Şimdi Ara

Demirdöküm kombi anlayanlar yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar donuyoruz lütfen yardım edin demirdöküm termostar marka kombimiz var hanım hasta üşüyor kombiyi açalım dedik ama üzerinde ki uyarı ışıklarından biri yanıyor ve kombi ısıtmiyor mobilde olduğum için resim filanda koyamadım ayrıca kullanma kılavuzu da yok işareti tarif edeyim aşağı ok ve yanında bar yazıyor ne yapmak gerek petekten havasını mi alacaz yoksa kombiye sumu basmak lazım.

• tam benlik konu demirdöküm ana bayinde çalıştım 10 ay kadar...

Kombi ısıtmıyorsa ya peteklerde hava vardır. Ya da kombinin KW sı eve göre düşüktür. Termostar 20.000 kw 140 metre kare eve kadar kullanılabilir. kombiden olduğunu sanmıyorum. peteklerin havasını al
  • ısaretten anladıgım tesısat suyunun basıncı dusuk, basınc 1.5 bar a ulasana kadar su basın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

tam benlik konu demirdöküm ana bayinde çalıştım 10 ay kadar...

Kombi ısıtmıyorsa ya peteklerde hava vardır. Ya da kombinin KW sı eve göre düşüktür. Termostar 20.000 kw 140 metre kare eve kadar kullanılabilir. kombiden olduğunu sanmıyorum. peteklerin havasını al

Eyvallah babacim sağolasin. Peteklerin havasını alayım düzelir sanırım tam sizin bahsettiğiniz kombi evde 100 metre kare teşekkür ederim dostum foruma minnettarız ailecek ;)
  • kombinin basıncı kaç yazıyor eğer 1 in altında ise altta bi vana olması lazım onu aç basınç 1 in üzerine çıktığı zaman kapat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel The Difference

kombinin basıncı kaç yazıyor eğer 1 in altında ise altta bi vana olması lazım onu aç basınç 1 in üzerine çıktığı zaman kapat.

Dostum basıncı 2.5 kadar yani maxa doğru gitmiş ama daha kırmızı ya denk gelmemiş bu basınç biraz fazla sanırım peteklerden halletmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • petekde hava varsa o petegın sorunu sadece hava olan petekler duzgun ısınmaz,kombı arıza vermez kombının normal olarak calışmaya devam etmesı gerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mantolama Lütfen Yardım!!!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snnoslm

quote:

kombinin basıncı kaç yazıyor eğer 1 in altında ise altta bi vana olması lazım onu aç basınç 1 in üzerine çıktığı zaman kapat.

Dostum basıncı 2.5 kadar yani maxa doğru gitmiş ama daha kırmızı ya denk gelmemiş bu basınç biraz fazla sanırım peteklerden halletmek lazım.

evet 2 nin üzerinde çalışmaz zaten, en basiti peteklerin birinin havasını al suyu boşalt sonra çalışır
  • quote:

aynen. bizde de demirdöküm ver. basınç düşük. kombinin altında bulunan vanayı aç ve bar ibresinin 1,5 olmasını sağla
  • quote:

Orijinalden alıntı: YmE17

petekde hava varsa o petegın sorunu sadece hava olan petekler duzgun ısınmaz,kombı arıza vermez kombının normal olarak calışmaya devam etmesı gerek

havlupanda bile hava olsa kombinin ısıtması tüm evi etkiliyor. sorun petekte başka birşey değil.
  • 3 ayrı şehirde demirdöküm doğalgaz bayisiyim

büyük ihtimal peteklerde hava var. kombinin altında siyah bi vana var onu aç 2 ye geldiğinde kapat-tornavida yardımıyla bütün peteklerden su gelene kadar havasını al.

kombinin kış konumun da olup olmadığını kontrol et
    peteklerin iki vanasının da açık olup olmadığını

daha detaylı bilgi istersen pm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HjojoT -- 1 Kasım 2011; 23:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rictu.sempra

3 ayrı şehirde demirdöküm doğalgaz bayisiyim

büyük ihtimal peteklerde hava var. kombinin altında siyah bi vana var onu aç 2 ye geldiğinde kapat-tornavida yardımıyla bütün peteklerden su gelene kadar havasını al.

hazır bayiyi yakalamışken sorayım.

bizim kombinin basınç gösterge paneli bozuldu. kaça yapıyorsunuz bunu.
  • Evet sevgili arkadaşlar sizlerin yardımıyla sorunu çözdüm sorun peteklerde su olmamasından kaynaklanıyormus bunu neden anlamadın dersenizde ben basıncı 0 a düşürmeme rağmen kadran 2.5 te takılı kalmis ben kombiye yavaş yavaş su basınca da çalıştığını gördüm basıncın az olduğunu anladım sonra üst komşu geldi ekrana bi koydu yumruğu ekran birden basıncı 1 bar olarak gösterdi tekrar 2 bara kadar su bastım baktım ekran yavaş yavaş artıyor azalıyor düzeldi yani şimdilik tüm arkadaşlara teşekkür ederim olgun ve yapıcı yardımlar için forum sizlerle güzel herkese iyi geceler
  • quote:

benim fikrimce kombiye gelen su basıncı düşük .. bizdekinde sıklıkla olan bir olay bu mode ve kapama tuşuna aynı anda basınca su basıncını gösteriyor bu değer 1-2 bar arasında olmalı bize önerilen 1.6 1.7 civarı..vanayı açıp biraz su takviyesi yapman gerekebilir ama emin değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: xweser

quote:

Orijinalden alıntı: Rictu.sempra

3 ayrı şehirde demirdöküm doğalgaz bayisiyim

hazır bayiyi yakalamışken sorayım.

bizim kombinin basınç gösterge paneli bozuldu. kaça yapıyorsunuz bunu.

o işle servis ilgilenir. ben yetkili satıcıyım fiyat öğrenmek için DemirDöküm merkez servisi aricaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HjojoT -- 2 Kasım 2011; 0:50:49 >

• quote:

İyide kombinin kw si düşük olabilir demişsin,tesisat yapılırken ona göre kombi seçilmiyormu zaten?Önce kombi alınıp sonramı petek döşemelerine başlanıyor yani kombi almadan önce ne kadar petek takılacağı bellidir zaten.Yoksa yanlışmıyım saygılar...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: snnoslm

quote:

evet 2 nin üzerinde çalışmaz zaten, en basiti peteklerin birinin havasını al suyu boşalt sonra çalışır

Birader ECA Proteus var bizde 2.3 barda çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

quote:

İyide kombinin kw si düşük olabilir demişsin,tesisat yapılırken ona göre kombi seçilmiyormu zaten?Önce kombi alınıp sonramı petek döşemelerine başlanıyor yani kombi almadan önce ne kadar petek takılacağı bellidir zaten.Yoksa yanlışmıyım saygılar...

arkadaş soruyu kombı calısıyor ama evi ısıtmıyor olarak algılamış sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: :::LasVegas:::

quote:

sen ne para verirsen ona göre kombi verirler. Ayrıca doğalgaz tesisatçısı da adamı kandırmış olabilir.

• forumda bu kadar tesisat bayileri varmış seneye ankarada staj için bir dükkana ihtiyacım var biriniz yanınıza alın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.