Şimdi Ara

**DEMİRDÖKÜM NİTROMİX** Kullanıcıları (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
500
Cevap
29
Favori
164.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok kötü bir termostat faydadan çok zararı var en büyük sorunu toplamda 2 derece farkla çalışmasıdır aşağıda konusu var okuyunca ne demek istediğimi anlarsınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_54102348/tm.htm
  • Çok tesekkur ederim uyariniz için. Yalniz Rt500rf satışı baktigim kadarıyla kısıtlı. Yurt dışı var, amazon vs. Gibi yerlerde. Türkiye de uygun fiyatli nerelerden bulunur sizce.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yüksel75 Y kullanıcısına yanıt
    RT-500 RF yerine alternatifi olan Exacontrol 7R alabilirsiniz.

http://www.sanalpazar.com/Beyaz-Esya__fcrtr=exacontrol-.207r][1opr=O][1ntfcs=1__ofbprc__otASC__s0
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..

• Arkadaslar termostatik vana mi termostat mi yoksa ikisidemi vana ise ne almaliyim

• esen38 kullanıcısına yanıt
    Evde sürekli birileri varsa sadece termostatik vana tercih edin. Sürekli birileri yoksa programlı oda termostatı ve çok ısınan odalara termostatik vana aynı anda kullanabilirsiniz. Piyasanın en iyisi Danfoss RA2000 serisidir (RA2940, RA2990) onu tercih edin.
  • Arkadaşalr 120 m2 evim,
    Danfos Termostatik vanalı tüm petekler ve çapraz bağlanıcak, metal donanımlı kombi bağlantısı,
    8.5 metre petek, dd nitron plus veya nitromix kombi düşünüyorum, sizce nasıl bir donanım olur? Kombi seçimim ne olmalı,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • HASÇORUMLU H kullanıcısına yanıt
    Fabrikasyon 3 ncü kademeye ayarlı. Ben ikinci kademeye düşürdüm. Pompa üzerinde ayar düğmesi var. 1 nci kademeye düşürülmesini önlemek için yuvarlak küçük parça koymuşlar. Ev küçük ve petek sayısı azsa küçük parça elle sökülüp 1 nci kademeye düşürülebilir. 3 ncü kademede elektrik tüketimi fazla olduğu için 2 nci kademeye düşürdüm. (küçükte olsa elk.tasarrufu ve pompanın zamanla ses yapma ihtimali)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lapa1

Fabrikasyon 3 ncü kademeye ayarlı. Ben ikinci kademeye düşürdüm. Pompa üzerinde ayar düğmesi var. 1 nci kademeye düşürülmesini önlemek için yuvarlak küçük parça koymuşlar. Ev küçük ve petek sayısı azsa küçük parça elle sökülüp 1 nci kademeye düşürülebilir. 3 ncü kademede elektrik tüketimi fazla olduğu için 2 nci kademeye düşürdüm. (küçükte olsa elk.tasarrufu ve pompanın zamanla ses yapma ihtimali)

cevabiniz icin tesekkurler fakat biraz daha ayrintili veya varsa resimli aciklama olsa cok sevinirim cunku cokda cesaret edemiyorum ayarla oynamaya

• HASÇORUMLU H kullanıcısına yanıt
    şu sitede benzer pompanın resmi var. (Siyah pilastik bölümde I II III)
    www.kombiyedekparca.biz
    浙江正元地理信息有限责任公司
    http://www.kombiyedekparca.biz/?product=grundfos-sirkulasyon-pompa-rotoru

Kombi fabrikasyon olarak 3 ncü kademede ayarlı gelir. Ortaya doğru çevirirsen 2 nci kademe olur. 1 nci kademe getirmek için yuvarlak süngerimsi parçayı söküp 1 nci kademeye geçirebilirsin. Korkulacak bir şey yok. Yalnız kombi kapağını açmadan önce emniyet için elektriği kesmeyi unutma.
    Altta bulunan kombi kapağı vidalarını sökmek için özel tornavidan olması lazım. Yıldız vidaya benziyor ama dikkatli bakarsan vidaların farklı olduğunu görürsün. (1 nci kademe çok az peteği olanlar için uygundur. 2 nci kademeye getirmeni tavsiye ederim.) (3 nci kademe 75W, 2 nci 65W, 1 nci 50W)

Örnek Torx uçlu tornavida

• lapa1 kullanıcısına yanıt
    cok tesekkur ederim en kisa zamanda o tornavidadan temin edip 2. kademeye getirecegim cok sagol

• quote:

Kombi fabrikasyon olarak 3 ncü kademede ayarlı gelir. Ortaya doğru çevirirsen 2 nci kademe olur. 1 nci kademe getirmek için yuvarlak süngerimsi parçayı söküp 1 nci kademeye geçirebilirsin. Korkulacak bir şey yok. Yalnız kombi kapağını açmadan önce emniyet için elektriği kesmeyi unutma.
    Altta bulunan kombi kapağı vidalarını sökmek için özel tornavidan olması lazım. Yıldız vidaya benziyor ama dikkatli bakarsan vidaların farklı olduğunu görürsün. (1 nci kademe çok az peteği olanlar için uygundur. 2 nci kademeye getirmeni tavsiye ederim.) (3 nci kademe 75W, 2 nci 65W, 1 nci 50W)

http://www.izeltas.com.tr/urunler.aspx?id=273

Peki Hocam, elektrik sarfiyatını böylelikle önleyebildik diyelim. pompa seviyesini artırmak yada azaltmanın doğalgaz sarfiyatına veya ortam ısısına ne gibi katkıları yada eksileri olur sizce?

Evim 140 Mt.Ters Duplex. Demirdöküm P28 kullanıyorum. 9 adet demirdöküm Plus radyatör ve toplamda 11 Mt petek boyu var.(banyo havlupan hariç) her radyatörde danfross ra adlı termostatik vana var.Alt kat (1 Mt olan) radyatörü kapattım diğeri (1,5 mt) olan ise açıktı. bu her iki radyatörde alt katta ters duplex evim bahsettiğim gibi. Dünden bu yana kademeli olarak 35-36-37-38 ve 39 derecelerle yaptığım testlerde toplam tüketim 11 mküp.Gece hep 37 gündüz ise 38 derece radyatör ısısına ayarlıydı. sıcak su ise sabit 38 derece zaten altına düşmüyor. Yer:Ankara şuan dışarı buz. 1 derece. Sizce tüketim değerleri normalmi ve pompa ayarıyla ilgili sarfiyat, dolaşım, ses vs düşüncelerinizi merak ediyorum.Bu arada ankarada doğalgazın 1 mtküpü 1.24 TL Kdv vs Dahil. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 20 Kasım 2015; 23:10:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

quote:

http://www.izeltas.com.tr/urunler.aspx?id=273

Peki Hocam, elektrik sarfiyatını böylelikle önleyebildik diyelim. pompa seviyesini artırmak yada azaltmanın doğalgaz sarfiyatına veya ortam ısısına ne gibi katkıları yada eksileri olur sizce?

Evim 140 Mt.Ters Duplex. Demirdöküm P28 kullanıyorum. 9 adet demirdöküm Plus radyatör ve toplamda 11 Mt petek boyu var.(banyo havlupan hariç) her radyatörde danfross ra adlı termostatik vana var.Alt kat (1 Mt olan) radyatörü kapattım diğeri (1,5 mt) olan ise açıktı. bu her iki radyatörde alt katta ters duplex evim bahsettiğim gibi. Dünden bu yana kademeli olarak 35-36-37-38 ve 39 derecelerle yaptığım testlerde toplam tüketim 11 mküp.Gece hep 37 gündüz ise 38 derece radyatör ısısına ayarlıydı. sıcak su ise sabit 38 derece zaten altına düşmüyor. Yer:Ankara şuan dışarı buz. 1 derece. Sizce tüketim değerleri normalmi ve pompa ayarıyla ilgili sarfiyat, dolaşım, ses vs düşüncelerinizi merak ediyorum.Bu arada ankarada doğalgazın 1 mtküpü 1.24 TL Kdv vs Dahil. Saygılar.

Alıntıları Göster
    Merhaba
    Arkadaşlar kombiyi kullanırken sıcak kullanım suyu kısmını kullanmak istemiyorum.
    O kısmı kapatamadım bir türlü vanaları kapatsam bir problem olur mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: CaRBiNe

Merhaba
    Arkadaşlar kombiyi kullanırken sıcak kullanım suyu kısmını kullanmak istemiyorum.
    O kısmı kapatamadım bir türlü vanaları kapatsam bir problem olur mu ?

Alıntıları Göster
    kombinin üzerindeki tuştan mı kapatamadın?

yaz döneminde kombiden direk kapatıyorum. bazı muslukları da kapattığım olmuştu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpower14

kombinin üzerindeki tuştan mı kapatamadın?

yaz döneminde kombiden direk kapatıyorum. bazı muslukları da kapattığım olmuştu...

Alıntıları Göster
    Kış modunda kullanım suyu ekranını devre dışı bırakamıyorum ama sanırım vanaları kapattığımda sorun hallolacak , yinede garantiye alim diyorum işimi :)
  • quote:

Kış modunda kullanım suyu ekranını devre dışı bırakamıyorum ama sanırım vanaları kapattığımda sorun hallolacak , yinede garantiye alim diyorum işimi :)

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bir sorum olacak. Nitromix p24 kombim var. Şöyle bir şey fark ettim. Kombiyi ilk kullanmaya bşaladığımda yaz dönemiydi ve kalorifer modu açık değildi. Mesela duş alıyorum sıcak su geldi yıkanıyorum kapattım çeşmeyi 4-5 dk keselendim. Tekrar açtığımda boruda ılıyan su geliyor ve ardından tekrar sıcak su geliyor. Buraya kadar normal olması gereken bu. Kış geldi kalorifer modunu açtım. Artık duş alırken çeşmeyi kapatıp 4-5 dk sonra açtığımda aynı şekilde ılık suyum geliyor ve birden sanki kombi hiç çalışmıyormuş gibi 1 litre kadar buzzz gibi su geliyor. Daha sonra çeşmeyi ilk duşa girdiğimde açmışım gibi gittikçe ısınıyor ve eski haline geliyor. Yani demem o ki benim çeşme suyu ısıtması kalorifer modunda iken geç algılıyor. Kombinin yanına geçtim ve dinledim. Kalorifer modu açık değilken çeşmeyi açtığım an poff ediyor ve yanmaya başlıyor. Ancak kalorifer modu açık iken dinledim. Çeşmeyi açıyorum 4-5 saniye sonra poff edip çalışmaya başlıyor tabi ki bu arada buzz gibi suyu gönderiyor. Bu bir hata mı yoksa normali böyle mi? Cevaplarınızı bekliyorum.

• Merhaba dogalgaz kombili sistemde en fazla kac derece oda sicakligi alabilirsiniz. Ben termostatsiz termostatli 27 dereceyi gecemedim bu konuda bilgi istiyorum cihaz nitromix p 24 ddplas radyotor kombi calismazken oda sicakligi 20 derece dis hava sicakligi 7 derece kombiyi calistirdigimda 70 derece ye ayarlayinca 27 derece yi gecmiyor. Bu normalmi bukonuda bilgi verirseniz. Sevinirim

• ramazan743 R kullanıcısına yanıt
    Merhaba ,
    Eviniz kombi ile ısı kazancı sağlarken diğer yandan bir çok kısımdan ısı kaybıda yaşamaktadır.
    Kombi ve radyatör kapasitesine bağlı olarak ısıtabileceğiniz sıcaklıkta değişir.
    Sizde 27 derecede radyatör uzunlukları yada kombi kapasitesi yetersiz kalıyordur diye düşünüyorum.
  • quote:

Merhaba ,
    Eviniz kombi ile ısı kazancı sağlarken diğer yandan bir çok kısımdan ısı kaybıda yaşamaktadır.
    Kombi ve radyatör kapasitesine bağlı olarak ısıtabileceğiniz sıcaklıkta değişir.
    Sizde 27 derecede radyatör uzunlukları yada kombi kapasitesi yetersiz kalıyordur diye düşünüyorum.
    EVİM İZALASYONLU OLMASINA RAGMEN Merhaba dogalgaz kombili sistemde en fazla kac derece oda sicakligi alabilirsiniz. Ben termostatsiz termostatli 27 dereceyi gecemedim bu konuda bilgi istiyorum cihaz nitromix p 24 ddplas radyotor kombi calismazken oda sicakligi 20 derece dis hava sicakligi 7 derece kombiyi calistirdigimda 70 derece ye ayarlayinca 27 derece yi gecmiyor. Bu normalmi bukonuda bilgi verirseniz. Sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazan743

EVİM İZALASYONLU OLMASINA RAGMEN Merhaba dogalgaz kombili sistemde en fazla kac derece oda sicakligi alabilirsiniz. Ben termostatsiz termostatli 27 dereceyi gecemedim bu konuda bilgi istiyorum cihaz nitromix p 24 ddplas radyotor kombi calismazken oda sicakligi 20 derece dis hava sicakligi 7 derece kombiyi calistirdigimda 70 derece ye ayarlayinca 27 derece yi gecmiyor. Bu normalmi bukonuda bilgi verirseniz. Sevinirim

Alıntıları Göster
    0 | 0 |

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.