağıtım şirketiyle görüşün parayı vereceklerini söyleyecekler zaten

• kombin için çağır bir meslekdaşımızı yapar uyguna bina yeni olduğu için fazları birbirine temas ettirmişler tamiiri mümkün kartın
  • arkadaslar hepinize tesekkur ediyorum. modeli yanlis yazmisim duzelttim. bi iki sey eklemek istiyorum.

-yetkili servis, montaj firmasi buraya regulator takmaliydi dedi, firma ise regulatorun sart olmadigini, asiri yuksek voltajla regulatorunde bisey yapamayacagini iddia ediyor.
    regulator taktirmali miyiz?

-yetkili servise itiraz etmesem karti aynen takip gidecek. peki bi gun sonra tekrar yanarsa? ne yapmaliyim, elektrikci cagirarak tesisati mi kontrol ettireyim. ayrica kart tamir edilir bakalim bi falan bile demediler direk yanmis 950... paran var mi soran yok.

- bu bölge trakya trepasa bagli. dilekceye ariza oldugu gun ve saat soruluyor, kapali kombide ne zaman oldu ne bilebilirim. 3-4 gunluk zaman araligi verecegim. eger kabul etmezlerse bu 3 firmadan hangisini tuketiciye sikayet etmem gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

kombin için çağır bir meslekdaşımızı yapar uyguna bina yeni olduğu için fazları birbirine temas ettirmişler tamiiri mümkün kartın
    bakitirdim ama calistirsalar bile henuz garanti baslangici bile yapilmamis bir cihaz... tamamen garanti disi kalir mudahale ettirmissiniz diye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.