Şimdi Ara

Demirdöküm neva ısınma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler yaklaşık dört ay önce yeni eve taşındım. Kombi Demirdöküm neva. Kış gelmeden sorunum yoktu. Ancak geçen ay neredeyse hiç yakmama rağmen 110 TL , Bu ay ise 350 TL fatura geldi. Comfort 45 derecede çalıştırıyorum. Faturalara göre yeterli ısındığımı düşünmüyorum. Ev 110 m2 kadar. Çok büyük değil. Ekonomik kullanımı olan kombi olarak bahsi geçiyor. Nerede bi eksiklik var anlayamadım? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Ayrıca bir oda termostatı almayı düşünüyorum. Bulunduğum evde kiracıyım. Dolayısıyla çıktığım Zaman yanımda götürebileceğim kaliteli birşey olmasını istiyorum. Sizce ne almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meorcox -- 23 Ocak 2016; 9:05:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle evinizin sadece m2sini, odaların ayrıntılı alanını belirtmemişsiniz.ısınma sorunlarında milletimiz suçu hemen kombiye atmaya endekslenmiş, halbuki kombi bu işte en son faktör. Tüm hermatik ya da yoğuşmalı kombilerin verimi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.Evinizin konumu(kuzey,güney, batı)şehir,dış sıcaklık, alt üst kat doluluk ve yakma oranı, ve en önemlisi de petek uzunluğunu işte önce gelir. 110 m2 ev için kabaca en az 7 m petek gerekir. Bir de o neva kombi comfort modunda çok yakar, hele onu frenleyecek termostat yoksa. Öncelikle şunu söyleyeyim, eğer nevayı eco 45 de çalıştirirsaniz hiç ısınamazsınız. Yukarıda belirttiğim şartlar yerine getirilirse, oda termostatı taktirip kombiyi eco 60-65 gibi ayarla. Oda sıcakliğı da eğer termostatınız 45 derecede ev ortalama kaç derecelerde ısınıyorsa örneğin 21-22 gibi ayarlayın ve gerisine dokunmayın. Bu arada bu havalar böyle soğuk gittiği sürece 350 TL gibi faturalar sürpriz ve dünyanın sonu değil kafanıza takmayın.Ama bu paraları ödeyip hala ısınamıyorsaniz o zaman kafanızı bu işe takın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soruma cevap verdiğiniz için teşekkürler. Odalar ayrıntılı olarak sırayla Mutfak, yatak odası salon, 1. oda ve 2. oda şeklinde daha çok 2. oda da oturuyoruz. İstanbulda oturuyorum. Göreceli olarak oturduğum yer İstanbulda sıcak bölgelerden. Güneye bakıyorum ve alt ve üstüm dolu. ancak 2 tarafım açık. petek uzunlukları salon 2.40, mutfak 50 cm, yatak odası 1.60, 1. oda 1 m, 2. oda 1.40 m. odalar çok büyük değil. y.odası 20 m2 kadar salon da 24m2 kadar diğer odalar 8-13m2 arası.
    aslına bakarsanız 350 TL vermek değil de o kadar verip ısınamamak problem. Şu ana kadar ayarladığım en yüksek derece 45 comfort. zaten bi alev kısma olayü yüzünden kombi sürekli durup çalışıyor. problem bendeyse eksiğimiz giderelim ama sorunu çözelim. dediğiniz gibi bu parayı ödeyip ısınamıyorsam biraz daha uğraşmam lazım. bu arada servisi çağırdım. biraz bilgilenmek açısından da soruyorum. Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.